Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω, τα 3μ σωλήνα μετρανε εξω απο το κλιματιστικο (μόλις βγει η σωλήνα) ή από την αρχή της σωλήνας στο πίσω μέρος του κλιματιστικού;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kavroulis είπε

Καλησπερα, Ψαχνω Κλιματιστικο 24αρι.

Εχετε κατι να προτεινετε?

Toyotomi, Fujitsu ή Invertor 

Ποιοτητα κατασκευσης, αποδοση ψυξης, ενεργειακη αποδοση

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση παλιού (το οποιο ηταν 15 χρονων) λογω βλαβης
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 80% ψύξη / 20% θέρμανση, καθως υπαρχει και καλοριφερ
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξη, περιστασιακή σε θερμανση
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 60-65τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κρητη-Χανια με 40C+ το καλοκαίρι 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορα
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρις μονώσεις, πλησίον θαλάσσης, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, ζεστη το καλοκαίρι, τελευταιος οροφος, μονα τζαμια

24αρι το παλιό. Airwel μάρκας, μοντέλο δεν ξέρω. Τον χώρο τον έψυχε και έκανε δουλειά, αλλά δεν αυτοματιζέ ποτέ! Δούλευε συνεχόμενα ακόμα και σε μια λειτουργία auto που είχε. 
Πιστεύω ότι ο χώρος θέλει 28αρι αλλά δεν βρίσκεις πολύ ευκολά 28-30κ btu. Έτσι μάλλον θα γίνει αντικατάσταση με 24αρι και ίσως αργότερα μπει και ένα 9αρακι σε άλλο σημείο για να υπάρχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Άποψη μου να πας στο haier tide μιας και το tundra δεν το βρίσκεις πλέον .

Εναλλακτικά μπορείς να δεις το inventor comfort, φασον Haier με εξτραδακια.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με θόρυβο, σε επώνυμο μπορείς να δεις το asyg24klca.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Specs είπε

ωραιο site...πας σφαιρα για Mitsubishi κατα τους Αυστραλους

Βασικα νομιζω οτι θα παω με βαση τα reviews του σκρουτζ και θα παρω οποιο βρω διαθεσιμο.

Ευχαριστω.

Καλη συνεχεια

Επεξ/σία από kavroulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kavroulis είπε

θα παω με βαση τα reviews του σκρουτζ

ΠΡΟΣΟΧΗ ,το skroutz εχει απο καιρο ομαδοποιησει τα reviews και βλεποντας για το 24ρι μπορει να διαβαζεις κριτικες για 9ρι,12ρι κλπ του ιδιου μοντελου.Πρεπει να βλεπεις στην αρχη της κριτικης μονο οσα εχουν αυτο :Η αξιολόγηση αφορά ισχύς ψύξης: 24000 BTU

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kavroulis είπε

Βασικα νομιζω οτι θα παω με βαση τα reviews του σκρουτζ και θα παρω οποιο βρω διαθεσιμο

Ωχ κατάλαβα...ακόμα ένα αδηφάγο τέρας θα βρει τον δρόμο του προς τον ανυποψίαστο αγοραστή, αρκεί να πετάει παγάκια...και αν στα 2 χρόνια και μια μέρα τα τινάξει η πλακέτα, δεν πειράζει, θα υπάρχει εκεί η θετική κριτική που θα ξεγελάσει τον επόμενο αγοραστή "ιαπωνικής" τεχνολογίας....

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι! Με κινδυνο να με βρισετε! Ποιο απ τα παρακατω να επιλεξω?? Ειναι τοσο τεραστια η διαφορα στο πρωτο Mitsubishi απο το TCL? Μου κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντυπωση η 10ετης εγγυση στα παντα! δλδ παιρνεις καθε 10 χρονια και ενα tcl και εισαι αρχοντας! Εγω το χρησιμοποιω πολυ και το χειμωνα γιατι δεν αναβουμε καλοριφερ καθολου! Αρα δλδ η διαφορα των χρηματων θα φανει εκει? Θα αποσβεσει το κοστος πχ της daikin ή της Mitsubishi αντιστοιχα σε σχεση παντα με το TCL?? Χιλια συγνωμη για τον καταιγισμο των ερωτηματων απλα μου κανει τεραστια εντυπωση. Και κατι τελευταιο στο σαλονι εχω ενα ASYG18LFCA και στην κρεβατοκαμαρα οπως εγραψα ενα MSZ/MUZ-FH25VE και δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα η ποιοτητα του αερα των δυο κλιματιστικων ειναι τελειως διαφορετικη δλδ του FH μου φαινεται κλασεις ανωτερη. Δλδ αυτο πληρωνεις?? (συγκρινω TCL και πχ LN25).

https://www.skroutz.gr/s/29149793/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN25VG2-V-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi-Pearl-White.html?from=index_recently_viewed

https://www.skroutz.gr/s/27963558/Daikin-FTXM25R-RXM25R-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/15157634/Fujitsu-KG-Series-ASYG09KGTA-AOYG09KGCA-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/5498679/Mitsubishi-Kirigamine-Zen-MSZ-MUZ-EF25VE2-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU.html?from=account_favorites#specs

https://www.skroutz.gr/s/14708007/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP25VG-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU.html?from=account_favorites#description

https://www.skroutz.gr/s/15157124/Fujitsu-KM-Series-ASYG09KMTA-AOYG09KMTA-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU.html?from=account_favorites#reviews

https://www.skroutz.gr/s/23190561/TCL-Miracle-II-09CHSA-VE-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi.html?from=account_favorites#reviews

Ζητω χιλια συγνωμη και παλι για το κουραστικο θεωρω μηνυμα. Οποιος θελει με βοηθαει και στις αποριες και στην επιλογη!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koiliodoulos είπε

Θα αποσβεσει το κοστος πχ της daikin ή της Mitsubishi αντιστοιχα σε σχεση παντα με το TCL??

Μακάρι να υπήρχε εύκολη απάντηση. Η λογική λέει ότι όσο μεγαλύτερο το κλιματιστικό και περισσότερη η χρήση, τόσο κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων οπότε μάλλον πάμε προς απόσβεση.

Πάντως προσωπικά από αυτά που έχουμε δει από μέλη εδώ, θα πήγαινα με 1ο κριτήριο την οικονομία χρήσης στο daikin perfera με αγορά από blue dealer που θα δίνει 5 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιος θελει με βοηθαει και στις αποριες και στην επιλογη!

επειδη ο βασικος παικτης εδω το TCL λογω εγγυησης ΔΕΝ ειναι πιστοποιημενο eurovent,δεν ξερουμε τι ακριβως κανει σε θεμα καταναλωσης και κατα συνεπεια αποσβεσης.

Αν μου εδινες στοιχεια καταναλωσης σε kwh  ψυξης και θερμανσης μαζι ανα ετος που θα το δουλεψεις (κατα προσεγγιση βεβαια) θα σου εφτιαχνα ενα πινακα με οσα χρειαζεσαι να αποφασισεις

στο σαλονι εχω ενα ASYG18LFCA

στην ποιοτητα του αερα ειναι εντελως ΜΗ μετρησιμο αρα υποκειμενικο.Μηπως παιζει ρολο το οτι ενα υπνοδωματιο ειναι αλλος χωρος τελειως απο το καθιστικο και κατα συνεπεια και οι μυρωδιες τους μη συγκρισιμες?

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Specs είπε

Αν μου εδινες στοιχεια καταναλωσης σε kwh  ψυξης και θερμανσης μαζι ανα ετος που θα το δουλεψεις (κατα προσεγγιση βεβαια) θα σου εφτιαχνα ενα πινακα με οσα χρειαζεσαι να αποφασισεις

Δυστυχως δεν εχω μετρησει ποτε kwh σε ολοκληρη σεζον. Μια φορα ειχα μετρησει αλλα δεν εχω κρατησει καν μετρησεις!

16 λεπτά πριν, Specs είπε

Μηπως παιζει ρολο το οτι ενα υπνοδωματιο ειναι αλλος χωρος τελειως απο το καθιστικο και κατα συνεπεια και οι μυρωδιες τους μη συγκρισιμες?

Ουτε που ξερω!! Χαχαχαχαχ! Ισχυει πραγματικα υποκειμενικο αλα τετοια αισθηση μου δινει!

49 λεπτά πριν, liakjim είπε

θα πήγαινα με 1ο κριτήριο την οικονομία χρήσης στο daikin perfera με αγορά από blue dealer που θα δίνει 5 χρόνια εγγύηση.

Καταλαβα.. Ειδα βεβαια καποιες ανησυχητικες κριτικες για την εδω after sales εμπειρια….

Ευχαριστω παντως παιδια!

Δημοσ.

Θα αποσβεσει το κοστος πχ της daikin ή της Mitsubishi αντιστοιχα σε σχεση παντα με το TCL??

ΑΝ υποθεσουμε πως αληθευουν τα στοιχεια του TCL ,τοτε σε συγκριση πχ με το LN25 ,στην ψυξη θα σου καιει 30% πιο πολυ το TCL. Στην θερμανση σε ηπιο κλιμα 24% πιο πολυ το TCL και στο πιο πολυ κρυο 12% το TCL παντα.Ολα αυτα μπακαλιστικα.

Καταλαβαινεις ,οπως εγραψε κι ο liakjim οτι οι ωρες λειτουργιας κρινουν την αποσβεση και να συμπληρωσω εγω πως πρεπει να αποσβενεις οσο ειναι στην εγγυηση,γιατι μετα δεεεεν αμα τυχει αβαρια

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, liakjim said:

Μακάρι να υπήρχε εύκολη απάντηση. Η λογική λέει ότι όσο μεγαλύτερο το κλιματιστικό και περισσότερη η χρήση, τόσο κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων οπότε μάλλον πάμε προς απόσβεση.

Πάντως προσωπικά από αυτά που έχουμε δει από μέλη εδώ, θα πήγαινα με 1ο κριτήριο την οικονομία χρήσης στο daikin perfera με αγορά από blue dealer που θα δίνει 5 χρόνια εγγύηση.

1 hour ago, koiliodoulos said:

Δυστυχως δεν εχω μετρησει ποτε kwh σε ολοκληρη σεζον. Μια φορα ειχα μετρησει αλλα δεν εχω κρατησει καν μετρησεις!

Ουτε που ξερω!! Χαχαχαχαχ! Ισχυει πραγματικα υποκειμενικο αλα τετοια αισθηση μου δινει!

Καταλαβα.. Ειδα βεβαια καποιες ανησυχητικες κριτικες για την εδω after sales εμπειρια….

Ευχαριστω παντως παιδια!

1 hour ago, Specs said:

ΑΝ υποθεσουμε πως αληθευουν τα στοιχεια του TCL ,τοτε σε συγκριση πχ με το LN25 ,στην ψυξη θα σου καιει 30% πιο πολυ το TCL. Στην θερμανση σε ηπιο κλιμα 24% πιο πολυ το TCL και στο πιο πολυ κρυο 12% το TCL παντα.Ολα αυτα μπακαλιστικα.

Καταλαβαινεις ,οπως εγραψε κι ο liakjim οτι οι ωρες λειτουργιας κρινουν την αποσβεση και να συμπληρωσω εγω πως πρεπει να αποσβενεις οσο ειναι στην εγγυηση,γιατι μετα δεεεεν αμα τυχει αβαρια

Όση οικονομία και να κάνει , αν μετά τα 5 χρόνια πάθει το οτιδήποτε , αυτομάτως δε γίνεται χειρότερη επιλογή ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Όση οικονομία

αν εχει αποσβεσει δυο φορες τα λεφτα του,αγοραζει ενα ακομα...ακραια σεναρια αλλα οπως και τα υπολοιπα,πιθανοτητες ειναι.

Eνδεικτικα,για τη συγκριση του φτηνοτερου Toshiba Seiya 530ε με το Toshiba Edge των 750ε ,σε μια περιοχη με 30 βαθμους μεση θερμοκρ το καλοκαιρι και 10 βαθμους τον χειμωνα,το οφελος του ακριβοτερου ειναι 280ε τον χρονο...δεν το λεω για τον @koiliodoulos ,αλλα για οποιον εχει να αντιμετωπισει τετοιες συνθηκες και χρηση.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...