Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα στις αρχές του μήνα στο μάγαζι μου ένα καινούργιο TCL TAC-24CHSA/XA51 τις πρώτες 7-10 ημέρες όλα καλά δρόσιζε τον χώρο, δοκιμάζω όμως να το βάλω την προηγούμενη εβδομάδα και βλέπω ότι δεν δρόσιζε. Το κλιματιστικό ήταν σα να έβγαζε απλά αέρα. Πήρα αυτόν που έκανε την εγκατάσταση και θα το δει τέλος του μήνα μιας και είναι εκτός αλλά ήθελα να ρωτήσω αν σε τέτοιες περιπτώσεις φταίει η εγκατάσταση ή το κλιματιστικό. Κάποια πράγματα που ενδεχομένως να βοηθήσουν.

1) Το δοκίμασα και στο 26 που το είχα συνήθως αλλά και στο 18 να καίει για 4-5 ώρες και τίποτα.
2) Αρκετές φορές (όταν δούλευε καλά το κλιματιστικό και λειτουργούσε για 8+ ώρες συνεχομενα) όταν έφευγα το βράδυ και το έκλεινα άκουγα μερικά κρακ-κρακ όπως κάνουν τα nofrost ψυχεία.
3) Η σωλήνα που έχει μεταξύ των 2 μονάδων είναι περίπου 1 μέτρου μήκους μιας και έχει κρεμαστεί στον τοίχο.
4) Σήμερα που το ξαναδοκίμασα το είχα για 2 ώρες στο 20 και είδα ότι έξω το σωληνάκι δεν είχε βγάλει καθόλου νερό.

Γνωρίζει κανείς να μου πει τι μπορεί να φταίει; Μήπως έχει χάσει το φρέον λόγω λάθος εγκατάστασης;

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, snik είπε

3) Η σωλήνα που έχει μεταξύ των 2 μονάδων είναι περίπου 1 μέτρου μήκους μιας και έχει κρεμαστεί στον τοίχο.

Αν πω τώρα ότι έχει μαλλιασει η γλώσσα μας θα έχω άδικο;

Ζήτα μαζί με την αποκατάσταση της διαρροής να σου βάλει και έξτρα 2 μέτρα.

2 minutes ago, liakjim said:

Αν πω τώρα ότι έχει μαλλιασει η γλώσσα μας θα έχω άδικο;

Ζήτα μαζί με την αποκατάσταση της διαρροής να σου βάλει και έξτρα 2 μέτρα.

Δυστυχώς αυτό δεν το γνώριζα και το έμαθα μετά. Για να μην μου λέει ότι να ναι τα 2 μέτρα είναι αυτό που λέει στο manual στην σελίδα 17 που λέει 2000;

Οπότε φταίει ο εγκαταστάτης με βάσει τα παραπάνω και θα πρέπει να βάλει φρέον και την εξτρά σωλήνα με δικό του κόστος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δωσε feedback.

αυτό είναι το χθεσινό. λειπαμε από το σπίτι την περισσότερη ώρα. γυρίσαμε κατα τις 16:00 και όντως είμασταν άνετα. Ζήτηση 26 - περσίδες σταθερες πάνω - αέρας στο αθόρυβο.

image.png.b2f1ee5c9bcefec22a7cd1c436a1fcd9.png

Αυτό είναι σήμερα προς το παρόν. 

Ζήτηση 26 - αέρας στο 2 - περσίδες πάνω κάτω. Μέχρι στιγμής ήταν λίγο πιο δροσερά από ότι θα θέλαμε αλλά όχι κάτι τραγικό. Τώρα (μετά τις 12:30 - 13:00) που αρχίζει και ζεστάνει είναι που δυσφορούσαμε. Νομίζω σήμερα θα είναι καλύτερα. 

Επειδή πριν λίγο ανάψαμε φούρνο δοκιμάζω και αυτό που είπε ο @Specs Ο αποροφητήρας είναι στην χαμηλή σκάλα και έχω σκάσει λίγο το παράθυρο στο παιδικό υπνοδωμάτιο. 

image.png.4ebb163e6fe8a9fa3268439e3cfed3fc.png

Ο αισθητήρας 2 έχει ανέβει γιατι τον πήγα πάλι στο παιδικό δωμάτιο να δω αν θα αλλάξει η θερμοκρασία

Επεξ/σία από userAnon

7 λεπτά πριν, snik είπε

Δυστυχώς αυτό δεν το γνώριζα και το έμαθα μετά. Για να μην μου λέει ότι να ναι τα 2 μέτρα είναι αυτό που λέει στο manual στην σελίδα 17 που λέει 2000;

Οπότε φταίει ο εγκαταστάτης με βάσει τα παραπάνω και θα πρέπει να βάλει φρέον και την εξτρά σωλήνα με δικό του κόστος;

Όχι, τα 2000χιλιοστα , άρα 2μ είναι απαίτηση απόστασης από το μπροστινό μέρος της εξωτερικής μονάδας.

3μ θέλεις. Θα γίνει κουλούρα πίσω από τη μονάδα.

Αν έχει χαθεί φρεον είναι υποχρεωμένος να στο αναπληρώσει και στο φτιάξει. Με την ευκαιρία απαίτησε και το μήκος.

Άποψη μου να στείλεις email στη tclgreece όπου θα ζητάς να σου πουν γραπτώς πόσο μήκος απαιτείται και να απειλήσεις τον ψυκτικό ότι αν δεν συμμορφωθεί θα το στείλεις γραπτώς σε αυτούς μιας και είναι προαπαιτούμενο για την εγγύηση. Να τον βάλεις να σου κάνει και κενό με αντλία.

Καλά ξεμπερδεματα.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, userAnon είπε

αυτό είναι το χθεσινό. λειπαμε από το σπίτι την περισσότερη ώρα. γυρίσαμε κατα τις 16:00 και όντως είμασταν άνετα. Ζήτηση 26 - περσίδες σταθερες πάνω - αέρας στο αθόρυβο.

image.png.b2f1ee5c9bcefec22a7cd1c436a1fcd9.png

Μεινε σε αυτη τη ρυθμιση με το φαν στο 2.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Μεινε σε αυτη τη ρυθμιση με το φαν στο 2.

Το πρόβλημα με αυτή την ρύθμιση (περσίδες σταθερες τέρμα πάνω) είναι ότι επειδή δουλεύουμε στη τραπεζαρία που είναι το λάπτοπ (ακριβώς απέναντι από το κλιματιστικό) δεν μας βολεύει για αυτό σήμερα το έχω βάλει στο πάνω-κάτω και είναι οκ. Νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα

Επεξ/σία από userAnon

5 λεπτά πριν, userAnon είπε

Το πρόβλημα με αυτή την ρύθμιση (περσίδες σταθερες τέρμα πάνω) είναι ότι επειδή δουλεύουμε στη τραπεζαρία που είναι το λάπτοπ (ακριβώς απέναντι από το κλιματιστικό) δεν μας βολεύει για αυτό σήμερα το έχω βάλει στο πάνω-κάτω και είναι οκ. Νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα

Οταν λες δε βολευει?

Μόλις τώρα, userAnon είπε

Μας χτυπάει ο αέρας συνεχεια και είναι παγωμένος.. 

Οι καθετες δεξια-αριστερα η ευθεια?
Αν με δεξια-αριστερα ενοχλει ακομη, βαλε το φαν στο 1 αντι 2.
Παντα 26 και τερμα πανω.
Δωσε feedback.

υ.γ Αν το βαλεις στο δοκαρι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις προβλημα στο σημειο της τραπεζαριας

4 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οι καθετες δεξια-αριστερα η ευθεια?
Αν με δεξια-αριστερα ενοχλει ακομη, βαλε το φαν στο 1 αντι 2.
Παντα 26 και τερμα πανω.

Τις κάθετες τις έχω στην θέση "πλατιά στο κέντρο". Θα το βάλω τώρα όπως λες.

8 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

υ.γ Αν το βαλεις στο δοκαρι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις προβλημα στο σημειο της τραπεζαριας

Τι πρόβλημα? να μην δροσίζει ή να παγώνουμε?

35 λεπτά πριν, liakjim είπε

3μ θέλεις. Θα γίνει κουλούρα πίσω από τη μονάδα.

Από που προκειπτουν τα ντε και καλά 3 μετρα  σωλήνες Στο Manual από μια γρήγορη  ματιά που έριξα δεν γράφει κατι περαν από τις απαιτούμενες αποστάσεις για τον  αερισμο  Απ οσο θυμάμαι οι σωστοί  κατασκευαστές αναφέρουν οτι μετα τα 3 m να συμπληρωνεις κάποια gr ψυκτικού μέσου στο δικτυο των σωλήνων Τα  κλιματιστικά  με τους ταχυσυνδεσμους που έφερναν παλαιά (πχ Carrefour)  είχαν όντως 3 m σωλήνα Αλλά αυτό είχε να κανει με την  σύνδεση και το μέγιστο της απόστασης τοποθέτησης  Αν έκοβες τις σωληνες έχανες την εγγύηση 

4 λεπτά πριν, hp8 είπε

Από που προκειπτουν τα ντε και καλά 3 μετρα  σωλήνες Στο Manual από μια γρήγορη  ματιά που έριξα δεν γράφει κατι περαν από τις απαιτούμενες αποστάσεις για τον  αερισμο  Απ οσο θυμάμαι οι σωστοί  κατασκευαστές αναφέρουν οτι μετα τα 3 m να συμπληρωνεις κάποια gr ψυκτικού μέσου στο δικτυο των σωλήνων Τα  κλιματιστικά  με τους ταχυσυνδεσμους που έφερναν παλαιά (πχ Carrefour)  είχαν όντως 3 m σωλήνα Αλλά αυτό είχε να κανει με την  σύνδεση και το μέγιστο της απόστασης τοποθέτησης  Αν έκοβες τις σωληνες έχανες την εγγύηση 

Δεν το λέει όντως, για αυτό του πρότεινα να το ζητήσει γραπτώς από την αντιπροσωπεία.

Πάντως θυμάμαι παλιότερα που ήρθε εδώ μέλος ότι το ζήτησε και του είπαν ότι όντως θέλει 3μ. Επίσης τα 3μ είναι μια απόσταση που είναι πολύ συνήθης. Παντού βλέπουμε με λίγες εξαιρέσεις πχ τα Toshiba που λένε 2 και το Daikin Perfera που λέει πάνω από 1.5μ.

Στις 14/8/2021 στις 8:18 ΠΜ, userAnon είπε

Ναι τελικα εκ του αποτελέσματος θα έπρεπε να είχα πάρει μικρότερο. Ειδικά το 18αρι το φοβήθηκα γιατί το σπίτι είναι ρετιρε με πολύ ήλιο. Ήμουν μεταξυ 22 με 24 και για σιγουριά πήγα στο 24.

Και στην ζέστη λογικά έτσι θα είναι.

Δυστυχώς τον ήπιαμε :)

ριξε ενα συνθημα αν το βαλεις για πωληση.

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Παντού βλέπουμε με λίγες εξαιρέσεις πχ τα Toshiba που λένε 2 και το Daikin Perfera που λέει πάνω από 1.5μ.

αυτοί που το αναφέρουν έχουν υπολογίσει την ποσοτητα του ψυκτικου μεσου που εχουν βαλει στο μηχανημα  σε συνδιασμο με την μεγαλύτερη απόσταση  αποδοσης Πεσμου πως θα μπορούσε ο τεχνικος να αφαιρεσει 25gr πχ  αν βαλει 1,5 μ σωληνα 

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...