Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέει στην σελίδα του Πλαισίου

Την Εγκατάσταση του κλιματιστικού σου θα αναλάβει αδειούχος τεχνικός με εγγύηση 3 μηνών.  Μπορώ να ζητήσω την άδεια εγώ ως πελάτης να δω αν πράγματι υπάρχει; Τι άδεια πρέπει να έχει ο εγκαταστάτης για να κάνει αυτήν την δουλειά;

Η inventor λέει  στον φίλο με το προβληματικό όπως λέει comfort που κάνει τσιριχτό θόρυβο εξωτερικά να αλλάξει τις σωληνώσεις γιατί του έβαλαν 1,5 μέτρο αντί το ελάχιστο που λέει το εγχειρίδιο 3 πρώτα, και μετά θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Μετά από έναν μήνα κιόλας γιατί δεν υπάρχει συνεργείο διαθέσιμο.

Το Πλαίσιο λέει ότι εμείς τόσο μήκος σωληνώσεις βάζουμε (και είμαστε εντός προδιαγραφών). Αν θέλετε όμως να τις αλλάξετε θα επιβαρυνθείτε όποτε εμείς έχουμε διαθέσιμο συνεργείο. .

Ο φίλος ήξερε για τα τρία μέτρα αλλά πάνω στην εγκατάσταση τον τούμπαραν όπως συμβαίνει στην πράξη πολλές φορές.

Πιάσε το αυγό και κούρεψτο. Τα μάτια μας δεκατέσσερα στις εγκαταστάσεις.

Επεξ/σία από mr.Vox
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

27 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Το κόκκινο με βάζει σε υποψίες για λάδι συμπιεστή.

Δεν παιζει να ειναι το ψυκτικο δλδ ετσι ? Θα φερω τεχνικο αλλα ειναι αυγουστος αντε να βρεις πριν τον 15 αυγουστο. φοβαμαι μη παθει καμια χοντρη βλαβη μεχρι να ερθει 

2 λεπτά πριν, Chaos KinG είπε

Δεν παιζει να ειναι το ψυκτικο δλδ ετσι ? Θα φερω τεχνικο αλλα ειναι αυγουστος αντε να βρεις πριν τον 15 αυγουστο. φοβαμαι μη παθει καμια χοντρη βλαβη μεχρι να ερθει 

Βγάζει ακόμα; Λάδι είναι;

4 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Λέει στην σελίδα του Πλαισίου

Την Εγκατάσταση του κλιματιστικού σου θα αναλάβει αδειούχος τεχνικός με εγγύηση 3 μηνών.  Μπορώ να ζητήσω την άδεια εγώ ως πελάτης να δω αν πράγματι υπάρχει; Τι άδεια πρέπει να έχει ο εγκαταστάτης για να κάνει αυτήν την δουλειά;

Η inventor λέει  στον φίλο με το προβληματικό όπως λέει comfort που κάνει τσιριχτό θόρυβο εξωτερικά να αλλάξει τις σωληνώσεις γιατί του έβαλαν 1,5 μέτρο αντί το ελάχιστο που λέει το εγχειρίδιο 3 πρώτα, και μετά θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Μετά από έναν μήνα κιόλας γιατί δεν υπάρχει συνεργείο διαθέσιμο.

Το Πλαίσιο λέει ότι εμείς τόσο μήκος σωληνώσεις βάζουμε (και είμαστε εντός προδιαγραφών). Αν θέλετε όμως να τις αλλάξετε θα επιβαρυνθείτε όποτε εμείς έχουμε διαθέσιμο συνεργείο. .

Ο φίλος ήξερε για τα τρία μέτρα αλλά πάνω στην εγκατάσταση τον τούμπαραν όπως συμβαίνει στην πράξη πολλές φορές.

Πιάσε το αυγό και κούρεψτο. Τα μάτια μας δεκατέσσερα στις εγκαταστάσεις.

Εξώδικο στο πλαίσιο που εγκατέστησε κλιματιστικό χωρίς να τηρούνται οι ξεκάθαρες οδηγίες του κατασκευαστή.

Δεν είναι εντός προδιαγραφών. Θα ήταν αν έβαζαν 3μ και άνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν βγαζει αλλο το ειδα το βραδυ που βγηκα στο μπακονι ειχε ξεραθει πανω στον σωληνα αλλα στο πατωμα γινοταν χαμος δεν βγαζει αλλο οτι ηταν τελειωσε υποθετω, αν ηταν λαδι υποθετω δεν θα ξερενοταν τοσο γρηγορα σωστα ?

Επεξ/σία από Chaos KinG

3 λεπτά πριν, Chaos KinG είπε

δεν βγαζει αλλο το ειδα το βραδυ που βγηκα στο μπακονι ειχε ξεραθει πανω στον σωληνα αλλα στο πατωμα γινοταν χαμος δεν βγαζει αλλο οτι ηταν τελειωσε υποθετω, αν ηταν λαδι υποθετω δεν θα ξερενοταν τοσο γρηγορα σωστα ?

Χαμός; Δεν είναι καλό σημάδι αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Μήπως να έπαιρνες τηλέφωνο την αντιπροσωπεία;

• Like 1

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βγάζει ακόμα; Λάδι είναι;

Εξώδικο στο πλαίσιο που εγκατέστησε κλιματιστικό χωρίς να τηρούνται οι ξεκάθαρες οδηγίες του κατασκευαστή.

Δεν είναι εντός προδιαγραφών. Θα ήταν αν έβαζαν 3μ και άνω.

Το εξώδικο θέλει λεφτά. Προσωπικά εγώ θα χρησιμοποιούσα την νομική προστασία που έχω. Μεγάλη η ιστορία με τους εγκαταστάτες και την συντήρηση που όσο πάει και γίνεται πιο χοντρή από όλα τα καταστήματα και όχι του συγκεκριμένου. Κόλπα αρχίζουν και κάνουν ακόμα και καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με την ψύξη και την θέρμανσή

6 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Το εξώδικο θέλει λεφτά. Προσωπικά εγώ θα χρησιμοποιούσα την νομική προστασία που έχω. Μεγάλη η ιστορία με τους εγκαταστάτες και την συντήρηση που όσο πάει και γίνεται πιο χοντρή από όλα τα καταστήματα και όχι του συγκεκριμένου. Κόλπα αρχίζουν και κάνουν ακόμα και καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με την ψύξη και την θέρμανσή

Συνήγορο καταναλωτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, Ψαχνω Κλιματιστικο 24αρι.

Εχετε κατι να προτεινετε?

Toyotomi, Fujitsu ή Invertor 

Ποιοτητα κατασκευσης, αποδοση ψυξης, ενεργειακη αποδοση

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση παλιού (το οποιο ηταν 15 χρονων) λογω βλαβης
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 80% ψύξη / 20% θέρμανση, καθως υπαρχει και καλοριφερ
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξη, περιστασιακή σε θερμανση
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 60-65τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κρητη-Χανια με 40C+ το καλοκαίρι 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορα
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρις μονώσεις, πλησίον θαλάσσης, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, ζεστη το καλοκαίρι, τελευταιος οροφος, μονα τζαμια

24αρι το παλιό. Airwel μάρκας, μοντέλο δεν ξέρω. Τον χώρο τον έψυχε και έκανε δουλειά, αλλά δεν αυτοματιζέ ποτέ! Δούλευε συνεχόμενα ακόμα και σε μια λειτουργία auto που είχε. 
Πιστεύω ότι ο χώρος θέλει 28αρι αλλά δεν βρίσκεις πολύ ευκολά 28-30κ btu. Έτσι μάλλον θα γίνει αντικατάσταση με 24αρι και ίσως αργότερα μπει και ένα 9αρακι σε άλλο σημείο για να υπάρχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Επεξ/σία από kavroulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kavroulis είπε

αντικατάσταση παλιού (το οποιο ηταν 15 χρονων) λογω βλαβης

Ποσα btu το παλιο? μαρκα ,μοντελο και επαρκες , οριακο η ανεπαρκες?

Επεξ/σία από Specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Specs είπε

Ποσα btu το παλιο? μαρκα ,μοντελο και επαρκες , οριακο η ανεπαρκες?

24αρι το παλιό. Airwel μάρκας, μοντέλο δεν ξέρω. Τον χώρο τον έψυχε και έκανε δουλειά, αλλά δεν αυτοματιζέ ποτέ! Δούλευε συνεχόμενα ακόμα και σε μια λειτουργία auto που είχε. 
Πιστεύω ότι ο χώρος θέλει 28αρι αλλά δεν βρίσκεις πολύ ευκολά 28-30κ btu. Έτσι μάλλον θα γίνει αντικατάσταση με 24αρι και ίσως αργότερα μπει και ένα 9αρακι σε άλλο σημείο για να υπάρχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Για 24αρι τι μου προτείνετε?

Επεξ/σία από kavroulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kavroulis είπε

Για 24αρι τι μου προτείνετε?

https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU.html

για μια ικανοποιηση οσων ζητας μου φαινεται αυτο ειναι το πιο ζυγισμενο...με εγγυηση 5 ετων που εχω και θεμα εγω αλλα και δεν μπορω να το αποβαλλω οταν προτεινω σε αλλους

Επεξ/σία από Specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Specs είπε

σε κατι πιο επωνυμο? 

Επεξ/σία από kavroulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kavroulis είπε

σε κατι πιο επωνυμο? 

θες κατι οπως inventor που να το φτιαχνει η haier?

toyotomi που να το φτιαχνει η Gree ειτε η Midea?

αλλιως @kavroulisμπες εδω και επιλεγεις κι αλλες μαρκες η αφαιρεις ανωνυμες κατ εσε και ξαναστειλτο μας

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/284_294_296_1014_1800_3784_10474/Mitsubishi_or_Carrier_or_Toyotomi_or_Haier_or_Daikin_or_Inventor_or_TCL/f/407350/24000-btu.html?order_by=reviews&order_dir=desc&price_max=1000&price_min=800

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Specs είπε

θες κατι οπως inventor που να το φτιαχνει η haier?

δεν το ηξερα. αυτο.. οκ! θα το κοιταξω. Ευχαριστω!

βρηκα οχι και πολυ καλα review εδω. https://www.productreview.com.au/listings/haier-tundra-series

στο σκρουτζ εχει καλες κρητικες ομως

ΕΔΩ? https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/284_296_298_1014_3784/Mitsubishi_or_Toyotomi_or_Fujitsu_or_Haier_or_Inventor/f/407350/24000-btu.html?order_by=reviews&order_dir=desc&price_min=&price_max=1100

Επεξ/σία από kavroulis

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...