Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liopyr είπε

Να μην ρισκάρω να πάω σε αυτό λέτε; Η διαφορά με το άλλο που τελειώνει σε c o κωδικός και είναι 50€ ακριβότερο ποια είναι;

Είναι το φετινό μοντέλο, ενώ το b είναι 2019. Από όσο διάβασα εδώ στο θέμα δεν έχουμε στοιχεία ακόμη αν η πλακέτα έχει τον ίδιο προγραμματισμό.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα,
μίλησα πριν λίγο με φίλο στο χαλάνδρι και ψάχνεται να αγοράσει κλιματιστικό για το ενιαίο χώρο (σαλόνι - κουζίνα) 45 τμ στο οποίο έχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα + 2 παράθυρα (μεγάλα - διπλά) με ενεργειακά κουφώματα.)
Επειδή και αυτός είναι άσχετος (σαν και εμένα) του είπα να βοήθησω λίγο οπότε θέλω την γνώμη σας.
Το θέλει για θέρμανση (80% σαν κύρια θέρμανση) αλλά και για ψύξη (αν έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ίσως να το αφήνει συνέχεια on)
Οι μονώσεις είναι σχετικά καλές και τον Σεπέμβριο μάλλον θα κάνει κάποιες επιπλέον εργασίες.
Βασική σημείωση είναι ότι ο προσανατολισμός του σπιτιού είναι νοτιο-ανατολικός με αποτέλεσμα το καλόκαιρι το βαράει πολύ ο ήλιος + ότι η κουζίνα είναι ενιαία οπότε και μέρες με καύσωνα βάζουν φούρνο κλπ.

Τα βασικά ζητούμενα είναι με την παρακάτω σειρά προτεραίοτητας
1. όσο το δυνατό πιο λιγα watt κατανάλωση
2. ελάχιστα ως καθοόλου defrost
3. χαμηλός θόρυβος (εσωτερικά)
4. wifi (για να το χειρίζεται απομακρυσμένα)
5. μικρό σε διαστάσεις ύψος (η εσωτερική μονάδα)
Το budget που θα ήθελε να δώσει είναι μέχρι 1.500€. 
Χρειάζεται 24αρι για το χώρο του και εγώ από αυτά που έχω δει αν μη τι άλλο έχω εντυπωσιασθεί από το daikin ururu sarara κυρίως από τις καταναλώσεις του.(έχω δει όμως ότι βγαίνει μέχρι 18αρι)
Το ακούει και αυτό… αλλά και εγώ δεν γνωρίζω αν κάνει για τον χώρο του ή αν υπάρχει όντως κάτι πιο οικονομικό με κοντινές καταναλώσεις.

από το ερωτηματολόγιο έβγαλα τα παρακάτω τα οποία ίσως και να βελτιωθούν λίγο όταν κάνει τις βελτιώσεις με θερμοπρόσοψη

image.png

Δυστυχως ο φίλος δεν μπορεί να φθάσει στα 2.500€.

Με μαξ budget τα 1200€ - 1400€ και τα παραπάνω ζητούμενα ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές?

Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατανάλωση. Ιδανικό σενάριο συντήρηση στα 150-250 watt (δεν ξέρω σε 24αρι ποιο είναι το κάτω όριο)

Τωρα βλέπει και τα TCL και ρωτάει γιατί τον πάω σε τόσο ακριβές λύσεις :(

Αν όντως η κατανάλωση είναι ο κύριος παράγοντας ποιο είναι το πιο οικονομικό μοντέλο ?

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
9 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εχω εδω και 1.5 χρονο δυο κλιματιστικα GE 9αρια αυτο στην κρεβατοκαμαρα σταζει μεσα εχουν ερθει δυο φορες αυτοι που τα εβαλαν γιατι ηταν με δωρεαν εγκατασταση ενω τους εδειξα και φωτογραφιες και βιντεο δεν βρηκαν ακρη η μαλλον σε αυτους που απλα εριχναν νερο στο ψυγειο εφευγε κανονικα απο την αποχετευση.

Μου ειπαν αν στο ξανακανει ανοιξε το καπακι και δες ψηλα αν πιανει παγο δεν ειδα κατι.

Η αποχετευση εξω βγαζει μια χαρα νερο και πολυ μπορω να πω.

Φετος ομως εχει ενταθει το προβλημα τι να κανω να μιλησω με Κωτσοβολο η την αντιπροσωπια;

Αυτοι που ειχαν ερθει μου ειχαν δωσει ενα ετος εγγυηση εγκαταστασης που πλεον εχει περασει.

Υπάρχει καμία θερμική πηγή αέρα ακριβώς από κάτω; Το ρωτάω αυτό γιατί και σε εμάς έσταζε και καταλήξαμε ότι έφταιγε ο προτζέκτορας που ήταν ακριβώς από κάτω, όταν άνοιγε (κυρίως για δουλειά τον είχαμε, πολλές ώρες) έσταζε το κλιματιστικό. Έβγαζε μεγάλη ποσότητα θερμού αέρα τον οποίο κρύωνε απότομα το κλιματιστικό και στην επιφάνεια των πτερυγίων και του σώματος δημιουργούνταν σταγόνες, οι οποίες δεν φεύγανε με την μία, σε μια φάση άρχιζαν να στάζουν, έτσι που έμοιαζε μεγάλη ποσότητα. Απομακρύνθηκε ο προτζέκτορας και σταμάτησε το φαινόμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψαχνω κλιματιστικο για 60ΤΜ σαλονι-κουζινα.

Με καλη ενεργειακη κλαση οσο αναφορα την ψυξη.

Το σπιτι ειναι 3ου και τον χωρο δεν τον καλυπτει καποια διπλανη πολυκατοικια.

Εως 800 νομιζω ειναι καλα αν σκεφτουμε οτι εχεικαι εξοδα εγκαταστασης.

Με βιαζει η αγορα γιατι η ζεστη και το WFM δεν τα πανε καλα.

Ειμαι μεταξυ των δυο:

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=18225719%2C14496223

Επεξ/σία από Doped
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Επειδή είσαι ο πρώτος που εμφανίστηκε με το νέο sensira, μήπως θα μπορούσες να κάνεις ένα πείραμα;

Με θερμοκρασία χώρου πχ 28, βάλε το τηλεκοντρόλ ψύξη 25 και δες αν θα παίρνεις ο συμπιεστής κάθε 3' μπροστά και μετά να κλείνει.

Αν όχι επανέλαβε στους 26 ή και 27.

Το atxc26b έχει προγραμματισμό με offset 3.5C από τον στόχο για αυτό συνέβαινε αυτό

και το ίδιο στη ψύξη από την ανάποδη.

Για αυτό κάποια μέλη πιέσαμε την αντιπροσωπία και μας άλλαξαν πλακέτες με offset 0.5C.

@Apocalypser@liopyr

Δεν έχω βάλει WiFi ρε γ@μτ! Επειδή το πήρα από blue αντιπροσωπία μου βγήκαν αρκετά ακριβά και σκέφτηκα να το βάλω του χρόνου με το service. Μπορώ μήπως να το τσεκάρω με τον ήχο έξω; Ή δεν θα καταλάβω; Μπορώ να πάρω την αντιπροσωπία και να την ρωτήσω; Όταν το πήρα όμως το μαγαζί είπε πράγματι ότι το Α έχει χειρότερη πλακέτα. Ότι να μην το σκεφτώ καν και ότι η επίσημη αντιπροσωπία δεν το υποστηρίζει πλέον, μπαίνει μόνο με πάρα εισαγωγή. Αυτό είναι καινούργιο και καλά πολύ καλύτερο, εγώ κρατώ μικρό καλάθι βέβαια. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tuple είπε

Δεν έχω βάλει WiFi ρε γ@μτ! Επειδή το πήρα από blue αντιπροσωπία μου βγήκαν αρκετά ακριβά και σκέφτηκα να το βάλω του χρόνου με το service. Μπορώ μήπως να το τσεκάρω με τον ήχο έξω; Ή δεν θα καταλάβω; Μπορώ να πάρω την αντιπροσωπία και να την ρωτήσω; Όταν το πήρα όμως το μαγαζί είπε πράγματι ότι το Α έχει χειρότερη πλακέτα. Ότι να μην το σκεφτώ καν και ότι η επίσημη αντιπροσωπία δεν το υποστηρίζει πλέον, μπαίνει μόνο με πάρα εισαγωγή. Αυτό είναι καινούργιο και καλά πολύ καλύτερο, εγώ κρατώ μικρό καλάθι βέβαια. 

Δεν χρειάζεται WiFi. Δεν είπες ότι έχεις πριζακι με διαγράμματα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

https://www.alphaclimagr.gr/product/1413125/tcl-miracle-ii-09chsa-ve-klimatistiko-inverter-9-000.html

Από όπου και να το πάρεις, προσοχή το κόκκινο μπανερ στο tclgreece.gr

Δεν είναι μικρό το 9000btu για τον χώρο 21τμ που έχει θερμικές απώλειες 2810W (δηλαδή 9580 btu)? Δε θα ήθελε ένα κλιματιστικό που να αποδίδει πιο πάνω από τις θερμικές απώλειες; Για τα υπνοδωμάτια μια χαρά φαίνεται, αλλά για το σαλόνι αναρωτιέμαι αν θα κάνει δουλειά, εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά τις πληροφορίες που έγραψες και σε ένα post! Συγγνώμη αν είναι χαζή ερώτηση, απλά τώρα μπαίνω στον χώρο των κλιματιστικών και προσπαθώ να καταλάβω όλα αυτά τα νούμερα και διαγράμματα!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Δεν είναι μικρό το 9000btu για τον χώρο 21τμ που έχει θερμικές απώλειες 2810W (δηλαδή 9580 btu)? Δε θα ήθελε ένα κλιματιστικό που να αποδίδει πιο πάνω από τις θερμικές απώλειες; Για τα υπνοδωμάτια μια χαρά φαίνεται, αλλά για το σαλόνι αναρωτιέμαι αν θα κάνει δουλειά, εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά τις πληροφορίες που έγραψες και σε ένα post! Συγγνώμη αν είναι χαζή ερώτηση, απλά τώρα μπαίνω στον χώρο των κλιματιστικών και προσπαθώ να καταλάβω όλα αυτά τα νούμερα και διαγράμματα!

Η εφαρμογή αυτή είναι για θέρμανση που είναι πολύ πιο απαιτητική από τη ψύξη ( με εξαιρέσεις πχ πλάκα από πάνω να καίει τα πάντα).

Οπότε αν το σαλόνι σου είναι το τυπικό ενός συνηθισμένου διαμερίσματος, λογικά θα φτάνει το 9αρι.

Δεν τον ξέρω τον χώρο σου εννοείται, οπότε αν νιώθεις ανησυχία ή αν θα ήθελες να πάει και αλλού λίγο η ψύξη, μπορείς να πας σε 12αρι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν χρειάζεται WiFi. Δεν είπες ότι έχεις πριζακι με διαγράμματα;

Όχι, δυστυχώς, έχω θερμόμετρα (xiaomi Bluetooth τα μικρούλια) σε κάθε δωμάτιο με διαγράμματα και βλέπω την θερμοκρασία. Χθες έψαχνα  να αγοράσω μπριζάκι, έχω ψηθεί να πάω σήμερα να το αγοράσω, το tplink h110 αν το βρω διαθέσιμο κάπου κοντά μου. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Tuple είπε

Υπάρχει καμία θερμική πηγή αέρα ακριβώς από κάτω; Το ρωτάω αυτό γιατί και σε εμάς έσταζε και καταλήξαμε ότι έφταιγε ο προτζέκτορας που ήταν ακριβώς από κάτω, όταν άνοιγε (κυρίως για δουλειά τον είχαμε, πολλές ώρες) έσταζε το κλιματιστικό. Έβγαζε μεγάλη ποσότητα θερμού αέρα τον οποίο κρύωνε απότομα το κλιματιστικό και στην επιφάνεια των πτερυγίων και του σώματος δημιουργούνταν σταγόνες, οι οποίες δεν φεύγανε με την μία, σε μια φάση άρχιζαν να στάζουν, έτσι που έμοιαζε μεγάλη ποσότητα. Απομακρύνθηκε ο προτζέκτορας και σταμάτησε το φαινόμενο.

Οχι μια 32αρα led τηλεοραση που φυσικα αναβει για κανα δυο ωρες και μετα σβηνει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Tuple είπε

Όχι, δυστυχώς, έχω θερμόμετρα (xiaomi Bluetooth τα μικρούλια) σε κάθε δωμάτιο με διαγράμματα και βλέπω την θερμοκρασία. Χθες έψαχνα  να αγοράσω μπριζάκι, έχω ψηθεί να πάω σήμερα να το αγοράσω, το tplink h110 αν το βρω διαθέσιμο κάπου κοντά μου. 

Αν το βάλεις θα είναι πανευκολο ακολουθώντας τις οδηγίες του sticky.

Εναλλακτικά αν το κατέχεις από homeassistant, βάζεις έναν sonoff pow 2.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το βάλεις θα είναι πανευκολο ακολουθώντας τις οδηγίες του sticky.

Εναλλακτικά αν το κατέχεις από homeassistant, βάζεις έναν sonoff pow 2.

Όμως τώρα αυτήν την στιγμή που μιλάμε κάνω ένα άλλο απλό τεστ. Έκλεισα την πόρτα του υπνοδωματίου το έβαλα στο auto και στους 27 από τους 28. Για περίπου 30 λεπτά δεν είχε καμία μεταβολή. 28 μπαμ… αυτό δεν είναι καλό σημάδι.  Τώρα έβαλα 26 μετά από ένα τέταρτο είδα για πρώτη φορά Το 27 μπροστά - αν και 27,7 χαχα. Δεν νομίζω όμως ότι θα φτάσει 26, ούτε καν. Θα το αφήσω καμία ωρίτσα να δω. Δεν είναι και τόσο ευαίσθητο μηχάνημα νομίζω. Πάντως το 28άρι το πιάνει για πλάκα και αισθάνεσαι κρύο, δεν θες παρακάτω. Οπότε ικανοποιημένοι εξακολουθούμε να ήμαστε. 

• Confused 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tuple είπε

Όμως τώρα αυτήν την στιγμή που μιλάμε κάνω ένα άλλο απλό τεστ. Έκλεισα την πόρτα του υπνοδωματίου το έβαλα στο auto και στους 27 από τους 28. Για περίπου 30 λεπτά δεν είχε καμία μεταβολή. 28 μπαμ… αυτό δεν είναι καλό σημάδι.  Τώρα έβαλα 26 μετά από ένα τέταρτο είδα για πρώτη φορά Το 27 μπροστά - αν και 27,7 χαχα. Δεν νομίζω όμως ότι θα φτάσει 26, ούτε καν. Θα το αφήσω καμία ωρίτσα να δω. Δεν είναι και τόσο ευαίσθητο μηχάνημα νομίζω. Πάντως το 28άρι το πιάνει για πλάκα και αισθάνεσαι κρύο, δεν θες παρακάτω. Οπότε ικανοποιημένοι εξακολουθούμε να ήμαστε. 

Δεν κατάλαβα τι έκανες για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν κατάλαβα τι έκανες για να είμαι ειλικρινής.

Προσπαθώ να δω αν έχει απόκριση στους +-1 ή +-2 ή +-3 βαθμούς που έγραψες παραπάνω. Ή δεν κατάλαβα καλά; Αυτό που περιέγραψες πριν για την πλακέτα έχει να κάνει μόνο με το πόσο ενεργοβόρο είναι το μηχάνημα ή έχει να κάνει με την απόκριση του ως προς την θερμοκρασία που του ζητάς; Μάλλον δεν κατάλαβα καλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...