Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστημένος; Πόσο το έχεις δει να κατεβαίνει ως ελάχιστη κατανάλωση;

Σαν απόδοση είμαι ευχαριστημένος αλλά σαν κατανάλωση νομίζω καίει παραπάνω από άλλα που βλέπω. Βασικά το δούλεψα 5 μέρες μέχρι τώρα καινούριο είναι. Παράδειγμα τις μέρες που το δούλεψα στη Θεσσαλονίκη έξω πρέπει να είχαμε 32 με 33 βαθμούς εγώ ζητάω 27 μέσα στο δωμάτιο το οποίο έχει συνήθως 30 με 31 βαθμούς. Την 1η μέρα μέχρι να πιάσει τους 27 με φουλ ανεμιστήρα και περσίδες να κινούνται πάντα το βάζω είδα και 3000 watt να πιάνει. Τη 2η, 3η και την 4η μέρα έπαιζε από 2500 σε μέχρι 2800. Χθες 5η μέρα έπαιζε κοντά στα 1900 watt. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία (γενικά δεν αργεί να κατέβει στους 27 και σιγά σιγά πέφτουν και τα watt) το βάζω στο auto τον ανεμιστήρα και παίζει από 350 watt με 500. Το λειτουργώ συνήθως 13:30 με 20:00. Αυτές τις 5 ημέρες είχα 4,93 - 3,75 - 3,94 - 4,37 και 2,88 KW/h αντίστοιχα με ίδιες ώρες λειτουργίας. Παρήγγειλα και το TP-LINK HS110 να το δοκιμάσω και αυτό.

9 λεπτά πριν, Doubt είπε

Είδα έχει και wifi οπότε μάλλον λογική η κατανάλωση που λες. Εννοείται το wifi λειτουργεί και είναι συνδεδεμένο, σωστά;

Ναι λειτουργεί το Wi-Fi και είναι συνδεδεμένο. Αυτό το ξέχασα δεν το είχα σκεφτεί.

Επεξ/σία από kosvou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kosvou είπε

Σαν απόδοση είμαι ευχαριστημένος αλλά σαν κατανάλωση νομίζω καίει παραπάνω από άλλα που βλέπω. Βασικά το δούλεψα 5 μέρες μέχρι τώρα καινούριο είναι. Παράδειγμα τις μέρες που το δούλεψα στη Θεσσαλονίκη έξω πρέπει να είχαμε 32 με 33 βαθμούς εγώ ζητάω 27 μέσα στο δωμάτιο το οποίο έχει συνήθως 30 με 31 βαθμούς. Την 1η μέρα μέχρι να πιάσει τους 27 με φουλ ανεμιστήρα και περσίδες να κινούνται πάντα το βάζω είδα και 3000 watt να πιάνει. Τη 2η, 3η και την 4η μέρα έπαιζε από 2500 σε μέχρι 2800. Χθες 5η μέρα έπαιζε κοντά στα 1900 watt. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία (γενικά δεν αργεί να κατέβει στους 27 και σιγά σιγά πέφτουν και τα watt) το βάζω στο auto τον ανεμιστήρα και παίζει από 350 watt με 500. Το λειτουργώ συνήθως 13:30 με 20:00. Αυτές τις 5 ημέρες είχα 4,93 - 3,75 - 3,94 - 4,37 και 2,88 KW/h αντίστοιχα με ίδιες ώρες λειτουργίας. Παρήγγειλα και το TP-LINK HS110 να το δοκιμάσω και αυτό.

Ναι λειτουργεί το Wi-Fi και είναι συνδεδεμένο. Αυτό το ξέχασα δεν το είχα σκεφτεί.

Η κατανάλωση έχει να κάνει με τον χώρο σου. Η εφαρμογή που υπολογίζουμε απώλειες πόσο σου βγάζει;

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Θα πρότεινα να το μη το σβήνεις. Αν το αφήσεις συνέχεια ανοιχτό 24/7, κάποια στιγμή θα ρίξει και τελικά θα καίει λιγότερο από το να το δουλεύεις διακοπτόμενα. Θα πρέπει να μπει σε φάση συντήρησης εκμεταλλευόμενος τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της νύχτας ή έστω να το ανάβεις πολύ νωρίτερα πχ 9-10 το πρωί πριν προλάβει να πυρώσει το σπίτι .

Επεξ/σία από liakjim

7 ώρες πριν, konstantin79 είπε

Καλημέρα!

Έχω ένα θέμα με την εσωτερική μονάδα ενός fujitsu (ASYA09LGC από το 2012) κλιματιστικού τον τελευταίο καιρό. Μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας (πάνω από 5) αρχίζει να πέφτει καμιά σταγόνα νερό  από τις περσίδες. Συνήθως εν ώρα λειτουργίας δεν θα στάξει καθόλου, άλλα μόλις το κλείσω πέφτουν 5-6 σταγόνες (το ακούω) και οι περσίδες είναι βρεγμένες στο πιάσιμο.  Ο σωλήνας που βγάζει το νερό έξω τρέχει κανονικά και βγάζει νερό, οπότε δεν είναι βουλωμένος. Επίσης αποδίδει τέλεια και το εχω ρυθμισμένο στους 26-27

Φώναξα τεχνικό και το άνοιξε. έριξε νερό στο λεκανάκι μπόλικο το οποίο έτρεξε εξω χωρίς να φανεί κάτι εσωτερικά. Τσέκαρε για φρέον και δεν είχε καμία απώλεια. Πέρασε και ατσαλίνα μέσα από το σωλήνα χωρίς να βγάλει κάτι ιδιαίτερο από βρώμα (ελάχιστα χνουδακια). Για 2 μέρες το aircondition δούλεψε χωρίς να βγάλει σταγόνα και μετά άρχισε πάλι τα ίδια.

Έχετε καμιά ιδέα? Να αλλάξω σωλήνα για αρχή που οδηγεί τα νερά εκτός?

Που καταλήγει η εξωτερική αποχέτευση;
Μήπως εν ώρα λειτουργίας τρέχει αλλά το στεγνώνει ο ανεμιστήρας; Ίσως έχεις κάποια μικρή ρωγμή στο λεκανάκι.
Επίσης η περσίδα σου δουλεύει κανονικά; Μήπως έχει σπάσει και δεν ανοίγει σωστά; Έχουν θέμα με την περσίδα αυτά.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Klausx είπε

Που καταλήγει η εξωτερική αποχέτευση;
Μήπως εν ώρα λειτουργίας τρέχει αλλά το στεγνώνει ο ανεμιστήρας; Ίσως έχεις κάποια μικρή ρωγμή στο λεκανάκι.
Επίσης η περσίδα σου δουλεύει κανονικά; Μήπως έχει σπάσει και δεν ανοίγει σωστά; Έχουν θέμα με την περσίδα αυτά.

η αποχέτευση καταλήγει σε μπαλκόνικαι ειναι ελευθερη, χωρις κουβάδες κλπ.   από την αρχή του (2012).    Τις πρωτες ωρες λειτουργίας δεν τρέχει τίποτα, μετα το 6ωρο το εχω δει και ακουγεται λογικό αφου ειναι λίγο να το στεγνωνει ο ανεμιστήρας(αν και όταν το παρατήρησα και σε λειτουργία επιανα την περσίδα νωπή και με το που το έκλεινα εκανε το στάξιμο)

Ο μάστορας δεν ειδε κάτι απο ράγισμα και ρίξαμε γυρω στα 5 λίτρα αλλά δεν φάνηκε κάτι. τελος οι περσιδες δουλευουν κανονικα από κινηση αν και τις εχω σταθερες πανω.

Σκεφτομαι για αρχή την αλλαγή του σωλήνα και να του πω να ξαναδεί το λεκανάκι πιο προσεκτικά. Αν δεν....βλέπω να με σκίζει το σέρβις της fujitsu

Επεξ/σία από konstantin79

Καλησπέρα, μου πρότειναν τα inventor 9000btu corona και το 24αρι για μεγαλο χώρο. Έχει κάποιος εμπειρία? Να προτιμήσω αυτα ή κάποια άλλη εταιρία είναι καλύτερη?

15 λεπτά πριν, KatMav είπε

Καλησπέρα, μου πρότειναν τα inventor 9000btu corona και το 24αρι για μεγαλο χώρο. Έχει κάποιος εμπειρία? Να προτιμήσω αυτα ή κάποια άλλη εταιρία είναι καλύτερη?

Στο sticky ή στην υπογραφή μου θα βρεις ένα ερωτηματολόγιο αγοράς. Θα βοηθούσε πολύ η χρήση αυτού για να δοθούν συμβουλές αγοράς.

40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο sticky ή στην υπογραφή μου θα βρεις ένα ερωτηματολόγιο αγοράς. Θα βοηθούσε πολύ η χρήση αυτού για να δοθούν συμβουλές αγοράς.

Το έχω κάνει ήδη, παλιότερα. το ερώτημα πιο πολύ έχει να κάνει με το συγκεκριμένο μοντέλο,  αν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς κι αν έχει καλή ή κακή εμπειρία. 

34 λεπτά πριν, KatMav είπε

Το έχω κάνει ήδη, παλιότερα. το ερώτημα πιο πολύ έχει να κάνει με το συγκεκριμένο μοντέλο,  αν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς κι αν έχει καλή ή κακή εμπειρία. 

Δεν θυμάμαι να τα έχει κάποιος εδώ.

24άρι https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198529-general-electric-ges-nmg70-prime

9άρι https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211884-morris-wfin26150-smart

Τυπικό σερβις από Morris

Φάρμακο στις κυψέλες και ανεμιστήρα με ψεκαστήρα και πινελακι μέσα και έξω, καλό ξέπλυμα και τέλος

Πιέσεις δεν μέτρησαν αλλά με ρώτησαν αν έχω πτώση απόδοσης και τους είπα εγώ άστο μη μετράς γιατί δεν είχα και ώρα να περιμένω

Για 20 ευρώ με απόδειξη για να ισχύει η εγγύηση ήταν απλά οκ, έχουν και με 30 που τα λύνουν όλα αλλά εμένα τη χρήση που κάνω δεν θα χρειαστεί ούτε του χρόνου το  μεγαλο σέρβις

Εντύπωση τους έκανε η κουλούρα πίσω γιατί οι του Κώτσου δεν το συνηθίζουν, λόγω κόστους 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύγκριση θορύβου εξωτερικής κινεζοφασόν midea (ariston prios 50) πάνω και asyg24klca κάτω .

Στο video του Fujitsu ακούγεται το ariston να σκούζει και ας είναι κάπου 10μέτρα πιο πέρα στη διπλανή βεράντα 😅

Επεξ/σία από liakjim

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Η κατανάλωση έχει να κάνει με τον χώρο σου. Η εφαρμογή που υπολογίζουμε απώλειες πόσο σου βγάζει;

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Θα πρότεινα να το μη το σβήνεις. Αν το αφήσεις συνέχεια ανοιχτό 24/7, κάποια στιγμή θα ρίξει και τελικά θα καίει λιγότερο από το να το δουλεύεις διακοπτόμενα. Θα πρέπει να μπει σε φάση συντήρησης εκμεταλλευόμενος τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της νύχτας ή έστω να το ανάβεις πολύ νωρίτερα πχ 9-10 το πρωί πριν προλάβει να πυρώσει το σπίτι .

https://imgur.com/Sv4R5No

Παρέλαβα σήμερα και το HS110 έβαλα στον υπολογιστή το tp-link monitor το πρόγραμμα, τρέχω το tplink-monitor-win το αρχείο αλλά δεν μου βρίσκει κάτι. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να δουλέψει το πρόγραμμα; Κάποια βοήθεια;

12 λεπτά πριν, kosvou είπε

https://imgur.com/Sv4R5No

Παρέλαβα σήμερα και το HS110 έβαλα στον υπολογιστή το tp-link monitor το πρόγραμμα, τρέχω το tplink-monitor-win το αρχείο αλλά δεν μου βρίσκει κάτι. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να δουλέψει το πρόγραμμα; Κάποια βοήθεια;

Καταρχάς οι απώλειες σου δεν είναι πολλές. Γενικά υψηλή κατανάλωση μου φαίνεται. Αν και το παίζεις διακοπτόμενα. 

Για το πριζακι δες πρώτα αν εμφανίζεται κανονικά στο kasa.

Αν ναι, πατάς το exe και πας στον browser και χτυπάς localhost:3000

Και θα φανεί. Δες και στο sticky post με τις οδηγίες στο τέλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καταρχάς οι απώλειες σου δεν είναι πολλές. Γενικά υψηλή κατανάλωση μου φαίνεται. Αν και το παίζεις διακοπτόμενα. 

Για το πριζακι δες πρώτα αν εμφανίζεται κανονικά στο kasa.

Αν ναι, πατάς το exe και πας στον browser και χτυπάς localhost:3000

Και θα φανεί. Δες και στο sticky post με τις οδηγίες στο τέλος.

Το πριζάκι εμφανίζεται κανονικά στο kasa χτυπάω και το localhost:3000 κανονικά όπως είδα στο βίντεο στις οδηγίες αλλά δεν βλέπει τίποτα.

Edit: Άκυρο δούλεψε απλά ο υπολογιστής είχε συνδεθεί στο δεύτερο ρούτερ που έχω και όχι σ' αυτό που ήταν το πριζάκι.

Επεξ/σία από kosvou

6 ώρες πριν, konstantin79 είπε

η αποχέτευση καταλήγει σε μπαλκόνικαι ειναι ελευθερη, χωρις κουβάδες κλπ.   από την αρχή του (2012).    Τις πρωτες ωρες λειτουργίας δεν τρέχει τίποτα, μετα το 6ωρο το εχω δει και ακουγεται λογικό αφου ειναι λίγο να το στεγνωνει ο ανεμιστήρας(αν και όταν το παρατήρησα και σε λειτουργία επιανα την περσίδα νωπή και με το που το έκλεινα εκανε το στάξιμο)

Ο μάστορας δεν ειδε κάτι απο ράγισμα και ρίξαμε γυρω στα 5 λίτρα αλλά δεν φάνηκε κάτι. τελος οι περσιδες δουλευουν κανονικα από κινηση αν και τις εχω σταθερες πανω.

Σκεφτομαι για αρχή την αλλαγή του σωλήνα και να του πω να ξαναδεί το λεκανάκι πιο προσεκτικά. Αν δεν....βλέπω να με σκίζει το σέρβις της fujitsu

Μπορείς να βάλεις μια φωτο από το εσωτερικό να δούμε που ακριβώς τρέχουν οι σταγόνες; Μπορεί η αποχέτευση να έχει θέμα μέσα στην τρύπα. Δες αν είναι αλφάδι το κλιματιστικό.

1 ώρα πριν, marioboni είπε

Τυπικό σερβις από Morris

Φάρμακο στις κυψέλες και ανεμιστήρα με ψεκαστήρα και πινελακι μέσα και έξω, καλό ξέπλυμα και τέλος

Πιέσεις δεν μέτρησαν αλλά με ρώτησαν αν έχω πτώση απόδοσης και τους είπα εγώ άστο μη μετράς γιατί δεν είχα και ώρα να περιμένω

Για 20 ευρώ με απόδειξη για να ισχύει η εγγύηση ήταν απλά οκ, έχουν και με 30 που τα λύνουν όλα αλλά εμένα τη χρήση που κάνω δεν θα χρειαστεί ούτε του χρόνου το  μεγαλο σέρβις

Εντύπωση τους έκανε η κουλούρα πίσω γιατί οι του Κώτσου δεν το συνηθίζουν, λόγω κόστους 

Καλύτερα που δεν σου μέτρησε πιέσεις, μόνο όταν έχει πρόβλημα γιατί χάνεις ποσότητα ψυκτικού υγρού.

καλησπερα . Υπαρχει καποια αποψη για το παρακατω ?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213812-inventor-drvi32-18wf-dark

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...