Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σας,

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για αγορα κλιματιστικου...καθως δεν γνωριζω πολλα πραγματα.

Εχω ηδη ενα Daikin 12αρι αγορασμενο προ 10ετιας για αλλες αναγκες που τελικα ομως τοποθετηθηκε στο νεοχτιστο σπιτι μου στη σαλοκουζινα για περιπου 40τμ. Φυσικα και δεν σταματαει ομως τον χωρο τον κρυωνει, αρκετα θα ελεγα. Δεν ειχα κανενα προβλημα ολα αυτα τα χρονια και δεν ειχα την δυνατοτητα να το αντικαταστησω.

Ξεκινησα λοιπον να ψαχνω για daikin 24αρι που κυμαινεται στα 1000 ευρω και μολις αποφασισα έμαθα πως ειναι τουρκικα πια...

Το νεο κλιματιστικο θα τοποθετηθει πανω απο την πορτα του παιδικου Νο2 στο ΧΩΛ (δες κατοψη σημειο ΕΔΩ) με σκοπο να εξυπηρετει το υπολοιπο σπιτι που ειναι τα υπνοδωματια, μπανια, χωλ, αποθηκουλα, που ομως καποιες πορτες θα ειναι κλειστες!

Θα χρησιμοποιειται μονο για ψυξη,θα ηθελα καλη εγγυηση και αποδοση και οι περσιδες να χειριζονται μισες μισες ωστε να διοχετευεται ο αερας με κατευθυνση στα δυο υπνοδωματια απεναντι. Εννοειται και οτι καλυτερο χαρακτηριστικο που τωρα δεν μπορω να σκεφτω σε αυτα τα χρηματα.

Ελπιζω να μην εχει πολλες παραλειψεις η αναρτηση μου, σας ευχαριστω εκ των προτερων...

1653043650_.jpg.e662ad77f9a99d2adb6bf839a794f48c.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά εσείς που είστε πιο σχετικοί, προ 10ετίας με το που μπήκα στο σπίτι είχα αγοράσει 2 κλιματιστικά inverter Samsung 9.000 & 12.000 BTU. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το 12αρι μου εμφάνισε προβλήματα πέρσι το καλοκαίρι και επισκευάσαμε την πλακέτα πρώτα στην εξωτερική μονάδα και μετά από 1 μήνα εμφάνισε πάλι πρόβλημα και έγινε επισκευή και στην πλακέτα την εσωτερική. Πολλά λεφτά για το τίποτα! Δούλεψε για λίγο διάστημα ακόμα και μετά εμφάνισε πάλι σφάλμα.

Το 12αρι μάλλον ζοριζόταν γιατί ναι, μεν ήταν οριακά ΟΚ για τα τετραγωνικά του χώρου αλλά τα παιδιά αφήνανε τις πόρτες ανοιχτές συνέχεια και έπρεπε να λειτουργεί για να καλύψει μεγαλύτερο χώρο (κουζίνα, διάδρομο κλπ.) οπότε σκέφτομαι να πάω σε αγορά κλιματιστικού 18.000 ΒΤU. Από τους τεχνικούς έμαθα ότι είναι συχνό φαινόμενο για τα Samsung να καίνε τις πλακέτες.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα έχει μεγάλη χρήση γιατί το σαλόνι είναι ο κύριος χώρος που ζούμε και λειτουργεί ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι. Ποια μάρκα μου προτείνετε να κοιτάξω που να μην εμφανίζει προβλήματα μετά από κάποια χρόνια;

24 λεπτά πριν, petalouda1980 είπε

με σκοπο να εξυπηρετει το υπολοιπο σπιτι που ειναι τα υπνοδωματια, μπανια, χωλ, αποθηκουλα

Δεν παίζει τέτοιο σενάριο.
Θα πρέπει να βάλετε ένα κλιματιστικό σε κάθε υπνοδωμάτιο και ένα μεγάλο για σαλόνι κουζίνα.
Συνολικά 3 μηχανήματα.
Θα πρέπει να απαντήσεις 3 φορές το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου για τα 3 κλιματιστικά και για τα τετραγωνικά του εκάστοτε χώρου.

2 λεπτά πριν, SpectralQ είπε

Παιδιά εσείς που είστε πιο σχετικοί, προ 10ετίας με το που μπήκα στο σπίτι είχα αγοράσει 2 κλιματιστικά inverter Samsung 9.000 & 12.000 BTU. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το 12αρι μου εμφάνισε προβλήματα πέρσι το καλοκαίρι και επισκευάσαμε την πλακέτα πρώτα στην εξωτερική μονάδα και μετά από 1 μήνα εμφάνισε πάλι πρόβλημα και έγινε επισκευή και στην πλακέτα την εσωτερική. Πολλά λεφτά για το τίποτα! Δούλεψε για λίγο διάστημα ακόμα και μετά εμφάνισε πάλι σφάλμα.

Το 12αρι μάλλον ζοριζόταν γιατί ναι, μεν ήταν οριακά ΟΚ για τα τετραγωνικά του χώρου αλλά τα παιδιά αφήνανε τις πόρτες ανοιχτές συνέχεια και έπρεπε να λειτουργεί για να καλύψει μεγαλύτερο χώρο (κουζίνα, διάδρομο κλπ.) οπότε σκέφτομαι να πάω σε αγορά κλιματιστικού 18.000 ΒΤU. Από τους τεχνικούς έμαθα ότι είναι συχνό φαινόμενο για τα Samsung να καίνε τις πλακέτες.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα έχει μεγάλη χρήση γιατί το σαλόνι είναι ο κύριος χώρος που ζούμε και λειτουργεί ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι. Ποια μάρκα μου προτείνετε να κοιτάξω που να μην εμφανίζει προβλήματα μετά από κάποια χρόνια;

Παρομοίως απαντάμε το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου.

δεν γινεται να μπει στα υπνοδωματια για λογους υγειας. Και επειδη κατανοω αυτο που λετε, ας το θεσω αλλιως...

Εχετε υποψη καποιο 24αρι αξιοπιστο με καλη εγγυηση να μου προτεινεται? τα daikin πια ειναι αξιοπιστα? 

Ποιο κουμπι παταω για να απανταω σε συγκεκριμενη αναρτηση?

ΕΥχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση!

6 λεπτά πριν, petalouda1980 είπε

δεν γινεται να μπει στα υπνοδωματια για λογους υγειας. Και επειδη κατανοω αυτο που λετε, ας το θεσω αλλιως...

Εχετε υποψη καποιο 24αρι αξιοπιστο με καλη εγγυηση να μου προτεινεται? τα daikin πια ειναι αξιοπιστα? 

Ποιο κουμπι παταω για να απανταω σε συγκεκριμενη αναρτηση?

ΕΥχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση!

Αν βάλεις 24αρι εκεί που λες το πιθανότερο είναι ότι θα ανάβει για 5 λεπτά και θα κλείνει στα καπάκια και αυτό θα συμβαίνει non stop. Μπορεί και να δουλέψει όμως, δεν ξέρω. Ίσως ένα με follow me όπου θα ξεγελαστει να δουλεύει χωρίς να διαβάζει από τον αισθητήρα του αλλά απ'το τηλεκοντρόλ.

Έχεις ρωτήσει κάποιον επαγγελματία;

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αν βάλεις 24αρι εκεί που λες το πιθανότερο είναι ότι θα ανάβει για 5 λεπτά και θα κλείνει στα καπάκια και αυτό θα συμβαίνει non stop. Μπορεί και να δουλέψει όμως, δεν ξέρω. Ίσως ένα με follow me όπου θα ξεγελαστει να δουλεύει χωρίς να διαβάζει από τον αισθητήρα του αλλά απ'το τηλεκοντρόλ.

Έχεις ρωτήσει κάποιον επαγγελματία;

αχ βρηκα το κουμπι!

το εχω συζητηση και θα κανει επισκεψη στο χωρο για να εχει πληρη αποψη. ποια εταιρεια εχει αυτο το χαρακτηριστικο? Εχετε υποψη καποιο 24αρι αξιοπιστο με καλη εγγυηση να μου προτεινεται? τα daikin πια ειναι αξιοπιστα?

Μόλις τώρα, petalouda1980 είπε

αχ βρηκα το κουμπι!

το εχω συζητηση και θα κανει επισκεψη στο χωρο για να εχει πληρη αποψη. ποια εταιρεια εχει αυτο το χαρακτηριστικο? Εχετε υποψη καποιο 24αρι αξιοπιστο με καλη εγγυηση να μου προτεινεται? τα daikin πια ειναι αξιοπιστα?

Follow me έχουν τα midea και τα φασον αυτών πχ κάποια inventor, bosch, carrier κτλ 

Αξιόπιστα θεωρούνται τα Daikin, Fujitsu και Toshiba με τα τελευταία να έχουν και τη μεγαλύτερη εγγύηση ( 7 χρόνια).

Μη τα παίρνεις δεδομένα αυτά που λέω, αφού θα έρθει τεχνικός που ξέρει μπορεί να έχει άλλη άποψη. 

Πες μας τι σου είπε από περιέργεια αν θες.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Follow me έχουν τα midea και τα φασον αυτών πχ κάποια inventor, bosch, carrier κτλ 

Αξιόπιστα θεωρούνται τα Daikin, Fujitsu και Toshiba με τα τελευταία να έχουν και τη μεγαλύτερη εγγύηση ( 7 χρόνια).

Μη τα παίρνεις δεδομένα αυτά που λέω, αφού θα έρθει τεχνικός που ξέρει μπορεί να έχει άλλη άποψη. 

Πες μας τι σου είπε από περιέργεια αν θες.

τα daikin τα κοιταξα, απο toshiba μπορειτε να μου προτεινεται καποια συγκεκριμενη σειρα, μοντελο γυρω στα 1000ευρω? 

τα fujitsu ειναι κινεζικα και τα μοναδικα γιαπωνεζικα πια ειναι τα toshiba, hitachi?

ευχαριστω τοοοοσο πολυυυυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aiki

2 ώρες πριν, petalouda1980 είπε

τα daikin τα κοιταξα, απο toshiba μπορειτε να μου προτεινεται καποια συγκεκριμενη σειρα, μοντελο γυρω στα 1000ευρω? 

τα fujitsu ειναι κινεζικα και τα μοναδικα γιαπωνεζικα πια ειναι τα toshiba, hitachi?

Daikin , Fujitsu, Mitsubishi, Toshiba είναι επί το πλείστον Μαλαισία ή Ταϊλάνδη με μερικά Daikin και Mitsubishi να συναρμολογούνται Τσεχία και Τουρκία και κάποια Fujitsu Κίνα.

Πάντως ακόμα και αυτά δεν είναι αμιγώς Ιαπωνίας πχ οι συμπιεστές των Toshiba , Mitsubishi και Daikin είναι συνήθως κινέζικοι και ποιος ξέρει τι άλλο εκεί μέσα.

Το μόνο made in Japan που ξέρουμε είναι το Daikin ururu sarara.

Από Toshiba κοιτάμε το shorai premium αλλά μου φαίνεται υπερβολικό το 24αρι για εκεί που λες. Μάλλον 18αρι.

Ας πει και ο τεχνικός.

Επεξ/σία από liakjim

31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Aiki

Daikin , Fujitsu, Mitsubishi, Toshiba είναι επί το πλείστον Μαλαισία ή Ταϊλάνδη με μερικά Daikin και Mitsubishi να συναρμολογούνται Τουρκία και κάποια Fujitsu Κίνα.

Πάντως ακόμα και αυτά δεν είναι αμιγώς Ιαπωνίας πχ οι συμπιεστές των Toshiba , Mitsubishi και Daikin είναι συνήθως κινέζικοι και ποιος ξέρει τι άλλο εκεί μέσα.

Το μόνο made in Japan που ξέρουμε είναι το Daikin ururu sarara.

Από Toshiba κοιτάμε το shorai premium αλλά μου φαίνεται υπερβολικό το 24αρι για εκεί που λες. Μάλλον 18αρι.

Ας πει και ο τεχνικός.

Σας ευχαριστω τοοοοσο πολυ για την βοηθεια! θα επανελθω!

4 ώρες πριν, petalouda1980 είπε

Το μοναδικό 100% ιαπωνικό είναι το Daikin ururu sarara. Τα fujitsu δεν είναι κινέζικα αλλά made in Thailand, τουλάχιστον τα δικά μου. Γενικά να ξέρεις το 80% σε ότι παράγεται φτιάχνεται στην Κίνα ολοκληρωτικά η εν μερη.

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το μοναδικό 100% ιαπωνικό είναι το Daikin ururu sarara. Τα fujitsu δεν είναι κινέζικα αλλά made in Thailand, τουλάχιστον τα δικά μου. Γενικά να ξέρεις το 80% σε ότι παράγεται φτιάχνεται στην Κίνα ολοκληρωτικά η εν μερη.

Αν δεν κάνω λάθος, θυμάμαι ότι εμφανίστηκε μέλος εδώ και είπε ότι πήρε asyg24klca που έλεγε made in China...

6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Edit , όντως καλά θυμόμουν

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν κάνω λάθος, θυμάμαι ότι εμφανίστηκε μέλος εδώ και είπε ότι πήρε asyg24klca που έλεγε made in China...

Edit , όντως καλά θυμόμουν

Οκ, από ότι φαίνεται έχουν διαφορες μονάδες παραγωγής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω ένα πρόβλημα με ένα κλιματιστικό 24αρι της Gree που αγόρασα. Πρόκειται για το μοντέλο Βοra.

Είδα οτι στο τηλεχειριστήριο εχει μονο 3 σκάλες (!!!), δηλαδή δεν υπάρχει silent mode.

Ακόμα και στην πρώτη σκάλα κάνει αρκετο θόρυβο σε σημείο που δεν αντέχεται όταν εχει ησυχία στο σπίτι.

Επίσης η λειτουργία του δεν σταματάει ποτέ είτε το βάλω 22 βαθμούς ειτε 30.

Ένα Μitsubishi Ιnverter που ειχα παλιότερα σταματούσε οταν έπιανε τη  θερμοκρασία που ήθελες...

Επίσης θέλω να αγοράσω ενα 9αρι για το υπνοδωμάτιο, και σκεφτόμουν το fairy της Gree αλλά δεν ξερω αν εχει silent mode.

Χρειάζομαι κάποιο που να κανει οσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο.

Έχετε να μου προτείνετε κατι?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Shine_In_The_Night

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...