Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, argimeg είπε

Επίσης θεωρείς ότι το Toshiba Seiya 16 είναι καλύτερο σε απόδοση από το Daikin Ururu-Sarara 14 που έχω από το 2008; Παρακάτω τα χαρακτηριστίκα του Daikin. Πες ότι σου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξεις δωρεάν το Daikin με το Toshiba, θα το έκανες;

ururu-sarara.jpg.620cad8638ae644c0a29866638dec66d.jpg

image.png.4a2ae274e4209c4154ddcadd9720b621.png

Σε καμιά περίπτωση.

• Thanks 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Αν στο ταβάνι ο αέρας είναι θερμότερος από ότι πιο χαμηλά, τότε ένας λόγος παραπάνω να δουλεύει πιο πολύ και να ρίχνει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά από το T που του έχω θέσει. Σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο. Το βάζω στους 28 και η θερμοκρασία (σε θερμόμετρο που έχω πάνω σε τραπέζι) είναι 29. Τέτοιο setting για να πειράξω θερμοκρασίες δεν έχει στο manual. 

Το να είναι στην ψύξη auto και να βγάζει μη ψυχρό αέρα σαν ανεμιστήρας είναι νορμάλ..;

Επίσης σε άλλο χώρο, περίπου 25τμ με Toyotomi Izuru 12άρι, μου συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή βάζω ψύξη auto 28 και το δωμάτιο (με το ίδιο θερμόμετρο) πιάνει 27...

Ο θερμότερος αέρας πάντα είναι στο ταβάνι, οπότε, ρυθμίζεις τις γρίλιες να ρίχνουν τον αέρα προς το ταβάνι, όταν θα πέφτει η θερμοκρασια λογικά επάνω θα έχεις υψηλότερη και κάτω χαμηλότερη πχ αν το βάζεις 26, κάτω θα έχεις 27. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κάθε σκάλα ανεμιστήρα ανεβάζει 7-8 watt ,εδώ το ζητούμενο είναι να πιάσει θερμοκρασία και να ρίξει καταναλωση ο συμπιεστής όπως λες από τα 850 πήγε 690 ίσως να μπορεί να πάει και παρακάτω ,οπότε μην αποπροσανατολίζεσαι με την κατανάλωση του ανεμιστήρα ,αυτό εννοώ όταν λέω είσαι εκτός θέματος δε μαλώνουμε κουβέντα κάνουμε 

Ο θόρυβος είναι λίγο υποκειμενικό θέμα ,έχει σημασια που θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό σε τι περιβάλλον πχ αν είναι σαλόνι λίγος θόρυβος ίσως είναι ανεκτός μαζί με όλους τους άλλους ήχους 

Επίσης είναι πως τον αντιλαμβάνεται τον θόρυβο ο καθένας κάθε άνθρωπος έχει άλλη ευαισθησία στα αυτιά 

Στο διαταυτα εγώ το έχω στο σαλόνι και το ακούω λίγο μόνο όταν το βάζω τον ανεμιστηρα στο τέρμα αλλά ούτε τότεε ενοχλεί ούτε όταν με παίρνει ο ύπνος στο καναπέ 

Σαλόνι θα το βάλω και εγώ. Από αυτά που περιγράφεις (αν και υποοκειμενικό) νομίζω ότι είναι εντάξει. Στο TCL του γείτονα στο σαλόνι στην μεσαία σκάλα οριακά δεν ενοχλεί.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Αν στο ταβάνι ο αέρας είναι θερμότερος από ότι πιο χαμηλά, τότε ένας λόγος παραπάνω να δουλεύει πιο πολύ και να ρίχνει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά από το T που του έχω θέσει. Σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο. Το βάζω στους 28 και η θερμοκρασία (σε θερμόμετρο που έχω πάνω σε τραπέζι) είναι 29. Τέτοιο setting για να πειράξω θερμοκρασίες δεν έχει στο manual. 

Το να είναι στην ψύξη auto και να βγάζει μη ψυχρό αέρα σαν ανεμιστήρας είναι νορμάλ..;

Επίσης σε άλλο χώρο, περίπου 25τμ με Toyotomi Izuru 12άρι, μου συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή βάζω ψύξη auto 28 και το δωμάτιο (με το ίδιο θερμόμετρο) πιάνει 27...

Το βάζεις 28, αλλά αυτό έχει προγραμματιστεί να κόβει πχ από τους 30 γιατί είναι γνωστό ότι κάπου εκεί παίζει η διαφορά μεταξύ του ταβανιού από το ύψος του ανθρώπου.

Προφανώς από εργοστάσιο σε εργοστάσιο αλλάζει πχ το daikin sensira έχει +3.5 ρύθμιση.

Δημοσ.

Μαλλον το κοβω να πηγαινω σε αυτο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232127-a-c-in24btu-tcl-24chsa-vei-miracle

γιατι ρωτησα γνωστο μου που δουλεύει Κωτσόβολο και μου ειπε οτι δεν υπαρχουν στοκ morris μονο σε καποια καταστηματα για παραλαβή

liakjim καλο δεν ειναι κι αυτο το tcl;πχ απο το elite premium;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σαλόνι θα το βάλω και εγώ. Από αυτά που περιγράφεις (αν και υποοκειμενικό) νομίζω ότι είναι εντάξει. Στο TCL του γείτονα στο σαλόνι στην μεσαία σκάλα οριακά δεν ενοχλεί.

Στο θόρυβο των εσωτερικών μονάδων παίζει ρόλο το μέγεθος σε μήκος ο σχεδιασμός των πτερυγίων και πως είναι φτιαγμένος ο ανεμιστήρας μέσα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Στο θόρυβο των εσωτερικών μονάδων παίζει ρόλο το μέγεθος σε μήκος ο σχεδιασμός των πτερυγίων και πως είναι φτιαγμένος ο ανεμιστήρας μέσα 

Αυτό είναι, σωστά?

Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG Κλιματιστικό Inverter White 24000 BTU με Ιονιστή - Skroutz.gr

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teohokage είπε

τελικά πήγα απο Κωτσόβολο στο mall χθές λόγω ενός γνωστού που δουλεύει μέσα και διαθέσιμα στα 12000 και πάνω κάτω στο budget μου είχε αυτά τα 3  

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/234180-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211718-carrier-42qhg012d8sx-extreme

και προτίμησα το Carrier λόγω οτι μου το άφησε 530 με δωρεάν εγκατάσταση. καλά έκανα ή όχι?

Προτιμουσα το Morris, ειχα παρει το 9αρι για καποιον και με αφησε καλες εντυπωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το βάζεις 28, αλλά αυτό έχει προγραμματιστεί να κόβει πχ από τους 30 γιατί είναι γνωστό ότι κάπου εκεί παίζει η διαφορά μεταξύ του ταβανιού από το ύψος του ανθρώπου.

Προφανώς από εργοστάσιο σε εργοστάσιο αλλάζει πχ το daikin sensira έχει +3.5 ρύθμιση.

οπότε πρακτικά μαθαίνεις αυτό το Δ στο κάθε κλιματιστικό και προσαρμόζεις το Τ που του θέτεις με βάση τη θερμοκρασία που θέλεις να πετύχεις... σωστά..;

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Μαλλον το κοβω να πηγαινω σε αυτο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232127-a-c-in24btu-tcl-24chsa-vei-miracle

γιατι ρωτησα γνωστο μου που δουλεύει Κωτσόβολο και μου ειπε οτι δεν υπαρχουν στοκ morris μονο σε καποια καταστηματα για παραλαβή

liakjim καλο δεν ειναι κι αυτο το tcl;πχ απο το elite premium;

Δεν έχει σημαντικές διαφορές , δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει τα +200€ https://www.bestprice.gr/item/2156098103/tcl-elite-premium-prm-24chsaci.html?qid=9Tehqomq5Ni_bb814&seq=1&qo=24000+btu

Αν και με την εγκατάσταση αμβλύνεται σημαντικά η διαφορά.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, liakjim είπε

Ποιο toyotomi έχεις; Μήπως έχεις δει τα ελάχιστα watts του;

TOYOTOMI AKIRA GAN/GAG A180GVR-T3 18000 INV ειδα και εβνα 330 σε ιδανικρς συνθηκες, γυρω  στα 400-450 παιζει συνηθως.

Λειτουργία INVERTER: ΝΑΙ
Ψυκτικό υγρό : R410A
Ιονιστής: ΝΑΙ

Λειτουργία X-FAN: ΝΑΙ
Λειτουργία TURBO
Αυτοδιαγνωστικό σύστημα : ΝΑΙ
Αφύγρανση: ΝΑΙ
AUTO CLEAN: ΝΑΙ
Λειτουργία AUTORESTART

ΨΥΚΤΙΚΗ/ ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
Ψύξη Απόδοση (BTU/H): 17.800
Εύρος απόδοσης (BTU/H): 4.090-21.150
Θέρμανση Απόδοση (BTU/H): 18.900
Εύρος απόδοσης (BTU/H): 3.750-20.470
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο KLCA τι Δ εχεις καταλάβει οτι έχει?

Εγώ σήμερα πήγα παραλία και άφησα το KMTA ανοιχτό με ζήτηση 25 και όλες τις πόρτες κλειστές για το σκύλο ο οποίος δεν την παλευει με τη ζέστη.

Επέστρεψα στις 9 και είδα στο εσωτερικό θερμόμετρο που ειναι στο 1 μετρο ύψος πάνω σε μπουφέ ακριβώς 26.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

οπότε πρακτικά μαθαίνεις αυτό το Δ στο κάθε κλιματιστικό και προσαρμόζεις το Τ που του θέτεις με βάση τη θερμοκρασία που θέλεις να πετύχεις... σωστά..;

Ακριβώς. Αν δεν σε ικανοποιεί ή το βάζεις πιο χαμηλά ή αν σου δίνει τη δυνατότητα αλλάζεις το Setpoint δλδ να πατάς πχ 28 και αυτό να προσπαθεί να πάει 27 αλλά επειδή ο χώρος είναι όπως είναι, τελικά να επιτυγχάνεται το 28 που ήθελες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...