Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, danaos7 είπε

Είναι φυσιολογικό να ανάβω το air  ψύξη και άσχετα αν είναι μέρα ,βράδυ  με 40 η 27 βαθμούς

Τι εσωτερικη θερμοκρσσια ζητας, και τι εξωτερικη υγρασια εχεις?

Σε εμενα με ζητηση 27 η υγρασια ειναι περιπου 45.

Το 25 που εχεις οντως μου φαινεται πολυ λιγο. Ο αισθητηρας δουλευει σωστα?

Επεξ/σία από userAnon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, liakjim είπε

https://www.banggood.com/3PCS-XIAOMI-Mijia-BT-Bluetooth-Thermometer-2-Wireless-Smart-Electric-Digital-Hygrometer-Thermometer-Work-with-Mijia-APP-p-1595118.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6302725

Αυτά είναι bluetooth, οπότε τα μετατρέπω σε wifi με αυτό https://www.aliexpress.com/item/1005001374845590.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ceed4c4dP4eNCM

και esp32 integration.

2. όχι

3. Το συνεργείο. Αν μπει κρεμαστό να μπουν μεταλλικές με λάστιχα.

4. Θα βάλουν αυτοί.

5. Δες για shelly.

Αν σε καλύπτει 18άρι, γιατί να πας σε 24άρι; Το κρύο δεν θα πάει κάτω. Κάτω θέλεις άλλο μηχάνημα.

Προσωπικά θα προτιμούσα ένα Tcl ή ένα haier.

9άρι;

Ψάξε να βρεις ποια πριζάκια ή άλλες μετρητικές διατάξεις είναι συμβατά με το homeassistant. Γενικά παίζουν τα Tplink hs110 αλλά προσωπικά συνιστώ sonoff pow r2 ή shelly 1pm.

Ναι 9ρι το θεμα ειναι οτι 12ρι και 9 εχουν τον ιδιο συμπιεστη. Απο τον κωδικο των specs το λεω αν κανω λαθος διορθωστε με.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2021 στις 8:58 ΜΜ, rbx1000 είπε

Το εχω σε ενα Σαρπ 20ετιας. Μια χαρα ενα χρονο τωρα.

Μάλλον μου ήρθε κλώνος. Το ένα ήρθε με ραγισμένη οθόνη, το άλλο με γρατσουνιές στην οθόνη και το τρίτο οκ. Προς το παρόν ένα που δοκίμασα, αν και έκανα πολύ ώρα να βρω τον κωδικό του με αυτόματα scan, (οι κωδικοί που είχε δεν λειτούργησαν) λειτουργεί χωρίς όμως να υποστηρίζει το quiet mode. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι όταν πατάς i.cool αντί να ρυθμίζεται αυτόματα στους 26 βαθμούς, ρυθμίζεται στους 20 που ποτέ, δεν θα πιάσει, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να λειτουργεί συνέχεια.  

Αντιθέτως το i.heat ρυθμίζεται στους 26 που θα έπρεπε να είναι στους 20.

Και στο δικό σου έτσι είναι;

Προς αποφυγή, το μαγαζί από όπου το πήρα, άλλη φωτογραφία έχει στην σελίδα του προϊόντος, άλλο remote μου ήρθε.

https://www.onlinemegastore.gr/index.php?route=product/product&product_id=2376&skr_prm=WyJkZDY2MTdiMS1iNDY2LTQwZmUtOWNhOC1hZGNkNTJlMDZkZGYiLDE2Mjg1MDM1MjE3MTIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

IMG_09082021_125223_(1080_x_1440_πίξελ).jpg

Επεξ/σία από prefuse

Παιδιά σε φιλικό σπίτι που φιλοξενούμαι έχει γίνει εγκατάσταση split κλιματιστικού LG (1 μεγάλη μονάδα έξω - 3 εσωτερικές μονάδες). Για κάποιο λόγο όμως, δουλεύει ως κλιματιστικό μόνο η μία! Οι άλλες δύο ανάβουν, δουλεύουν, ανταποκρίνονται κανονικά σε εντολές, αλλά λειτουργούν μόνο ως ανεμιστήρες, δεν επηρεάζουν καθόλου τον αέρα εισαγωγής, τον βγάζουν όπως ακριβώς τον πήραν. Ταυτόχρονα, αν ανάψω μόνο τη μία ή τις 2 μονάδες που ΔΕΝ λειτουργούν, η εξωτερική μονάδα παίρνει κανονικά μπρος, αλλά πάλι ο αέρας που βγαίνει είναι ζεστός.

Έχω μέχρι στιγμής απομονώσει τα κλιματιστικά κλείνοντας πόρτες, τα έχω λειτουργήσει εναλλάξ και ταυτόχρονα, το πρόβλημα ωστόσο παραμένει. Εννοείται ότι το αποτέλεσμα που περιγράφω δεν αλλάζει, ακόμα κι αν τα αφήσω 30 ή 45 λεπτά να λειτουργήσουν. Η εσωτερική μονάδα που δουλεύει, είναι αυτή που βρίσκεται εγγύτερα της εξωτερικής, ΑΝ αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Η ερώτησή μου είναι αν κάνω εγώ κάτι λάθος με τα τηλεκοντρόλ (υπάρχουν 3 που δείχνουν πανομοιότυπα) καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά σπλίτερ, ή αν έχει κάνει κάποιο λάθος ο εγκαταστάτης (2020).

49 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Παιδιά σε φιλικό σπίτι που φιλοξενούμαι έχει γίνει εγκατάσταση split κλιματιστικού LG (1 μεγάλη μονάδα έξω - 3 εσωτερικές μονάδες). Για κάποιο λόγο όμως, δουλεύει ως κλιματιστικό μόνο η μία! Οι άλλες δύο ανάβουν, δουλεύουν, ανταποκρίνονται κανονικά σε εντολές, αλλά λειτουργούν μόνο ως ανεμιστήρες, δεν επηρεάζουν καθόλου τον αέρα εισαγωγής, τον βγάζουν όπως ακριβώς τον πήραν. Ταυτόχρονα, αν ανάψω μόνο τη μία ή τις 2 μονάδες που ΔΕΝ λειτουργούν, η εξωτερική μονάδα παίρνει κανονικά μπρος, αλλά πάλι ο αέρας που βγαίνει είναι ζεστός.

Έχω μέχρι στιγμής απομονώσει τα κλιματιστικά κλείνοντας πόρτες, τα έχω λειτουργήσει εναλλάξ και ταυτόχρονα, το πρόβλημα ωστόσο παραμένει. Εννοείται ότι το αποτέλεσμα που περιγράφω δεν αλλάζει, ακόμα κι αν τα αφήσω 30 ή 45 λεπτά να λειτουργήσουν. Η εσωτερική μονάδα που δουλεύει, είναι αυτή που βρίσκεται εγγύτερα της εξωτερικής, ΑΝ αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Η ερώτησή μου είναι αν κάνω εγώ κάτι λάθος με τα τηλεκοντρόλ (υπάρχουν 3 που δείχνουν πανομοιότυπα) καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά σπλίτερ, ή αν έχει κάνει κάποιο λάθος ο εγκαταστάτης (2020).

Εχει γινει λαθος στην εγκατασταση. Νοικιαζα παλιοτερα σπιτι με σπλιτ και στον κατω οροφο το 3 κλιματιστικο δεν λειτουργουσε, παρα μονο ο ανεμιστηρας οπως εκει. Φωναξα αλλον τεχνικο και το εφτιαξε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα παρακαλώ μια γνώμη αν γνωρίζει κάποιος, πριν επικοινωνήσω με τον εγκαταστάτη.

Εβαλα στο εξοχικό ενα carrier 12αρι, καινούριο  απο Κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση.

Οταν έγινε η εγκατάσταση έλειπα κ ειχα άνθρωπο εκεί. Ολα καλα, δουλεύει μια χαρα, άριστη ψύξη.

Αυτο που με προβληματίζει και τωρα κάθομαι να δω τις οδηγίες,πριν πάρω τον εγκαταστάτη, είναι οτι στην εξωτερική μονάδα,οπως είναι βιδωμενη στον τοίχο και την βλέπεις απο κάτω, βλέπεις ότι εχει δυο  τρυπες, μια κεντρικά σχεδόν κ μια προς τα δεξια και απο εκει στάζει νερό. Κ είναι κάμποσο. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό αυτό. Ξέρει κανείς;

Ευχαριστώ

Τροπ. Μολις διάβασα οτι είναι αποχέτευση της εξωτερικής μονάδας, έχει ένα εξάρτημα που δεν το έβαλαν στην οπή και συνδέεις σωλήνα για να ανακατευθυνεις το νερό κατα τη λειτουργία θέρμανσης λεει. 

Επεξ/σία από Skatzivas

29 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα παρακαλώ μια γνώμη αν γνωρίζει κάποιος, πριν επικοινωνήσω με τον εγκαταστάτη.

Εβαλα στο εξοχικό ενα carrier 12αρι, καινούριο  απο Κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση.

Οταν έγινε η εγκατάσταση έλειπα κ ειχα άνθρωπο εκεί. Ολα καλα, δουλεύει μια χαρα, άριστη ψύξη.

Αυτο που με προβληματίζει και τωρα κάθομαι να δω τις οδηγίες,πριν πάρω τον εγκαταστάτη, είναι οτι στην εξωτερική μονάδα,οπως είναι βιδωμενη στον τοίχο και την βλέπεις απο κάτω, βλέπεις ότι εχει δυο  τρυπες, μια κεντρικά σχεδόν κ μια προς τα δεξια και απο εκει στάζει νερό. Κ είναι κάμποσο. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό αυτό. Ξέρει κανείς;

Ευχαριστώ

Τροπ. Μολις διάβασα οτι είναι αποχέτευση της εξωτερικής μονάδας, έχει ένα εξάρτημα που δεν το έβαλαν στην οπή και συνδέεις σωλήνα για να ανακατευθυνεις το νερό κατα τη λειτουργία θέρμανσης λεει. 

Θα έχουν βάλει το σωληνάκι της εσωτερικής μονάδας μέσα στην εξωτερική. Μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες της εξωτερικής μονάδας; Από μπροστά και από τις δύο πλαϊνές όψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μιλησα μολις με τον τεχνικό που εκανε την εγκατάσταση και θυμήθηκε το σπίτι. Μου είπε οτι είναι φυσιολογικό λόγω της μεγάλης διαφοράς ψύξης  με τον εξω χώρο και οτι δεξ υπάρχει πρόβλημα. Η αλήθεια είναι οτι δουλεύει άριστα. Οπως όταν βγάζεις ενω κρύο μπουκάλι εξω από το ψυγείο και ιδρώνει λεει. Γιατι σταζει και στη αποχέτευση της θέρμανσης και κοντά στις σωληνώσεις χαλκού. Ισχύει αυτό ή μου έλεγε παπατζες;

Οντως δεξιά οπως το βλέπω τωρα που ειμαι απο  κατω,οι σωλήνες χαλκού είναι ιδρωμενες και το σωληνακι της εσωτερικής αποχέτευσης που έρχεται απο μεσα,σταζει κανονικά νερό. Νομίζω οτι δεν έχω θέμα καλα μου φαίνεται. Φωτογραφία είναι μεγάλο μέγεθος και δεν με αφήνει να ανεβάσω!

Επεξ/σία από Skatzivas

Καλησπέρα, όποιος μπορεί να βοηθήσει, επειδή δεν βγάζω άκρη με όσο ψάξιμο κι αν έκανα κι επειδή φοβάμαι μη κάνω κάποιο λάθος που κοστίσει, προσπαθώ να καταλάβω αν το κλιματιστικό έχει κολλημένες εσωτερικά τις περσίδες ή αυτό που διακρίνεται στις φωτογραφίες ως πλαστικό κολλημένο, μπορεί να αφαιρεθεί ώστε να περιστρέφονται και δεξιά-αριστερά. Μοντέλο Midea Mission II MB-24N8D0-O.

Μου κάνει εντύπωση ότι στην εφαρμογή iOS έχει και αυτή την ενέργεια στο μενού, πατώντας το ακούγεται μεν το ηχητικό, ωστόσο δεν γίνεται κάποια κίνηση. Άραγε οφείλεται σε αυτό (δηλαδή που είναι οι περσίδες κολλημένες με ένα πρόσθετο πλαστικό) ή δεν υποστηρίζεται;

ac2.jpg.f69fea1db59e9827a5f9021f5b8ff2c4.jpgac1.jpg.9d963c0003e5b6252cf96b462727c4ef.jpg

43 λεπτά πριν, gousias είπε

Καλησπέρα, όποιος μπορεί να βοηθήσει, επειδή δεν βγάζω άκρη με όσο ψάξιμο κι αν έκανα κι επειδή φοβάμαι μη κάνω κάποιο λάθος που κοστίσει, προσπαθώ να καταλάβω αν το κλιματιστικό έχει κολλημένες εσωτερικά τις περσίδες ή αυτό που διακρίνεται στις φωτογραφίες ως πλαστικό κολλημένο, μπορεί να αφαιρεθεί ώστε να περιστρέφονται και δεξιά-αριστερά. Μοντέλο Midea Mission II MB-24N8D0-O.

Μου κάνει εντύπωση ότι στην εφαρμογή iOS έχει και αυτή την ενέργεια στο μενού, πατώντας το ακούγεται μεν το ηχητικό, ωστόσο δεν γίνεται κάποια κίνηση. Άραγε οφείλεται σε αυτό (δηλαδή που είναι οι περσίδες κολλημένες με ένα πρόσθετο πλαστικό) ή δεν υποστηρίζεται;

ac2.jpg.f69fea1db59e9827a5f9021f5b8ff2c4.jpgac1.jpg.9d963c0003e5b6252cf96b462727c4ef.jpg

Με αυτό το πλαστικό , μετακινεις χειροκίνητα τις κάθετες περσίδες. Στην άκρη έχει ένα μοχλουδακι που επενεργεί σε όλες ( ή πιο σωστά σε ομάδες , συνήθως μισές μισές). Στα μοντέλα που κινούνται με το τηλεκοντρόλ, το πλαστικό αυτό σαν βραχίονας μπαίνει μέσα στο κλιματιστικό, συνήθως δεξιά, όπου είναι και το μοτεράκι.

31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με αυτό το πλαστικό , μετακινεις χειροκίνητα τις κάθετες περσίδες. Στην άκρη έχει ένα μοχλουδακι που επενεργεί σε όλες ( ή πιο σωστά σε ομάδες , συνήθως μισές μισές). Στα μοντέλα που κινούνται με το τηλεκοντρόλ, το πλαστικό αυτό σαν βραχίονας μπαίνει μέσα στο κλιματιστικό, συνήθως δεξιά, όπου είναι και το μοτεράκι.

Ότι με το τηλεχειριστήριο / εφαρμογή δεν αλλάζει κάτι όταν γίνεται προσπάθεια, τι σημαίνει αυτό, ότι δεν υποστηρίζεται τελικά; Μου κάνει εντύπωση από τη στιγμή που το περιέχει στα προαναφερόμενα.

2 ώρες πριν, gousias είπε

50 λεπτά πριν, gousias είπε

Ότι με το τηλεχειριστήριο / εφαρμογή δεν αλλάζει κάτι όταν γίνεται προσπάθεια, τι σημαίνει αυτό, ότι δεν υποστηρίζεται τελικά; Μου κάνει εντύπωση από τη στιγμή που το περιέχει στα προαναφερόμενα.

Δεν το υποστηρίζει το μηχάνημα, επίσης πολλά κοντρολ το έχουνε σαν επιλογή το δεξιά - αριστερά αλλά είναι χειροκίνητο, απλά έχουν ένα κοντρολ για πολλά μοντέλα.

για τους διεστραμμενους του θεματος κλιματιστικα...νιωθω πως εινμαι στην δεκαετια του 70 που τα αυτοκινητα που εφταναν για πωληση Ελλαδα,ηταν κατωτερων προδιαγραφων( και εξοπλισμου αλλα αυτο δικαιολογουνταν λογω φορων πολυτελειας).

Toshiba daiseikai μοντελο βορειοευρωπαικων χωρων,σε ιδια τιμη με το "δικο μας" και ευρος κυριως λειτουργιας απιστευτο.

Μηπως κανω λαθος και κατι δεν βλεπω?

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 982021 95517 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 982021 95527 μμ.jpg

και στην θερμανση

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 982021 95542 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 982021 95613 μμ.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω την γνώμη των ειδικών και να πω και κάτι που δεν μου αρέσει στο shorai.

Σήμέρα σε ένα 24ωρο θα κάψει 5,7 - 5,8 kwh με εξωτερική μέχρι 35 βαθμούς και ζήτηση 26-27. Η ερώτηση είναι πως βλέπεται αυτή την κατανάλωση, ειδικά σε σπίτι που το βλέπει όλη ημέρα ο ήλιος. (Νομίζω ότι είναι καλά μ.ο: 240 watt/hour)

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν κρατάει τη θερμοκρασία σταθερά στους 27 βαθμούς. δηλαδή μέχρι τις 11:00 - 12:00 το πρωί με ζήτηση 27 και ανεμιστήρα στο auto η θερμοκρασία είναι στους 27 με 27,2. Όταν αρχίσει και ζεσταίνει πχ κατά τις 12:30 - 13:00 η εσωτερική ανεβαίνει στους 27,5 - 27,7 και ανεμιστήρας συνεχίζει να παίζει σιγα και να κάνει διακοπές (σχεδιάγραμμα παρακάτω) ενώ θα μπορούσε να δυναμώσει λίγο για να δροσίσει τον χώρο.(με κλειστή πόρτα και με ανοιχτή)

Σήμερα αρχικά δοκίμασα να το βάλω στο medium ή στο high και τελικά άλλαξα την ζήτηση στους 26 όπου και πάλι στο auto από τους 27,2 δουλεύει πολύ σιγά ο ανεμιστήρας και κατέβαζε την θερμοκρασία πολύ σιγά. 

Ιδανικά θα ήθελα να μπορεί να παραμένει στο 27 καρφί αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται, ή να μπορούσα να ζητήσω 26,5 γιατί η σύζυγος μέχρι τους 27 το ανέχεται αλλά μετα αρχίζει και κρυώνει. Ο θερμοστάτης της δουλεύει καλύτερα από το shorai :) )

Μάλλον έχει να κάνει με το offset? Μπορώ να κάνω κάτι άλλο?

image.png.eadd93e7ca14b2c1ca9fdb6d32ddb9d8.png

Επεξ/σία από userAnon

1 ώρα πριν, userAnon είπε

ανεμιστήρας συνεχίζει να παίζει σιγα και να κάνει διακοπές

periergo,στα σχεδιαγραμματα οταν ελλειπες πριν επιστρεψεις ηταν μικρο το ευρος θερμοκρασιας χωρου και δεν ειχες ον-οφ.

Τις περσιδες τις εχεις να κινουνται η σταθερα καπου?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...