Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για παρόμοιο θέμα έχει αναφερθεί και εγώ. "Άρπα κόλα" επισκέψεις ψυκτικών για να σου πάρουν τα λεφτά. Αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και όταν δεν είναι φουλ σεζόν τα ίδια κάνουν. Όλοι μπαίνουν εδώ ρωτάνε θέλω το «μαμάο» μηχάνημα και μετά εξαφανίζονται. Μόνο εγκαταστάσεις και αυτές ούτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές και άντε γειά. Εννοείται ότι δεν φταίει το forum για αυτό.

Εξίσου σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση και η αντιμετώπιση που δέχεται το κάθε μηχάνημα παρά τελικά η μάρκα.

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lazarefa είπε

χαμηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψε το θερμόμετρο ήταν 17 βαθμούς

με ποση εσωτερικη θερμοκρασια ηταν ο χωρος οταν εβγαζε τους 17 στην εξοδο?

επισης ποσο βγαζει τωρα που λογικα θα εχει βελτιωθει αν δροσισε εστω και εν μερει ο χωρος?

εχει και quiet/silent ? αν ναι αυτο λες low? αν εχει και δεν το εβαλες εκει για μετρηση βαλτο.

παντως τα κλιματιστικα δεν βγαζουν συγκεκριμενη θερμοκρασια αλλα κατεβαζουν την θερμοκρασια που τραβανε απο τον χωρο κατα π.χ. 15 βαθμους σε ενα 18ρι trane παλιο που κρατησα σημειωσεις,στην σκαλα low(που ισως τα κυβικα της ηταν πολλα λογω του οτι ειναι 18ρι)

43 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Για παρόμοιο θέμα έχει αναφερθεί και εγώ. "Άρπα κόλα" επισκέψεις ψυκτικών για να σου πάρουν τα λεφτά. Αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και όταν δεν είναι φουλ σεζόν τα ίδια κάνουν. Όλοι μπαίνουν ρωτάνε θέλω το «μαμάο» μηχάνημα και μετά εξαφανίζονται. Μόνο εγκαταστάσεις και αυτές ούτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές και άντε γειά. Εννοείται ότι δεν φταίει το forum για αυτό.

Εξίσου σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση και η αντιμετώπιση που δέχεται το κάθε μηχάνημα παρά τελικά η μάρκα.

Γραφεις για δυο ξεχωριστα θεματα,ψυκτικους και λουηδες μετα την πληροφορηση που λεει κι ο liakjim η κανω λαθος και μιλας για ψυκτικους εδω στο φορουμ?

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντησή μου πήγαινε εδώ 

Ψυκτικοί λούηδες που επί το πλείστον κάνουν τις τοποθετήσεις και συντηρήσεις  κλιματιστικών. Ούτε τα τρία μέτρα, ούτε χρησιμοποιούν αντλία, ούτε τηρούν τις αποστάσεις. κολλούν τις μονάδες στο ταβάνι κτλ. Service πλύσιμο με το ψεκαστήρι της κομμώτριας, θερμόμετρο η παλάμη τους. Δεν είναι μεμονωνένες περιπτώσεις. Τείνει να γίνει ο κανόνας. Αν τους πεις και τίποτα. Χάλια εγκατάσταση σου έχει κάνει αυτός που στο έβαλε. Έχω κάτι δικά μου που βάζω σε πολύ καλή τιμή να ξεμπερδεύεις για άλλα δέκα χρόνια. Η απάντησή μου δεν είναι επί προσωπικού.

Εσύ όμως που θίγεσαι;

Επεξ/σία από mr.Vox
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Εσύ όμως που θίγεσαι;

αστο...μαλλον δεν τα γραφω καλα τα ελληνικα,θα ξαναπαω σχολειο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Specs είπε

αστο...μαλλον δεν τα γραφω καλα τα ελληνικα,θα ξαναπαω σχολειο

Δεν χρησιμοποίησα την λέξη λούης στο αρχικό μου post οπότε εγώ δεν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς. Εσύ μάλλον καλά τα λες.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Δεν χρησιμοποίησα την λέξη λούης στο αρχικό μου post οπότε εγώ δεν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς. Εσύ μάλλον καλά τα λες.

ο liakjim την ειχε χρησιμοποιησει,τελος παντων ολα καλα...

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Specs είπε

επισης ποσο βγαζει τωρα που λογικα θα εχει βελτιωθει αν δροσισε εστω και εν μερει ο χωρος?

εχει και quiet/silent ? αν ναι αυτο λες low? αν εχει και δεν το εβαλες εκει για μετρηση βαλτο.

παντως τα κλιματιστικα δεν βγαζουν συγκεκριμενη θερμοκρασια αλλα κατεβαζουν την θερμοκρασια που τραβανε απο τον χωρο κατα π.χ. 15 βαθμους σε ενα 18ρι trane παλιο που κρατησα σημειωσεις,στην σκαλα low(που ισως τα κυβικα της ηταν πολλα λογω του οτι ειναι 18ρι)

On-off λέει. Νομίζω ότι οι 17C δείχνουν πρόβλημα (δεν είμαι σχετικός όμως)

4 λεπτά πριν, Specs είπε

Λούηδες λέω όλους αυτούς που έρχονται εδώ , ζητάνε συμβουλή, αγοράζουν και μετά δεν λένε τίποτα σαν feedback. 😅

• Like 1
Δημοσ.

Για σας και καλως σας βρηκα , και χρωνια πολλα  στις μαριες και στους παναγιωτηδες .

Το 2000 αγορασε η μητερα μου ενα airwail 18αρι  εγω ηθελα μιτσυμπισι  μεχρι στιγμης  χτυπαω ξυλο  δουλευει  τελεια  (εξερουνται οι διακοπες ρευματος  με κυνδυνο καψιματος πλακετας)

τωτε ο μαστορας  που ηρθε και το εβαλε (εγω δεν ηξερα) μου ειπαν σου εκανε κενο (οχι ) γιατι αμα δεν εκανε κενο , μετα χρονια θα χανει την αποδοση του , καθως θα μαζευεται και αερας μεσα στον συμπιεστη.Προχθες πηγα σε ενα μικρο μαγαζακι (1 ευρο) οπου τοποθετουσαν  ενα αριελι 12 αρι μιας και ο χωρος  ειναι ενικιαζωμενος , ο μαστορας οσο  εκανε το κενο του η αντλια , εκλεινε την τρυπα που ειχε ανειξει για τις σωληνες. συμπερασμα  πιστευω οτι ολα παιζουν ρολο  ο μαστορας   το μηχανημα , να μην παισουμε  και σε κανενα ελατοματικο αυτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spec

Είσαι κατανοητός τώρα. Για τους ψυκτικούς μιλάω εγκαταστάτες, συντηρητές που η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι ότι χειρότερο.

Για αυτές τις ασπρίλες στις σωληνώσεις που λέτε όταν υπάρχει έλλειψη φρέον για βάλτε καμιά φωτογραφία. Με βάζουν σε υποψίες σε μηχάνημα επαρχίας που ο ψυκτικός πέρσι μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό. Φέτος είδα μειωμένη απόδοση αν και ήμουν εκεί όπου καταγράφηκαν οι μέγιστες θερμοκρασίες της Ελλάδος αλλά ψυκτικό δεν βρήκα να μου κάνει και πλύσιμο. Μην λέμε τα ίδια όμως. σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε με τον καύσωνα.

Επεξ/σία από mr.Vox
Δημοσ.

Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί το φασονάκι μου midea (carrier) και το φασονάκι επίσης midea ariston 50 prios, κάθε 5 ώρες και ενώ είναι σβηστά, κάνουν ένα διαστηματάκι των 3 λεπτών όπου καίνε 5-6W;

e732bc83404263453fdfb99e805a8fd8.png

96b6c5cef03895709c5ab44be579c6bd.png
https://gyazo.com/96b6c5cef03895709c5ab44be579c6bd

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και χρονια πολλα .
Ξερει κανεις τι "εντοσθια" εχουν τα κλιματιστικα YOKOHAMA , εχω ενα 18αρι που το ειχα παρει απο το Makro πριν παρα πολλα χρονια ( μαλλον με δραχμες )

Spoiler

pEHExF5.jpg

qSWrgTj.jpg

umVNWGN.jpg

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, villasg είπε

Καλησπερα και χρονια πολλα .
Ξερει κανεις τι "εντοσθια" εχουν τα κλιματιστικα YOKOHAMA , εχω ενα 18αρι που το ειχα παρει απο το Makro πριν παρα πολλα χρονια ( μαλλον με δραχμες )

Πράγματι τότε το είχες πάρει γιατί είχα ενδιαφερθεί και εγώ. Θυμάμαι κυκλοφορούσαν ακριβώς τα ίδια οπτικά σε General, General Electric, Samsung, Interclima και άλλες μάρκες. Τώρα τι εντόσθια είχαν όλα αυτά ποιός ξέρει. Το φασόν πάντως υπάρχει από παλιά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Πράγματι τότε το είχες πάρει γιατί είχα ενδιαφερθεί και εγώ. Θυμάμαι κυκλοφορούσαν ακριβώς τα ίδια οπτικά σε General, General Electric, Samsung, Interclima και άλλες μάρκες. Τώρα τι εντόσθια είχαν όλα αυτά ποιός ξέρει. Το φασόν πάντως υπάρχει από παλιά.

Ακομα ψιλο-λειτουργει , αλλα σκεφτομαι να ξεκινησω διαδικασια επισκευης κλπ ή να παρω ενα new ......

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, villasg είπε

Ακομα ψιλο-λειτουργει , αλλα σκεφτομαι να ξεκινησω διαδικασια επισκευης κλπ ή να παρω ενα new ......

Δεν νομίζω να αξίζει καμία επισκευή. Ακόμα και σε AUX να πας ή αυτά του Leroy Merlin την δική του μάρκα  θα βγεις κερδισμένος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

Γραφεις για δυο ξεχωριστα θεματα,ψυκτικους και λουηδες μετα την πληροφορηση που λεει κι ο liakjim η κανω λαθος και μιλας για ψυκτικους εδω στο φορουμ?

Εσωτερική θερμοκρασία (στο δωμάτιο δηλαδή) ήταν στους 29 βαθμούς. Όταν το μηχάνημα ξεκινά να ψύχει με αυτή την αρχική εσωτερική θερμοκρασία, μέσα σε λιγότερο από 1 ώρα λειτουργίας (συνεχούς, καθότι on-off) ρίχνει τη θερμοκρασία κατά 1 βαθμό και τη σχετική υγρασία περίπου κατά 5-6%.

Το μηχάνημα δεν έχει λειτουργία quite/silent. Έχει 3 σκάλες ανεμιστήρα εσωτερικής μονάδας συν λειτουργία auto (για τις σκάλες του ανεμιστήρα. Όταν πήρα τις μετρήσεις θερμοκρασίας είχα τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα.

Θα μετρήσω και τώρα που δουλεύει πάνω από 1,5 ώρα και η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι στους 28 βαθμούς με εξωτερική θερμοκρασία 32.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...