Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Inventor με 8,5+ SEER

kριμα που βγηκε απο την γκαμα της,το Nemesis Pro ενα κλιματιστικο φασον του Amber της Gree κορυφαιας αποδοσης

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lofarek είπε

@George! δοκιμασες το  econo cool στους 27 στο ln mitsu? Ποσο χαμηλα κατεβαινει;

Η αλήθεια είναι ότι το ξέχασα, το έχω και σε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείται και δεν το έχω ξανανοίξει από τότε που ανέβασα τις μετρήσεις. Θα το δοκιμάσω όμως και θα ενημερώσω.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

kριμα που βγηκε απο την γκαμα της,το Nemesis Pro ενα κλιματιστικο φασον του Amber της Gree κορυφαιας αποδοσης

Έχει το comfort.

To amber έχει διβαθμιο συμπιεστή. Το nemesis pro όχι.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει το comfort.

To amber έχει διβαθμιο συμπιεστή. Το nemesis pro όχι.

Διβαθμιο εχει το Amber για τις σκανδιναβικες χωρες με διαφορετικη εξωτερικη μοναδα (S6DBA2A) που δουλευει μεχρι -30.
Τα Amber/Nemesis pro/Kuro για την αγορα της νοτιας Ευρωπης εχουν τον ιδιο συμπιεστη και εξωτερικη την k6dna1a.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Διβαθμιο εχει το Amber για τις σκανδιναβικες χωρες με διαφορετικη εξωτερικη μοναδα (S6DBA2A) που δουλευει μεχρι -30.
Τα Amber/Nemesis pro/Kuro για την αγορα της νοτιας Ευρωπης εχουν τον ιδιο συμπιεστη και εξωτερικη την k6dna1a.

Το amber που ερχόταν Ελλάδα έλεγε μέχρι -30 και 2βαθμιο συμπιεστή. Το ξέρω γιατί σχεδόν έπαιξα α μπε μπλαμ μπλομ ανάμεσα σε αυτό και το asyg.

29 λεπτά πριν, Specs είπε

to οποιο ειναι Midea? Haier?

Haier. Από ότι έχω καταλάβει , φέρνει στο dawn.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το amber που ερχόταν Ελλάδα έλεγε μέχρι -30 και 2βαθμιο συμπιεστή. Το ξέρω γιατί σχεδόν έπαιξα α μπε μπλαμ μπλομ ανάμεσα σε αυτό και το asyg.

Το οτι ο εδω αντιπροσωπος εφερνε λαθος μοντελο δειχνει πολλα. Τυχερος εισαι που δεν εμπλεξες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τυχερος εισαι που δεν εμπλεξες

τωρα που θα πιανουμε τους 50 βαθμους συχνα,θα ηταν τυχερος😄

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το οτι ο εδω αντιπροσωπος εφερνε λαθος μοντελο δειχνει πολλα. Τυχερος εισαι που δεν εμπλεξες.

Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοείς.

Αυτό πωλούταν https://greeaircondition.gr/archives/tecspecs/ralc/amber_tecspecs2018.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Haier. Από ότι έχω καταλάβει , φέρνει στο dawn.

Το dawn έχει συμπιεστή hitachi ενώ το comfort έχει συμπιεστή Panasonic στο 9αρι συμπιεστή hitachi στο 12  αρι και Mitsubishi στο 18αρι 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοείς.

Αυτό πωλούταν https://greeaircondition.gr/archives/tecspecs/ralc/amber_tecspecs2018.pdf

Η Gree βγαζει 2 εκδοσεις amber.
Ενα για τη νοτια Ευρωπη κι ενα για τη βορεια που το ελεγε και nordic.
Ο εδω αντιπροσωπος ειχε δει οραμα κι εφερνε αυτο για τη βορεια Ευρωπη.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες/ες. Εδώ και 2 μέρες βρίσκομαι σε εξοχική κατοικία όπου είναι εγκατεστημένο ένα παλιό (τύπου on-off) 12άρι κλιματιστικό Gree (είχα αναφέρει γιαυτό πριν μερικές μέρες λόγω σπασμένων πλαστικών εσωτερικής μονάδας).

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν υπήρχε η αίσθηση ότι το συγκεριμένο δεν αποδίδει ιδιαίτερα στην ψύξη. Μέτρησα λοιπόν χθες τη θερμοκρασία στην έξοδο αέρα της εσωτερικής μονάδας (στις περσίδες) μέσω ενός ψηφιακού θερμομέτρου με ενσύρματο αισθητήρα θερμοκρασίας τον οποίο τοποθέτησα εσωτερικά από τις περσίδες. Εννοείται πως πριν ξεκινήσω να παρατηρώ θερμοκρασίες έβαλα τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα και τη ρύθμιση θερμοκρασίας στο πιο χαμηλό επίπεδο.

Μετά από μερικά λεπτά καταγραφής διαπίστωσα ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψε το θερμόμετρο ήταν 17 βαθμούς...Απογοήτευση, καθώς έχω ακούσει ότι φυσιολογικά ένα οιοδήποτε κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης δεν πρέπει να βγάζει πάνω από 10 βαθμούς (ιδανικά νομίζω γύρω στους 7). Όλα αυτά με εξωτερική θερμοκρασία περί τους 34-35 βαθμούς.

Η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον έχει χάσει ψυκτικό, ωστόσο δεν υπάρχουν καθόλου ίχνη πάγου ή ασπρίλες στις εξωτερικές σωληνώσεις χαλκού. Απεναντίας υπάρχει υγρασία που γενικά υποδηλώνει ότι το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά. Επίσης από το σωλήνα αποχέτευσης βγαίνουν σχεδόν συνέχεια σταγόνες από τα συμπυκνώματα υγρασίας της εσωτερικής μονάδας, που κι αυτό είναι σημάδι σωστής λειτουργίας.

Είναι δυνατόν να έχει χάσει ψυκτικό σε τόσο μικρή ποσότητα ώστε αφενός να μην υπάρχουν καθόλου ίχνη πάγου στους χαλκοσωλήνες αλλά ταυτόχρονα να έχει προκληθεί τόσο σημαντική μείωση της απόδοσης (17 βαθμοί αντί το πολύ 10).

Προφανώς πρέπει να τσεκάρει πιέσεις και ποσότητες ψυκτικού επαγγελματίας, πλην όμως λόγω ημερών τέτοια ώρα τέτοια λόγια (το μηχάνημα βρίσκεται σε νησί που έχει βουλιάξει από τον τουρισμό και οι έτσι κι αλλιώς λιγοστοί ψυκτικοί είναι είδος υπό εξαφάνιση εδώ αυτές τις μέρες). Επιπρόσθετα επειδή πριν μερικά χρόνια που είχε έρθει σπίτι ψυκτικός για άλλη δουλειά απογοητεύτηκα από την ποιότητα της δουλειάς του, θα ήθελα να είμαι (χοντρικά έστω) προϊδεασμένος ως προς τα πιθανά σενάρια βλάβης, ώστε να μην μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες (κοινώς να μην φάω το δούλεμα της αρκούδας, με άλλοθι και την παλαιότητα του μηχανήματος - από το 2008).  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...