Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Δεν νομίζω, βασικά δεν το έχω δει πότε να κάνει off ο ανεμιστήρας όπως σε κάτι toyotomy πχ.
Στο ελάχιστο το βάζω και εκεί ακούγεται σπαστικά (στις 2 πρώτες σκάλες μετά το αθόρυβο). Στις επόμενες υπερκαλύπτεται. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, σαν να φυσάει έντονα στιγμιαία να επιταχύνει και απότομα να κόβει. Θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω.

12αρι είναι, 20τμ περίπου ο χώρος.
Ifeel δεν έχει μίλησα με αντιπροσωπεία. Πάντως και από κατανάλωση δεν είμαι ευχαριστημένος.
Είχα την εντύπωση ότι επειδή η εξωτερική δεν ακούγεται ιδιαίτερα θα δουλεύει λιγότερο.
Σήμερα πήρα μετρητή και βλέπω, 2,9ΚWh για 3,5ωρες στους 28C. Θα δω και τις επόμενες ημέρες.

Έχεις πολύ κατανάλωση γιατί κατεβάζει περισσότερο από ότι πρέπει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις πολύ κατανάλωση γιατί κατεβάζει περισσότερο από ότι πρέπει.

Ναι, γι αυτό το βάζω πιο ψηλά για να συντηρείται μετά, αλλά και πάλι να τώρα έχω μέσα στο δωμάτιο 27C, αρκετά θεωρώ καίει δεν το βλέπω να κόβει συχνά εκεί στα 800W δουλεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Specs είπε

Ριξε μας και την καμπυλη θερμοκρασιας καθιστικου και για να φαινεται καλυτερα η διακυμανση,αν γινεται,βαλε στην δεξια στηλη να ξεκιναει απο 25 και ακομη καλυτερα να εχει πιο αναλυτικη καταγραφη, καθε 1/10 ας πουμε μεχρι 28 ,για οσο ψαχνεις συμπεριφορες.Αν γινονται ολα αυτα...η εστω οσα γινονται

Ορίστε έχει φτάσει στους 26,4 λογικά σε λίγο θα πρέπει να αρχίσει το on-off. (16:00-16:15 ζήτηση 26). Η αλήθεια είναι ότι τώρα νιώθουμε λίγο πιο δροσερά από ότι θα θέλαμε. Έχει πέσει και η εξωτερική.

Σημείωση ότι οι αισθητηρες δεν ανανεώνουν την θερμοκρασία άμεσα. Πρέπει να υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση ή να έχει περάσει καμία ώρα. μερικές φορές αν δεν υπάρχει διαφορά μπορεί να μείνουν στους 27 πχ για 2-3 ώρες

πχ τώρα είναι στους 26,4 για 30' περίπου

image.png.b8c92fb96eeab30eee7de70b02a63d3c.png

Επεξ/σία από userAnon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Σημείωση ότι οι αισθητηρες δεν ανανεώνουν την θερμοκρασία άμεσα.

Στο γράφημα και οι δυο φαίνεται να αλλάζουν/διαβάζουν θερμοκρασία συνέχεια. Ένα ίσιωμα στους 27,2 για ώρες, το κλιματιστικό κατέβηκε εκεί που του όρισες και ισσοροπεί (με ή χωρίς on-off σου κρατάει την θερμοκρασία εκεί που όρισες). Μετά κατεβαίνει στους 26,4, ζήτησες χαμηλότερη?

Επεξ/σία από nixi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nixi είπε

Στο γράφημα και οι δυο φαίνεται να αλλάζουν/διαβάζουν θερμοκρασία συνέχεια. Ένα ίσιωμα στους 27,2 για ώρες, το κλιματιστικό κατέβηκε εκεί που του όρισες και ισσοροπεί. Μετά κατεβαίνει στους 26,4, ζήτησες χαμηλότερη?

έτσι φαίνεται γιατί στο συγκεκριμένο software γίνεται καταγραφή της τελευταίας τιμής κάθε ένα λεπτό άσχετα αν δεν έχει ανανεωθεί. Για παράδειγμα εκεί που γίνεται η καταγραφή πιο σωστά έχω τώρα 26,4 για μια ώρα+

* edit: κανονικά τώρα θα μπορούσα να το γυρίσω πάλι στους 27 ΄η ακόμα και να το κλείσω (έξω έχει 31 με καλό αεράκι) αλλά περιμένω να δω τι θα κάνει ή όταν βάλει τις φωνές οι γυναίκα μου ότι πάγωσε. Ότι γίνει πρώτο :)

image.png.e8230bcb22075438c6f6a2a3e5fcad9c.png

Ναί κάποια στιγμή κατά τις 16:00 έβαλα την ζήτηση στους 26 γιατί αν και στο γράφημα που φαίνεται 27,2 ήταν κολλημένο για 1+ ώρα και στο σπίτι αισθανόμασταν ζέστη.

Τώρα είμαστε κάπως έτσι, και αρκετά δροσερά σίγουρα. Ακόμα δεν έχει κλείσει και παίζει στα 320 watt περίπου

image.png.1d685b316d79216d6842f8780cedc811.png

Επεξ/σία από userAnon

Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο νημα αλλα ενδιαφερομαι να μαθω μια αποψη για τα κλιματιστικα Sendo,ειδικα ενα που εχει το leroy merlin 279 ευρω 12000 btu,εχει κανεις καποια αποψη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, userAnon είπε
11 λεπτά πριν, userAnon είπε

έτσι φαίνεται γιατί στο συγκεκριμένο software γίνεται καταγραφή της τελευταίας τιμής κάθε ένα λεπτό άσχετα αν δεν έχει ανανεωθεί. Για παράδειγμα εκεί που γίνεται η καταγραφή πιο σωστά έχω τώρα 26,4 για μια ώρα+

Ναί κάποια στιγμή κατά τις 16:00 έβαλα την ζήτηση στους 26 γιατί αν και στο γράφημα που φαίνεται 27,2 ήταν κολλημένο για 1+ ώρα και στο σπίτι αισθανόμασταν ζέστη.

Τώρα είμαστε κάπως έτσι, και αρκετά δροσερά σίγουρα. Ακόμα δεν έχει κλείσει και παίζει στα 320 watt περίπου

Και κάθε τέταρτο να διαβάζει φαίνεται ότι για ώρες έχεις σταθερή 27,κάτι.

Έχεις και τα δύο στο ίδιο σημείο?

Δηλαδή 27,2 ζεστένομαι 26,4 κρυώνω, θέλω κάτι ανάμεσα. Αυτό λες?

Επεξ/σία από nixi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ακόμα δεν έχει κλείσει και παίζει στα 320 watt περίπου

μηπως ειμαστε στην περιπτωση diesel gate(vw,audi και λοιποι απατεωνες) και ο προγραμματισμος του ειναι οταν γυρω στους 35 βαθμους εξω,παιζει ον οφ για να πιασει eurovent eer δηλωμενα?

αν ειναι ετσι ,δεν θα δεις ον οφ εξω απο αυτη την ζωνη και κοιτα οσα γραφηματα εχεις αν συμβαινει μονο εκει η οχι

@dimostr@liakjim το ειχατε ελεγξει το προβλημα στο daikin μηπως ειναι καμμια τετοια φαση? στις στανταρ θερμοκρασιες eurovent?

13 λεπτά πριν, tsopanos είπε

Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο νημα αλλα ενδιαφερομαι να μαθω μια αποψη για τα κλιματιστικα Sendo,ειδικα ενα που εχει το leroy merlin 279 ευρω 12000 btu,εχει κανεις καποια αποψη?

λιγες μερες πριν και προς τα πισω εχει συζητηθει νομιζω,για ψαξε με τη λεξη sendo

Επεξ/σία από Specs

5 λεπτά πριν, Specs είπε

μηπως ειμαστε στην περιπτωση diesel gate(vw,audi και λοιποι απατεωνες) και ο προγραμματισμος του ειναι οταν γυρω στους 35 βαθμους εξω,παιζει ον οφ για να πιασει eurovent eer δηλωμενα?

αν ειναι ετσι ,δεν θα δεις ον οφ εξω απο αυτη την ζωνη και κοιτα οσα γραφηματα εχεις αν συμβαινει μονο εκει η οχι

λιγες μερες πριν και προς τα πισω εχει συζητηθει νομιζω,για ψαξε με τη λεξη sendo

ευχαριστω πολυ

5 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα

αρχίζω να αποηγότευομαι τρελά με την επιλογή του shorai premium. Σήμερα χωρίς να έχει ιδαίτερη ζέστη ρύθμισα τις περσίδες να κοινούνται πάνω-κάτω, ζήτηση στους 27 χωρίς ECO και αέρα στο αυτόματο. Ξεκίνησε και δρόσισε ωραίο τον χώρο για περίπου 3,5 ώρες. Μετά και εγώ και η γυναίκα μου παρατηρούμε ότι ζεστενόμαστε. Κοιτάω και όντως έχει αρχίσει τα on-off. Το πρόβλημα είναι ότι και όταν πάρει μπρος κάνει τα εξής 2 κουλά

α. ο αέρας που βγάζει σίγουρα δεν είναι το ίδιο δροσερός με τις ίδιες ρυθμίσεις όπως όταν ξεκίνησε. Δεν έχω μηχάνημα να το μετρήσω αλλά η διαφορά είναι εμφανής.

β. ο αέρας επίσης δεν φτάνει στο τραπέζι που έχω το λαπτοπ (στα 5,5 - 6 μέτρα) με τίποτα. 

Το άλλο κουλό τώρα. Πριν κάποιες ημέρες για δοκιμή κατέβασα το power sel  στο 75%. Δεν είδα κάποια διαφορά στις καταναλώσεις και το γύρισα ξανά στο 100% (όπως είναι στην φωτογραφία). Επειδή μου την έδωσε σήμερα το ξαναπήγα στο 100% αφού πέρασε τα μικρότερα στάδια και άρχισε να δουλεύει όπως και το πρωί. Δηλαδή με τις ίδιες ρυθμίσεις (δεν άλλαξα σήμερα τίποτα) κάθομαι στο λαπτοπ και έρχεται αέρας και μάλιστα δροσερός.

Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι έφταιγε αυτό (θα το δω και τις επόμενες ημέρες) γιατί έδειχνε ότι είναι γυρισμένο στο φουλ. Γενικά πάντως έχει αρχίσει και μου την δίνει στην ψύξη και δεν ξέρω τι να κάνω και ελπίζω στην θέρμανση να είναι πολύ καλύτερο αλλιώς θα μου βγει πολύ μάπα το καρπούζι. :(

image.png.de217be8cdaa829f8d5e7618c1735af0.png

ερώτηση. ας πούμε το έχετε σε ζήτηση 26-27 (ή ότι) και αισθάνεστε καλά με αυτή. Χρειάζεται να κάνετε αλλαγή (να μειώσετε την θερμοκρασία) κάποια στιγμή (το μεσημέρι)  για να παραμείνει ο χώρος δροσερός?

Λοιπον το ιδιο μου κανει και εμενα ενα καινουργιο Panasonic.Εμενα κλεινει μεσα εξω οταν πιασει επιθυμητη.Επισης και εγω το βαζω ψηλα ,26.5 βαθμους αφου η συζυγος κρυωνει .Παντως ζεστη δε νιωθω ειναι η αληθεια .Δυστυχως αντιπροσωπεια ουσιαστικα δεν υπαρχει για να ρωτησω,αλλα απο καταναλωση καιει ελαχιστα,14 ωρα 3kwh (αν μετραει βεβαια ΣΩΣΤΑ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, nixi είπε

Δηλαδή 27,2 ζεστένομαι 26,4 κρυώνω, θέλω κάτι ανάμεσα. Αυτό λες?

Το σημείο είναι σταθερό. Δεν είναι ακριβείς αυτές οι καταγραφές όμως και στις 2 περιπτώσεις η θερμοκρασία που έδειχνε ήταν για παραπάνω από μια ώρα (όπως φαίνεται στο άλλο διάγραμμα που ανέβασα). Μπορεί το 27,2 να ήταν 27,8 και να μην είχε αλλάξει ακόμα και τώρα το 26,4 να είναι 25,8 και να μην έχει αλλάξει ακόμα.

πλέον ο αισθητήρας δείχνει 26,4 για 2+ ώρες

image.png.95f57c3c2e8a27699cf24ceb5f72c283.png

22 λεπτά πριν, Specs είπε

δεν γνωρίζω, απλά περιμένω να δω τι θα κάνει.

Εξακολουθεί να δουλεύει στα 260 watt αλλά ο αέρας που στέλνει είναι λιγότερο δροσερός από το μεσημέρι και με χαμηλότερη ένταση (έτσι το νιώθω στο λαπτοπ που κάθομαι)

Λογικά σε λίγο θα κλείσει.

8 λεπτά πριν, cumulus είπε

καιει ελαχιστα,14 ωρα 3kwh (αν μετραει βεβαια ΣΩΣΤΑ)

Σωστά πρέπει να μετράει γιατί το δικό μου από τις 08:45 το πρωί μέχρι τώρα (~13 ώρες) και με όλες αυτές τις διακυμάνσεις είναι στις 4 kwh.

έχεις κανένα διάγραμμα? ποιο Panasonic είναι? πόσα btu σε τι χώρο κλπ.

Επεξ/σία από userAnon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, userAnon είπε

Το σημείο είναι σταθερό. Δεν είναι ακριβείς αυτές οι καταγραφές όμως και στις 2 περιπτώσεις η θερμοκρασία που έδειχνε ήταν για παραπάνω από μια ώρα (όπως φαίνεται στο άλλο διάγραμμα που ανέβασα). Μπορεί το 27,2 να ήταν 27,8 και να μην είχε αλλάξει ακόμα και τώρα το 26,4 να είναι 25,8 και να μην έχει αλλάξει ακόμα.

Μα και στο άλλο γράφημα φαίνεται από τις 10:30 μέχρι τις 15:00 σταθερά 27,2 - 27,3. Εκεί πάει 27,4 και το βάζεις 26 προφανώς

Λάθος κάθε κουτάκι είναι μισός βαθμός. Είναι ακόμα καλύτερα.

27,1 με 27,15 είναι για ώρες και στις 15:00 πάει 27,2..

2.PNG

Επεξ/σία από nixi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φίλε χαριτολογώντας εν μέρει: πρέπει να αλλάξεις γυναίκα.

Αν δεν μπορείς νομίζω πρέπει να αλλάξεις "φιλοσοφία" και εξηγώ. 

Όταν κάθεσαι μπροστά στο ρεύμα αέρα, προφανώς θα αισθάνεσαι λίγο ή πολύ δροσερά. το κλιματιστικό αέρα εξόδου στην περσίδα μπορεί να έχει 15 βαθμούς ας πούμε, στα 5 μέτρα να νιώθεις  20αρι και να λες πω τι καλά είμαι.

Στο μεταξύ το κλιματιστικό το απασχολεί να κρατήσει τη θερμοκρασία που έχεις ορίσει στον χώρο, φτάνει κοντά, κατεβάζει Watt με συνέπεια η θερμοκρασία εξόδου του ίσως ανεβαίνει 3-4 βαθμούς για να μη κατεβάσει και άλλο του την ζητουμενη για τον χώρο. εσύ όμως λες ωχ τώρα δεν δροσίζομαι το ίδιο. 

Δίνεις εξ άλλου πολλή σημασία στην θερμοκρασια περιβάλλοντος. Στα φρύδια σου αν έξω έχει 40, 45, 30 κοκ. πως αισθάνεσαι καλά στο χώρο; (Στον χώρο, όχι κάτω από την περσίδα) Με 26; Άφησε το κλιματιστικό στο 26 για δύο μέρες και μην το κλείνεις. 

φρόντισε να μετακινείς το θερμόμετρο σου στον χώρο για να δεις διαφορές θερμοκρασίας, μήπως λόγω διαρρύθμισης την πατάς και σε μια μεριά κρυώνεις, σε άλλη είσαι οκ.

αγόρασε έναν μετρητή υπερύθρων του 20 ευρώ να μετράς θερμ. εξόδου.

Κανε αυτά, όχι για να ικανοποιήσεις το αίσθημα ότι πήρα Σοραι, έπρεπε να είναι γαμάτο, αλλά για να δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να μάθει το κλιματιστικό, και στο κλιματιστικό να "μάθει" τον χώρο.

κάποτε με βιαστικά συμπεράσματα νόμιζα ότι ένα invertor ήταν καλύτερο από ένα Seyia. Τα χω καταγράψει και εδώ, ήταν μέχρι να μάθω πως λειτουργεί το τοσιμπα, πλέον η πλάστιγγα γέρνει δραστικά υπέρ του.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, userAnon είπε

πλέον ο αισθητήρας δείχνει 26,4 για 2+ ώρες

image.png.95f57c3c2e8a27699cf24ceb5f72c283.png

δεν γνωρίζω, απλά περιμένω να δω τι θα κάνει.

Εξακολουθεί να δουλεύει στα 260 watt αλλά ο αέρας που στέλνει είναι λιγότερο δροσερός από το μεσημέρι και με χαμηλότερη ένταση (έτσι το νιώθω στο λαπτοπ που κάθομαι)

Λογικά σε λίγο θα κλείσει.

Σωστά πρέπει να μετράει γιατί το δικό μου από τις 08:45 το πρωί μέχρι τώρα (~13 ώρες) και με όλες αυτές τις διακυμάνσεις είναι στις 4 kwh.

έχεις κανένα διάγραμμα? ποιο Panasonic είναι? πόσα btu σε τι χώρο κλπ.

Το z25vkew διαγραμμα δεν εχω γιατι παιρνω τις πληροφοριες απο την εφαρμογη της panasonic.

Ειναι 9αρι σε 14τμ

Επεξ/σία από cumulus
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, nixi είπε

Μα και στο άλλο γράφημα φαίνεται από τις 10:30 μέχρι τις 15:00 σταθερά 27,2 - 27,3.

Να το ξαναπω. από τις 10:30 μέχρι και 15:00 δείχνει 27,4 αλλά επειδή ΔΕΝ ανανεώνει τις τιμές τόσο συχνά αν δεν υπάρχει μεγάλη διακύμανση μπορεί να είχε φτάσει στους 28.

Οι απόλυτες τιμές δεν με νοιάζουν και τόσο αλλά πως αισθάνομαι. Το μεσημέρι είχαμε αρχίσει να ζεστενόμαστε άσχετα από τι έδειχνε στην τελική με ζήτηση 27. Ενώ το πρωί με την ίδια ζήτηση ήμασταν καλά. Για να νιώσουμε δροσιά έπρεπε να το πάω στους 26. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι να έχω το ίδιο αίσθημα δροσιάς το μεσημέρι όπως το πρωί με την ίδια ζήτηση. 

@Specs 

το είχα αφήσει ένα βράδυ ανοιχτό και έκανε on-off κανονικά σε <35

image.png.ce5b03ec2d2d2bdbc48f83de0842887d.png

• Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...