Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, hp8 είπε

αυτοί που το αναφέρουν έχουν υπολογίσει την ποσοτητα του ψυκτικου μεσου που εχουν βαλει στο μηχανημα  σε συνδιασμο με την μεγαλύτερη απόσταση  αποδοσης Πεσμου πως θα μπορούσε ο τεχνικος να αφαιρεσει 25gr πχ  αν βαλει 1,5 μ σωληνα 

Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις.

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

ριξε ενα συνθημα αν το βαλεις για πωληση.

είναι και αυτό μέσα στις σκέψεις μου. Προς το παρόν θα το δοκιμάσω ακόμα λίγο να δω τι κάνει και σύντομα θα αποφασίσω. (δεν το έχω δει και καθόλου στην ζέστη). Θα ενημερώσω σε κάθε περίπτωση

• Thanks 1
Δημοσ.

για το TCL..ουτε τα αγγλοφωνα εγχειριδια εχουν την λεξη ελαχιστο,

ομως λενε Standard length: 5m πχ για το TAC‐24CHSD/XAA1I καθως και για αλλα μοντελα  24ρια.

24ρια παλιοτερα μοντελα 4m .εποχης r410 κλπ

Aπο το ελληνικο λειπει η σελιδα με τα στοιχεια αυτα καθως και με τα στοιχεια καλωδιων και ροπης συσφιξης σωληνων...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Specs είπε

για το TCL..ουτε τα αγγλοφωνα εγχειριδια εχουν την λεξη ελαχιστο,

ομως λενε Standard length: 5m πχ για το TAC‐24CHSD/XAA1I καθως και για αλλα μοντελα  24ρια.

24ρια παλιοτερα μοντελα 4m .εποχης r410 κλπ

Aπο το ελληνικο λειπει η σελιδα με τα στοιχεια αυτα καθως και με τα στοιχεια καλωδιων και ροπης συσφιξης σωληνων...

Το standard length είναι το μήκος με το οποίο σου δίνει τις μετρήσεις του.

Πολλές φορές οι κατασκευαστές λένε ότι minimum = standard. Αλλά όχι πάντα.

Πχ το asyg24klca έχει min 3 και standard 5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις.

θελω να πω οτι οι εταιριες βαζουν πχ στο 9000btu 950 gr ψυκτικο μεσο με την καλυτερη μεγιστη  αποδοση σε αποσταση του εξω με το μεσα στα 3 μ   Το orifice refrigerator valve (στην περιπτωση μας τριχωειδης) ειναι στο εξω μηχανημα και οχι στο μεσα για πολους λογους Αν ηταν στο μεσα ενδεχομενως να μην ειχαμε θεματα μηκους  Αν λοπον εγω το βαλω στα 1,5 μετρα θα πρεπει να αφαιρεσω ψυκτικο μεσο καθ οσον ο ογκος απο την ελειψη του 1.5 μ  σωληνα ενδεχονενως να βγαλει κραδασμους κλπ οπως γραφει η fujitsu Σε αυτη την περιπτωση ο τεχνιτης θα επρεπε να αφαιρεση τοσα gr οσο ο ογκος των μετρων σωληνων που λειπει μεχρι τα 3 Πραγμα που δεν μπορει να γινει μιας και δεν μπορει να μετρηθει η ποσοτητα  Οποτε και τελειωνω σου λεει  βαλε 3μ για να καλυψεις τους υπολογισμους των εταιριων και να εισαι στα πλαισια Δηλ μεταφερει το βαρος στον τεχνιτη - καταναλωτη η καθε εταιρια για να ειναι μεσα στα δικα της στανταρ Πιστευω να σου εδωσα την δικη μου θεση 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολλές φορές οι κατασκευαστές λένε

επειδη δεν λεει λοιπον,ας μεινει στο standard για να μπορει να εχει απαιτηση αποδοσης οπως την δηλωνει ο κατασκευαστης και να μη δημιουργει αλλοθι για εξαιρεσεις εγγυησεων

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

θελω να πω οτι οι εταιριες βαζουν πχ στο 9000btu 950 gr ψυκτικο μεσο με την καλυτερη μεγιστη  αποδοση σε αποσταση του εξω με το μεσα στα 3 μ   Το orifice refrigerator valve (στην περιπτωση μας τριχωειδης) ειναι στο εξω μηχανημα και οχι στο μεσα για πολους λογους Αν ηταν στο μεσα ενδεχομενως να μην ειχαμε θεματα μηκους  Αν λοπον εγω το βαλω στα 1,5 μετρα θα πρεπει να αφαιρεσω ψυκτικο μεσο καθ οσον ο ογκος απο την ελειψη του 1.5 μ  σωληνα ενδεχονενως να βγαλει κραδασμους κλπ οπως γραφει η fujitsu Σε αυτη την περιπτωση ο τεχνιτης θα επρεπε να αφαιρεση τοσα gr οσο ο ογκος των μετρων σωληνων που λειπει μεχρι τα 3 Πραγμα που δεν μπορει να γινει μιας και δεν μπορει να μετρηθει η ποσοτητα  Οποτε και τελειωνω σου λεει  βαλε 3μ για να καλυψεις τους υπολογισμους των εταιριων και να εισαι στα πλαισια Δηλ μεταφερει το βαρος στον τεχνιτη - καταναλωτη η καθε εταιρια για να ειναι μεσα στα δικα της στανταρ Πιστευω να σου εδωσα την δικη μου θεση 

Οι οδηγίες έχουν πάντα συμπλήρωση για μεγαλύτερο μήκος, ποτέ αφαίρεση. Άρα πως ξέρεις τι πρέπει να αφαιρέσεις αφού δεν στο λέει.

Άρα προσωπικά σαν πελάτης δεν με νοιάζει που είναι η βαλβίδα που λες. Με νοιάζει να τηρηθεί ότι λέει ο κατασκευαστής.

2 λεπτά πριν, Specs είπε

επειδη δεν λεει λοιπον,ας μεινει στο standard για να μπορει να εχει απαιτηση αποδοσης οπως την δηλωνει ο κατασκευαστης και να μη δημιουργει αλλοθι για εξαιρεσεις εγγυησεων

Ή να ζητήσει διευκρινίσεις από τον επίσημο εισαγωγέα , αυτόν δλδ που θα του προσφέρει την εγγύηση του.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι οδηγίες έχουν πάντα συμπλήρωση για μεγαλύτερο μήκος, ποτέ αφαίρεση. Άρα πως ξέρεις τι πρέπει να αφαιρέσεις αφού δεν στο λέει

συμφωνω και στο εγραψα στην προηγουμενη σελιδα οτι οταν αυξανει το μηκος πρεπει να συμπληρωσεις Με δεδομένο λοιπον αυτο οταν μικρύνει το μήκος από τα 3 πρέπει να αφαιρέσεις  Αλλα είπαμε αυτο δεν μπορεί να γίνει γιατι δεν μπορεί να ζυγιστει

Δημοσ.

φυσικα τωρα που αρχισαν να κυκλοφορουν τα πρωτα με R290 δηλαδη προπανιο,θα εχουμε πολυ πιο αναλυτικα εγχειριδια σε καθε σημειο απο  την αντλια κενου που πλεον θα πρεπει να ειναι αντιεκρηκτικη μεχρι τα μανομετρα...

αντε παλι απο τη αρχη με τους "εγκαταστατικους πολεμους"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, userAnon είπε

Τις κάθετες τις έχω στην θέση "πλατιά στο κέντρο". Θα το βάλω τώρα όπως λες.

Τι πρόβλημα? να μην δροσίζει ή να παγώνουμε?

Να ζεσταινεσαι το καλοκαιρι και να κρυωνεις το χειμωνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Να ζεσταινεσαι το καλοκαιρι και να κρυωνεις το χειμωνα.

Λες επειδή είναι σε εσοχή κάτω από το δοκάρι θα υπάρχει πρόβλημα? Εγώ σκεφτόμουν ότι τον χειμώνα που θα πρέπει να είναι εντελώς προς τα κάτω οι περσίδες ότι μπορεί είχε θέμα. 'Εχεις εμπειρία από άλλη τετοια περίπτωση χώρου? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, userAnon είπε

Λες επειδή είναι σε εσοχή κάτω από το δοκάρι θα υπάρχει πρόβλημα? Εγώ σκεφτόμουν ότι τον χειμώνα που θα πρέπει να είναι εντελώς προς τα κάτω οι περσίδες ότι μπορεί είχε θέμα. 'Εχεις εμπειρία από άλλη τετοια περίπτωση χώρου? 

πως παει στα διαγραμματα? αλλαξε κατι στα ονοφ με αποροφητηρα?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Specs είπε

πως παει στα διαγραμματα? αλλαξε κατι στα ονοφ με αποροφητηρα?

Ωρα 13:30 ανάψαμε φούρνο + αποροφητηρα. Σήμερα δεν έκανε on-off προς το παρόν.

Αλλά μπερδεύτηκα. αυτό με τον αποροφητήρα για το on-off το πρότεινες?

image.png.eb8059112042e146126ecacfc179e7d7.png

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ωρα 13:30 ανάψαμε φούρνο + αποροφητηρα. Σήμερα δεν έκανε on-off προς το παρόν.

Αλλά μπερδεύτηκα. αυτό με τον αποροφητήρα για το on-off το πρότεινες?

image.png.eb8059112042e146126ecacfc179e7d7.png

Settings?
Ανεση?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Settings?
Ανεση?

26 ζήτηση -

αέρας 2 (ακούγεται λίγο) - 

περσίδες πάνω και κίνηση δεξιά αριστερά -

από άνεση το πρωί δροσερά το μεσημέρι μια χαρά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...