Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

μετά δεν λένε τίποτα σαν feedback

λογικο...τι να πρωτογραψουν για feedback? για την εγκατασταση τι και πως? για την λειτουργια στην αρχη? για τις καταναλωσεις και ρελαντι? για τον θορυβο?

Η μηπως για το αν τους ειχες υπολογισει σωστα τις ατοκες δοσεις eurobank ,αν ησουν σωστος στα yellows ,στα bonus ,γιατι η δωρεαν εγκατασταση αργησε να γινει,πως και σου ξεφυγε το μαγαζι της γειτονιας ΤΟΥΣ που ειχε γρηγοροτερη τοποθετηση και αλλα πολλα που μαλλον απτονται αλλων επιστημών!

Ε μεσα σε ολα αυτα δεν θα εχεις κανει και κατι λαθος? με τι ορεξη μετα να δωσουν feedback? για να μην σε εκθεσουν για το λαθος σου το κανουν...

κανω σπονδη στον μανιτού μηπως και τα αφαιρεσεις αυτα τα μπελαλιδικα και γινει και το ερωτηματολογιο πιο απλο και πιο ευκολο να συμπληρωθει αρα και πιο ελκυστικο,οχι τιποτε αλλο αλλα θελω να βοηθησω και η ιδεα να ψαξω στο σκρουτζ για τιμες,καρτες ,δοσεις κλπ κατι που ΟΛΟΙ οσοι τα θελουν αυτα τα ξερουν φαρσι,με μπλοκαρει...

ΥΓ να ρωτας και αν το ταιρι τους εγκρινει το ντηζαιν ,μην εχουμε δραματα μετα...

• Confused 2
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες/ες. Εδώ και 2 μέρες βρίσκομαι σε εξοχική κατοικία όπου είναι εγκατεστημένο ένα παλιό (τύπου on-off) 12άρι κλιματιστικό Gree (είχα αναφέρει γιαυτό πριν μερικές μέρες λόγω σπασμένων πλαστικών εσωτερικής μονάδας).

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν υπήρχε η αίσθηση ότι το συγκεριμένο δεν αποδίδει ιδιαίτερα στην ψύξη. Μέτρησα λοιπόν χθες τη θερμοκρασία στην έξοδο αέρα της εσωτερικής μονάδας (στις περσίδες) μέσω ενός ψηφιακού θερμομέτρου με ενσύρματο αισθητήρα θερμοκρασίας τον οποίο τοποθέτησα εσωτερικά από τις περσίδες. Εννοείται πως πριν ξεκινήσω να παρατηρώ θερμοκρασίες έβαλα τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα και τη ρύθμιση θερμοκρασίας στο πιο χαμηλό επίπεδο.

Μετά από μερικά λεπτά καταγραφής διαπίστωσα ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψε το θερμόμετρο ήταν 17 βαθμούς...Απογοήτευση, καθώς έχω ακούσει ότι φυσιολογικά ένα οιοδήποτε κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης δεν πρέπει να βγάζει πάνω από 10 βαθμούς (ιδανικά νομίζω γύρω στους 7). Όλα αυτά με εξωτερική θερμοκρασία περί τους 34-35 βαθμούς.

Η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον έχει χάσει ψυκτικό, ωστόσο δεν υπάρχουν καθόλου ίχνη πάγου ή ασπρίλες στις εξωτερικές σωληνώσεις χαλκού. Απεναντίας υπάρχει υγρασία που γενικά υποδηλώνει ότι το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά. Επίσης από το σωλήνα αποχέτευσης βγαίνουν σχεδόν συνέχεια σταγόνες από τα συμπυκνώματα υγρασίας της εσωτερικής μονάδας, που κι αυτό είναι σημάδι σωστής λειτουργίας.

Είναι δυνατόν να έχει χάσει ψυκτικό σε τόσο μικρή ποσότητα ώστε αφενός να μην υπάρχουν καθόλου ίχνη πάγου στους χαλκοσωλήνες αλλά ταυτόχρονα να έχει προκληθεί τόσο σημαντική μείωση της απόδοσης (17 βαθμοί αντί το πολύ 10).

Προφανώς πρέπει να τσεκάρει πιέσεις και ποσότητες ψυκτικού επαγγελματίας, πλην όμως λόγω ημερών τέτοια ώρα τέτοια λόγια (το μηχάνημα βρίσκεται σε νησί που έχει βουλιάξει από τον τουρισμό και οι έτσι κι αλλιώς λιγοστοί ψυκτικοί είναι είδος υπό εξαφάνιση εδώ αυτές τις μέρες). Επιπρόσθετα επειδή πριν μερικά χρόνια που είχε έρθει σπίτι ψυκτικός για άλλη δουλειά απογοητεύτηκα από την ποιότητα της δουλειάς του, θα ήθελα να είμαι (χοντρικά έστω) προϊδεασμένος ως προς τα πιθανά σενάρια βλάβης, ώστε να μην μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες (κοινώς να μην φάω το δούλεμα της αρκούδας, με άλλοθι και την παλαιότητα του μηχανήματος - από το 2008).  

Λοιπόν μέτρησα πάλι επί αρκετή ώρα θερμοκρασία εξόδου ψυχρού αέρα. Η χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε το ψηφιακό θερμόμετρο (πάντα με τον ανεμιστήρα στη μικρή σκάλα) ήταν 15,5 βαθμούς. Μετά από λίγο η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε περί τους 16,5 βαθμούς.

Θεωρείτε φυσιολογικές τις ανωτέρω τιμές; Μιλάμε πάντα για εξωτερική θερμοκρασία περί τους 32 βαθμούς και εσωτερική στους 28.

Τέλος, η εξωτερική μονάδα (συμπυκνωτής) καθαρίστηκε πρόσφατα από σκόνες/βρωμιές, ενώ είναι τοποθετημένη περί τα 15 εκατοστά πάνω από το δάπεδο, σε βεράντα με μεγάλη πέργκολα όπου δεν εκτίθεται ιδιαίτερα στον ήλιο, από το μεσημέρι και μετά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lazarefa είπε

Θεωρείτε φυσιολογικές τις ανωτέρω τιμές;

οχι δυστυχως,ειναι ανεπαρκης η αποδοση.Το ποτε ξεκινησε να χανει (αν ειναι απο αυτο) φρεον,δεν το ξερεις και μπορει να εισαι στην αρχη των απωλειων και ετσι να συνεχισει να πεφτει η αποδοση.

Η γνωμη μου,καλεις ψυκτικο,μια επισκεψη για διαγνωση με 20ε ειναι λογικη τιμη και εαν σου πει φρεον λειπει,εκτιμας αναλογως  τι τιμη θα ζητησει για να βρει την διαρροη καταρχην και μετα να συμπληρωσει.Αυτο με εγγυηση οτι δεν θα πεσει η αποδοση στις επομενες μερες...αλλωστε θα εχεις μετρησει μπροστα του την εξοδο με το θερμομετρο,πριν και μετα την συμπληρωση.

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Λούηδες λέω όλους αυτούς που έρχονται εδώ , ζητάνε συμβουλή, αγοράζουν και μετά δεν λένε τίποτα σαν feedback. 😅

Τι σε χαλαει απο αυτα που εγραψα για τα ερωτηματολογια κλπ

Εκτος απο το χιουμορ μου,που αν δεν ειναι αποδεκτο,δεν εχω αλλο 😛

Δημοσ.

@lazarefa αν έχει διαρροή, μπορεί να ξαναχάσει και λογικά η επισκευή θα είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη για ένα μηχάνημα που έτσι και αλλιώς είναι κοστοβόρο στη λειτουργία του.

@Specs, ε βάλε και εσύ μια γλωσσίτσα να καταλάβουμε ότι το λες στα αστεία :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

ε βάλε και εσύ μια γλωσσίτσα να καταλάβουμε ότι το λες στα αστεία

αν σου δημιουργησα την εικονα πως θα χωρισεις και ζευγαρια για το ντηζαιν και την πιστεψες,παραδινομαι!🏳️😛

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

@lazarefa αν έχει διαρροή, μπορεί να ξαναχάσει και λογικά η επισκευή θα είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη για ένα μηχάνημα που έτσι και αλλιώς είναι κοστοβόρο στη λειτουργία του.

@Specs, ε βάλε και εσύ μια γλωσσίτσα να καταλάβουμε ότι το λες στα αστεία :P

Δυστυχώς το σπίτι στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι με ενοίκιο και το μηχάνημα το βρήκα στο σπίτι, οπότε δεν είναι στο χέρι μου να αντικατασταθεί το κλιματιστικό με νέο (αν ήταν δικό μου, θα το άλλαζα από χτες...). Γιαυτό κάθομαι και το αναλύω και το ψειρίζω τόσο (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ως γνωστόν...).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim @Specs @rbx1000 @dimostr

αγαπητοί όπως καταλήξαμε η επιλογή μου για 24αρι AC τελικά ήταν λάθος γιατί είναι μεγάλο για τον χώρο. Κάτι που ήθελα να κάνω αλλά έτσι και αλλιώς αλλά  δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία με μερεμέτια σε νέο σπίτι, είναι να αλλάξω την θεση του κλιματιστικού. Στην παρακάτω κάτοψη, αν και είναι σε δοκάρι (είναι μεγάλο και 99% δεν θα έχω πρόβλημα) λεω να το μεταφέρω εκεί που λέει νέα θέση ώστε να μπορεί ο αέρας να πηγαίνει στον διαδρομο και ιδανικά και στα υπόλοιπα δωμάτια. Νομίζω ότι θα βοήθησει την κατάσταση και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ζεστένεται/ψύχεται  και το υπόλοιπο σπίτι. Τι λέτε αξίζει να μπω στην διαδικασία ή το πρόβλημα θα παραμείνει?

edit: Να αναφέρω ότι η οροφή είναι επικλινής και σε εκείνο το σημείο το ύψος θα είναι περίπου στα 3 μέτρα.. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα? 

image.png.929d029807b344650b3eb35cebf6e1ed.png

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

@liakjim @Specs @rbx1000 @dimostr

αγαπητοί όπως καταλήξαμε η επιλογή μου για 24αρι AC τελικά ήταν λάθος γιατί είναι μεγάλο για τον χώρο. Κάτι που ήθελα να κάνω αλλά έτσι και αλλιώς αλλά έλεγα να μην μπω στην διαδικασία με μερεμέτια κλπ είναι να αλλάξω την θεση του κλιματιστικού. Στην παρακάτω κάτοψη, αν και είναι σε δοκάρι (είναι μεγάλο και 99% δεν θα έχω πρόβλημα) λεω να το μεταφέρω εκεί που λέει νέα θέση ώστε να μπορεί ο αέρας να πηγαίνει στον διαδρομο και ιδανικά και στα υπόλοιπα δωμάτια. Νομίζω ότι θα βοήθησει την κατάσταση και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ζεστένεται/ψύχεται  και το υπόλοιπο σπίτι. Τι λέτε αξίζει να μπω στην διαδικασία ή το πρόβλημα θα παραμείνει?

image.png.929d029807b344650b3eb35cebf6e1ed.png

Αξίζει να δοκιμάσεις και σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα ως προς την αποτελεσματικότερη ψύξη θέρμανση και των άλλων χώρων

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αξίζει να δοκιμάσεις και σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα ως προς την αποτελεσματικότερη ψύξη θέρμανση και των άλλων χώρων

Ξέχασα να αναφέρω ότι η οροφή είναι επικλινής και σε εκείνο το σημείο το ύψος θα είναι περίπου στα 3 μέτρα.. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Ξέχασα να αναφέρω ότι η οροφή είναι επικλινής και σε εκείνο το σημείο το ύψος θα είναι περίπου στα 3 μέτρα.. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα? 

Όχι, γιατί να είναι πρόβλημα ,ο κρύος αέρας πέφτει κάτω ο ζεστός πάει πάνω ,απλά θα αλλάξει ο χρόνος απόκρισης σε σχέση με πριν εάν πχ πριν το κλιματιστικό ήταν στα 2 μέτρα ύψος 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όχι, γιατί να είναι πρόβλημα ,ο κρύος αέρας πέφτει κάτω ο ζεστός πάει πάνω ,απλά θα αλλάξει ο χρόνος απόκρισης σε σχέση με πριν εάν πχ πριν το κλιματιστικό ήταν στα 2 μέτρα ύψος 

αυτό νομίζω και εγώ αλλά είπα να ρωτήσω γιατί αν θυμάμαι καλά αναφέρουν ότι καλό θα είναι να μπαίνουν κάπως χαμηλά στον χώρο. θεωρείς ότι θα σταματήσουν τα πολλά on-off?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, userAnon είπε

αυτό νομίζω και εγώ αλλά είπα να ρωτήσω γιατί αν θυμάμαι καλά αναφέρουν ότι καλό θα είναι να μπαίνουν κάπως χαμηλά στον χώρο. θεωρείς ότι θα σταματήσουν τα πολλά on-off?

Αν μπορέσει να τραβάει αέρα μέσα από το διάδρομο αφού θα είναι σχεδόν στην ευθεία πιστεύω ότι θα τα κόψει 

Κοίτα τώρα για το χαμηλά η ψηλά σηκώνει συζήτηση ,όλα είναι θέμα χώρου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αν μπορέσει να τραβάει αέρα μέσα από το διάδρομο αφού θα είναι σχεδόν στην ευθεία πιστεύω ότι θα τα κόψει

Ωραία, παρήγορα είναι αυτά, και αν τελικά μπορεί να βελτιώσει τις θερμοκρασίες στους υπόλοιπους χώρους θα βοηθήσει πολύ νομίζω. Όπως είναι τώρα με ανοιχτή την πόρτα μόνο ο διάδρομος βελτιώνεται και μάλιστα ελάχιστα.

Στην νέα θέση θεωρώ σίγουρο ότι ο διαδρομος θα ζεστένεται/ψύχεται και πολύ πιθανό και το πρώτο υπνοδωματιο. Αν φτάνει μέχρι τα μπάνια θα είναι σουπερ. Πάντως τώρα το μικρό που έχω στην κρεβατοκάμμαρα (πάνω από το διπλό κρεβάτι) με ανοιχτή την πόρτα δροσίζει τον διάδρομο και το μεγάλο μπάνιο.

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ωραία, παρήγορα είναι αυτά, και αν τελικά μπορεί να βελτιώσει τις θερμοκρασίες στους υπόλοιπους χώρους θα βοηθήσει πολύ νομίζω. Όπως είναι τώρα με ανοιχτή την πόρτα μόνο ο διάδρομος βελτιώνεται και μάλιστα ελάχιστα.

Στην νέα θέση θεωρώ σίγουρο ότι ο διαδρομος θα ζεστένεται/ψύχεται και πολύ πιθανό και το πρώτο υπνοδωματιο. Αν φτάνει μέχρι τα μπάνια θα είναι σουπερ. Πάντως τώρα το μικρό που έχω στην κρεβατοκάμμαρα (πάνω από το διπλό κρεβάτι) με ανοιχτή την πόρτα δροσίζει τον διάδρομο και το μεγάλο μπάνιο.

Σίγουρα θα βελτιώσει και την λειτουργία του και την θερμοκρασία των χώρων 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σε κολωνα και δοκαρι καλο ειναι να μην καρφωνεις ουτε πινεζα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...