Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, liakjim είπε

21 ώρες πριν, liakjim είπε

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και sorry για το πρήξιμο αλλά μήπως έχεις κάποια πρόταση για ετοιμοπαραδοτο γιατί ο Κωτσόβολος μου είπε οτι δεν ξέρει πότε θα το φέρει το tcl και ας ανέβει το budget και λίγο πάνω απο 480

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/229936-null

τελικά πήγα απο Κωτσόβολο στο mall χθές λόγω ενός γνωστού που δουλεύει μέσα και διαθέσιμα στα 12000 και πάνω κάτω στο budget μου είχε αυτά τα 3  

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/234180-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211718-carrier-42qhg012d8sx-extreme

και προτίμησα το Carrier λόγω οτι μου το άφησε 530 με δωρεάν εγκατάσταση. καλά έκανα ή όχι?

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, argimeg είπε

Τα sendo που λες φασόν AUX είναι πολύ χάλια για δύο μικρά δωμάτια 10τμ, μόνο ψύξη χωρίς πολλές απαιτήσεις (3-4 ώρες την ημέρα μόνο σε πολλές ζέστες); Βλέπω ότι έχουν και 10 χρόνια εγγύηση και follow me. Επίσης σε σύγκριση με τα Daikin ΑΤΧC25B είναι πολύ κατώτερα;

Δεν έχουμε feedback , οπότε δεν ξέρουμε.

43 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Κατι αλλο.Υπαρχει περίπτωση να δεχθουν στο να μη θελησω να παρω την δωροεπιταγη για ανακυκλωση ωστε να μην δωσω το παλιο air-condition;

Εννοείται.

35 λεπτά πριν, teohokage είπε

τελικά πήγα απο Κωτσόβολο στο mall χθές λόγω ενός γνωστού που δουλεύει μέσα και διαθέσιμα στα 12000 και πάνω κάτω στο budget μου είχε αυτά τα 3  

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/234180-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211718-carrier-42qhg012d8sx-extreme

και προτίμησα το Carrier λόγω οτι μου το άφησε 530 με δωρεάν εγκατάσταση. καλά έκανα ή όχι?

Ακριβό θα έλεγα αλλά δεν φαίνεται να είναι κακή αγορά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Αυτό που το στηρίζεις η μάλλον τι σχέση έχουν οι στροφές του ανεμιστήρα με το πως δουλεύει ο συμπιεστης 

Οσο πιο γρηγορα δουλευουν οι ανεμιστηρες, τοσο περισσοτερη ενεργεια καταναλωνει.

Δημοσ.

Όσοι πήρατε το atxcXXc κάντε μας λίγο τη χάρη και κάντε το παρακάτω τεστ αλλά σε λειτουργία ψύξης προφανώς

Με λίγα λόγια.

Αν έχετε στον χώρο πχ 26, βάλτε στο ψύξη στους +4 , δλδ 30.

Κοιτάξτε αν θα πάρει ο συμπιεστής. Όσοι έχετε πρίζα που μετράει watts είναι πιο εύκολο. Οι άλλοι κοιτάτε τον εξωτερικό ανεμιστήρα.

Επαναλάβετε το πείραμα στους 29 , μετά 28 κοκ μέχρι να δείτε σε πιο σημείο θα παίρνει.

Το atxcXXb παίρνει στους +3.5 (γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα και κάποιοι από εμάς ζητήσαμε και αλλάξαμε πλακέτα μέσω της daikin).

Σκοπός του πειράματος είναι να δούμε αν τα νέα sensira έχουν αλλάξει σε αυτόν τον τομέα.

11 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Οσο πιο γρηγορα δουλευουν οι ανεμιστηρες, τοσο περισσοτερη ενεργεια καταναλωνει.

Ο ανεμιστήρας συνεισφέρει πολύ λιγότερο στην κατανάλωση από ότι ο συμπιεστής.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/7/2021 στις 12:09 ΜΜ, liakjim είπε

Ε όχι και τόσα λεφτά για κλιματιστικό με 2 χρόνια εγγύηση. Αν είχε 800 να το συζητήσουμε.

Θα πρότεινα αυτό

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/210658-morris-wfin70140

Η κατανάλωση μετράται σε kwh όχι σε w.

Άρα ένα onoff που δουλεύει 0-1000-0-1000 κοκ , θα κάψει το ίδιο με ένα που δουλεύει σταθερά στα 500 αν το πρώτο έχει διαστήματα λειτουργίας που αθροιζομενα είναι 30'

Παρόλα αυτά , δες ανωτέρω σχόλιο σχετικά με cop/φορτίο.

Τελικά καταλήξαμε σε αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216073-carrier-42qhg024d8si-crystal-iii-ion

μας το άφησε στα 929 ευρώ.

Καλή επιλογή λές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ενιαίο χώρο περίπου 90τμ έβαλα 24άρι Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W.

Παρατήρησα πως όταν το βάζω ψύξη auto στους Τ βαθμούς, το θερμόμετρο χώρου δείχνει Τ+1. Δηλαδή αν το βάλω πχ. στους 28, στο χώρο πιάνει 29.

Επίσης παρατήρησα πως ενώ το είχα auto ψύξη 28, βάζοντας το χέρι μου στη φτερωτή, ο αέρας που έβγαινε δεν ηταν ψυχρός αλλά ήταν σαν να ήταν στη λειτουργία ανεμιστήρα. Όταν το έριξα στους 26, άρχισε πάλι να βγάζει ψυχρό αέρα.

Βάζοντας ένα τόσο μεγάλο μηχάνημα θεωρούσα πως θα χρειάζεται να το βάζω και ενα βαθμο πιο πάνω από το ζητούμενο για να μη μου παγώσει το χώρο...  Στην πράξη φαίνεται πως πρέπει να κάνω το αντίθετο.

Το υπερτίμησα ή χάνω κάποια παράμετρο εγώ;...

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου liakjim . Το έχει όντως η ιστοσελίδα το ASYG09KMTA, αλλά δεν το έχει ο περσινός ελληνικός κατάλογος αλλά ούτε ο φετινός ξένος.... Τι να πω? Για το δε KMCC ο αγγλικός κατάλογος γράφει not EEC certified...

Επεξ/σία από camel555
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Είσαι εκτός θέματος ,οι ανεμιστήρες δεν έχουν καμία σχεση με αυτό που συζητάμε , για το πότε θα ρίξει στροφές δηλαδή ο συμπιεστής για να μη καταναλώνει τόση ενέργεια χωρίς λόγο αφού έχεις πιάσει θερμοκρασία ,

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, alcapwn είπε

Τελικά καταλήξαμε σε αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216073-carrier-42qhg024d8si-crystal-iii-ion

μας το άφησε στα 929 ευρώ.

Καλή επιλογή λές;

Με εγκατάσταση;

12 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Σε ενιαίο χώρο περίπου 90τμ έβαλα 24άρι Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W.

Παρατήρησα πως όταν το βάζω ψύξη auto στους Τ βαθμούς, το θερμόμετρο χώρου δείχνει Τ+1. Δηλαδή αν το βάλω πχ. στους 28, στο χώρο πιάνει 29.

Επίσης παρατήρησα πως ενώ το είχα auto ψύξη 28, βάζοντας το χέρι μου στη φτερωτή, ο αέρας που έβγαινε δεν ηταν ψυχρός αλλά ήταν σαν να ήταν στη λειτουργία ανεμιστήρα. Όταν το έριξα στους 26, άρχισε πάλι να βγάζει ψυχρό αέρα.

Βάζοντας ένα τόσο μεγάλο μηχάνημα θεωρούσα πως θα χρειάζεται να το βάζω και ενα βαθμο πιο πάνω από το ζητούμενο για να μη μου παγώσει το χώρο...  Στην πράξη φαίνεται πως πρέπει να κάνω το αντίθετο.

Το υπερτίμησα ή χάνω κάποια παράμετρο εγώ;...

Εξαρτάται από τον εκάστοτε χώρο. Ο θερμός αέρας εγκλωβίζεται στο ταβάνι και επηρεάζει τον αισθητήρα. Για αυτό πολλά κλιματιστικά έχουν ρύθμιση απόκλισης. Το asyg24klca πχ έχει . Δες λιγάκι στο manual μήπως έχει και αυτό.

Το asyg24klca έχει τη δυνατότητα να βάλει κάποιος +4/-4

4cd03e751f4f1a4b13d7e650146dd455.png

Δημοσ.

Αγαπητοί σύμφωνα με το παρακάτω, αν πάμε με βάση τα νούμερα δείχνει καλύτερο όλων το Haier. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει παρα μόνο 1 μέτρηση (και δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι αληθινή στο skroutz)

Μέχρι 1300€ (μαξ) μπορώ να τα δώσω για το Shorai. Αυτό που με προβληματίζει κυρίως έχει να κάνει με τον θόρυβο. Τουλάχιστον στα χαρτιά δείχνει το πιο θορυβώδες.

@dimostr @Rnd1978

Εσείς που έχετε το Shorai πως πάει από θόρυβο? 

image.png.a2e8733d0a8b0327be4e964c81f6a558.png

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με εγκατάσταση;

Εξαρτάται από τον εκάστοτε χώρο. Ο θερμός αέρας εγκλωβίζεται στο ταβάνι και επηρεάζει τον αισθητήρα. Για αυτό πολλά κλιματιστικά έχουν ρύθμιση απόκλισης. Το asyg24klca πχ έχει . Δες λιγάκι στο manual μήπως έχει και αυτό.

Ναι με την εγκατάσταση και με 36 άτοκες δόσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είσαι εκτός θέματος ,οι ανεμιστήρες δεν έχουν καμία σχεση με αυτό που συζητάμε , για το πότε θα ρίξει στροφές δηλαδή ο συμπιεστής για να μη καταναλώνει τόση ενέργεια χωρίς λόγο αφού έχεις πιάσει θερμοκρασία ,

Δλδ η πριζα θα μου δειξει ιδια καταναλωση στην χαμηλη σκαλα με οταν λειτουργει στην υψηλη, αφοτου εχει πιασει την επιθυμητη θερμοκρασια; Εντος θεματος ειμαι μπρο, κουβεντα κανουμε. 500 σελιδες θεμα.

Παντως με το follow me φαινεται να επεσε η καταναλωση κοντα στα 690w.

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Δλδ η πριζα θα μου δειξει ιδια καταναλωση στην χαμηλη σκαλα με οταν λειτουργει στην υψηλη, αφοτου εχει πιασει την επιθυμητη θερμοκρασια; Εντος θεματος ειμαι μπρο, κουβεντα κανουμε. 500 σελιδες θεμα.

Κάθε σκάλα ανεμιστήρα ανεβάζει 7-8 watt ,εδώ το ζητούμενο είναι να πιάσει θερμοκρασία και να ρίξει καταναλωση ο συμπιεστής όπως λες από τα 850 πήγε 690 ίσως να μπορεί να πάει και παρακάτω ,οπότε μην αποπροσανατολίζεσαι με την κατανάλωση του ανεμιστήρα ,αυτό εννοώ όταν λέω είσαι εκτός θέματος δε μαλώνουμε κουβέντα κάνουμε 

18 λεπτά πριν, userAnon είπε

Αγαπητοί σύμφωνα με το παρακάτω, αν πάμε με βάση τα νούμερα δείχνει καλύτερο όλων το Haier. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει παρα μόνο 1 μέτρηση (και δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι αληθινή στο skroutz)

Μέχρι 1300€ (μαξ) μπορώ να τα δώσω για το Shorai. Αυτό που με προβληματίζει κυρίως έχει να κάνει με τον θόρυβο. Τουλάχιστον στα χαρτιά δείχνει το πιο θορυβώδες.

@dimostr @Rnd1978

Εσείς που έχετε το Shorai πως πάει από θόρυβο? 

image.png.a2e8733d0a8b0327be4e964c81f6a558.png

Ο θόρυβος είναι λίγο υποκειμενικό θέμα ,έχει σημασια που θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό σε τι περιβάλλον πχ αν είναι σαλόνι λίγος θόρυβος ίσως είναι ανεκτός μαζί με όλους τους άλλους ήχους 

Επίσης είναι πως τον αντιλαμβάνεται τον θόρυβο ο καθένας κάθε άνθρωπος έχει άλλη ευαισθησία στα αυτιά 

Στο διαταυτα εγώ το έχω στο σαλόνι και το ακούω λίγο μόνο όταν το βάζω τον ανεμιστηρα στο τέρμα αλλά ούτε τότεε ενοχλεί ούτε όταν με παίρνει ο ύπνος στο καναπέ 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με εγκατάσταση;

Αν στο ταβάνι ο αέρας είναι θερμότερος από ότι πιο χαμηλά, τότε ένας λόγος παραπάνω να δουλεύει πιο πολύ και να ρίχνει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά από το T που του έχω θέσει. Σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο. Το βάζω στους 28 και η θερμοκρασία (σε θερμόμετρο που έχω πάνω σε τραπέζι) είναι 29. Τέτοιο setting για να πειράξω θερμοκρασίες δεν έχει στο manual. 

Το να είναι στην ψύξη auto και να βγάζει μη ψυχρό αέρα σαν ανεμιστήρας είναι νορμάλ..;

Επίσης σε άλλο χώρο, περίπου 25τμ με Toyotomi Izuru 12άρι, μου συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή βάζω ψύξη auto 28 και το δωμάτιο (με το ίδιο θερμόμετρο) πιάνει 27...

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Βάζεις το κλιματιστικό στο auto και ρυθμίζει η πλακέτα κατανάλωση συμπιεστή και ανεμιστήρα για την βελτιστη περίπτωση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...