Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, kostakiss είπε

Όση οικονομία και να κάνει , αν μετά τα 5 χρόνια πάθει το οτιδήποτε , αυτομάτως δε γίνεται χειρότερη επιλογή ; 

Στο sticky υπάρχει ένας τρόπος απόφασης (Pugh diagram).

Αν προσέξεις στο κείμενο που έκανες quote, λέω "1ο κριτήριο" την οικονομία.

Οπότε ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να βάλει βαρύτητα σε κάθε κριτήριο και να βγάλει τελικό αποτέλεσμα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bρηκα ενα παλιο μου αρχειο για το θεμα αποσβεσης ακριβοτερου και αποδοτικοτερου,οταν εψαχνα να επιλεξω αναμεσα σε βασικο και σε κορυφαιο της Gree.

Οσοι το ψαχνουν για σημερινες επιλογες ,αλλαζουν τα στοιχεια και ετοιμο και θα βρουν στοιχεια αρκετα για να αποφασισουν.

Ειναι με παλιες τιμες,αλλα αν υπαρχει ενδιαφερον το επικαιροποιω.

Το βαζω και σε φωτο αλλα και σε εξελ.

Αποριες,σχολια,διορθωσεις,μπινελικια κλπ δεκτα ολα εκτος μηνυσεων

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1382021 121941 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1382021 121937 μμ.jpg

αποσβεση.xlsx

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2
  • Thanks 3

Σήμερα θα έρθει ο ηλεκτρολόγος να αντικαταστήσει το καλώδιο της παροχής του κλιματιστικού (ενα miracle II 18000BTU) με ενα μακρύτερο και να το συνδέσει στο ρεύμα. 

Σκέφτομαι να του πω να βάλει φις μιας και η πρίζα εχει "2,5αρι καλώδιο" - κοιτάζω για μια απλή λύση να παρακολουθώ την κατανάλωση και να στείλω και γω κάνα διάγραμμα στο forum αργότερα (αν δεν υπάρχει ήδη αρκετό υλικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα)

Το HS110 θα κάνει την δουλειά ή το νεο firmware το έχει κάνει ακατάλληλο;

Εναλλακτικά αν δεν βάλω φις και το συνδέσω κατευθείαν στο κουτί, το sonoff pow r2 θα κάνει δουλειά ή θα χρειάζεται και ενα rasberry pi ή δεν ξέρω τι (όπως στα πολύ πεταχτά έπιασε το μάτι μου); 

46 λεπτά πριν, Specs είπε

Bρηκα ενα παλιο μου αρχειο για το θεμα αποσβεσης ακριβοτερου και αποδοτικοτερου,οταν εψαχνα να επιλεξω αναμεσα σε βασικο και σε κορυφαιο της Gree.

Οσοι το ψαχνουν για σημερινες επιλογες ,αλλαζουν τα στοιχεια και ετοιμο και θα βρουν στοιχεια αρκετα για να αποφασισουν.

Ειναι με παλιες τιμες,αλλα αν υπαρχει ενδιαφερον το επικαιροποιω.

Το βαζω και σε φωτο αλλα και σε εξελ.

Αποριες,σχολια,διορθωσεις,μπινελικια κλπ δεκτα ολα εκτος μηνυσεων

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1382021 121941 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1382021 121937 μμ.jpg

αποσβεση.xlsx 14 kB · 0 downloads

Μόνο που τα 0.9 και τα 0.6 πως προκύπτουν; Αν είναι από τις κιλοβατώρες στο ενεργειακό ταμπελακι, κλαφτα Χαράλαμπε...

22 λεπτά πριν, F_Kal είπε

Σήμερα θα έρθει ο ηλεκτρολόγος να αντικαταστήσει το καλώδιο της παροχής του κλιματιστικού (ενα miracle II 18000BTU) με ενα μακρύτερο και να το συνδέσει στο ρεύμα. 

Σκέφτομαι να του πω να βάλει φις μιας και η πρίζα εχει "2,5αρι καλώδιο" - κοιτάζω για μια απλή λύση να παρακολουθώ την κατανάλωση και να στείλω και γω κάνα διάγραμμα στο forum αργότερα (αν δεν υπάρχει ήδη αρκετό υλικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα)

Το HS110 θα κάνει την δουλειά ή το νεο firmware το έχει κάνει ακατάλληλο;

Εναλλακτικά αν δεν βάλω φις και το συνδέσω κατευθείαν στο κουτί, το sonoff pow r2 θα κάνει δουλειά ή θα χρειάζεται και ενα rasberry pi ή δεν ξέρω τι (όπως στα πολύ πεταχτά έπιασε το μάτι μου); 

Το hs110 λογικά θα δουλέψει, αλλά δεν το υπογράφω .

Το sonoff θα παίξει αλλά όπως λες θέλει homeassistant.

• Thanks 1

Επανέρχομαι ξανά για το daikin που έχω παραγγείλει από eshop για όποιον τυχόν μπορεί να ενδιαφερθεί.Μετα από τηλεφώνημα μου άλλαξαν την περίοδο εγγύησης από 1 έτος σε δύο γιατί ήταν από λάθος όπως μου είπαν . Το μηχάνημα ήρθε στο τοπικό κατάστημα έβγαλα φωτό τα serial numbers μίλησα με daikin με email και μου είπαν ότι το μηχάνημα είναι πάρα εισαγωγής αλλά καλύπτεται με 2 χρόνια εγγύηση και από αυτούς αν χρειαστεί και δεν βγάλω άκρη με το eshop .

• Like 2

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μόνο που τα 0.9 και τα 0.6 πως προκύπτουν; Αν είναι από τις κιλοβατώρες στο ενεργειακό ταμπελακι, κλαφτα Χαράλαμπε...

Βασικα σε ενα τετοιο πινακα,μας ενδιαφερει η αναλογια των seer και των scop αντιστοιχα να ειναι σωστη.

Δηλαδη μεσοσταθμικα και εφοσον εχουμε και τα δυο με eurovent κλπ ,θα κρατησουμε το οτι εχει καταναλωση 50% πιο πολυ απο το αλλο και οσο και αν πεσουμε εξω στην καταναλωση ,θα μας δωσει πληροφορια για ταξη μεγεθους.

Δεν θα αλλαξει δραματικα ο χρονος αποσβεσης απο αυτο,οσο θα αλλαξει απο την ιδιαιτερη χρηση σε συνδυασμο με τον χωρο του καθενος.

Εν κατακλειδι,ο φιλος μας ο @koiliodoulos ειτε παρει το TCL(κατ εμε προτιμοτερο αν λιγη η χρηση και ηπιο το κλιμα) ,ειτε παρει το MItsubishi LN25VG2 (αν το προτιμησει για τον αερα κυριως),θα πρεπει να αγορασει πριζακι καταναλωσης και οσο περναει ο καιρος,αν εχει TCL θα λεει:καψε μωρο μου αρκει να μη καψεις την διαφορα απο το Μιτσου σε λιγοτερο απο 3 χρονια.

Αν εχει το Mitsu θα λεει:δουλευε ασταματητα μωρο μου να κανουμε αποσβεση πριν χαλασεις και πριν βγεις εκτος εγγυησης και μετα κανε οτι θελεις...

Εγω χτες ειχα στειλει μηνυμα στη daikin γενικα για εγγυηση καιμμου απαντησαν αυτο:

Καλησπέρα σας κ, *****.
Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την 
Daikin.
Η εγγύηση όλων των μονάδων είναι 3 χρόνια.Σε περίπτωση που η μονάδα αγοραστεί από το δίκτυο συνεργατών μας ‘’
Blue Dealers’’ γίνεται δωρεάν επέκταση στα 5 χρόνια.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τους 
Blue dealers 
και να επικοινωνήσετε.
https://www.daikin.gr/el_gr/dealer-locator.html#!?offset=0&language=el

Φιλικά / Kind regards

Ηλιάδης Αναστάσιος

Iliadis Anastasios

12 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Επανέρχομαι ξανά για το daikin που έχω παραγγείλει από eshop για όποιον τυχόν μπορεί να ενδιαφερθεί.Μετα από τηλεφώνημα μου άλλαξαν την περίοδο εγγύησης από 1 έτος σε δύο γιατί ήταν από λάθος όπως μου είπαν . Το μηχάνημα ήρθε στο τοπικό κατάστημα έβγαλα φωτό τα serial numbers μίλησα με daikin με email και μου είπαν ότι το μηχάνημα είναι πάρα εισαγωγής αλλά καλύπτεται με 2 χρόνια εγγύηση και από αυτούς αν χρειαστεί και δεν βγάλω άκρη με το eshop .

Θα πρότεινα να το αποφύγεις. 2 χρόνια εγγύηση είναι πολύ λίγο.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

2 χρόνια εγγύηση είναι πολύ λίγο.

ειναι εκ του νομου η ελαχιστη! σαν να μας κανουν και χαρη.

εγω θα ξαναεπαιρνα στην daikin και θα ρωτουσα για ενα τετοιο(εικονικα) που ειναι εναμιση χρονου και το eshop αρνειται να με καλυψει,τι θα κανει η daikin...

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Θα πρότεινα να το αποφύγεις. 2 χρόνια εγγύηση είναι πολύ λίγο.

Αλλιώς θα είχε 3 . Με ένα κατοσταρικο παραπάνω το παίρνω από τον αντιπροσωπο στην πόλη μου . πιστεύεται αξίζει να δώσω 100 ευρώ παραπάνω για ένα χρόνο εγγύηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

πιστεύεται αξίζει να δώσω 100 ευρώ παραπάνω για ένα χρόνο εγγύηση?

ειναι ατομικη αποφαση...δεν εχει για ολους την ιδια εννοια

θυμισε μου ποσο εχει το F... απο blue dealer με 5 χρονια?

Επεξ/σία από Specs

7 λεπτά πριν, Specs είπε

ειναι ατομικη αποφαση...δεν εχει για ολους την ιδια εννοια

θυμισε μου ποσο εχει το F... απο blue dealer με 5 χρονια?

Το ftxc50c που θέλω η daikin δίνει 3 χρόνια στα ποιο ακριβά μοντέλα δίνει 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ftxc50c που θέλω η daikin δίνει 3 χρόνια στα ποιο ακριβά μοντέλα δίνει 5

σε ολα δινει 5 αν ειναι απο blue dealer.To μονο σε ακριβα πως προεκυψε?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lA947fKUsE7IvsdvLDXwvlGokfupexru7UZtpe5BcrU/edit#gid=1297469025

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

Μόλις τώρα, Specs είπε

σε ολα δινει 5 αν ειναι απο blue dealer.To μονο σε ακριβα πως προεκυψε?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lA947fKUsE7IvsdvLDXwvlGokfupexru7UZtpe5BcrU/edit#gid=1297469025

Έχεις δίκιο τώρα το τσεκαρα και εγώ. Θα κοιτάξω να δω και από εκει μιας και δεν βρίσκω έτσι και αλλιώς  και ψυκτικό να μου το περάσει αυτή την περίοδο, ευχαριστώ για την ενημέρωση

Έχεις δίκιο τώρα το τσεκαρα και εγώ. Θα κοιτάξω να δω και από εκει μιας και δεν βρίσκω έτσι και αλλιώς  και ψυκτικό να μου το περάσει αυτή την περίοδο, ευχαριστώ για την ενημέρωση

Στα 5 χρόνια υπάρχει σεβαστή διάφορα εγγύησης

Μαστόροι..

Εχτες μου έφεραν το Midea xtreme save 12αρι.

Με πολύ ψάξιμο βρήκα τελικά εγκαταστάτη γιατί το επειγόμουν.

Από άλλον εγκαταστάτη που μου είχε βάλει το δικό μου (μέσω κωτσοβολου) μου λέει εγώ δεν μπορώ θα σου στείλω άλλον, δικό μου. Πόσο θα πάει λέω εγκατάσταση-απεγκατάσταση? 100 μου λέει. Λέω αντλία κενού σωληνώσεις όσο πρέπει κλπ.? Ναι. Μπορει να χρειαστεί τρύπα σε πέτρινο τοίχο λέω. ααα +50 ευρώ λέει. Οκ λέω.

Έρχεται σήμερα ο άλλος.

Δεν χρειάζεται τρύπημα σε πέτρινο τοίχο τελικά εκεί που θα μπει, αλλά θα μπει η εσωτερική κρεμαστή στο ταβάνι.

Κάτσε να σου πω πόσο θα πάει μου λέει.

140+ ΦΠΑ μου λέει (173,60 δλδ).

Γιατί τόσο λέω? Είναι οι σωληνωσεις μου λέει 3,5-4 μέτρα και που θα κρεμαστεί ταβάνι.

Δεν είναι μέσα στην στάνταρ τοποθέτηση λέω τα 3 μέτρα? 3 γράφει ο κατασκευαστής μινιμουμ.

2,5 μου λέει είναι μέσα στην τιμή το στάνταρ.

Λέω η εσωτερική και το 1-1,5 μέτρο δλδ 75 ευρώ? 100 μου είπε ο άλλος. Είναι και το ΦΠΑ λέει.

Λέω εγώ ρώτησα πόσο θα μου κοστίσει και μου είπε 100, υπέθεσα είναι και το ΦΠΑ.

Όχι μου λέει 100 είναι χωρίς.

Αλλά μου λέει σε βλέπω και δυσανασχετείς, άστο.

Του λέω να μην τα ρωτήσω να δω τι πληρώνω και γιατί? Δεν σου είπα όχι (το επείγομαι για σοβαρό λόγο).

Άστο μου λέει, δε θέλεις.

Άστο του λέω, δεν θέλω. 

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...