Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Lazostat είπε

Οποτε το follow me, εαν εχω 28 στο κλιματιστικο και στον καναπε λεει 26, θα ριξει στροφες;

Με ενεργοποιημενο το follow me, παιζει ρολο το mode και το fan speed; Που να τα εχω;

Ιδανικά ναι θα προσπαθήσει να κάνει συντήρηση 

Mode cool το καλοκαίρι η heat το χειμώνα 

Η ταχύτητα ανεμιστήρα σε μεγάλους χώρους ίσως είναι καλύτερα να είναι χειροκίνητη σε ανεβασμένη ταχύτητα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Οποτε το follow me, εαν εχω 28 στο κλιματιστικο και στον καναπε λεει 26, θα ριξει στροφες;

Με ενεργοποιημενο το follow me, παιζει ρολο το mode και το fan speed; Που να τα εχω;

Σήριαλ έχεις κάνεις κάτι το τόσο απλό. 🙂

Ας ονομάσουμε τη θερμοκρασία του χώρου που θα ήθελες να έχεις Τ.

Βάζεις το τηλεκοντρόλ mode ψύξης, auto ανεμιστήρα και θερμοκρασία στο Τ. Ενεργοποιείς το follow me. Αφήνεις το τηλεκοντρόλ δίπλα σου (ας πούμε στο τραπέζι του σαλονιού) να σημαδεύει το μηχάνημα. Κλείνεις μετρητές κατανάλωσης ή δεν τους ξανακοιτάς και αφήνεις το κλιματιστικό να παίξει μπαλίτσα. 

Μετά από 2 ωρίτσες κοιτάς τι θερμοκρασία έχεις στον χώρο. Αν είσαι κοντά στο Τ, μια χαρά τέλειωσες.

ΑΝ θα ήθελες λίγο πιο κρύο, πατάς Τ-1. Στην αντίθετη περίπτωση, Τ+1.

Τέλος.

ΥΓ Έχει ίσως δίκιο ο @dimostr για το fan. Τα midea βολεύονται σε υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα. Θα το έβαζα χειροκίνητα στην υψηλότερη ταχύτητα που θα μπορούσα να αντέξω από θόρυβο/ρεύματα.

Επεξ/σία από liakjim

32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το Morris είναι φασόν TCL. Οπότε γιατί δεν παίρνεις το κανονικό που έχει και τη διπλάσια εγγύηση;

Το morris το εχω εγω και μπορω να πω ειναι ευχαριστημενος.Βεβαια το ειχα παρει σε χαμηλωτερη τιμη απο οτι ειναι τωρα + οτι εχει δωρεαν εγκατάσταση+ ατοκες δόσεις+ δωροεπιταγη.

Ξερεις καποιο κατσστημα για tcl που να εχει δωρεαν εγκατασταση η καποια δωροεπιταγη;

1 ώρα πριν, giannis22k είπε

Το morris το εχω εγω και μπορω να πω ειναι ευχαριστημενος.Βεβαια το ειχα παρει σε χαμηλωτερη τιμη απο οτι ειναι τωρα + οτι εχει δωρεαν εγκατάσταση+ ατοκες δόσεις+ δωροεπιταγη.

Ξερεις καποιο κατσστημα για tcl που να εχει δωρεαν εγκατασταση η καποια δωροεπιταγη;

https://www.kotsovolos.gr/collection/2021/21w09/p8127-sda-ac-all-brands-ifc/filters/m/TCL/f/Categories/Κλιματιστικά-Inverter?orderBy=5

Νομίζω ότι μέχρι αύριο θα έχει την δωρεάν εγκατάσταση αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Εγώ πάντως σήμερα πήρα το Daikin και ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να με πάρουν τηλ για το ραντεβού της δωρεάν εγκατάστασης.

8 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

https://www.kotsovolos.gr/collection/2021/21w09/p8127-sda-ac-all-brands-ifc/filters/m/TCL/f/Categories/Κλιματιστικά-Inverter?orderBy=5

Νομίζω ότι μέχρι αύριο θα έχει την δωρεάν εγκατάσταση αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Εγώ πάντως σήμερα πήρα το Daikin και ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να με πάρουν τηλ για το ραντεβού της δωρεάν εγκατάστασης.

Η τιμη για το 24αρι ειναι εκτος budget για μενα

11 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Η τιμη για το 24αρι ειναι εκτος budget για μενα

Ναι δυστυχώς το φαντάστηκα μιας και είναι αρκετή η διαφορά στην τιμή από το Morris που έβαλες.

Και δυστυχώς δεν βλέπω οι υπόλοιποι που δίνουν δωρεάν εγκατάσταση να φέρνουν τα TCL (σίγουρα όχι τα Πλαίσιο, Mediamarkt και Praktiker)

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Η ταχύτητα ανεμιστήρα σε μεγάλους χώρους ίσως είναι καλύτερα να είναι χειροκίνητη σε ανεβασμένη ταχύτητα 

Ετσι ομως δεν θα ριξει ποτε στροφες;

5 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Ετσι ομως δεν θα ριξει ποτε στροφες;

Αυτό που το στηρίζεις η μάλλον τι σχέση έχουν οι στροφές του ανεμιστήρα με το πως δουλεύει ο συμπιεστης 

3 ώρες πριν, insomniagfg είπε

Βαζει ψυξη 24, sleep mode λειτουργια και παει για υπνο. Οποτε συμφωνα με την λειτουργια θα ανεβασει 26-27, παντα εσωτερικα μιλαμε. Αρα ειμαι οκ και χωρις την λειτουργια αυτη, διοτι μονιμα το εχω 26-27 στην ψυξη.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν ξαπλώνουμε ο οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και λόγω χαλάρωσης μετά κρυώνει περισσότερο. Σε αυτό βοηθάει αυτή η λειτουργία.

Όπως και τον χειμώνα. Όταν κοιμόμαστε βάζουμε κουβέρτα επειδή πέφτει η θερμοκρασία του σώματος μετά από κάποιες ώρες.

Ας τα αναλύσουν οι γιατροί καλύτερα

1 λεπτό πριν, mr.Vox είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν ξαπλώνουμε ο οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και λόγω χαλάρωσης μετά κρυώνει περισσότερο. Σε αυτό βοηθάει αυτή η λειτουργία.

Όπως και τον χειμώνα. Όταν κοιμόμαστε βάζουμε κουβέρτα επειδή πέφτει η θερμοκρασία του σώματος μετά από κάποιες ώρες.

Ας τα αναλύσουν οι γιατροί καλύτερα

Αν το δοκιμάσει θα καταλάβει την διαφορά του να έχεις σταθερή θερμοκρασία όλο το βράδυ με το να ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία ώστε να μη νιώθει σοκ το σώμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Sendo -> φασόν AUX.

Seiya -> mirai plus

Τα sendo που λες φασόν AUX είναι πολύ χάλια για δύο μικρά δωμάτια 10τμ, μόνο ψύξη χωρίς πολλές απαιτήσεις (3-4 ώρες την ημέρα μόνο σε πολλές ζέστες); Βλέπω ότι έχουν και 10 χρόνια εγγύηση και follow me. Επίσης σε σύγκριση με τα Daikin ΑΤΧC25B είναι πολύ κατώτερα;

Επίσης θεωρείς ότι το Toshiba Seiya 16 είναι καλύτερο σε απόδοση από το Daikin Ururu-Sarara 14 που έχω από το 2008; Παρακάτω τα χαρακτηριστίκα του Daikin. Πες ότι σου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξεις δωρεάν το Daikin με το Toshiba, θα το έκανες;

ururu-sarara.jpg.620cad8638ae644c0a29866638dec66d.jpg

image.png.4a2ae274e4209c4154ddcadd9720b621.png

Επεξ/σία από argimeg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...