Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

αρχίζω να αποηγότευομαι τρελά με την επιλογή του shorai premium. Σήμερα χωρίς να έχει ιδαίτερη ζέστη ρύθμισα τις περσίδες να κοινούνται πάνω-κάτω, ζήτηση στους 27 χωρίς ECO και αέρα στο αυτόματο. Ξεκίνησε και δρόσισε ωραίο τον χώρο για περίπου 3,5 ώρες. Μετά και εγώ και η γυναίκα μου παρατηρούμε ότι ζεστενόμαστε. Κοιτάω και όντως έχει αρχίσει τα on-off. Το πρόβλημα είναι ότι και όταν πάρει μπρος κάνει τα εξής 2 κουλά

α. ο αέρας που βγάζει σίγουρα δεν είναι το ίδιο δροσερός με τις ίδιες ρυθμίσεις όπως όταν ξεκίνησε. Δεν έχω μηχάνημα να το μετρήσω αλλά η διαφορά είναι εμφανής.

β. ο αέρας επίσης δεν φτάνει στο τραπέζι που έχω το λαπτοπ (στα 5,5 - 6 μέτρα) με τίποτα. 

Το άλλο κουλό τώρα. Πριν κάποιες ημέρες για δοκιμή κατέβασα το power sel  στο 75%. Δεν είδα κάποια διαφορά στις καταναλώσεις και το γύρισα ξανά στο 100% (όπως είναι στην φωτογραφία). Επειδή μου την έδωσε σήμερα το ξαναπήγα στο 100% αφού πέρασε τα μικρότερα στάδια και άρχισε να δουλεύει όπως και το πρωί. Δηλαδή με τις ίδιες ρυθμίσεις (δεν άλλαξα σήμερα τίποτα) κάθομαι στο λαπτοπ και έρχεται αέρας και μάλιστα δροσερός.

Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι έφταιγε αυτό (θα το δω και τις επόμενες ημέρες) γιατί έδειχνε ότι είναι γυρισμένο στο φουλ. Γενικά πάντως έχει αρχίσει και μου την δίνει στην ψύξη και δεν ξέρω τι να κάνω και ελπίζω στην θέρμανση να είναι πολύ καλύτερο αλλιώς θα μου βγει πολύ μάπα το καρπούζι. :(

image.png.de217be8cdaa829f8d5e7618c1735af0.png

ερώτηση. ας πούμε το έχετε σε ζήτηση 26-27 (ή ότι) και αισθάνεστε καλά με αυτή. Χρειάζεται να κάνετε αλλαγή (να μειώσετε την θερμοκρασία) κάποια στιγμή (το μεσημέρι)  για να παραμείνει ο χώρος δροσερός?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Specs είπε

ειναι ατομικη αποφαση...δεν εχει για ολους την ιδια εννοια

θυμισε μου ποσο εχει το F... απο blue dealer με 5 χρονια?

Ρώτησα έχει 1000 ευρώ από bluedealer στην πόλη μου  με εγκατάσταση απλά θα το έχω από εβδομάδα . 800 είχε από eshop + 100 εγκατάσταση 900 θα έβγαινε  ,οπότε με 100 παράπανω παίρνω + 3 χρόνια εγγύηση ,αξίζει , σας ευχαριστώ για την βοήθεια

Επεξ/σία από ALIEN-3-
  • Like 1

3 λεπτά πριν, nixi είπε

Μαστόροι..

Εχτες μου έφεραν το Midea xtreme save 12αρι.

Με πολύ ψάξιμο βρήκα τελικά εγκαταστάτη γιατί το επειγόμουν.

Από άλλον εγκαταστάτη που μου είχε βάλει το δικό μου (μέσω κωτσοβολου) μου λέει εγώ δεν μπορώ θα σου στείλω άλλον, δικό μου. Πόσο θα πάει λέω εγκατάσταση-απεγκατάσταση? 100 μου λέει. Λέω αντλία κενού σωληνώσεις όσο πρέπει κλπ.? Ναι. Μπορει να χρειαστεί τρύπα σε πέτρινο τοίχο λέω. ααα +50 ευρώ λέει. Οκ λέω.

Έρχεται σήμερα ο άλλος.

Δεν χρειάζεται τρύπημα σε πέτρινο τοίχο τελικά εκεί που θα μπει, αλλά θα μπει η εσωτερική κρεμαστή στο ταβάνι.

Κάτσε να σου πω πόσο θα πάει μου λέει.

140+ ΦΠΑ μου λέει (173,60 δλδ).

Γιατί τόσο λέω? Είναι οι σωληνωσεις μου λέει 3,5-4 μέτρα και που θα κρεμαστεί ταβάνι.

Δεν είναι μέσα στην στάνταρ τοποθέτηση λέω τα 3 μέτρα? 3 γράφει ο κατασκευαστής μινιμουμ.

2,5 μου λέει είναι μέσα στην τιμή το στάνταρ.

Λέω η εσωτερική και το 1-1,5 μέτρο δλδ 75 ευρώ? 100 μου είπε ο άλλος. Είναι και το ΦΠΑ λέει.

Λέω εγώ ρώτησα πόσο θα μου κοστίσει και μου είπε 100, υπέθεσα είναι και το ΦΠΑ.

Όχι μου λέει 100 είναι χωρίς.

Αλλά μου λέει σε βλέπω και δυσανασχετείς, άστο.

Του λέω να μην τα ρωτήσω να δω τι πληρώνω και γιατί? Δεν σου είπα όχι (το επείγομαι για σοβαρό λόγο).

Άστο μου λέει, δε θέλεις.

Άστο του λέω, δεν θέλω. 

Δεν έμπαινε στην θέση του παλιού; Εσωτερική κρεμαστή στο ταβάνι; Τι πατέντες είναι αυτές; Λογικό να χρεωθεί αυτό, αλλά θα τηρούσε ελάχιστη απόσταση από πάνω; Ο κάθε τεχνικός μπορεί να χρεώσει ότι θέλει. Άλλοι χρεώνουν μετά τα 2μ άλλοι μετά τα 3μ.. δεν υπάρχει κάποιος νόμος.

Όταν λέει συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση χωρίς να αναφέρει μέτρα σωληνώσεων εννοείται εντός προδιαγραφών. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 3 μέτρα σύμφωνα με τα περισσότερα εγχειρίδια των κατασκευαστών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δεν έμπαινε στην θέση του παλιού; Εσωτερική κρεμαστή στο ταβάνι; Τι πατέντες είναι αυτές; Λογικό να χρεωθεί αυτό, αλλά θα τηρούσε ελάχιστη απόσταση από πάνω; Ο κάθε τεχνικός μπορεί να χρεώσει ότι θέλει. Άλλοι χρεώνουν μετά τα 2μ άλλοι μετά τα 3μ.. δεν υπάρχει κάποιος νόμος.

Όχι το παλιό είχε μπεί κολλημένο πάνω, που είναι λάθος. Κρεμαστή εννοώ με βάση/γωνία σταθερή έτσι είναι και το παλιό. Δεν μπορεί να μπει στον τοίχο, δεν θα μπορεί να βγεί η αποχέτευση έξω είναι πορτα ανάμεσα οπότε θα έπρεπε το σωληνάκι της αποχέτευσης να ανέβει προς τα πάνω. Εκεί που μπορεί να μπεί είναι κρεμαστό με 15 πόντους από πάνω όπως λέει ο κατασκευαστής. Λογικό να χρεωθεί. 1 μέτρο και αυτό δλδ. Πόσο? Και είχαμε αυτό με το ΦΠΑ. Δηλαδη τα 175 ευρώ για αυτήν την δουλεά σας φαίνονται νορμάλ?

Επεξ/σία από nixi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nixi είπε

1 μέτρο και αυτό δλδ. Πόσο?

20 ευρω το μετρο  χρεωνουν για τα εξτρα οπου κι αν διαβασα

Επεξ/σία από Specs

12 λεπτά πριν, nixi είπε

Όχι το παλιό είχε μπεί κολλημένο πάνω, που είναι λάθος. Κρεμαστή εννοώ με βάση/γωνία σταθερή έτσι είναι και το παλιό. Δεν μπορεί να μπει στον τοίχο, δεν θα μπορεί να βγεί η αποχέτευση έξω είναι πορτα ανάμεσα οπότε θα έπρεπε το σωληνάκι της αποχέτευσης να ανέβει προς τα πάνω. Εκεί που μπορεί να μπεί είναι κρεμαστό με 15 πόντους από πάνω όπως λέει ο κατασκευαστής. Λογικό να χρεωθεί. 1 μέτρο και αυτό δλδ. Πόσο? Και είχαμε αυτό με το ΦΠΑ. Δηλαδη τα 175 ευρώ για αυτήν την δουλεά σας φαίνονται νορμάλ?

Εφόσον είδε τον χώρο και το κοστολόγησε μόνο στα 130-140 + ΦΠΑ είναι μία καλή τιμή. Ειδικά για Αύγουστο / αμεσότητα που θα είχες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, userAnon είπε

Χρειάζεται να κάνετε αλλαγή (να μειώσετε την θερμοκρασία) κάποια στιγμή (το μεσημέρι)  για να παραμείνει ο χώρος δροσερός?

καταρχην θα φανει αν ειχε κρατημενο το power selection .

επειτα να ξερεις πως οταν ζηταμε χαμηλοτερη απο οση εχουμε ζητησει μεχρι εκεινη την στιγμη,θα ανεβασει ισχυ και ισως και ταχυτητα αερα,παντως ο συνδυασμος τους θα ειναι για περισοτερη ψυξη και πιο γρηγορα.

αν δεν ανεβασει ταχυτητα και ανεβασει καταναλωση,θα βγαζει πιο ψυχρο αερα.

επειδη εχουν ενα κατω οριο,δηλαδη δεν γινεται να βγαλουν κατω απο 5 βαθμους αναγκαστικα ανεβαζουν ροη για να πεσει η θερμοκρασια του αερα.

αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις ζητωντας 16 πχ στο αυτοματο,που σημαινει θα παει σε φουλ ισχυ,αλλα μετα απο λιγο επιλεγοντας χειροκινητα την χαμηλοτερη ταχυτητα,θα πεσει η ισχυς αν δεν μπορει να την αποροφησει χωρις να "παγωσει" ο αερας...

πειραματισου και κρατα σημειωσεις,μην απελπιζεσαι

Επεξ/σία από Specs

32 λεπτά πριν, Specs είπε

εχει επικρατησει λογω αλυσιδων το 3μ (κωτσοβολος,eshop κλπ)

Aπο που ξεκινάνε να μετράνε τα 3 μέτρα; Μέσα απο το κλιματιστικο μέχρι να βγει ο σωληνας σωστα;

2 λεπτά πριν, Specs είπε

αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις ζητωντας 16 πχ στο αυτοματο,που σημαινει θα παει σε φουλ ισχυ,αλλα μετα απο λιγο επιλεγοντας χειροκινητα την χαμηλοτερη ταχυτητα,θα πεσει η ισχυς αν δεν μπορει να την αποροφησει χωρις να "παγωσει" ο αερας...

πειραματισου και κρατα σημειωσεις,μην απελπιζεσαι

το έκανα αυτό χθες που έκανε πάλι τα ίδια.

Ζήτηση 17 για 2 ώρες περίπου. Πήγε την θερμοκρασία στους 25, και όταν έβαλα ζήτηση 27 όντως έριξε την ισχύ κλπ. Το έκλεισα γιατί κρύωσε η γυναίκα μου και πλέον είχε δροσίσει έξω..Δεν νομίζω ότι θα στρώσει πάντως, τουλάχιστον δεν θα είναι αυτό που προσδοκούσα.

Μέχρι και τα AUX που έχω στις κρεβατοκάμαρες ότι τους ζητήσω το κρατάνε. αυτό όχι.

Τωρα το έβαλα στους 26 γιατί άρχιζε πάλι να ανεβαίνει η θερμοκρασία

image.png.c14bfb1e9691854c78c78ba3c4dc2db4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, stylish είπε

Μέσα απο το κλιματιστικο μέχρι να βγει ο σωληνας σωστα;

δεν το θυμαμαι...παντως οσο σωληνα προσθετει ο εγκαταστατης λογικα, αρα απο το σημειο που θα συνδεθει στο μεσα και μετα(μιας και το μεσα αν θυμαμαι εχει ετοιμο ενα κομματι,με μονωση κλπ)

9 λεπτά πριν, userAnon είπε

Τωρα το έβαλα στους 26

οκ,αφησε το 26 και κοιτα διακυμανσεις.

παντως η διακυμανση που εχεις στο προηγουμενο με τα κειμενα σου επανω ,γραφημα,ειναι ελαχιστη οταν λες οτι βγαζει λιγοτερο δροσερο κλπ και εχει ανεβει η εξωτερικη πολυ αρα δεν "θεωρει" για 2 δεκατα οτι πρεπει να δυναμωσει ,εκτος αν το σημειο που μετρας ειναι σταθεροτερο ως προς το σημειο που καθεται η συζυγος η εσυ.

επισης εχεις(εχετε) την αναγκη να νιωθετε τον ανεμιστηρα να σας χτυπαει? αν ναι δυσκολα θα βρεις ρυθμιση βολικη!

σημασια εχει η περιρεουσα ατμοσφαιρα να ειναι βολικη,χωρις ροη επανω σας.

Επεξ/σία από Specs

1 ώρα πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα

αρχίζω να αποηγότευομαι τρελά με την επιλογή του shorai premium. Σήμερα χωρίς να έχει ιδαίτερη ζέστη ρύθμισα τις περσίδες να κοινούνται πάνω-κάτω, ζήτηση στους 27 χωρίς ECO και αέρα στο αυτόματο. Ξεκίνησε και δρόσισε ωραίο τον χώρο για περίπου 3,5 ώρες. Μετά και εγώ και η γυναίκα μου παρατηρούμε ότι ζεστενόμαστε. Κοιτάω και όντως έχει αρχίσει τα on-off. Το πρόβλημα είναι ότι και όταν πάρει μπρος κάνει τα εξής 2 κουλά

α. ο αέρας που βγάζει σίγουρα δεν είναι το ίδιο δροσερός με τις ίδιες ρυθμίσεις όπως όταν ξεκίνησε. Δεν έχω μηχάνημα να το μετρήσω αλλά η διαφορά είναι εμφανής.

β. ο αέρας επίσης δεν φτάνει στο τραπέζι που έχω το λαπτοπ (στα 5,5 - 6 μέτρα) με τίποτα. 

Το άλλο κουλό τώρα. Πριν κάποιες ημέρες για δοκιμή κατέβασα το power sel  στο 75%. Δεν είδα κάποια διαφορά στις καταναλώσεις και το γύρισα ξανά στο 100% (όπως είναι στην φωτογραφία). Επειδή μου την έδωσε σήμερα το ξαναπήγα στο 100% αφού πέρασε τα μικρότερα στάδια και άρχισε να δουλεύει όπως και το πρωί. Δηλαδή με τις ίδιες ρυθμίσεις (δεν άλλαξα σήμερα τίποτα) κάθομαι στο λαπτοπ και έρχεται αέρας και μάλιστα δροσερός.

Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι έφταιγε αυτό (θα το δω και τις επόμενες ημέρες) γιατί έδειχνε ότι είναι γυρισμένο στο φουλ. Γενικά πάντως έχει αρχίσει και μου την δίνει στην ψύξη και δεν ξέρω τι να κάνω και ελπίζω στην θέρμανση να είναι πολύ καλύτερο αλλιώς θα μου βγει πολύ μάπα το καρπούζι. :(

image.png.de217be8cdaa829f8d5e7618c1735af0.png

ερώτηση. ας πούμε το έχετε σε ζήτηση 26-27 (ή ότι) και αισθάνεστε καλά με αυτή. Χρειάζεται να κάνετε αλλαγή (να μειώσετε την θερμοκρασία) κάποια στιγμή (το μεσημέρι)  για να παραμείνει ο χώρος δροσερός?

Βάλτε το εξαρχής ζήτηση 26. Οι 27 είναι πολύ. Εγώ το έχω συνήθως 25.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Specs είπε

σημασια εχει η περιρεουσα ατμοσφαιρα να ειναι βολικη,χωρις ροη επανω σας.

αυτό έχει σημασία. Μέχρι κάποια στιγμή στους 27 ζήτηση νιώθουμε καλά όπου και αν είμαστε και αργότερα ζεσταινόμαστε παντού.

Λογικά με ζήτηση 26 το πρωί θα κρυώνει η γυναίκα μου και μετά θα είμαστε καλά. Τουλαχιστον αυτό ελπίζω.

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βάλτε το εξαρχής ζήτηση 26. Οι 27 είναι πολύ. Εγώ το έχω συνήθως 25.

θα το δοκιμάσω αύριο σε 26. Έχω και το θέμα ότι ειδικά τις πρωινές ώρες μπορεί να μου κάνουν παράπονα ότι κρυώνουν. Το παλεύω μια εβδομάδα με τους 27 και άκρη δεν βγάζω

Επεξ/σία από userAnon

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

αυτό έχει σημασία. Μέχρι κάποια στιγμή στους 27 ζήτηση νιώθουμε καλά όπου και αν είμαστε και αργότερα ζεσταινόμαστε παντού.

Ψευδαίσθηση είναι ότι είστε καλά.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι πιο πολύ σε εσάς.

Το κλιματιστικό είναι μια διάταξη που ταλαντώνεται γύρω από μια τιμή στόχο. Το δουλεύετε διακοπτόμενα. Στην αρχή θα δώσει γκάζι, θα βγάλει κρύο αέρα και εσείς λέτε μια χαρά. Στην ταλάντωση πάει λίγο από κάτω, κόβει ισχύ για να ισορροπήσει και εσείς ζεσταίνεστε. Άρα το σημείο ισορροπίας θέλει κατέβασμα τόσο ώστε να νιώθετε τέλεια. Έτσι κάνουν τα Toshiba. Θέλουν να εξαφανίζονται, να μην καταλαβαίνεις που βρίσκονται και από πού έρχεται η ψύξη ή η θέρμανση.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...