Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η τέρμα δεξιά στήλη είναι τα ελάχιστα watts που θα δεις ανά εξωτερική θερμοκρασία. Είναι με 27 μέσα οπότε θα δεις ελαφρώς διαφορετικές.

Βλέπω λοιπόν από το διάγραμμά σου ότι το κλιματιστικό ρίχνει όσα watts του επιτρέπει ο φάκελος χρήσης του. Σε κάποιο σημείο που η εξωτερική πέσει και άλλο, αυτά τα ελάχιστα watts είναι παραπάνω (επί το eer) από αυτά που ζητάει ο χώρος και ξεκινά τα on-off.

θα το μελετήσω αύριο και θα ρωτήσω ότι απορία έχω. Για τα χαμηλά το είχαμε πει, για τα on-off όχι :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, userAnon είπε

Για τα χαμηλά το είχαμε πει, για τα on-off όχι :(

Υψηλά χαμηλά = συχνά on-off

Όπως σου είχα ξαναπεί αρχικά, αν ήσουν μόνο για ψύξη , μάλλον θα έπρεπε να βάλεις 18άρι, άντε βαριά 22άρι. Ενδεικτικά εκεί που το 24άρι shorai πάει 300W ελάχιστα στους 35C, το 22άρι έχει μόλις 240. Αρκετά μεγάλη διαφορά.

Τώρα αν θα πέσει μεγάλο και στη θέρμανση, θα φανεί στο παρασύνθημα.

ΥΓ Θα έλεγα πάντως να μη τρελαίνεσαι τόσο πολύ. Άνοιξε όλες τις πόρτες να πάει παντού η ψύξη μπας και αυξηθεί το φορτίο και ακολούθα τις συμβουλές του @rbx1000 που έχει το 18άρι edge.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Όπως σου είχα ξαναπεί αρχικά, αν ήσουν μόνο για ψύξη , μάλλον θα έπρεπε να βάλεις 18άρι, άντε βαριά 22άρι. Ενδεικτικά εκεί που το 24άρι shorai πάει 300W ελάχιστα στους 35C, το 22άρι έχει μόλις 240. Αρκετά μεγάλη διαφορά.

Ναι τελικα εκ του αποτελέσματος θα έπρεπε να είχα πάρει μικρότερο. Ειδικά το 18αρι το φοβήθηκα γιατί το σπίτι είναι ρετιρε με πολύ ήλιο. Ήμουν μεταξυ 22 με 24 και για σιγουριά πήγα στο 24.

Και στην ζέστη λογικά έτσι θα είναι.

Δυστυχώς τον ήπιαμε :)

Επεξ/σία από userAnon

Στις 10/8/2021 στις 8:20 ΜΜ, MessengerOfGood είπε

Να ρωτήσω και κάτι τεχνικό: Μου είπαν ότι δεν αξίζει να πάρω ένα multi (1 εξωτερική μονάδε με 2 εσωτερικές) γιατί η διαφορά κόστους είναι μικρή αλλά αν χαλάσει μία εσωτερική αχρηστεύεται ολόκληρο το σύστημα. Ισχύει; Δεν είναι μόνο θέμα κόστους: Θελω να μη γεμίσω το εξοχικό γύρω-γύρω με μηχανήματα...

Ζητώ συγγνώμη αν μου διέφυγε τυχόν απάντηση στο ερώτημά μου. Αν κάποιος ξέρει σχετικά με τα multi ας ποστάρει εδώ. Ίσως είναι χρήσιμο και σε άλλους.

16 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

αν χαλάσει μία εσωτερική

Oxι,δεν υπαρχει προβλημα απο οσα βρηκα στο ιντερνετ,μονο το αντιθετο...εαν χαλασει η εξωτερικη δεν εχεις πουθενα.

• Thanks 1

14 ώρες πριν, Specs είπε

μηπως ειμαστε στην περιπτωση diesel gate(vw,audi και λοιποι απατεωνες) και ο προγραμματισμος του ειναι οταν γυρω στους 35 βαθμους εξω,παιζει ον οφ για να πιασει eurovent eer δηλωμενα?

αν ειναι ετσι ,δεν θα δεις ον οφ εξω απο αυτη την ζωνη και κοιτα οσα γραφηματα εχεις αν συμβαινει μονο εκει η οχι

@dimostr@liakjim το ειχατε ελεγξει το προβλημα στο daikin μηπως ειναι καμμια τετοια φαση? στις στανταρ θερμοκρασιες eurovent?

λιγες μερες πριν και προς τα πισω εχει συζητηθει νομιζω,για ψαξε με τη λεξη sendo

Περι καταναλωσεωνο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 perfera 9ρι 98 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5. Αυτες τις μερες (την προηγουμενη εβδομαδα) ανεβηκα Αθηνα και χρησιμοποιω ενα midea 9 ρι on off παλιο. Δεν θυμαμαι μοντελο εχει ψυκτικο υγρο R407 C  δεν ειναι δικο μου ειναι του σπιτονοικοκυρη. Σε 3,5 μερες 24 kwh...  Μαλιστα. Οι μετρησεις γινονται με το μετρητη πριζας που εχω αναρτησει πολλακις στο Site. @George! δοκιμασες το  econo cool στους 27 στο ln mitsu? Ποσο χαμηλα κατεβαινει;

3 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Περι καταναλωσεωνο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 perfera 9ρι 98 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5. Αυτες τις μερες (την προηγουμενη εβδομαδα) ανεβηκα Αθηνα και χρησιμοποιω ενα midea 9 ρι on off παλιο. Δεν θυμαμαι μοντελο εχει ψυκτικο υγρο R407 C  δεν ειναι δικο μου ειναι του σπιτονοικοκυρη. Σε 3,5 μερες 24 kwh...  Μαλιστα. Οι μετρησεις γινονται με το μετρητη πριζας που εχω αναρτησει πολλακις στο Site. @George! δοκιμασες το  econo cool στους 27 στο ln mitsu? Ποσο χαμηλα κατεβαινει;

Και το midea το ειχα στους 28 ρυθμιση. Παρατηρω οτι δεν εχουν τα offset των daikin...

5 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Και το midea το ειχα στους 28 ρυθμιση. Παρατηρω οτι δεν εχουν τα offset των daikin...

Αλλαξα και το καπακι του perfera που καταφερα να σπασω. Το πηρα απο master dealer στα 41 euro με φπα.

55 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Περι καταναλωσεωνο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 perfera 9ρι 98 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5. Αυτες τις μερες (την προηγουμενη εβδομαδα) ανεβηκα Αθηνα και χρησιμοποιω ενα midea 9 ρι on off παλιο. Δεν θυμαμαι μοντελο εχει ψυκτικο υγρο R407 C  δεν ειναι δικο μου ειναι του σπιτονοικοκυρη. Σε 3,5 μερες 24 kwh...  Μαλιστα.

Περι καταναλωσεων ο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 midea 9ρι 47 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5. Αυτες τις μερες (την προηγουμενη εβδομαδα) ανεβηκα Αθηνα και χρησιμοποιω ενα perfera 9ρι inverter παλιο. Δεν θυμαμαι μοντελο εχει ψυκτικο υγρο R32 δεν ειναι δικο μου ειναι του σπιτονοικοκυρη. Σε 3,5 μερες 11.5 kwh...  Μαλιστα.

14/8/2041

☺️

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Περι καταναλωσεωνο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 perfera 9ρι 98 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5.

Eυκολακι! με την εν λογω καταναλωση το εξαιρετικο perfera θα εκαιγε στρογγυλευοντας το 98 σε 101 kwh,περισσοτερο μονο απο οσα ειναι στον πινακα απο πανω του,δηλαδη κατι Mitsu,Ururu,Daiseikai  ...τα οποια ειναι πιο οικονομικα μεχρι και κατα 22 %

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1482021 122211 μμ.jpg

Επεξ/σία από Specs
δυστυχως δεν εχω ακομη τιμες ετοιμες σε ολα για πιο αμεση εικονα

50 λεπτά πριν, nixi είπε

Περι καταναλωσεων ο λογος Σε 1 μηνα ακριβως μεσα καυσωνες κλπ με ρυθμιση 29 midea 9ρι 47 kwh καταναλωση εσωτερικη θερμοκρασια που πιανει ο χωρος 27,5. Αυτες τις μερες (την προηγουμενη εβδομαδα) ανεβηκα Αθηνα και χρησιμοποιω ενα perfera 9ρι inverter παλιο. Δεν θυμαμαι μοντελο εχει ψυκτικο υγρο R32 δεν ειναι δικο μου ειναι του σπιτονοικοκυρη. Σε 3,5 μερες 11.5 kwh...  Μαλιστα.

14/8/2041

☺️

Να υποθεσω οτι με βαση το edit που εκανες στο σχολιο μου οτι μελλοντικα τα midea θα ειναι παρασαγγας καλυτερα απο τα daikin...

22 λεπτά πριν, Specs είπε

Eυκολακι! με την εν λογω καταναλωση το εξαιρετικο perfera θα εκαιγε στρογγυλευοντας το 98 σε 101 kwh,περισσοτερο μονο απο οσα ειναι στον πινακα απο πανω του,δηλαδη κατι Mitsu,Ururu,Daiseikai  ...τα οποια ειναι πιο οικονομικα μεχρι και κατα 22 %

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1482021 122211 μμ.jpg

Για το mitsu μην πολυπαιρνεις ορκο . Εχω το Fhz35 seer 8,7 με την κειτουργια econocool στους 28 οντως κατανακωνει πολυ λιγο. Το econocool για τα mitsu ειναι το πιο δυνατο τους χαρτι. Αλκα οταν το βαλεις χωρις αυτο το daikin ειναι πολυ καλυτερο. Το παλιο midea μσλιστα δουλευει σε σπιτι με καλη μονοση του 2006 και με χαμηλο ταβανι μισο μετρο πιο χαμηλο τουλαχιστον απο το daikin...και παρολα αυτα...η καταναλωση ειναι εξωφρενικη..

4 λεπτά πριν, Lofarek είπε

μελλοντικα τα midea θα ειναι παρασαγγας καλυτερα απο τα daikin...

το edit εννοεις για τις τιμες? αυτο ειναι ασχετο...παντως στο μελλον τιποτε δεν αποκλειει ακομη και την Daikin καλυτερη απο την Midea να δεις,αν εχουν κοινοπραξια και αποφασισουν ποια φιρμα ειναι μαγνητης και τραβαει χρημα!😁

4 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Να υποθεσω οτι με βαση το edit που εκανες στο σχολιο μου οτι μελλοντικα τα midea θα ειναι παρασαγγας καλυτερα απο τα daikin...

Όχι. Σε 20 χρόνια θα βλέπουμε τα σημερινά inverter οπως σήμερα βλέπουμε τα παλιά on-off 

6 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Για το mitsu μην πολυπαιρνεις ορκο . Εχω το Fhz35 seer 8,7 με την κειτουργια econocool στους 28 οντως κατανακωνει πολυ λιγο. Το econocool για τα mitsu ειναι το πιο δυνατο τους χαρτι. Αλκα οταν το βαλεις χωρις αυτο το daikin ειναι πολυ καλυτερο. Το παλιο midea μσλιστα δουλευει σε σπιτι με καλη μονοση του 2006 και με χαμηλο ταβανι μισο μετρο πιο χαμηλο τουλαχιστον απο το daikin...και παρολα αυτα...η καταναλωση ειναι εξωφρενικη..

Σορρυ για τις ανορθογραφιες αλλα γραφω απο ταμπλετ...

7 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Για το mitsu μην πολυπαιρνεις ορκο

για κανενα δεν παιρνω ορκο! απλα οσα ειναι eurovent και ειναι κοντινα σε ισχυ για αμεση συγκριση ,αυτη ειναι η πραγματικοτητα,βασει των δεικτων τους...

7 λεπτά πριν, Specs είπε

το edit εννοεις για τις τιμες? αυτο ειναι ασχετο...παντως στο μελλον τιποτε δεν αποκλειει ακομη και την Daikin καλυτερη απο την Midea να δεις,αν εχουν κοινοπραξια και αποφασισουν ποια φιρμα ειναι μαγνητης και τραβαει χρημα!😁

Παρεμπιμπτοντως εξαιρετικος ο πινακας σου!!Πολυ διαφωτιστικος.. Εγω το ururu το πηρα για θερμανη πιο πολυ γιατι εχειι απιστευτο scop. Αλλα και στον καυσωνα που το χρησιμοποιησα οταν το perfera χτυπαγε 200w αυτο ηταν 30% πιο κατω. Θα μου πεις δεν συγκρινεις ιδιους χωρους... Μην παθεις τιποτε...Στον ιδιο χωρο ειναι..🤪🤪🤪

1 λεπτό πριν, Lofarek είπε

Παρεμπιμπτοντως εξαιρετικος ο πινακας σου!!Πολυ διαφωτιστικος.. Εγω το ururu το πηρα για θερμανη πιο πολυ γιατι εχειι απιστευτο scop. Αλλα και στον καυσωνα που το χρησιμοποιησα οταν το perfera χτυπαγε 200w αυτο ηταν 30% πιο κατω. Θα μου πεις δεν συγκρινεις ιδιους χωρους... Μην παθεις τιποτε...Στον ιδιο χωρο ειναι..🤪🤪🤪

Το πρωι μαλιστα που επεφτε η θερμοκρασια για 28 ζητουμενη επεφτε στα 70 w..Εξωτερικη 31...

33 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Το πρωι μαλιστα που επεφτε η θερμοκρασια για 28 ζητουμενη επεφτε στα 70 w..Εξωτερικη 31...

Για το edit στις τιμες δεν ηταν για σενα για τον nixi ηταν που εβαλε δικες του τιμες πανω στο σχολιο μου..

37 λεπτά πριν, Lofarek είπε

ταν το perfera χτυπαγε 200w αυτο ηταν 30% πιο κατω. Θα μου πεις δεν συγκρινεις ιδιους χωρους... Μην παθεις τιποτε...Στον ιδιο χωρο ειναι..🤪🤪🤪

χαιρομαι που εχεις δωματιο εργαστηριο που επιβεβαιωνει οσα υποθετουμε απο eurovent!

kαι βεβαια αν θυμαμαι καλα ινβερταρει τελεια το perfera εστω και σε 9ρι.

επισης στον πινακα το Ururu ειναι στα επιμερους eer 27% αποδοτικοτερο εκτος απο τους 25 βαθμους που ειναι 17% και τελος στους 20 πανε αναποδα και προφανως αυτο χαλαει το seer και το περιοριζει μεσοσταθμικα στο 10% μονο.

δες κιολας κατι που το φαινεται πιο ευκολα τους πινακες:υπαρχουν perfera αλλα και αλλα μοντελα και αλλες μαρκες ,στοχευμενα στην θερμανση,δηλαδη ειναι 9ρι στην ψυξη και 12ρι στην θερμανση.

εφτιαξα μια στηλη με τομ λογο θερμασνης προς ψυξη και θα φαινεται οταν ψαχνει καποιος κυριως για θερμανση η για ψυξη,τι να επιλεξει για να μην μειονεκτει και κυριως να μην παιρνει μεγαλυτερο απο οτι χρειαζεται

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1482021 14058 μμ.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...