Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Σίγουρα θα βελτιώσει και την λειτουργία του και την θερμοκρασία των χώρων 

Θα μιλήσω αύριο με τον ψυκτικό να δω πότε μπορεί να περάσει να το φτιάξουμε. Το βασικό είναι να μπορέσει με κάποιο τρόπο να τρυπήσει το δοκάρι χωρίς να γίνει το σπίτι όλο χαλια.

Μόλις τώρα, rbx1000 είπε

Σε κολωνα και δοκαρι καλο ειναι να μην καρφωνεις ουτε πινεζα...

Ναι το γνωρίζω αυτό και ήθελα να το αποφύγω αλλά είναι μεγάλο. Το ύψος του δοκαριού είναι 1 μέτρο και το πλάτος 4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Θα μιλήσω αύριο με τον ψυκτικό να δω πότε μπορεί να περάσει να το φτιάξουμε. Το βασικό είναι να μπορέσει με κάποιο τρόπο να τρυπήσει το δοκάρι χωρίς να γίνει το σπίτι όλο χαλια.

Ναι το γνωρίζω αυτό και ήθελα να το αποφύγω αλλά είναι μεγάλο. Το ύψος του δοκαριού είναι 1 μέτρο και το πλάτος 4

Την εσωτερική μονάδα θα κρεμάσεις στο.δοκαρι οι σωληνώσεις θα πρέπει να φύγουν από κάτω του από τον τοίχο με.τα τούβλα 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Την εσωτερική μονάδα θα κρεμάσεις στο.δοκαρι οι σωληνώσεις θα πρέπει να φύγουν από κάτω του από τον τοίχο με.τα τούβλα

Ναι, αυτό είναι θέμα γιατί μόνο το το δοκάρι υπάρχει. δεν υπάρχει τοίχος από κάτω. Από κάτω είναι η τραπεζαρία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ναι, αυτό είναι θέμα γιατί μόνο το το δοκάρι υπάρχει. δεν υπάρχει τοίχος από κάτω. Από κάτω είναι η τραπεζαρία

εννοείς ότι το δοκάρι είναι εμφανές και πίσω από το δοκάρι είναι κενό? ,είναι σαν διαχωριστικό ας πούμε ?  

Τέλος πάντων όπως και να έχει οι σωληνώσεις πρέπει με κάποιο τρόπο να πάνε στην εξωτερική μονάδα και αυτό δε μπορεί να γίνει τρυπώντας το δοκάρι 

Επεξ/σία από dimostr

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

εννοείς ότι το δοκάρι είναι εμφανές και πίσω από το δοκάρι είναι κενό? ,είναι σαν διαχωριστικό ας πούμε ?  

Ναι, το δοκάρι είναι εμφανες και απο την εξωτερική του πλευρα υπάρχει ένα περβάζι που απέξω ουσιαστιακά είναι εσοχή και εκεί θεωρητικά μπορεί να μπει η εξωτερική μονάδα. (πχ δίπλα στην κολώνα). Βέβαια όπως λες για να μπορέσει να μπει θα πρέπει να γίνει τρύπα για τις σωληνώσεις

image.png.936a6f53da2cae9cdb4639f36b2a44f0.png

6 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ναι, το δοκάρι είναι εμφανες και απο την εξωτερική του πλευρα υπάρχει ένα περβάζι που απέξω ουσιαστιακά είναι εσοχή και εκεί θεωρητικά μπορεί να μπει η εξωτερική μονάδα. (πχ δίπλα στην κολώνα). Βέβαια όπως λες για να μπορέσει να μπει θα πρέπει να γίνει τρύπα για τις σωληνώσεις

image.png.936a6f53da2cae9cdb4639f36b2a44f0.png

Πριν κανεις την μετακομιση του κλιματιστικου,εχεις δοκιμασει με ολες τις πορτες ανοιχτες να δεις αν προσθετοντας φορτιο αλλαξει συμπεριφορα?

εαν το εκανες και δεν αλλαξε,μηπως εχεις εναν ανεμιστηρα διαθεσιμο?

αν ναι ,βαλε τον στην τραπεζαρια κατω απο την νεα θεση και να στελνει αερα στον διαδρομο,αλλα δοκιμασε και με ταλαντωση και σταθερος

ειναι μεγαλο ρισκο ΑΝ δεν ειναι θεμα μεγεθους η συμπεριφορα αυτη,να τον μετακομισεις και ας μην αναφερω για θεμα δοκαρι,γενικα ολο αυτο ειναι καπως...

2 λεπτά πριν, Specs είπε

εαν το εκανες και δεν αλλαξε,μηπως εχεις εναν ανεμιστηρα διαθεσιμο?

αν ναι ,βαλε τον στην τραπεζαρια κατω απο την νεα θεση και να στελνει αερα στον διαδρομο,αλλα δοκιμασε και με ταλαντωση και σταθερος

Το έχω δοκιμάσει με πόρτες ανοιχτές και δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Μόνο ο διαδρομος δροσίζεται λίγο. Θα δοκιμάσω αυτό που λες με τον ανεμιστήρα (θα ψάξω να βρω έναν δανεικό)

• Like 1

5 λεπτά πριν, userAnon είπε

Θα δοκιμάσω αυτό που λες με τον ανεμιστήρα

θα ειναι μια υποτυπωδης προβα,τουλαχιστον να δεις αν σταματησουν τα ονοφ αλλα και ποσο θα κυκλοφορει στα αλλα δωματια η ψυξη...

1 λεπτό πριν, Specs είπε

θα ειναι μια υποτυπωδης προβα,τουλαχιστον να δεις αν σταματησουν τα ονοφ αλλα και ποσο θα κυκλοφορει στα αλλα δωματια η ψυξη..

Το ΣΚ είχα πάει στους γονείς μου και σκεφτόμουν να πάρω έναν ανεμιστήρα που έχουν για να το δοκίμαζα, επειδή όμως είναι μακρια από την πορτα νομίζω ότι δεν θα κάνει τίποτα. Θα την κάνω πάντως με κάποιο τρόπο την δοκιμή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, userAnon είπε

Το ΣΚ είχα πάει στους γονείς μου και σκεφτόμουν να πάρω έναν ανεμιστήρα που έχουν για να το δοκίμαζα, επειδή όμως είναι μακρια από την πορτα νομίζω ότι δεν θα κάνει τίποτα. Θα την κάνω πάντως με κάποιο τρόπο την δοκιμή. 

ενα ακομη πειραμα ειναι να αφησεις ανοιχτη λιγο την μπαλκονοπορτα του ακρινου υπνοδωματιου και τον αποροφητηρα στην κουζινα ανοιχτο,να κλεβει δηλαδη ψυξη και να φερνει ζεστο μεσα,μεγαλυτερο φορτιο δηλαδη

ανεμιστηρα,αγορασε απο κανα σιυπερμαρκετ η πολυκαταστημα που τα παιρνουν πισω ανετα,κανε τις δοκιμες και δωστο...

@userAnonκαι τον αποροφητηρα τον ξεκινας απο την μικρη σκαλα,οταν αρχισει τα φακον-φακοφ

γενικα μην βιαστεις να μεταβαλεις την θεση του,πριν αποκλεισουμε καθε αλλη λυση...μεχρι και στην Toshiba θα ελεγα να στειλεις ενα μειλ με περιγραφη ολης της καταστασης,δεν χανεις τιποτε

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, userAnon είπε

@liakjim @Specs @rbx1000 @dimostr

αγαπητοί όπως καταλήξαμε η επιλογή μου για 24αρι AC τελικά ήταν λάθος γιατί είναι μεγάλο για τον χώρο. Κάτι που ήθελα να κάνω αλλά έτσι και αλλιώς αλλά  δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία με μερεμέτια σε νέο σπίτι, είναι να αλλάξω την θεση του κλιματιστικού. Στην παρακάτω κάτοψη, αν και είναι σε δοκάρι (είναι μεγάλο και 99% δεν θα έχω πρόβλημα) λεω να το μεταφέρω εκεί που λέει νέα θέση ώστε να μπορεί ο αέρας να πηγαίνει στον διαδρομο και ιδανικά και στα υπόλοιπα δωμάτια. Νομίζω ότι θα βοήθησει την κατάσταση και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ζεστένεται/ψύχεται  και το υπόλοιπο σπίτι. Τι λέτε αξίζει να μπω στην διαδικασία ή το πρόβλημα θα παραμείνει?

edit: Να αναφέρω ότι η οροφή είναι επικλινής και σε εκείνο το σημείο το ύψος θα είναι περίπου στα 3 μέτρα.. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα? 

image.png.929d029807b344650b3eb35cebf6e1ed.png

Καταρχάς αναρωτιέμαι πώς γίνεται το παλιό σου 18αρι να έπαιζε 800W και να μη ρίχνει θερμοκρασία και το 24αρι να ρίχνει κατευθείαν ρελαντί. Μήπως είχε χάσει φρεον το παλιό;

Τώρα για την αλλαγή θέσης. Καταρχάς πρέπει να ρωτήσεις τον ψυκτικό σου αν είναι εφικτό να μπει εκεί. Να τρυπήσει για τα ουπα της βάσης μάλλον θα είναι οκ, αλλά για τους σωλήνες μάλλον απαγορεύεται. Θα πάνε πλάι. Μήπως φύγει και η εξωτερική από τη ταράτσα και πάει κρεμαστό κάπου έξω. Θα αποφύγεις και τον ήλιο έτσι.

Πάντως το άνοιγμα του διαδρόμου είναι νομίζω μικρό για να πάει πιο μέσα το κλίμα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ τέτοιο σπίτι αλλά όλοι λένε ότι δεν πάει το κλίμα παραμέσα.

Νομίζω πως θα άφηνα τον χειμώνα να δω πως πάει. Κρίμα να σκάσεις λεφτά μόνο και μόνο επειδή βλέπεις ένα διάγραμμα. Βάλτο στο silent ή όπως λέγεται η πιο χαμηλή σκάλα στον ανεμιστήρα του στο χειροκίνητο και άστο συνέχεια ανοιχτό και ξέχνα ότι υπάρχει 🙂

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Καταρχάς αναρωτιέμαι πώς γίνεται το παλιό σου 18αρι να έπαιζε 800W και να μη ρίχνει θερμοκρασία και το 24αρι να ρίχνει κατευθείαν ρελαντί. Μήπως είχε χάσει φρεον το παλιό;

Δεν το γνωρίζω καθόλου. Επειδή το παλιό κλιματιστικό θα μπει κάποια στιγμή στο πατρικό μας σπίτι θα ζητήσω από τον ψυκτικό να το ελέγξει.

Τώρα για την αλλαγή θέσης. Καταρχάς πρέπει να ρωτήσεις τον ψυκτικό σου αν είναι εφικτό να μπει εκεί. Να τρυπήσει για τα ουπα της βάσης μάλλον θα είναι οκ, αλλά για τους σωλήνες μάλλον απαγορεύεται. Θα πάνε πλάι. Μήπως φύγει και η εξωτερική από τη ταράτσα και πάει κρεμαστό κάπου έξω. Θα αποφύγεις και τον ήλιο έτσι.

Δυστυχώς είναι έτσι η κατασκευή που γύρω γύρω έχει σε αυτό το σημείο είναι κολώνες δοκάρια κλπ. Θα ρωτήσω φίλο πολιτικό μηχανικό κάποια στιγμή. Ο αδερφός μου που γνωρίζει περισσότερα από αυτά μου είπε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα. 

Πάντως το άνοιγμα του διαδρόμου είναι νομίζω μικρό για να πάει πιο μέσα το κλίμα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ τέτοιο σπίτι αλλά όλοι λένε ότι δεν πάει το κλίμα παραμέσα.

Αυτό είναι πρόβλημα γιατί αν ισχύει τσαμπα κόπος, χρήμα κλ. 

6 λεπτά πριν, userAnon είπε

είναι έτσι η κατασκευή που γύρω γύρω έχει σε αυτό το σημείο είναι κολώνες δοκάρια κλπ.

Τότε θα πάνε στο πλάι οι σωλήνες κάτω ή πάνω από το δοκάρι για να βγει έξω μέσα από τούβλα με ένα μερεμετι για αισθητικές αποκαταστάσεις.

Παμε αλλη μια.
Ξεχνα για λιγο διαγραμματα και θερμομετρα κι επικεντρωσου στην ανεση (κρυωνω η ζεσταινομαι).
Βαλτο στους 26 με τις οριζοντιες περσιδες τερμα πανω και τις καθετες δεξια-αριστερα.
Βαλε το fan στη δευτερη μικροτερη σκαλα ( οχι στο auto).
Δωσε feedback.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...