Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς ιδέα, αν γίνεται με κάποιο τρόπο επέκταση των σωλήνων του κλιματιστικού? Μπορεί ο τεχνικός δηλαδή να έρθει και να προσθέσει 2-3 μέτρα στην υπάρχουσα σωλήνα?! 

Ή πρέπει να καταργήσει την παλιά και να βάλει μια ατόφια καινούργια?

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Μερικές φορές, ότι πληρώνεις παίρνεις..... Carrier Platinum 9000 btu A+++ και είναι σαν δύο TCL/Juro-pro κτλ φτηνό - κινέζικα.

226098673_170967625134396_3949380129494783141_n.jpg.c5752b3ab8abf04ebb6487db067a56a7.jpg

Τι θες να πεις;

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Το ξέρεις βέβαια ότι αυτό είναι φασον midea 

1 ώρα πριν, insomniagfg είπε

ποιο midea ειναι?

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Πρέπει να το ψάξουμε ποιο μοντέλο είναι 

Midea oasis plus.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον τείνω προς αγορά του παρακάτω Panasonic:

https://www.skroutz.gr/s/23548265/Panasonic-CS-FZ35WKE-CU-FZ35WKE-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html#specs

Στα περίπου 500 ευρώ (12άρι) φαίνεται εκ πρώτης να έχει αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής (Μαλαισίας είναι νομίζω) και μάλλον με προδιαθέτει περισσότερο θετικά από τα αντίστοιχης τιμής μοντέλα των Daikin, Mitsubishi (και ίσως Toshiba όπου ανεβαίνουμε κανά 100ρικο ακόμα σε τιμή).

Πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο θα καλύψει (κατά βάση) τις απαιτήσεις που έθεσα σε προηγούμενο ποστ μου (ποιότητα κατασκευής, απόδοση/αποδοτικότητα, διάρκεια εγγύησης χωρίς ψιλά γράμματα, σχετικά σοβαρή υποστήριξη, θόρυβος λειτουργίας);

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω εφόσον προχωρήσω σε αγορά του συγκεκριμένου; Κάποιος φίλος που έχει βάλει μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς να μας πει εντυπώσεις;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lazarefa είπε

διάρκεια εγγύησης χωρίς ψιλά γράμματα, σχετικά σοβαρή υποστήριξη

Exει γινει συζητηση εδω μεσα για το θεμα εγγυησης,ποιος υποστηριζει κλπ και καποιοι εχουν βαλει κιολας.

Πιστευω θα αναφερουν σχετικα...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχει κανείς ιδέα, αν γίνεται με κάποιο τρόπο επέκταση των σωλήνων του κλιματιστικού? Μπορεί ο τεχνικός δηλαδή να έρθει και να προσθέσει 2-3 μέτρα στην υπάρχουσα σωλήνα?! 

Ή πρέπει να καταργήσει την παλιά και να βάλει μια ατόφια καινούργια?

Κανονικά βάζει καινούργια, τωρα αν υπάρχει τρόπος να προσθέσει σωλήνα στην παλιά με αξιοπιστία χωρίς να χάνεται φρεον, δεν ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως όταν λειτουργεί το κλιματιστικό ειδικά σε ψύξη όλη την ημέρα η ατμόσφαιρα παίρνει κάποια μυρωδιά και γενικά είναι κάπως. Προσωπικά αφήνω ανοιχτό (λίγο) κάποιο παράθυρο. Παρόλα αυτά, για παράδειγμα τώρα η ατμόσφαιρα είναι λίγο περίεργη. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε?

και κάτι ακόμα. 

Διάβαζα προχθες σε κάποιον κατέβαινε πολύ η υγρασία στο σπίτι. Στο σπίτι δεν έχω μεγάλες υγρασίες γενικά ούτε τον χειμώνα. (φθάνει μέχρι 65 στο μαξ). Τώρα το καλοκαίρι με ψύξη ανάλογα και το πόση ζέστη έχει είναι μεταξύ 45 με 55 αλλά συνήθως όταν βάζω το ac ανεβαίνει.

Συνήθως πόση υγρασία έχετε και τι γίνεται όταν βάζετε ac? 

image.png.037cad7163fe122191af56bba454b78b.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Συνήθως όταν λειτουργεί το κλιματιστικό ειδικά σε ψύξη όλη την ημέρα η ατμόσφαιρα παίρνει κάποια μυρωδιά και γενικά είναι κάπως. Προσωπικά αφήνω ανοιχτό (λίγο) κάποιο παράθυρο. Παρόλα αυτά, για παράδειγμα τώρα η ατμόσφαιρα είναι λίγο περίεργη. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε?

και κάτι ακόμα. 

Διάβαζα προχθες σε κάποιον κατέβαινε πολύ η υγρασία στο σπίτι. Στο σπίτι δεν έχω μεγάλες υγρασίες γενικά ούτε τον χειμώνα. (φθάνει μέχρι 65 στο μαξ). Τώρα το καλοκαίρι με ψύξη ανάλογα και το πόση ζέστη έχει είναι μεταξύ 45 με 55 αλλά συνήθως όταν βάζω το ac ανεβαίνει.

image.png.037cad7163fe122191af56bba454b78b.png

Η σχετική υγρασία, όχι η απόλυτη, θα ανέβει όταν θα ανάψεις κλιματιστικό και σιγά-σιγά θα αρχίσει να πέφτει όταν θα αρχίσει λόγω αφυγρανσης να ρίχνει την απόλυτη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, userAnon είπε

εμενα κινειται στο 36-40 τωρα που το βλεπω τελευταιο καιρο.

Παρολο που η αφυγρανση του κλιματιστικου ειναι αρκετη,δεν μεταβαλλεται ευκολα και οταν αλλαξει γινεται πολυ αργα,λογω μεγαλου χωρου υποθετω.

Ειναι μεγαλος ο χωρος που δροσιζω με το 9ρι Haier και εννοειται πως καθε μαγειρεμα παει σετ με εξαεριστηρα και ολο και καποιο παραθυρο στην ανακλιση μονιμα για φρεσκο αερα εχουμε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spoiler

image.png

Καλησπέρα,

το eshop έβγαλε το παραπάνω air condition σαν έκπτωση (μόνο στο εμαιλ μου φαίνεται, ενώ στο site όχι).

Τι πιστεύετε για το συγκεκριμένο? Skroutz link

Σκεφτόμουν να πάρω φέτος ένα air condition για το εξοχικό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή και σε καύσωνες είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση, όπως και στις πόλεις. Θα χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση το χειμώνα, αλλά σαν support στην κύρια θέρμανση.

Θα προτιμούσα να δώσω όσο λιγότερα λεφτά όσο γίνεται (περίπου 250 αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό) και νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ευκαιρία, επειδή δεν θα χρεωθώ τα μεταφορικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Επεξ/σία από Groovyi
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η σχετική υγρασία, όχι η απόλυτη, θα ανέβει όταν θα ανάψεις κλιματιστικό και σιγά-σιγά θα αρχίσει να πέφτει όταν θα αρχίσει λόγω αφυγρανσης να ρίχνει την απόλυτη.

Σχετική και απόλυτη, δεν γνωρίζω όμως μετά από κάποιες ώρες (και με λίγο ανοιχτό το παράθυρο) η ατμόσφαιρα δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Όταν τα έχετε μόνιμα ανοιχτά πως την παλεύεται δεν ξέρω :)

Σε άλλα νέα, δεν είμαι και πολύ χαρούμενος με το shorai. Σήμερα το άφησα από το πρωι στους 27 να δω τι θα κάνει. Την πάλεψε και η ατμόσφαιρα την περισσότερη ώρα ήταν δροσερή και ευχάριστη αλλά προς το απόγευμα έφτασε κοντά στους 28 (μετά έριξε και μια μικρή βροχη στην περιοχή) και συνέχισε να κάνει on-off. 

Στο τέλος του διαγράμματος (20:15) άνοιξα 2 παράθυρα (όχι τελείως)  για να αεριστεί ο χώρος και ενώ η θερμοκρασία έφτασε στους 28,3 συνεχίζει να κάνει on-off.

Σημείωση, ότι το πρωί που το άνοιξα ήταν στους 28,8 και άρχισε τα on-off στους 27,4 (τα νούμερα είναι ενδεικτικά βέβαια (το είπαμε και χθες) αλλά σίγουρα όταν είναι στους 28,3 θα περίμενα να δυναμώσει ο αέρας και να δροσίσει τον χώρο πιο γρήγορα

image.png.b848cd92e1169c09cc8b4f4aa0e9320f.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Σχετική και απόλυτη, δεν γνωρίζω όμως μετά από κάποιες ώρες (και με λίγο ανοιχτό το παράθυρο) η ατμόσφαιρα δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Όταν τα έχετε μόνιμα ανοιχτά πως την παλεύεται δεν ξέρω :)

Σε άλλα νέα, δεν είμαι και πολύ χαρούμενος με το shorai. Σήμερα το άφησα από το πρωι στους 27 να δω τι θα κάνει. Την πάλεψε και η ατμόσφαιρα την περισσότερη ώρα ήταν δροσερή και ευχάριστη αλλά προς το απόγευμα έφτασε κοντά στους 28 (μετά έριξε και μια μικρή βροχη στην περιοχή) και συνέχισε να κάνει on-off. 

Στο τέλος του διαγράμματος (20:15) άνοιξα 2 παράθυρα (όχι τελείως)  για να αεριστεί ο χώρος και ενώ η θερμοκρασία έφτασε στους 28,3 συνεχίζει να κάνει on-off.

Σημείωση, ότι το πρωί που το άνοιξα ήταν στους 28,8 και άρχισε τα on-off στους 27,4 (τα νούμερα είναι ενδεικτικά βέβαια (το είπαμε και χθες) αλλά σίγουρα όταν είναι στους 28,3 θα περίμενα να δυναμώσει ο αέρας και να δροσίσει τον χώρο πιο γρήγορα

image.png.b848cd92e1169c09cc8b4f4aa0e9320f.png

Το jumb και onoff από τα 500 στους 35C είναι λίγο περίεργα...

Θυμίζει λίγο mitsubishi.

Άραγε πάει να πιάσει στάνταρ τιμή για eurovent; Τι λες @Rnd1978 ;

Επίσης φαίνεται και η αναισθησία όταν αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία.

Νομίζω ότι το ίδιο κλιματιστικό σε μεγαλύτερο χώρο θα έπαιζε καλύτερα.

In other news , τελικά το ariston prios 50 πέφτει κάτω από τα 500W

🤢

image.png.9baaf9f408815f489baa829714d38b71.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

αλλά σίγουρα όταν είναι στους 28,3 θα περίμενα να δυναμώσει ο αέρας

Το οτι βλεπεις εσυ 28,3 δεν σημαινει οτι βλεπει το ιδιο και το μηχανημα.

Με ενα βαθμο διαφορα ,λογικο ειναι να μην γκαζωνει,ολα πλεον ειναι στην οικονομια στοχευμενα.

Θυμισε μου, 24ρι εβγαζε η μελετη η μικροτερο?

Eχεις δοκιμασει αυτα που προτεινα? πχ quiet/silent , low κλπ οταν πια εχει παει κοντα στο ζητουμενο, η οταν αρχισει τα ανοιγοκλεισιματα. Το eco, το low power κλπ

1 ώρα πριν, Groovyi είπε

για το εξοχικό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή

συνηθως σε τετοιες και κυριως αν ειναι απομακρυσμενες περιοχες,ξεκιναμε απο την υποστηριξη και το ποιος θα κανει την εγκατασταση...αν εισαι κοντα σε αστικο κεντρο,επιλεγεις με βαση την διαθεσιμοτητα και φροντιζεις να βρεις ψυκτικο που θα ξαναρθει αν χρειαστει κατι...

Δημοσ.

Έχω ένα inventor life pro 18αρι, λειτουργεί στην ψύξη κανονικά, όταν το κλείνω συνεχίζει να λειτουργεί η εσωτερική μονάδα για 20 δευτερόλεπτα περίπου και δίπλα από το κόκκινο λαμπάκι ότι έχει σβήσει αναβοσβήνει το λευκό της ψύξης. Ξέρουμε γιατί το κάνει αυτό; 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Specs είπε

Πας εδω https://www.inventoraircondition.gr/media-library

επιλεγεις αριστερα κλιματιστικα τοιχου, μετα το μοντελο ακριβως και δεξια θα βρεις το εγχειριδιο για το 18ρι κλπ

Το έψαξα και εκεί και στο εγχειρίδιο που έχω σπίτι. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που μου κάνει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...