Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Lazostat είπε

Καποια αποψη για τα tesla κλιματιστικα;

Επισης στα χαρακτηριστικα οταν λεει για ετησια καταναλωση ειτε για ζεστη, ειτε για κρυο, υπολογιζει καποιο μεσο ορο ή εαν δουλευει non stop; Και γιατι για την θερμανση οι kWh ειναι πολλαπλασιες; Η διαφορα ειναι στο ενα λιγοτερο Α. Οι μηνες πανω κατω ιδιοι θα ειναι. 4,5 για θερμανση και αλλοι τοσοι για ψυξοι.

Άγνωστη μάρκα. Καλύτερα κοίτα για TCL. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα. Μια ερωτηση. Αναμεσα στο  inventor comfort και αυτο εδω της Daikin πιο ειναι καλυτερο;

https://www.skroutz.gr/s/18640825/Daikin-Perfera-FTXM25N-RXM25N9.html#reviews

για το Daikin μου χατε πει πως υπαρχει επεκταση εγγυησης αν αγοραστει μεσω blue dealer, τι ειναι αυτο; μεσω εξοικονομω γινεται;

Ξέρει κανείς σε ποια σημεία βρίσκονται οι βίδες για την αφαίρεση της μάσκας της εσωτερικής μονάδας από ένα Fujitsu ASYG24 KLCA; Υπάρχουν ορισμένες βίδες που είναι κάπου κρυμμένες με κάποια πλαστικά καλύμματα και δεν φαίνονται, το είχα παρατηρήσει αυτό όταν μου έβαζε το μηχάνημα ο τεχνικός, όμως τώρα δεν θυμάμαι που βρίσκονται και ως αποτέλεσμα δεν μπορώ να αφαιρέσω το καπάκι. Θέλω να του κάνω ένα καθάρισμα μόνος μου εν όψει καλοκαιριού.

Έχει κάποιος φίλος το παρακάτω να μοιραστεί μια γνώμη σχετική με το θόρυβο έσω έξω;

https://www.skroutz.gr/s/18225693/Inventor-Premium-PR1VI32-09WF-PR1VO32-09.html

Οποιαδήποτε άποψη θα ήταν ευπρόσδεκτη

13 ώρες πριν, Lazostat είπε

Καποια αποψη για τα tesla κλιματιστικα;

Επισης στα χαρακτηριστικα οταν λεει για ετησια καταναλωση ειτε για ζεστη, ειτε για κρυο, υπολογιζει καποιο μεσο ορο ή εαν δουλευει non stop; Και γιατι για την θερμανση οι kWh ειναι πολλαπλασιες; Η διαφορα ειναι στο ενα λιγοτερο Α. Οι μηνες πανω κατω ιδιοι θα ειναι. 4,5 για θερμανση και αλλοι τοσοι για ψυξοι.

Τα tesla πρέπει να είναι φασόν aux.

Δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου feedback.

Από φθηνά θα κοίταγα TCL . Και τα έχουμε δει με θετικό feedback ως τώρα και έχουν και 10 έτη εγγύησης.

11 ώρες πριν, artist1 είπε

Καλημέρα. Μια ερωτηση. Αναμεσα στο  inventor comfort και αυτο εδω της Daikin πιο ειναι καλυτερο;

https://www.skroutz.gr/s/18640825/Daikin-Perfera-FTXM25N-RXM25N9.html#reviews

για το Daikin μου χατε πει πως υπαρχει επεκταση εγγυησης αν αγοραστει μεσω blue dealer, τι ειναι αυτο; μεσω εξοικονομω γινεται;

Από αυτά που έχουμε δει εδώ από άλλα μέλη, το perfera πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα 9άρια της αγοράς. go for it

Ερωτήσεις για blue dealer κτλ https://www.daikin.gr/el_gr/contact.html

Να το προτιμήσεις.

9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ξέρει κανείς σε ποια σημεία βρίσκονται οι βίδες για την αφαίρεση της μάσκας της εσωτερικής μονάδας από ένα Fujitsu ASYG24 KLCA; Υπάρχουν ορισμένες βίδες που είναι κάπου κρυμμένες με κάποια πλαστικά καλύμματα και δεν φαίνονται, το είχα παρατηρήσει αυτό όταν μου έβαζε το μηχάνημα ο τεχνικός, όμως τώρα δεν θυμάμαι που βρίσκονται και ως αποτέλεσμα δεν μπορώ να αφαιρέσω το καπάκι. Θέλω να του κάνω ένα καθάρισμα μόνος μου εν όψει καλοκαιριού.

5 βίδες. Η πέμπτη κάτω από το πλαστικό καπάκι στα δεξιά:

6c9adc58c96af703b0acbe2cff2ed60c.png

https://manualzz.com/download/52558381

• Like 2
  • Thanks 1

καλησπέρα παιδια, ψάχνω να βαλω στο σπίτι δυο κλιματιστικά μεσω του εξοικονομώ. ψάχνω ενα 24αρι και ενα 12αρι. τι εχετε να προτείνετε; γενικά εχω ακούσει καλα λογια για τα inventor στο Σκρουτζ βλέπω πολλά θετικά σχόλια για 2 μοντέλα toyotomi

25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από αυτά που έχουμε δει εδώ από άλλα μέλη, το perfera πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα 9άρια της αγοράς. go for it

Ερωτήσεις για blue dealer κτλ https://www.daikin.gr/el_gr/contact.html

Να το προτιμήσεις.

Παλι καλα που εχουμε και σενα να μας βοηθας!

Μια τελευταια ερωτηση και απο το king λες να το προτιμήσω το Daikin?

19 λεπτά πριν, someone- είπε

καλησπέρα παιδια, ψάχνω να βαλω στο σπίτι δυο κλιματιστικά μεσω του εξοικονομώ. ψάχνω ενα 24αρι και ενα 12αρι. τι εχετε να προτείνετε; γενικά εχω ακούσει καλα λογια για τα inventor στο Σκρουτζ βλέπω πολλά θετικά σχόλια για 2 μοντέλα toyotomi

Σε γενικές γραμμές δεν προτείνουμε toyotomi κυρίως λόγω μικρής εγγύησης (2 χρόνια) και λίγο παλαιολιθικού τύπου συμπεριφορά (ειδικά σε θέρμανση και για τα μεγάλα μοντέλα).

Για προτάσεις -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

5 λεπτά πριν, artist1 είπε

Μια τελευταια ερωτηση και απο το king λες να το προτιμήσω το Daikin?

Δύσκολο ερώτημα. Προσωπικά θα έπαιρνα το daikin αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο χαρακτηριστικό είναι πιο σημαντικό για σένα (πχ εγγύηση, υποστήριξη , χαρακτηριστικά κτλ ). 

• Like 1
  • Thanks 1

35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε γενικές γραμμές δεν προτείνουμε toyotomi κυρίως λόγω μικρής εγγύησης (2 χρόνια) και λίγο παλαιολιθικού τύπου συμπεριφορά (ειδικά σε θέρμανση και για τα μεγάλα μοντέλα).

Για προτάσεις -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δύσκολο ερώτημα. Προσωπικά θα έπαιρνα το daikin αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο χαρακτηριστικό είναι πιο σημαντικό για σένα (πχ εγγύηση, υποστήριξη , χαρακτηριστικά κτλ ). 

οντως η διαφορα 3 χρονια εγγυηση με 10 χρονια ειναι μεγαλη!

η υποστηριξη του inventor ειναι καλυτερη σωστα;

τωρα στα χαρακτηριστικα διαφερουν πολυ; κυριως να ζεσταινει καλα και να μην καιει πολυ ρευμα με ενδιαφερει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Το εξοικονομώ μου δίνει 1700 ευρώ θεωρώ ειναι καλα να δωσω μεχρι 1000ευρω.

2.  Νέα αγορά.

3. Δε με ενδιαφέρει από ποιο κατάστημα θα είναι, εμπορεύεται μηχανήματα και ο τεχνικός που θα μου το περάσει θα πάρω τιμή και από αυτόν.

4. Η χρήση του 70% ψυξη 30% θέρμανση

5. Περιαστική πηγή θέρμανσης και για ψύξη

6. ενιαίος χώρος 50τμ περίπου σαλονοτραπεζαρια.

7. Η περιοχή που μένω είναι το Άστρος Αρκαδίας 40αρια το καλοκαίρι σίγουρα πανω απο το 0 νομιζω παιζει 2-3 και πανω.

8. καλοδεχούμενα τα οποια έξτρα έχει. ο ιονιστης ναι νομίζω ειναι χρήσιμο το wifi δε το θεωρώ τοσο.

9. η μόνωση θα ειναι καλη 8 πόντους, το σπίτι μπροστά βλέπει βορρά, 6-7 χλμ απο θάλασσα, οχι ιδιαίτερη υγρασία και λίγο κρύο το χειμώνα μείον δε πέφτει, καλοκαίρι σηκώνει και 40.

Θερμικές Απώλειες 

4621.16Watt

3974.20KCal/h

96.27Watt/m2

82.80KCal/h/m2 

το διορθωσα και έβαλα τα τετραγωνικά και τις μπαλκονόπορτες του χώρου που θέλω το κλιματιστικό και όχι ολου του σπιτιού.

Επεξ/σία από someone-

4 λεπτά πριν, artist1 είπε

οντως η διαφορα 3 χρονια εγγυηση με 10 χρονια ειναι μεγαλη!

η υποστηριξη του inventor ειναι καλυτερη σωστα;

τωρα στα χαρακτηριστικα διαφερουν πολυ; κυριως να ζεσταινει καλα και να μην καιει πολυ ρευμα με ενδιαφερει

Με blue dealer πάει 5 χρόνια εγγύηση και από ότι ξέρω με έξτρα χρήματα πάει και παραπάνω (δεν θυμάμαι ακριβώς).

Της Inventor η υποστήριξη πρέπει να είναι καλύτερη.

Πόσες απώλειες σου βγάζει είπαμε ο χώρος;

2 λεπτά πριν, someone- είπε

Θερμικές Απώλειες 

11281.62Watt

9702.20KCal/h

80.58Watt/m2

69.30KCal/h/m2

Αυτά είναι για 140τμ οπότε υποθέτω έβαλες όλο το σπίτι.

Θα πρέπει να το τρέξεις μόνο για τον χώρο που θες να καλύψεις (οπότε αντίστοιχα και τα ανοίγματα).

• Like 1

Στις 7/5/2021 στις 4:32 ΜΜ, liakjim είπε

Για περιστασιακή χρήση που λες, δεν θα φοβόμουν ιδιαίτερα τα ελάχιστα watts , άσε που στα haier (μιας και το dark είναι φασόν haier) έχουμε δει στην πράξη ότι πάνε πιο χαμηλά από όσο λένε.

Πάντως αν έχεις βάλει σωστά τα στοιχεία , οι απώλειες σε πάνε σε μεγαλύτερο από 18άρι αν και είσαι Κρήτη οπότε η θέρμανση θα είναι πιο εύκολη. Φυσικά η εφαρμογή αυτή είναι μπακαλίστικη, οπότε ας ρωτήσεις κάποιον επαγγελματία.

Σκέψου και την παρακάτω επιλογή : https://www.skroutz.gr/s/19368321/Toshiba-Shorai-Premium-B22J2KVRG-E-22J2AVRG-E.html

7 χρόνια εγγύηση, δεν έχει την υποστήριξη της inventor και το wifi είναι έξτρα, αλλά θα καίει λιγότερο (μη με ρωτήσεις πόσο).

Καταρχάς δεν θα με απασχολούσε η έλλειψη eurovent μιας και το haier tundra (ή το tide δεν θυμάμαι σε ποιο βασίζεται) έχει κανονικά.

Η αλήθεια είναι ότι η ψύξη είναι πιο απλή από τη θέρμανση, με πολύ μικρότερες καταναλώσεις, οπότε όντως η ψαλίδα είναι μικρότερη από τα καλά μηχανήματα. Ειδικά ανάμεσα στα καλά κινέζικα (όπως είναι το haier). Υπόψη ότι και το toshiba έχει κινέζικα εντόσθια (gmcc).

Προσωπικά δεν έχω άποψη, ούτε νομίζω ότι θα βρεις εύκολα κάποιον που να τα έχει πάρει και τα 2 για να συγκρίνει. Απλά ότι έχουμε διαβάσει στο φόρουμ. Ευχαριστημένοι είναι γενικά όσοι έχουν εμφανιστεί με haier και toshiba, με τα δεύτερα να φαίνεται ότι έχουν το κάτι παραπάνω.

Για το shorai διάβασα το παρακάτω χαρακτηριστικό:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ FIREPLACE

Με αυτή την πρωτοποριακή λειτουργία της Toshiba, το κλιματιστικό λειτουργεί ως διαχύτης της θερμότητας που προέρχεται από άλλες πηγές οι οποίες μπορεί να υπάρχουν στο χώρο, όπως το τζάκι ή το καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στην καλύτερη απόδοση της θερμότητας, μεγιστοποιώντας την απόδοση όλου του συστήματος θέρμανσης που διαθέτει ο χώρος σας, εξοικονομώντας σας χρήματα

Τι ακριβώς κάνει δεν κατάλαβα, καθώς έχω ενεργειακό τζάκι αέρα.

3 λεπτά πριν, isnogood_bad είπε

Για το shorai διάβασα το παρακάτω χαρακτηριστικό:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ FIREPLACE

Με αυτή την πρωτοποριακή λειτουργία της Toshiba, το κλιματιστικό λειτουργεί ως διαχύτης της θερμότητας που προέρχεται από άλλες πηγές οι οποίες μπορεί να υπάρχουν στο χώρο, όπως το τζάκι ή το καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στην καλύτερη απόδοση της θερμότητας, μεγιστοποιώντας την απόδοση όλου του συστήματος θέρμανσης που διαθέτει ο χώρος σας, εξοικονομώντας σας χρήματα

Τι ακριβώς κάνει δεν κατάλαβα, καθώς έχω ενεργειακό τζάκι αέρα.

The fireplace scenario

Daikin systems are flexible and easy to adapt for any room, including spaces that contain additional heat sources, such as a fireplace.

› Rooms that contain a fireplace tend to be warmer and have a temperature that is higher than the original setting.
› When there is a temperature difference in a room and a fireplace is in use, the air conditioner will switch to a “fan only mode,” to distribute heat from the fireplace to other rooms.
› The air flow decreases, the more the room temperature gets to its original setting. Once the room temperature drops below set point, the compressor of the unit will start again.
› If needed this function can be disabled by the user if no fireplace is present. 

https://www.daikin.eu/en_us/product-group/air-to-air-heat-pumps/optimised-heating-4.html

• Like 1

19 ώρες πριν, liakjim είπε

gree

Η ψύξη είναι πιο απλή άρα μικρότερο σχετικά το όφελος.

Στο seer είναι στάνταρ τα σημεία ελέγχου.

Πχ το 24άρι haier (και άρα μάλλον και το inventor) έχει 5.1eer στους 30C και το shorai 4.8 στα 5.16ΚW φορτίου άρα καίνε κάπου 1000W εκεί.

Πότε καίνε όμως 1000W στην πράξη; Μάλλον σπάνια; Τι γίνεται στα 500; Στα 250; Δεν δίνουν όλα στοιχεία.

πχ το 24άρι shorai έχει στους 35C με 300W δίνει 5 eer

974076e53c97658f4b1813e3fdb93731.png

Ε δεν έχουμε αντίστοιχο πινακάκι του haier για να συγκρίνουμε. Οπότε άγνωστο.

Και αν το inventor  δεν μπορεί να κατέβει στα 300W όπως το shorai όταν ο χώρος θέλει λίγα watts αλλά πχ ανοιγοκλείνει από τα 450W; (τυχαίο νούμερο).

Πόσο μέσο eer θα δίνει;

Δεν ξέρουμε.

Οπότε δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

ΥΓ Το asyg24klca κατεβαίνει στα 100W! Αναρωτιέμαι πόσο eer θα έχει εκεί.

Κατατοπιστικόστατος και σε ευχαριστώ για την επεξήγηση και την ανάλυση.

Οπότε απ'οτι κατάλαβα θα πρότεινες και τα δύο εξίσου το ίδιο και λόγω συγκεκριμένης χρησης δεν ξεφεύγει κάποιο (dark vs shorei) με διαφορά σε σύνολο χαρακτηριστικών σωστα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, nito32003 είπε

Οπότε απ'οτι κατάλαβα θα πρότεινες και τα δύο εξίσου το ίδιο και λόγω συγκεκριμένης χρησης δεν ξεφεύγει κάποιο (dark vs shorei) με διαφορά σε σύνολο χαρακτηριστικών σωστα;

Προσωπικά θα έπαιρνα το Shorai premium. 

Το dark δεν παύει να έχει το πλεονέκτημα της εγγύησης (10 αντί για 7 χρόνια), καλύτερη υποστήριξη λόγω Inventor ενώ φαίνεται και πιο δυνατό χωρίς να έχει σημαντικά μειονεκτήματα. Σίγουρα θα χάνει σε ελάχιστα watts ( το dark λογικά θα πάει όχι κάτω από 500W σε θέρμανση όπως μας έχει δείξει με το επίσης φασόν haier του ( General Electric GES-NMG70 Prime+) ο φίλος @stazzy1978 ) , οπότε λογικά το shorai θα πρέπει να παίζει με μικρότερες συνολικές καταναλώσεις (μάλλον). Για ψύξη δεν θυμάμαι να έχουμε δει μετρήσεις.

Οπότε θα πρέπει να δεις προς τα που κλίνει η ζυγαριά σου.

Σίγουρα το dark δεν φαίνεται άσχημη αγορά και αλλού χάνεις και αλλού κερδίζεις.

Επεξ/σία από liakjim

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...