Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ψευδαίσθηση είναι ότι είστε καλά.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι πιο πολύ σε εσάς.

Το κλιματιστικό είναι μια διάταξη που ταλαντώνεται γύρω από μια τιμή στόχο. Το δουλεύετε διακοπτόμενα. Στην αρχή θα δώσει γκάζι, θα βγάλει κρύο αέρα και εσείς λέτε μια χαρά. Στην ταλάντωση πάει λίγο από κάτω, κόβει ισχύ για να ισορροπήσει και εσείς ζεσταίνεστε. Άρα το σημείο ισορροπίας θέλει κατέβασμα τόσο ώστε να νιώθετε τέλεια. Έτσι κάνουν τα Toshiba. Θέλουν να εξαφανίζονται, να μην καταλαβαίνεις που βρίσκονται και από πού έρχεται η ψύξη ή η θέρμανση.

Καλά τότε να φύγουμε από το σπίτι, μην το προσβάλουμε κιόλας :)

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είπε κανείς κάτι τέτοιο;

Πλάκα κάνω. Είπα παραπάνω ότι αύριο θα το δοκιμάσω κατευθείαν στους 26. 

προς το παρόν πάντως, τον στόχο του τον πετυχαίνει. (το νιωθουμε εξαφανισμένο) - συνεχίζω να κάνω πλάκα...

Μόλις τώρα, userAnon είπε

Πλάκα κάνω. Είπα παραπάνω ότι αύριο θα το δοκιμάσω κατευθείαν στους 26. 

προς το παρόν πάντως, τον στόχο του τον πετυχαίνει. (το νιωθουμε εξαφανισμένο) - συνεχίζω να κάνω πλάκα...

Όχι σοβαρά. Δεν ξέρω τι κλιματιστικό είχατε πριν αλλά είναι λάθος για μένα να λες ότι περιμένω να νιώσω τον δροσερό αέρα να πέφτει πάνω μου όταν τα καλά κλιματιστικά τύπου Toshiba, mitsubishi επιδιώκουν ακριβώς το αντίθετο.

Εγω παντως με το tcl miracle ii εχω το θεμα οτι ο αισθητηρας ριχνει 2-2.5 βαθμους παρακατω την θερμοκρασια, με τους 26 ζητηση να παγωνει υπερβολικα το δωματιο.

Επισης, ενα αλλο σπαστικο που κανει ειναι σαν να δουλευει με παυσεις ο ανεμιστηρας της εσωτερικης, η ροη του αερα να μην ειναι συνεχης. Ακουγεται στις 2 χαμηλες σκαλες πιο εντονα, σαν να φυσαει αερας και να σταματαει αποτομα, και θυμαμαι τις πρωτες μερες δεν το εκανε αυτο, οι στροφες του ανεμιστηρα δουλευαν στον ιδιο ρυθμο. Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι;

7 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Εγω παντως με το tcl miracle ii εχω το θεμα οτι ο αισθητηρας ριχνει 2-2.5 βαθμους παρακατω την θερμοκρασια, με τους 26 ζητηση να παγωνει υπερβολικα το δωματιο.

Επισης, ενα αλλο σπαστικο που κανει ειναι σαν να δουλευει με παυσεις ο ανεμιστηρας της εσωτερικης, η ροη του αερα να μην ειναι συνεχης. Ακουγεται στις 2 χαμηλες σκαλες πιο εντονα, σαν να φυσαει αερας και να σταματαει αποτομα, και θυμαμαι τις πρωτες μερες δεν το εκανε αυτο, οι στροφες του ανεμιστηρα δουλευαν στον ιδιο ρυθμο. Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι;

Κάνει on-off. Ρίξε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο ελάχιστο.

9αρι έχεις; Σε πόσα τετραγωνικά;

Το ifeel όταν το πατάς αλλάζει κάτι στην πράξη;

1 ώρα πριν, Specs είπε

εχει επικρατησει λογω αλυσιδων το 3μ (κωτσοβολος,eshop κλπ)

Σε επίσημη αντιπροσωπεία blue dealer στην τιμή που έδωσαν για εγκατάσταση ήταν για 2 μέτρα σωλήνα το πολύ . Όταν τους είπα ότι ο κατασκευαστής προτείνει το ελάχιστο 3 πως γίνετε εσείς να το βάζετε με 2 επίσημο κατάστημα μου είπε έτσι πάει αν θέλω 3 θα πληρώσω την διαφορά ....

4 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Σε επίσημη αντιπροσωπεία blue dealer στην τιμή που έδωσαν για εγκατάσταση ήταν για 2 μέτρα σωλήνα το πολύ . Όταν τους είπα ότι ο κατασκευαστής προτείνει το ελάχιστο 3 πως γίνετε εσείς να το βάζετε με 2 επίσημο κατάστημα μου είπε έτσι πάει αν θέλω 3 θα πληρώσω την διαφορά ....

Απαράδεκτοι

• Like 2

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι σοβαρά. Δεν ξέρω τι κλιματιστικό είχατε πριν αλλά είναι λάθος για μένα να λες ότι περιμένω να νιώσω τον δροσερό αέρα να πέφτει πάνω μου όταν τα καλά κλιματιστικά τύπου Toshiba, mitsubishi επιδιώκουν ακριβώς το αντίθετο.

Μα δεν είπα ότι περιμένω να νιώσω τον δροσερό αέρα. Στην αρχή νιώθουμε όπου και αν είμαστε στον χώρο μια χαρά δροσερά. (μας χτυπάει ή όχι ο αέρας) Όταν μπαίνει σε φάση εξοικονόμησης ή όταν έχει ψιλοπιάσει την ζητούμενη αρχίζουμε και έχουμε πρόβλημα, γιατί όπως έχω δείξει σε προήγουμενα διαγράμματα η θερμοκρασία μπορεί να έχει φτάσει στους 28+ και αυτό συνεχίζει να συμπεριφέρεται χαλαρά.

Το προηγούμενο (hitachi 2008 - 18αρι) αγκομαχούσε για να μπορέσει να δροσίσει τον χώρο αλλά κρατούσε την ζητούμενη και από την αρχή μέχρι να το κλείσω οι αισθητήρες θερμοκρασίας ήταν κοντά στους 27 και η αίσθηση που είχαμε δροσερή. Το πρόβλημα του ήταν ότι έκανε πολύ θόρυβο και έκαιγε περισσότερο. Στους 40+ προφανώς και θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το άλλαξα για να έχω χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερο θόρυβο. Όσον αφορά τον θόρυβο δεν το συζητάω (η μέρα με την νύχτα) και η κατανάλωση είναι προς το παρόν χαμηλότερη. Τώρα αν θα το πάω στους 26 πχ δεν ξερω αν στο τέλος θα μου βγαίνει μια η άλλη. (δεν το νομίζω, θα δούμε).

Αυτό που με χαλάει είναι ότι αφού με την Χ ζητούμενη στην αρχή είμαι καλά γιατί δεν την διατηρεί. Προφανώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας του δουλεύει περίεργα ή κάτι τέτοιο.

Είπα και παραπάνω τα AUX που δουλεύουν και αυτά διακοπτόμενα άσχετα από την εξωτερική αν ζητάω 27 παίζουν συνέχεια εκεί. Όταν αυξηθεί η εξωτερική αυξάνουν την ισχύ τους και η θερμοκρασία στα δωμάτια είναι σταθερή.

Κοίτα τώρα παρακάτω. Μόλις ζήτησα 26 άρχισε να δουλευει και όντως δρόσισε τον χώρο. Καίει όμως όσο και το hitachi προς το παρόν πράγμα που δεν μου αρέσει. Αν έχω καταλάβει σωστά την λειτουργία του σε λίγο (η εσωτερική είναι 26,7 τώρα) θα αρχίσει τα on-off και η εσωτερική σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει

image.png.6cb8287f6eb1e8fdc039b3bf9b2dd3d0.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μα δεν είπα ότι περιμένω να νιώσω τον δροσερό αέρα. Στην αρχή νιώθουμε όπου και αν είμαστε στον χώρο μια χαρά δροσερά. (μας χτυπάει ή όχι ο αέρας) Όταν μπαίνει σε φάση εξοικονόμησης ή όταν έχει ψιλοπιάσει την ζητούμενη αρχίζουμε και έχουμε πρόβλημα, γιατί όπως έχω δείξει σε προήγουμενα διαγράμματα η θερμοκρασία μπορεί να έχει φτάσει στους 28+ και αυτό συνεχίζει να συμπεριφέρεται χαλαρά.

Το προηγούμενο (hitachi 2008 - 18αρι) αγκομαχούσε για να μπορέσει να δροσίσει τον χώρο αλλά κρατούσε την ζητούμενη και από την αρχή μέχρι να το κλείσω οι αισθητήρες θερμοκρασίας ήταν κοντά στους 27 και η αίσθηση που είχαμε δροσερή. Το πρόβλημα του ήταν ότι έκανε πολύ θόρυβο και έκαιγε περισσότερο. Στους 40+ προφανώς και θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το άλλαξα για να έχω χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερο θόρυβο. Όσον αφορά τον θόρυβο δεν το συζητάω (η μέρα με την νύχτα) και η κατανάλωση είναι προς το παρόν χαμηλότερη. Τώρα αν θα το πάω στους 26 πχ δεν ξερω αν στο τέλος θα μου βγαίνει μια η άλλη. (δεν το νομίζω, θα δούμε).

Αυτό που με χαλάει είναι ότι αφού με την Χ ζητούμενη στην αρχή είμαι καλά γιατί δεν την διατηρεί. Προφανώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας του δουλεύει περίεργα ή κάτι τέτοιο.

Είπα και παραπάνω τα AUX που δουλεύουν και αυτά διακοπτόμενα άσχετα από την εξωτερική αν ζητάω 27 παίζουν συνέχεια εκεί. Όταν αυξηθεί η εξωτερική αυξάνουν την ισχύ τους και η θερμοκρασία στα δωμάτια είναι σταθερή.

Κοίτα τώρα παρακάτω. Μόλις ζήτησα 26 άρχισε να δουλευει και όντως δρόσισε τον χώρο. Καίει όμως όσο και το hitachi προς το παρόν πράγμα που δεν μου αρέσει. Αν έχω καταλάβει σωστά την λειτουργία του σε λίγο (η εσωτερική είναι 26,7 τώρα) θα αρχίσει τα on-off και η εσωτερική σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει

image.png.6cb8287f6eb1e8fdc039b3bf9b2dd3d0.png

Θα ισορροπήσει στους 26 και θα κόψει. Είσαι στην ταλάντωση ακόμη.

Εξάλλου μη ξεχνάς ότι αυτό διαβάζει θερμοκρασία αέρα εισαγωγής που είναι πάνω ψηλά κοντά στο ταβάνι. Λέει, για να θέλει ο άλλος 27 εγώ εδώ πάνω πρέπει να μετράω 29. Όμως εσύ για διάφορους λόγους όταν έχεις 29 στο ταβάνι μπορεί κάτω να έχεις 27.5. Η Toshiba δεν μπορεί να ξέρει στους χιλιάδες συνδυασμούς χώρων πόσο έχει ο καθένας. Ούτε ξέρει το μηχάνημα. Δεν έχει follow me. Για αυτό τα Fujitsu δίνουν τη δυνατότητα για ρύθμιση του offset. Μη κοιτάς τι κάνουν τα aux. Έχουν άλλη φιλοσοφία.

Αν λοιπόν το δικό σου σημείο ισορροπίας δεν σε ικανοποιεί, βάζεις ένα άλλο.

Θα έλεγα να κλείσεις θερμόμετρα και διαγράμματα. Μόνο ψυχολογική πίεση σου δημιουργούν.

Βάλε 100% power select, κλείσε κίνηση περσίδων για να έχεις κάτι σταθερό, ταχύτητα ανεμιστήρα αυτόματη , ρύθμιση 26 και δες αν νιώθεις καλά.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 2

9 λεπτά πριν, Specs είπε

η τιμη για τα 2 μετρα ποια ηταν? και το καθε εξτρα μετρο ποσο το χρεωνουν?

100 ευρώ μου είπαν ,και μετά από αυτά που τους είπα και τους ρώτησα με 3 μέτρα πόσο θα κοστίσει + την απεγκατασταση του παλιού . Θα στείλουν τεχνικό την Δευτέρα το πρωί να δει το σπίτι (μονοκατοικία) και να μου πουν τελική τιμή

2 ώρες πριν, userAnon είπε

αυτό έχει σημασία. Μέχρι κάποια στιγμή στους 27 ζήτηση νιώθουμε καλά όπου και αν είμαστε και αργότερα ζεσταινόμαστε παντού.

Λογικά με ζήτηση 26 το πρωί θα κρυώνει η γυναίκα μου και μετά θα είμαστε καλά. Τουλαχιστον αυτό ελπίζω.

θα το δοκιμάσω αύριο σε 26. Έχω και το θέμα ότι ειδικά τις πρωινές ώρες μπορεί να μου κάνουν παράπονα ότι κρυώνουν. Το παλεύω μια εβδομάδα με τους 27 και άκρη δεν βγάζω

Ριξε μας και την καμπυλη θερμοκρασιας καθιστικου και για να φαινεται καλυτερα η διακυμανση,αν γινεται,βαλε στην δεξια στηλη να ξεκιναει απο 25 και ακομη καλυτερα να εχει πιο αναλυτικη καταγραφη, καθε 1/10 ας πουμε μεχρι 28 ,για οσο ψαχνεις συμπεριφορες.Αν γινονται ολα αυτα...η εστω οσα γινονται

5 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

και μετά από αυτά που τους είπα

Υποθετω εχεις ξεκαθαρισει τα απολυτως απαιτουμενα(στο sticky για επαναληψη) για την εγκατασταση,απο αντλια κενου κλπ

7 λεπτά πριν, Specs είπε

Ριξε μας και την καμπυλη θερμοκρασιας καθιστικου και για να φαινεται καλυτερα η διακυμανση,αν γινεται,βαλε στην δεξια στηλη να ξεκιναει απο 25 και ακομη καλυτερα να εχει πιο αναλυτικη καταγραφη, καθε 1/10 ας πουμε μεχρι 28 ,για οσο ψαχνεις συμπεριφορες.Αν γινονται ολα αυτα...η εστω οσα γινονται

Υποθετω εχεις ξεκαθαρισει τα απολυτως απαιτουμενα(στο sticky για επαναληψη) για την εγκατασταση,απο αντλια κενου κλπ

Ναι θα τους τα πω την Δευτέρα που θα έρθουν. Αλλιώς μέχρι και στην Daikin θα πάρω τηλέφωνο . Αν είναι σοβαρή εταιρία θα πρέπει να τους επιβάλει τα δικά τους προαπαιτούμενα εγκατάστασης

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Κάνει on-off. Ρίξε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο ελάχιστο.

9αρι έχεις; Σε πόσα τετραγωνικά;

Το ifeel όταν το πατάς αλλάζει κάτι στην πράξη;

Δεν νομίζω, βασικά δεν το έχω δει πότε να κάνει off ο ανεμιστήρας όπως σε κάτι toyotomy πχ.
Στο ελάχιστο το βάζω και εκεί ακούγεται σπαστικά (στις 2 πρώτες σκάλες μετά το αθόρυβο). Στις επόμενες υπερκαλύπτεται. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, σαν να φυσάει έντονα στιγμιαία να επιταχύνει και απότομα να κόβει. Θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω.

12αρι είναι, 20τμ περίπου ο χώρος.
Ifeel δεν έχει μίλησα με αντιπροσωπεία. Πάντως και από κατανάλωση δεν είμαι ευχαριστημένος.
Είχα την εντύπωση ότι επειδή η εξωτερική δεν ακούγεται ιδιαίτερα θα δουλεύει λιγότερο.
Σήμερα πήρα μετρητή και βλέπω, 2,9ΚWh για 3,5ωρες στους 28C. Θα δω και τις επόμενες ημέρες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...