Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Specs είπε

periergo,στα σχεδιαγραμματα οταν ελλειπες πριν επιστρεψεις ηταν μικρο το ευρος θερμοκρασιας χωρου και δεν ειχες ον-οφ.

Τις περσιδες τις εχεις να κινουνται η σταθερα καπου?

Σε κινηση αριστερσ δεξια. Οταν ελειπα ηταν σταθερες. Παρατηρησα ομως οτι ο χωρος που επεφτε ο αερας (ευθεια κεντρο) ηταν πιο δροσερος απο οτι αριστερα δεξια για αυτο εβαλα την κινηση κσι βελτιωθηκε αυτη η διαφορα

On off. εκανε και την πρωτη φορα που το δουλεψα, μετα εφυγα

Επεξ/σία από userAnon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σε κινηση αριστερσ δεξια. Οταν ελειπα ηταν σταθερες. Παρατηρησα ομως οτι ο χωρος που επεφτε ο αερας (ευθεια κεντρο) ηταν πιο δροσερος απο οτι αριστερα δεξια για αυτο εβαλα την κινηση κσι βελτιωθηκε αυτη η διαφορα

εννοω αυτες που πανε επανω κατω

Μόλις τώρα, Specs είπε

εννοω αυτες που πανε επανω κατω

Οχι σταθερα πανω. Αλλο που παρατηρησα ειναι οταν ο αερας εινσι  mid high επειδη καθομαι απεναντι ακρβως στα εξι μετρα ερχεται στο κεφαλι. Οτσν χαμηλωνει πεφτει στα ποδια

Μόλις τώρα, userAnon είπε

Οχι σταθερα πανω. Αλλο που παρατηρησα ειναι οταν ο αερας εινσι  mid high επειδη καθομαι απεναντι ακρβως στα εξι μετρα ερχεται στο κεφαλι. Οτσν χαμηλωνει πεφτει στα ποδια

αν δεν σε χτυπαει με καποιο τροπο,δοκιμασε να ειναι σε κινηση οι περσιδες.Εγω πηρα σταθεροτερες θερμοκρασιες με αυτη την "αναδευση" συνεχεια του αερα

9 λεπτά πριν, Specs είπε

αν δεν σε χτυπαει με καποιο τροπο,δοκιμασε να ειναι σε κινηση οι περσιδες.Εγω πηρα σταθεροτερες θερμοκρασιες με αυτη την "αναδευση" συνεχεια του αερα

Θα το δοκιμασω αυριο.ευχαριστω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, userAnon είπε

Να ρωτήσω την γνώμη των ειδικών και να πω και κάτι που δεν μου αρέσει στο shorai.

Σήμέρα σε ένα 24ωρο θα κάψει 5,7 - 5,8 kwh με εξωτερική μέχρι 35 βαθμούς και ζήτηση 26-27. Η ερώτηση είναι πως βλέπεται αυτή την κατανάλωση, ειδικά σε σπίτι που το βλέπει όλη ημέρα ο ήλιος. (Νομίζω ότι είναι καλά μ.ο: 240 watt/hour)

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν κρατάει τη θερμοκρασία σταθερά στους 27 βαθμούς. δηλαδή μέχρι τις 11:00 - 12:00 το πρωί με ζήτηση 27 και ανεμιστήρα στο auto η θερμοκρασία είναι στους 27 με 27,2. Όταν αρχίσει και ζεσταίνει πχ κατά τις 12:30 - 13:00 η εσωτερική ανεβαίνει στους 27,5 - 27,7 και ανεμιστήρας συνεχίζει να παίζει σιγα και να κάνει διακοπές (σχεδιάγραμμα παρακάτω) ενώ θα μπορούσε να δυναμώσει λίγο για να δροσίσει τον χώρο.(με κλειστή πόρτα και με ανοιχτή)

Σήμερα αρχικά δοκίμασα να το βάλω στο medium ή στο high και τελικά άλλαξα την ζήτηση στους 26 όπου και πάλι στο auto από τους 27,2 δουλεύει πολύ σιγά ο ανεμιστήρας και κατέβαζε την θερμοκρασία πολύ σιγά. 

Ιδανικά θα ήθελα να μπορεί να παραμένει στο 27 καρφί αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται, ή να μπορούσα να ζητήσω 26,5 γιατί η σύζυγος μέχρι τους 27 το ανέχεται αλλά μετα αρχίζει και κρυώνει. Ο θερμοστάτης της δουλεύει καλύτερα από το shorai :) )

Μάλλον έχει να κάνει με το offset? Μπορώ να κάνω κάτι άλλο?

image.png.eadd93e7ca14b2c1ca9fdb6d32ddb9d8.png

Καταρχάς από το διάγραμμα φαίνεται ότι μάλλον είναι όντως μεγάλο για τον χώρο, ίσως έφτανε και ένα 18αρι. Βέβαια τέτοιο συμπέρασμα θα το βγάλουμε του χρόνου την άνοιξη, να 'μαστε καλά, ώστε να δεις και τον χειμώνα.

Όσο για τη ρύθμιση, τα Fujitsu δίνουν τη δυνατότητα μέσω κρυφού menu στο τηλεκοντρόλ, για ρύθμιση του offset σε βήματα 0.5 μέχρι και 4 ή -4C. Έχουν τα Toshiba κάτι ανάλογο; Τι λέει το εγχειρίδιο;

Επεξ/σία από liakjim

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Καταρχάς από το διάγραμμα φαίνεται ότι μάλλον είναι όντως μεγάλο για τον χώρο, ίσως έφτανε και ένα 18αρι. Βέβαια τέτοιο συμπέρασμα θα το βγάλουμε του χρόνου την άνοιξη, να 'μαστε καλά, ώστε να δεις και τον χειμώνα.

Όσο για τη ρύθμιση, τα Fujitsu δίνουν τη δυνατότητα μέσω κρυφού menu στο τηλεκοντρόλ, για ρύθμιση του offset σε βήματα 0.5 μέχρι και 4 ή -4C. Έχουν τα Toshiba κάτι ανάλογο; Τι λέει το εγχειρίδιο;

Μπα δεν βλέπω καμία ρύθμιση σχετικά με το offset. Από που καταλαβαίνεις στο διάγραμμα ότι μπορεί να είναι μεγάλο για τον χώρο? Δεν το αμφισβητώ να καταλάβω θέλω

48 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μπα δεν βλέπω καμία ρύθμιση σχετικά με το offset. Από που καταλαβαίνεις στο διάγραμμα ότι μπορεί να είναι μεγάλο για τον χώρο? Δεν το αμφισβητώ να καταλάβω θέλω

Από τα onoff. Ένα 18αρι θα κατέβαινε πιο χαμηλά και δεν θα έσβηνε. Βέβαια αν δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα από άποψη θερμικής ανεσης δεν αλλάζει κάτι. 

51 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μπα δεν βλέπω καμία ρύθμιση σχετικά με το offset

Mην αγχωνεσαι..εχεις και αλλα βελη στη φαρετρα ακομη.Δοκιμασε απο το swing μεχρι το eco η περιοριστη ισχυος και γενικα οτι εχει πιθανοτητα να το αναγκασει να μην ανοιγοκλεινει αλλα να δουλευει συνεχεια και χαμηλα οσο γινεται.Θα γινουν πιο σταθερα τα διαγραμματα μολις τα ντουβαρια πιασουν οριστικα θερμοκρασια κλπ κλπ

42 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βέβαια αν δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα από άποψη θερμικής ανεσης δεν αλλάζει κάτι. 

Όχι δεν αλλάζει κάτι από θερμική άνεση. Προς το παρόν με χαλάει λίγο ότι δεν μένει σταθερά στους 27 που έγραψα παραπάνω. Το άνοιξα πριν λίγο (έχουμε γενική σήμερα) και δοκιμάζω αυτό που είπε ο @Specs με τις περσίδες και ζήτηση στους 26 να δω τι θα κάνει.

Υπάρχει πρακτική εμπειρία από μάρκες/μοντέλα που αποδείχθηκε ότι εμφανίζουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό βλάβες/θέματα σε ότι αφορά: α) ευαισθησία σε διαταραχές τάσης δικτύου και β) σε θέματα ποιότητας πλαστικών εσωτερικής μονάδας (συχνοί θόρυβοι από συστολές-διαστολές, σπασίματα πλαστικών). 

Ειδικά για το θέμα των σπασμένων πλαστικών έχω προσωπική κακή εμπειρία από σχετικά παλιό 12άρι Gree (όχι ινβέρτερ) που εγκαταστάθηκε καινούριο το 2008 σε μικρό χώρο για ψύξη-θέρμανση (λειτουργία όλο το χρόνο) και ήδη από το 2016 (στα 8 χρόνια δηλαδή) τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας έχουν σχεδόν διαλύσει, σε σημείο να έχουν τοποθετηθεί 2 γάντζοι στον τοίχο για να πιαστεί με δεματικά το πλαστικό σασί της εσωτερικής μονάδας ώστε να μην πέσει στο δάπεδο...

13 λεπτά πριν, lazarefa είπε

τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας έχουν σχεδόν διαλύσει

Παραξενο για Gree...μοντελο? μηπως ειναι επανω απο πηγη θερμανσης το εσωτερικο του κλιματιστικου? το χτυπαει ο ηλιος απευθειας μηπως?

Δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο και πραγματικά μου είχε κάνει κι εμέμα μεγάλη εντύπωση όταν συνέβη, γιατί τα πλαστικά κατά τα λοιπά φαίνονταν σχετικά χοντρά και καλής ποιότητας. Μοντέλο είναι το GRS-12H/KY-N.

H αίσθησή μου είναι ότι τα πλαστικά την άκουσαν κυρίως γιατί το μηχάνημα χρησιμοποιείται ως μοναδική πηγή θέρμανσης του χώρου όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που συνεπάγεται ότι λειτουργεί το χειμώνα καθημερινά επί ώρες (οπότε φαντάζομαι οι συστολές-διαστολές πέρα από θορύβους δημιούργησαν και ρωγμές που εξελίχθηκαν σε σπασίματα, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, lazarefa είπε

δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω

ουτε κι εγω καθως εχω 2 Gree(με την σταμπα GE)απο το 1995 και ειναι οπως οταν τα πηρα(παντως ελαχιστα εχουν δουλεψει σε θερμανση,επικουρικα τα εχω) αλλα και οπου εχω δει τοποθετημενα απο υπηρεσιες μεχρι καταστηματα,ειναι ανθεκτικοτατα...παρα πολλα χρονια τωρα.

ΥΓ ειναι σκισιματα η δειχνει να εχει πολυμεριστει το πλαστικο και να τριβεται κιολας?

επισης εχει κιτρινισει πολυ?

Επεξ/σία από Specs

53 λεπτά πριν, lazarefa είπε

Υπάρχει πρακτική εμπειρία από μάρκες/μοντέλα που αποδείχθηκε ότι εμφανίζουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό βλάβες/θέματα σε ότι αφορά: α) ευαισθησία σε διαταραχές τάσης δικτύου και β) σε θέματα ποιότητας πλαστικών εσωτερικής μονάδας (συχνοί θόρυβοι από συστολές-διαστολές, σπασίματα πλαστικών). 

Ειδικά για το θέμα των σπασμένων πλαστικών έχω προσωπική κακή εμπειρία από σχετικά παλιό 12άρι Gree (όχι ινβέρτερ) που εγκαταστάθηκε καινούριο το 2008 σε μικρό χώρο για ψύξη-θέρμανση (λειτουργία όλο το χρόνο) και ήδη από το 2016 (στα 8 χρόνια δηλαδή) τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας έχουν σχεδόν διαλύσει, σε σημείο να έχουν τοποθετηθεί 2 γάντζοι στον τοίχο για να πιαστεί με δεματικά το πλαστικό σασί της εσωτερικής μονάδας ώστε να μην πέσει στο δάπεδο...

Έχει γίνει συντήρηση από σένα; Έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο χημικό; Από κάποιον άλλον;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...