Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

TCL Era Plus 18CHSA/YA21

TCL Elite TAC-18CHSA/XA51

https://www.skroutz.gr/s/28187093/Tesla-TA53FFCL-1832IA-Κλιματιστικό-Inverter-White-18000-BTU-με-Ιονιστή.html

Το Τέσλα δεν μας αρέσει καθόλου; Αν πάει 650 με την εγκατάσταση ας πουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνοντας να βρω κλιματιστικό για το σπίτι, πίστευα πως είχα καταλήξει και είχα λύσει όλες μου τις απορίες, μέχρι που διάβασα τα σχόλια σας σε αυτό εδώ το topic. Εκτός του ότι μου λύσατε απορίες που δεν ήξερα ότι είχα, μου δημιουργήσατε άλλες τόσες 😅 . Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε στην αγορά του κατάλληλου κλιματιστικού;

Η περίπτωση μου:

Διαμένω σε μικρό διαμέρισμα περίπου 50τμ καθαρά (35τμ σαλονοκουζίνα, 12 υπνοδωμάτιο), με διάταξη όπως φαίνεται στην συνημμένη εικόνα. Με ενδιαφέρει να βρω κλιματιστικό καλής ποιότητας (δεν χαλάει συχνά, ή αν χαλάσει καλύπτεται από εγγύηση,  κλπ), χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, που να παρέχει καθαρό και καλής ποιότητας αέρα και φυσικά σε καλή τιμή (όχι overpriced για αυτά που προσφέρει). Ψάχνω το value for money. Τα δωμάτια που με ενδιαφέρουν είναι κατα προτεραιότητα το σαλόνι και μετά το υπνοδωμάτιο. 

Αρχικά σκεφτόμουν τις εξής επιλογές:

• Ένα 18000BTU ή 24000 ΒΤU για όλο το διαμέρισμα (Inventor Dark)
  • Split 18000BTU  για το σαλόνι, 9000BTU για το δωμάτιο (Inventor Supreme)
  • Multisplit 18000BTU για το σαλόνι, 9000BTU για το δωμάτιο (Inventor ARIA)

Αφού διάβασα τα σχόλια σας εδώ, απογοητεύτηκα με τα Inventor (λόγω μη πιστοποίησης, κατανάλωσης, κλπ).
Κοίταξα λοιπόν για  Daikin και Mitsubishi, και παρατήρησα πως εκτός του ότι η τιμή τους είναι αρκετά πιο υψηλή, δεν έχουν ιονιστή. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

• Θα μπορούσε η πρώτη επιλογή να αποτελέσει καλή λύση (από άποψη ψύξης/κατανάλωσης/τιμής ασχέτως κατασκευαστή κλιματιστικού)?
  • Split ή Multisplit? Σκεφτόμουν multisplit για να αποφύγω να γεμίσω το μπαλκόνι με εξωτερικές μονάδες. Αξίζει? Εναλλακτικά, θα μπορούσε μια εξωτερική μονάδα να μπει στον αριστερό τοίχο του υπνοδωματίου (δείτε την συνημμένη εικόνα), ο οποίος έχει παράθυρο, ακριβώς κάτω από το αυτό, ώστε να μην πιάσει χώρο στο μπαλκόνι?
  • Ιονιστής ή όχι? Για παράδειγμα το Daikin Perfera  που κοιτούσα ή και κάποιο Mitsubishi, δεν αναφέρουν καθόλου ιονιστή, αλλά αναφέρουν μόνο για κάποιο ειδικό φίλτρο που έχουν. Το inventor αντίθετα αναφέρει 3 διαφορετικά φίλτρα συν ιονιστή. Πως θα συγκρίνατε την ποιότητα αέρα? Είναι πραγματικά τα φίλτρα των πιο ακριβών εταιριών τόσο πολύ καλύτερα που καταντάνε τον ιονιστή μη απαραίτητο;
  • Ποια κλιματιστικά θα προτείνατε σχετικά κοντά στο budget μου, με βάσει τις παραμέτρους που περιέγραψα?

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας στα παραπάνω! Ευχαριστώ

---

Ερωτηματολόγιο

1. Ποσό που διαθέτουμε : γύρω στα 1600€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Οποιοδήποτε μπορεί να αναλάβει και τοποθέτηση ιδανικά δωρεάν (εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιον δικό σας ψυκτικό σε καλή τιμή)
  4. Χρήση κλιματιστικού: 90% ψύξη / 10% θέρμανση (έχω φυσικό αέριο)
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης
  6. Χώρος :  35τμ σαλονοκουζίνα και 12τμ υπνοδωμάτιο. Το σαλόνι έχει μπαλκόνι το οποίο μοιράζεται με το υπνοδωμάτιο.
  7. Τοποθεσία: Βριλήσσια (Αττική) με 39C το καλοκαίρι και -1C τον χειμώνα (http://penteli.meteo.gr/stations/vrilissia/)
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features: Εγγύση, wifi, ιονιστής ναι ή όχι?
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: Διαμέρισμα πρώτου ορόφου, πάνω από πιλοτή, Ελεύθερη βόρεια, δυτική και νότια μεριά, συνορεύει με διαμέρισμα στην ανατολική μεριά, κατασκευή ~2002 (πλημμελής μόνωση)
  10. Απώλειες χώρου:

6882.89Watt
    5919.28KCal/h
    137.66Watt/m2
    118.39KCal/h/m2
    για 21C

Screenshot 2021-07-01 at 22.12.57.png

Επεξ/σία από c-minor

3 λεπτά πριν, Pinkakos είπε

https://www.skroutz.gr/s/28187093/Tesla-TA53FFCL-1832IA-Κλιματιστικό-Inverter-White-18000-BTU-με-Ιονιστή.html

Το Τέσλα δεν μας αρέσει καθόλου; Αν πάει 650 με την εγκατάσταση ας πουμε;

Δεν τα ξέρουμε. Καλές κριτικές έχουν. Αν νιώθεις τολμηρός, γιατί όχι;

6 λεπτά πριν, c-minor είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνοντας να βρω κλιματιστικό για το σπίτι, πίστευα πως είχα καταλήξει και είχα λύσει όλες μου τις απορίες, μέχρι που διάβασα τα σχόλια σας σε αυτό εδώ το topic. Εκτός του ότι μου λύσατε απορίες που δεν ήξερα ότι είχα, μου δημιουργήσατε άλλες τόσες 😅 . Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε στην αγορά του κατάλληλου κλιματιστικού;

Η περίπτωση μου:

Διαμένω σε μικρό διαμέρισμα περίπου 50τμ καθαρά (35τμ σαλονοκουζίνα, 12 υπνοδωμάτιο), με διάταξη όπως φαίνεται στην συνημμένη εικόνα. Με ενδιαφέρει να βρω κλιματιστικό καλής ποιότητας (δεν χαλάει συχνά, ή αν χαλάσει καλύπτεται από εγγύηση,  κλπ), χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, που να παρέχει καθαρό και καλής ποιότητας αέρα και φυσικά σε καλή τιμή (όχι overpriced για αυτά που προσφέρει). Ψάχνω το value for money. Τα δωμάτια που με ενδιαφέρουν είναι κατα προτεραιότητα το σαλόνι και μετά το υπνοδωμάτιο. 

Αρχικά σκεφτόμουν τις εξής επιλογές:

• Ένα 18000BTU ή 24000 ΒΤU για όλο το διαμέρισμα (Inventor Dark)
  • Split 18000BTU  για το σαλόνι, 9000BTU για το δωμάτιο (Inventor Supreme)
  • Multisplit 18000BTU για το σαλόνι, 9000BTU για το δωμάτιο (Inventor ARIA)

Αφού διάβασα τα σχόλια σας εδώ, απογοητεύτηκα με τα Inventor (λόγω μη πιστοποίησης, κατανάλωσης, κλπ).
Κοίταξα λοιπόν για  Daikin και Mitsubishi, και παρατήρησα πως εκτός του ότι η τιμή τους είναι αρκετά πιο υψηλή, δεν έχουν ιονιστή. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

• Θα μπορούσε η πρώτη επιλογή να αποτελέσει καλή λύση (από άποψη ψύξης/κατανάλωσης/τιμής ασχέτως κατασκευαστή κλιματιστικού)?
  • Split ή Multisplit? Σκεφτόμουν multisplit για να αποφύγω να γεμίσω το μπαλκόνι με εξωτερικές μονάδες. Αξίζει? Εναλλακτικά, θα μπορούσε μια εξωτερική μονάδα να μπει στον αριστερό τοίχο του υπνοδωματίου (δείτε την συνημμένη εικόνα), ο οποίος έχει παράθυρο, ακριβώς κάτω από το αυτό, ώστε να μην πιάσει χώρο στο μπαλκόνι?
  • Ιονιστής ή όχι? Για παράδειγμα το Daikin Perfera  που κοιτούσα ή και κάποιο Mitsubishi, δεν αναφέρουν καθόλου ιονιστή, αλλά αναφέρουν μόνο για κάποιο ειδικό φίλτρο που έχουν. Το inventor αντίθετα αναφέρει 3 διαφορετικά φίλτρα συν ιονιστή. Πως θα συγκρίνατε την ποιότητα αέρα? Είναι πραγματικά τα φίλτρα των πιο ακριβών εταιριών τόσο πολύ καλύτερα που καταντάνε τον ιονιστή μη απαραίτητο;
  • Ποια κλιματιστικά θα προτείνατε σχετικά κοντά στο budget μου, με βάσει τις παραμέτρους που περιέγραψα?

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας στα παραπάνω! Ευχαριστώ

---

Ερωτηματολόγιο

1. Ποσό που διαθέτουμε : γύρω στα 1600€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Οποιοδήποτε μπορεί να αναλάβει και τοποθέτηση ιδανικά δωρεάν (εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιον δικό σας ψυκτικό σε καλή τιμή)
  4. Χρήση κλιματιστικού: 90% ψύξη / 10% θέρμανση (έχω φυσικό αέριο)
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης
  6. Χώρος :  35τμ σαλονοκουζίνα και 12τμ υπνοδωμάτιο. Το σαλόνι έχει μπαλκόνι το οποίο μοιράζεται με το υπνοδωμάτιο.
  7. Τοποθεσία: Βριλήσσια (Αττική) με 39C το καλοκαίρι και -1C τον χειμώνα (http://penteli.meteo.gr/stations/vrilissia/)
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features: Εγγύση, wifi, ιονιστής ναι ή όχι?
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: Διαμέρισμα πρώτου ορόφου, πάνω από πιλοτή, Ελεύθερη βόρεια, δυτική και νότια μεριά, συνορεύει με διαμέρισμα στην ανατολική μεριά, κατασκευή ~2002 (πλημμελής μόνωση)
  10. Απώλειες χώρου:

6882.89Watt
    5919.28KCal/h
    137.66Watt/m2
    118.39KCal/h/m2
    για 21C

Screenshot 2021-07-01 at 22.12.57.png

Αυτό στον ενιαίο https://www.skroutz.gr/s/19368321/Toshiba-Shorai-Premium-B22J2KVRG-E-22J2AVRG-E-Κλιματιστικό-Inverter-White-22000-BTU-με-Ιονιστή.html?from=catspan

ίσως και το αντίστοιχο 18άρι (εσύ ξέρεις πόσο ζεστό είναι).

και αυτό στο δωμάτιο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους χρειαζόμαστε την βοήθεια σας ώστε να επιβιώσουμε από τον καύσωνα 😅 ,

1. Ποσό που διαθέτουμε : 800±50€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Μεγάλη αλυσίδα, ώστε να έχουμε αρκετές δόσεις, άμεση παράδοση και δωρεάν εγκατάσταση (η κατάσταση είναι ζόρικη…)
  4. Χρήση κλιματιστικού: 80% ψύξη 20% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση.
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία
  7. Τοποθεσία: Ελληνορώσων
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Ε να είναι αθόρυβο και ο ιονιστής είναι επιθυμητός.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες: Πάλια πολυκατοικία χωρίς κάποια μόνωση, ο χώρος έχει 3 μπαλκονόπορτες με μονά τζάμια,Δυτικός προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, ζέστη καλοκαίρι.
  10. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ:

5194.80Watt

4467.53KCal/h

129.87Watt/m2

111.69KCal/h/m2

για 21C

Θα πρέπει να παίξουμε σε 18.000 btu ή παραπάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από alcapwn

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάω στοίχημα ότι αν κάποιος έχει σωστό ινβέρτερ που κατεβαίνει χαμηλά, συμφέρει το 24/7 (ειδικά αν υπάρχει και νυχτερινό ρεύμα).

Θυμάμαι είχα κάνει πείραμα τον χειμώνα.

Εχεις γραψει σχετικα με το πειραμα εδω να ψαξω ,η αν οχι θυμασαι γενικα αν μιλαμε για ουσιας διαφορες?

H βασικη μου ενσταση για την 24ωρη λειτουργια,(αφορα φυσικα τις ωρες που δεν ειναι καποιος στον χωρο)εχει να κανει με την απωλεια πχ το καλοκαιρι ενεργειας σαφως μεγαλυτερης αν εχουμε  δροσια 26 βαθμων μεσα και 35 εξω ως προς το αν ειχαμε οποιαδηποτε χαμηλοτερη λογω μη λειτουργιας κλιματιστικου.

Αλλες απωλειες απο 26/35 αλλες απο 30/35.Αλλωστε η θερμοκρασια επιλογης χωρου,για καθε βαθμο χαμηλοτερα(το χειμωνα ψηλοτερα) προκαλει αυξηση καταναλωσης απο 3 εως 6%.

Να μην βαλω και την αχρειαστη φθορα του κλιματιστικου.

13 λεπτά πριν, alcapwn είπε

Καλησπέρα σε όλους χρειαζόμαστε την βοήθεια σας ώστε να επιβιώσουμε από τον καύσωνα 😅 ,

1. Ποσό που διαθέτουμε : 800±50€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Μεγάλη αλυσίδα, ώστε να έχουμε αρκετές δόσεις, άμεση παράδοση και δωρεάν εγκατάσταση (η κατάσταση είναι ζόρικη…)
  4. Χρήση κλιματιστικού: 80% ψύξη 20% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση.
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία
  7. Τοποθεσία: Ελληνορώσων
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Ε να είναι αθόρυβο και ο ιονιστής είναι επιθυμητός.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες: Πάλια πολυκατοικία χωρίς κάποια μόνωση, ο χώρος έχει 3 μπαλκονόπορτες με μονά τζάμια,Δυτικός προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, ζέστη καλοκαίρι.
  10. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ:

5194.80Watt

4467.53KCal/h

129.87Watt/m2

111.69KCal/h/m2

για 21C

Θα πρέπει να παίξουμε σε 18.000 btu ή παραπάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211829-general-electric-ges-nmg70-20-prime

Αξίζει να τοποθετηθεί σε φοιτητικό σπίτι το παρακάτω συμβατικό ac που έχω στην αποθήκη;
Υπολογίζω 100€ για εγκατάσταση και πιθανόν φρεον που μπορεί να χρειαστεί. Επίσης δεν ξέρω τι θα παίξει και με το R410A από το 2025.
Με κατανάλωση περίπου στα 800wh ένα αντίστοιχο inverter καίει τα μισά, θα έχει κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια.
Καλά δεν τα σκέφτομαι;

615604042_ac-Copy.jpg.ce2bb339408dc4842fc24b038d040ca8.jpg

Καλησπέρα σε όλους.

Το air condition που έχω που και που κάνει ένα θόρυβο κρακ κρακ κρακ σαν τριγμο στην εσωτερική μονάδα. Ο θόρυβος διαρκεί για 5 λεπτά και μετά σταματά. Μπορεί μετά από ώρα να επανέλθει για λίγο, και πάει λέγοντας. Κάνω τακτικά συντήρηση. 

4 ώρες πριν, insomniagfg είπε

Αυτο το GΕ ποιο φασον ειναι?

Haier tundra green.

5 ώρες πριν, grinder_ είπε

Αξίζει να τοποθετηθεί σε φοιτητικό σπίτι το παρακάτω συμβατικό ac που έχω στην αποθήκη;
Υπολογίζω 100€ για εγκατάσταση και πιθανόν φρεον που μπορεί να χρειαστεί. Επίσης δεν ξέρω τι θα παίξει και με το R410A από το 2025.
Με κατανάλωση περίπου στα 800wh ένα αντίστοιχο inverter καίει τα μισά, θα έχει κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια.
Καλά δεν τα σκέφτομαι;

615604042_ac-Copy.jpg.ce2bb339408dc4842fc24b038d040ca8.jpg

Το δίνεις για ανακύκλωση, τσιμπας το πενηνταρικο και παίρνεις καινούργιο Inverter με εγγύηση και οικονομία.

• Thanks 2

Καλημερα, στα daikin η λειτουργια sleep τι κανει(λογικα και σε αλλα κλιματιστικα)?

Sleep Mode , As our body needs less cooling when we are sleeping, by switching to sleep mode, your air conditioner will automatically regulate the air around you and increase the temperature bit by bit without you even noticing it (up to a maximum of +3 degrees, depending on your air conditioning brand and model).

After a while, it turns off.

When to use sleep mode:

• If you prefer not to use air conditioning throughout the night, switch to sleep mode. Some users opt for sleep mode for energy saving.

Αχρειαστη λειτουργια για τους περισσοτερους θα ελεγα , εκτος αν κατι δεν καταλαβαινω.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Haier tundra green.

Το δίνεις για ανακύκλωση, τσιμπας το πενηνταρικο και παίρνεις καινούργιο Inverter με εγγύηση και οικονομία.

Που δίνεις για ανακύκλωση το κλιματιστικό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, melanthros είπε

Που δίνεις για ανακύκλωση το κλιματιστικό ;

Καταστηματα προσφερουν δωροεπιταγη για ανακυκλωση με την αγορα, βλ κωτσο,media κλπ

Επεξ/σία από insomniagfg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...