Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

δεν το ήξερα αυτό! :)

οκ, μόλις το έβαλα auto και eco στους 26.

όχι τίποτα άλλο σήμερα λείπει η σύζυγος και μπορώ να παίξω. αύριο στους 27 αυστηρά :)

υποθεσεις δικες μου εκ πειρας ειναι...παντως ΜΙΑ παραμετρο καθε φορα να πειραζεις για να βγαζεις ακρη τι αλλαζει και γιατι στην συμπεριφορα

• Thanks 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lazarefa είπε

Tα πλαστικά δεν έχουν κιτρινίσει και δεν φαίνονται πολυμερισμένα, απλά ρωγμές που εξελίχθηκαν σε σπασίματα. Να φανταστείτε ότι έχουν σπάσει μέχρι και τα πλαστικά σε 2 "φωλιές" όπου πηγαίνουν βίδες που συγκρατούν το καπάκι της εσωτερικής μονάδας και αφαιρώντας τες βγαίνει το καπάκι για να έχουμε πρόσβαση στον ανεμιστήρα της.

Επίσης έχουν σπάσει πλαστικά και στο άνω μέρος της μονάδας όπου υπάρχει το άνοιγμα (σαν πλέγμα) για τον αέρα που εισέρχεται.

Καθαρισμός-συντήρηση από μένα, αρχικά με ένα χημικό γαλάζιου χρώματος που είχα αγοράσει σχετικά ακριβά από τον Κόντε στον Πειραιά, αν θυμάμαι ήταν της αμερικάνικης Rectorseal. Για μερικά χρόνια χρησιμοποιούσα το συγκεκριμένο, όταν τελείωσε και μετά χρησιμοποιώ ένα της Durostick.

Το θεωρώ πολύ δύσκολο πάντως να έσπασαν τα πλαστικά στο συγκεκριμένο Gree που ανέφερα λόγω χημικών.

Τα ίδια και σε εμένα σε Inventor του 2015. Στην εσωτερική μονάδα ότι ακουμπήσεις σπάει. Απλά να το ακουμπήσεις. Και η χρήση του είναι ξερω γω 100ώρες το χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει δουλευτεί αρκετά ποτέ.

Καθαρισμό μόνο μια φορά του έκανα με μάλλον το ακόλουθο ή κάποιο ίδιου τύπου απο praktiker / leroy merlin. Δεν ασχολήθηκα να καθαρίσω κάτι ξανά, εκτός φίλτρων γιατι θα διαλυθεί. 

482x482

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα ίδια και σε εμένα σε Inventor του 2015. Στην εσωτερική μονάδα ότι ακουμπήσεις σπάει. Απλά να το ακουμπήσεις. Και η χρήση του είναι ξερω γω 100ώρες το χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει δουλευτεί αρκετά ποτέ.

Καθαρισμό μόνο μια φορά του έκανα με μάλλον το ακόλουθο ή κάποιο ίδιου τύπου απο praktiker / leroy merlin. Δεν ασχολήθηκα να καθαρίσω κάτι ξανά, εκτός φίλτρων γιατι θα διαλυθεί. 

482x482

Το συγκεκριμένο χημικό το έχω ανεβάσει ήδη δύο φορές στο φόρουμ με φωτογραφίες από κατεστραμμένα κλιματιστικα ( υλικό από τον ψυκτικό που μου έκανε τα σέρβις ).

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το συγκεκριμένο χημικό το έχω ανεβάσει ήδη δύο φορές στο φόρουμ με φωτογραφίες από κατεστραμμένα κλιματιστικα ( υλικό από τον ψυκτικό που μου έκανε τα σέρβις ).

Αντε ρε συ!!!!

Μετά αγόρασα ένα μεγάλο δοχείο της ARCtools και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ με την υποψία ότι ίσως έφταιγε το καθαριστικό που μου χάλασε το κλιματιστικό

(ίσως ήταν το ακόλουθο αυτό που πήρα και δεν χρησιμοποίησα ποτέ). Το βάζω αν έχει κάποιος άποψη αν σαν μάρκα είναι καλά. Θεωρητικά και επειδή πουλιούνται μόνο απο χονδρική κλιματιστικών, θα ειναι καλα

image.png.b4756f19b7e97af6c534dda4abc69152.png

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, userAnon είπε

έχω κάνει κάποιες δοκιμές και νομίζω ότι εκεί είναι το καλύτερο σημείο. Το έβαλα στην κουζινα και έδειξε 27,3 από 26,7.

Προς το παρόν για να έχουν και νόημα οι συγκρίσεις θερμοκρασίας που κάνω θα το αφήσω όπου ήταν, και βλεπουμε.

Μετα το παραπάνω ποστ (και άσχετα με τι θερμοκρασία διαβάζει ο αισθητήρας μου) το άφησα σε ζήτηση 26 και αύξησα φουλ τον αέρα. Αρχισε τα on-off

image.png.d19640ba9c148c7ee32247a30c2c232e.png

ΥΓ Επιτέλους έχουμε και χρώματα για θερμοκρασίες 😎

4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αντε ρε συ!!!!

Και όμως

55 λεπτά πριν, userAnon είπε

έχω κάνει κάποιες δοκιμές και νομίζω ότι εκεί είναι το καλύτερο σημείο. Το έβαλα στην κουζινα και έδειξε 27,3 από 26,7.

Προς το παρόν για να έχουν και νόημα οι συγκρίσεις θερμοκρασίας που κάνω θα το αφήσω όπου ήταν, και βλεπουμε.

Μετα το παραπάνω ποστ (και άσχετα με τι θερμοκρασία διαβάζει ο αισθητήρας μου) το άφησα σε ζήτηση 26 και αύξησα φουλ τον αέρα. Αρχισε τα on-off

image.png.d19640ba9c148c7ee32247a30c2c232e.png

Δεν θα κολλούσα στις θερμοκρασίες που λέει το θερμόμετρο. Μη ακριβή θερμόμετρα, θέση, ύψος, ρεύματα αέρα, ακτινοβολία από ήλιο κτλ θα δώσουν μη ακριβή αποτελέσματα για να έχεις αξιόπιστο συμπέρασμα. Νομίζω ότι θα πρέπει να βάλεις θερμόμετρο σε 1 μέτρο από έδαφος, μακριά από ρεύματα, όχι σε τοίχο και απλά να κοιτάς όχι απόλυτη τιμή αλλά διακύμανση σε συνδυασμό με άνεση ανθρώπου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά μου τη σπάει ο θόρυβος που κάνουν τα κλιματιστικά. ΟΚ με τα λαστιχένια ποδαράκια που υπαρχουν, απομονώνω τους θορύβους που μεταφέρονται στον τοιχο.

Με τον συμπιεστή που τρίζει μάλλον λόγω λάθος βιδώματος, υπάρχει κάποια λύση? Έχει αγοράσει κάποιος τίποτα μονωτικά λάστιχα ή εχει κάποια σχετική ιδέα?

Εχω φτάσει στο σημείο να ανοίγω την εξωτερική μονάδα και να βάζω ότι τυχαίο υλικό βρω σε κενά που υπάρχουν, για να σταματάω τριγμούς. 

Πραγματικά θα έδινα τα 2πλάσια χρήματα για κλιματιστικά, αρκεί να μην έκαναν φασαρία καθόλου. Ένα mistubishi που έχω, είναι σαν να μην υπάρχει. Καθημερινά μου κάνει εντύπωση πόση ήσυχο είναι μεσα-έξω. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

ρε παιδια μια βοηθεια!!!

ξερεις καποιος εγκυρα να μου πει αν η εξωτερικη μοναδα ειναι 12000btu κ η εσωτερικη 9000btu απο το ιδιο μοντελο-μαρκα αν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα στη λειτουργια ή στην εγκατασταση??

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rosspy είπε

ρε παιδια μια βοηθεια!!!

ξερεις καποιος εγκυρα να μου πει αν η εξωτερικη μοναδα ειναι 12000btu κ η εσωτερικη 9000btu απο το ιδιο μοντελο-μαρκα αν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα στη λειτουργια ή στην εγκατασταση??

δες το βιβλιο τους και για την συνδεσμολογια και για τα παντα

14 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Με τον συμπιεστή που τρίζει

μαρκα,μοντελο? καμμια φωτο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

μαρκα, μοντελο? καμία φωτο?

Inventor ειναι. Παιζει ρόλο όμως η μάρκα? Εχω δει πολλά και άσχετες μάρκες να τριζουν τα σωθικά τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Παιζει ρόλο όμως η μάρκα?

Φυσικα και παιζει! Βεβαια η inventor επειδη αγοραζει απο αλλους(φασον) μπορει να ειναι απο Gree η Midea κλπ κλπ

Αν ειναι στην εγγυηση,κακως δεν τους ενημερωνεις>Κανουν και αλλαγες για πλακα(παλιοτερα τουλαχιστον),οχι μονο της μοναδας αλλα και ολου του μηχανιματος μεσα-εξω με αλλο που ικανοποιειται ο πελατης.

Το εκανε απο την πρωτη μερα? επισης απο σωληνα σε μηκος τι εχει?

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Specs είπε

Φυσικα και παιζει! Βεβαια η inventor επειδη αγοραζει απο αλλους(φασον) μπορει να ειναι απο Gree η Midea κλπ κλπ

Αν ειναι στην εγγυηση,κακως δεν τους ενημερωνεις>Κανουν και αλλαγες για πλακα(παλιοτερα τουλαχιστον),οχι μονο της μοναδας αλλα και ολου του μηχανιματος μεσα-εξω με αλλο που ικανοποιειται ο πελατης.

Το εκανε απο την πρωτη μερα? επισης απο σωληνα σε μηκος τι εχει?

Σωλήνα έχει 2 μέτρα περίπου (9000btu).

Εγγύηση μάλλον δεν έχει αφου ειναι 5-6 ετών (αν και τότε παλιά, ίσως είχε 10 χρόνια), αλλά αφου δουλευει μια χαρά, δεν με χάλαγε να βρω μόνος μου τι φταίει και να το φτιάξω.

Ο συμπιεστής γενικά έχει κραδασμους όταν δουλευει και υποθέτω με λάστιχο απο κάτω του θα στρώσει. Όλο και κάποιος άλλος θα έχει ασχοληθεί με θορύβους και τριγμούς σε κλιματιστικά. Ενα τεράστιο ποσοστό όσων βλέπω, τρίζουν και κάνουν τραγικούς θορύβους. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Σωλήνα έχει 2 μέτρα περίπου (9000btu).

Εγγύηση μάλλον δεν έχει αφου ειναι 5-6 ετών (αν και τότε παλιά, ίσως είχε 10 χρόνια), αλλά αφου δουλευει μια χαρά, δεν με χάλαγε να βρω μόνος μου τι φταίει και να το φτιάξω.

Ο συμπιεστής γενικά έχει κραδασμους όταν δουλευει και υποθέτω με λάστιχο απο κάτω του θα στρώσει. Όλο και κάποιος άλλος θα έχει ασχοληθεί με θορύβους και τριγμούς σε κλιματιστικά. Ενα τεράστιο ποσοστό όσων βλέπω, τρίζουν και κάνουν τραγικούς θορύβους. 

κυρια αιτια τα μικρο μηκος σωληνων,οι χωρις λαστιχα αντικραδασμικα βασεις στους τοιχους κλπ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Specs είπε

κυρια αιτια τα μικρο μηκος σωληνων,οι χωρις λαστιχα αντικραδασμικα βασεις στους τοιχους κλπ

Λάστιχα στα ποδαράκια έχω. Με μεγαλύτερη σωλήνα, δεν θα έκανε φασαρία ο συμπιεστής? Θα ζοριζόταν λιγότερο δηλαδή?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Ένα mitsubishi που έχω, είναι σαν να μην υπάρχει. Καθημερινά μου κάνει εντύπωση πόση ήσυχο είναι μεσα-έξω. 

Ότι πληρώνεις παίρνεις λένε.

• Like 1
Δημοσ.

Για καθαριστικά και λοιπά που λέτε, για να σπάσουν πλαστικά μέρη του κλιματιστικου από την διάβρωση, πρέπει να συμβαίνουν τα εξής κατά κύριο λόγο. 

1. Πρέπει να περιέχουν κάποιο ισχυρο οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα και έχουν αναμιχθεί σε υψηλότερη αναλογία από την μέγιστη την οποία δίνει ο κατασκευαστής.

2. Επίσης μπορεί να απαιτούν ξεβγαλμα της μονάδας με νερό και αυτό να μην έγινε. 

3. Το χημικό να ενδείκνυται μόνο για καθάρισμα συμπυκνωτη και εξωτερικής μονάδας και όχι εσωτερικής, που σημαίνει ότι είναι ισχυρότερο διότι η εξωτερικη έχει πολύ περισσότερη βρώμα και ρυπαντικο φορτιο από την εσωτερική. 

Αυτό φαίνεται αν εξετάσουμε την χημική ένωση που κατασκευαζουν διάφορες εταιρείες για υγρά που αλλα είναι για εξωτερική και άλλα για εσωτερική, υπάρχουν και τα υγρά γενικής χρήσης. 

Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να συμβαίνει και αυτό που αναφέρθηκε δηλαδή ένα χημικό κατασκευάσμενο με αστοχίες που προκαλεί προβλήματα και καταστροφές στα μηχανήματα. 

Για αυτό, πάντα να γίνεται ένας έλεγχος του χημικου από το Internet και τυχόν κριτικές άλλων χρηστών. 

Εγώ είχα το Everbrite NCH πρώην fectant για τα κλιματιστικά, επειδή έχουν περάσει χρόνια και έληξε, βρίσκεται προς το τέλος, θα αγοράσω τώρα τα χημικά της eurochem για εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. 

Το μεν χημικό για εξωτερικές περιέχει όξινο διφθοριουχο αμμωνιο και της εσωτερικής είναι αλκαλικό υγρό που περιέχει πενταενιδρο μεταπυρητικο νάτριο. 

Μετα το πέρας του καλοκαιριού θα προσπαθήσω να αφαιρέσω την μάσκα από τα fujitsu για να τα κάνω ένα καθάρισμα με αυτά εν όψει χειμώνα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...