Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, pan05 είπε

Καλημέρα,

Έχω ένα morris 12άρι 10ετίας το οποίο λειτούργησε κομπλέ όλο το χειμώνα αλλά ένα ωραίο πρωί πήγε να ανοίξει και έριξε την ασφάλεια.

Τη σήκωσα ξανά αλλά η εξωτερική μονάδα δεν ξαναδούλεψε ποτέ από τότε. Συγκεκριμένα η εσωτερική μονάδα ανάβει, κατεβάζει περσίδες αλλά όταν θεωρητικά θα έπρεπε να ξεκινήσει να βγάζει αέρα (ζεστό ή κρύο δεν έχει σημασία), πλέον αναβοσβήνει ένας κωδικός ο οποίος δεν διαβάζεται γιατί εδώ και χρόνια έχουν καεί τα leds της οθόνης της εσωτερικής μονάδας..

Μίλησα τηλεφωνικά με την αντιπροσωπία και ο άνθρωπος μου είπε ότι με μεγάλη πιθανότητα είναι πλακέτα. Αν ισχύει αυτό, το κόστος επισκευής είναι απαγορευτικό.

Με βάση την εμπειρία σας, έχει νόημα να ψάξω ηλεκτρονικό μήπως μπορεί να την επισκευάσει; Έχετε κάποιον υπόψη στη Θεσσαλονίκη;

Ευχαριστώ θερμά όλους

Είναι inverter η on off ?

εγώ προσωπικά θα έκανα μια υπέρβαση να πάρω ένα κλιματιστικό σύγχρονο εφόσον η βλάβη ξεπερνάει τα 150/ευρώ 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα, inverter είναι (ήταν). Γενικά δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αλλα τη δουλειά με τον εναν ή τον αλλο τροπο την εκανε.

Τώρα είναι μεγάλο το κόστος για καινούργιο και έλεγα μήπως μπορεί να γίνει κάποια επισκευή για να παραταθεί η ζωή του αλλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ..

15 λεπτά πριν, pan05 είπε

Καλημέρα, inverter είναι (ήταν). Γενικά δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αλλα τη δουλειά με τον εναν ή τον αλλο τροπο την εκανε.

Τώρα είναι μεγάλο το κόστος για καινούργιο και έλεγα μήπως μπορεί να γίνει κάποια επισκευή για να παραταθεί η ζωή του αλλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ..

Υπάρχουν οικονομικές λύσεις πχ tcl elite 12 αρι με 10 χρόνια εγγύηση και κόστος από 325 ευρώ για καινούργιο ,σκέψου πόσο θες για επισκευή και αποφασισε

Στις 25/3/2021 στις 10:06 ΜΜ, liakjim είπε

Είπα και εγώ, δεν θα κάνει defrost το asyg24klca? 😕

Τουλάχιστον κράτησε λίγο ( 2 1/2 λεπτά) :

652324479_Screenshot2021-03-25220254.jpg.f2451395323ba248d501e6be822e8d58.jpg

@mmike2503, τώρα που τελειώνει ο χειμώνας, τι είδες στο kmta; Πώς πήγε με τα defrost;

Να σου πω την αλήθεια δεν το μετράω πλέον γιατί ο υπολογιστής είναι μακριά. Όλο το χειμώνα δούλευα τα καλοριφέρ και το kmta συνδυαστικά. Οποτε δουλευα το kmta δεν το κατάλαβα ποτέ να κάνει defrost, βέβαια εδώ που είμαι δεν είχα και πότε εξωτερική κάτω από 5 βαθμούς

• Thanks 1

καλησπέρα

Ενδιαφέρομαι για ένα κλιματιστικό για μικρό χώρο γραφείου (γύρω στα 9τμ) και θα ήθελα την βοήθειά σας

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα από το comment αυτό

1. ποσό που διαθέτω - θα ήθελα να μην βγει πάνω από 500 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση (η οποία θεωρώ ότι θα χρειαστεί λεφτά!). Αν δεν γίνεται όμως αλλιώς θα προτιμούσα μια σωστή δουλειά κι ας κοστίσει παραπάνω

2. Πρακτικά νέα εγκατάσταση αλλά έχω χρησιμοποιήσει στον ίδιο χώρο ένα φορητό κλιματιστικό 10.000BTU (argo snappy) με το  οποίο ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος σε απόδοση αλλά με πέθαινε ο θόρυβος

3. Θα προτιμούσα κατάστημα στην (ανατολική) Θεσσαλονίκη ώστε να γλιτώσω μεταφορικά και να μην έχω τρεξίματα αν προκύψει ανάγκη για εγγύηση

4. χρήση : 99% ψύξη - 1% θέρμανση (απλά να υπάρχει)

5. συχνότητα χρήσης : εργάσιμες μέρες και ώρες σε καλοκαιρινούς μήνες για τηλεργασία :) (συν μερικές ώρες παραπάνω για διάφορες άλλες δουλειές)

6. χώρος : δωμάτιο 9τμ με γραφείο , υπολογιστή και μερικές ακόμα ηλεκτρονικές συσκευές

7. τοποθεσία : Ανατολική Θεσσαλονίκη μακριά από θάλασσα, θερμοκρασίες πέρσι 0-35 , http://penteli.meteo.gr/stations/thessaloniki/ (αν και ο συγκεκριμένος σταθμός είναι αρκετά μακριά και κοντά σε θάλασσα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να βρω πληροφορίες για πιο κοντά)

8. επιθυμητά χαρακτηριστικά : wifi , αθόρυβο , μεγάλη εγγύηση

9. πληροφορίες : το δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο με αλουμινένιο κούφωμα και διπλά τζάμια, όχι μπαλκόνι / μπαλκονόπορτα. Ταβάνι σε ύψος 2.70. Πολυκατοικία 20ετίας , όροφος προτελευταίος (έχει δλδ άλλα διαμερίσματα κι από πάνω κι από κάτω)

10. το εργαλείο υπολογισμού θερμικών απωλειών πρακτικά δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί δεν επιτρέπει ούτε τόσο λίγα τετραγωνικά να βάλεις (9) ούτε χώρο χωρίς μπαλκονόπορτα, κλπ

Σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης, επειδή όπως αναφέρω δεν υπάρχει μπαλκόνι, θα πάει μάλλον στην ταράτσα η εξωτερική μονάδα. Οπότε και αρκετό μήκος σωλήνες θα χρειαστούν και μάλλον θα χρειαστεί να φέρω και κάποιο ανυψωτικό για να μπορέσει ο μάστορας να κλείσει στην εξωτερική μεριά τις τρύπες που θα γίνουν. Οπότε αναμένω αρκετό κόστος εγκατάστασης

κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!

Καλησπέρα σας,

Θελω να αγορασω ενα 24αρι κλιματιστικο low cost, που να υπαρχουν καλες κριτικες σε σχεση ποιοτητας τιμης. Με ενδιαφερει για λειτουργια κατα κυριο λογο ψυξης για οικιακη χρηση στην Αθηνα. Βασικα λεω low cost επειδη το διαθεσιμο budget ειναι περιορισμενο, οποτε θα εκτιμουσα αν μπορω να εχω δυο τρεις προτασεις με κλιμακουμενη καταταξη κοστους. Ευχαριστω.

50 λεπτά πριν, atrias είπε

καλησπέρα

Ενδιαφέρομαι για ένα κλιματιστικό για μικρό χώρο γραφείου (γύρω στα 9τμ) και θα ήθελα την βοήθειά σας

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα από το comment αυτό

1. ποσό που διαθέτω - θα ήθελα να μην βγει πάνω από 500 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση (η οποία θεωρώ ότι θα χρειαστεί λεφτά!). Αν δεν γίνεται όμως αλλιώς θα προτιμούσα μια σωστή δουλειά κι ας κοστίσει παραπάνω

2. Πρακτικά νέα εγκατάσταση αλλά έχω χρησιμοποιήσει στον ίδιο χώρο ένα φορητό κλιματιστικό 10.000BTU (argo snappy) με το  οποίο ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος σε απόδοση αλλά με πέθαινε ο θόρυβος

3. Θα προτιμούσα κατάστημα στην (ανατολική) Θεσσαλονίκη ώστε να γλιτώσω μεταφορικά και να μην έχω τρεξίματα αν προκύψει ανάγκη για εγγύηση

4. χρήση : 99% ψύξη - 1% θέρμανση (απλά να υπάρχει)

5. συχνότητα χρήσης : εργάσιμες μέρες και ώρες σε καλοκαιρινούς μήνες για τηλεργασία :) (συν μερικές ώρες παραπάνω για διάφορες άλλες δουλειές)

6. χώρος : δωμάτιο 9τμ με γραφείο , υπολογιστή και μερικές ακόμα ηλεκτρονικές συσκευές

7. τοποθεσία : Ανατολική Θεσσαλονίκη μακριά από θάλασσα, θερμοκρασίες πέρσι 0-35 , http://penteli.meteo.gr/stations/thessaloniki/ (αν και ο συγκεκριμένος σταθμός είναι αρκετά μακριά και κοντά σε θάλασσα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να βρω πληροφορίες για πιο κοντά)

8. επιθυμητά χαρακτηριστικά : wifi , αθόρυβο , μεγάλη εγγύηση

9. πληροφορίες : το δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο με αλουμινένιο κούφωμα και διπλά τζάμια, όχι μπαλκόνι / μπαλκονόπορτα. Ταβάνι σε ύψος 2.70. Πολυκατοικία 20ετίας , όροφος προτελευταίος (έχει δλδ άλλα διαμερίσματα κι από πάνω κι από κάτω)

10. το εργαλείο υπολογισμού θερμικών απωλειών πρακτικά δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί δεν επιτρέπει ούτε τόσο λίγα τετραγωνικά να βάλεις (9) ούτε χώρο χωρίς μπαλκονόπορτα, κλπ

Σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης, επειδή όπως αναφέρω δεν υπάρχει μπαλκόνι, θα πάει μάλλον στην ταράτσα η εξωτερική μονάδα. Οπότε και αρκετό μήκος σωλήνες θα χρειαστούν και μάλλον θα χρειαστεί να φέρω και κάποιο ανυψωτικό για να μπορέσει ο μάστορας να κλείσει στην εξωτερική μεριά τις τρύπες που θα γίνουν. Οπότε αναμένω αρκετό κόστος εγκατάστασης

κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211857-juro-pro-refresh-eco-ii-9k

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211807-juro-pro-airwave-eco-ii-9k

Follow me και 10 χρόνια εγγύηση.

16 λεπτά πριν, Saouthpaw είπε

Καλησπέρα σας,

Θελω να αγορασω ενα 24αρι κλιματιστικο low cost, που να υπαρχουν καλες κριτικες σε σχεση ποιοτητας τιμης. Με ενδιαφερει για λειτουργια κατα κυριο λογο ψυξης για οικιακη χρηση στην Αθηνα. Βασικα λεω low cost επειδη το διαθεσιμο budget ειναι περιορισμενο, οποτε θα εκτιμουσα αν μπορω να εχω δυο τρεις προτασεις με κλιμακουμενη καταταξη κοστους. Ευχαριστω.

https://www.skroutz.gr/s/23190373/TCL-Elite-Premium-PRM-24CHSA-White.html

https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Θα προτιμούσα το 2ο.

Αν δεν βιάζεσαι, συνήθως Μάιο παίζουν προσφορές πχ έχουμε δει το παρακάτω στα 599€ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/210658-morris-wfin70140 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

https://www.skroutz.gr/s/23190373/TCL-Elite-Premium-PRM-24CHSA-White.html

https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Θα προτιμούσα το 2ο.

Αν δεν βιάζεσαι, συνήθως Μάιο παίζουν προσφορές πχ έχουμε δει το παρακάτω στα 599€ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/210658-morris-wfin70140 

Ευχαριστω για την ενημερωση !!! Για αυτο τι γνωμη εχετε ?

https://www.skroutz.gr/s/15038917/TCL-Elite-TAC-24CHSA-XA51.html

Επεξ/σία από Saouthpaw

36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Πρακτικά αν κατάλαβα καλά, η διαφορά αυτών των δύο είναι ότι το κατά 50 ευρώ ακριβότερο airwave έχει το wifi ενώ το refresh θέλει χωριστό αντάπτορα. Δεν διαφέρουν σε κάτι άλλο σωστά;

Το "follow me" που αναφέρεις είναι λογικά αυτό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία βάση του αισθητήρα στο μέσα στο χειριστήριο ε;

Επίσης μια ακόμα ερώτηση. Διάβασα που αναφέρεις ότι με πολύ μικρό μήκος σωλήνα μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας υπάρχει πρόβλημα (καταπόνηση και πιθανών αυξημένη κατανάλωση). Υπάρχει μήπως κάποιο θέμα με πολύ μεγάλο μήκος σωλήνα; Στην περίπτωσή μου πρέπει να διασχίσει έναν όροφο και να ανέβει ταράτσα.

9 λεπτά πριν, atrias είπε

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Πρακτικά αν κατάλαβα καλά, η διαφορά αυτών των δύο είναι ότι το κατά 50 ευρώ ακριβότερο airwave έχει το wifi ενώ το refresh θέλει χωριστό αντάπτορα. Δεν διαφέρουν σε κάτι άλλο σωστά;

Το "follow me" που αναφέρεις είναι λογικά αυτό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία βάση του αισθητήρα στο μέσα στο χειριστήριο ε;

Επίσης μια ακόμα ερώτηση. Διάβασα που αναφέρεις ότι με πολύ μικρό μήκος σωλήνα μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας υπάρχει πρόβλημα (καταπόνηση και πιθανών αυξημένη κατανάλωση). Υπάρχει μήπως κάποιο θέμα με πολύ μεγάλο μήκος σωλήνα; Στην περίπτωσή μου πρέπει να διασχίσει έναν όροφο και να ανέβει ταράτσα.

Ναι δεν βλέπω άλλη διαφορά.

Στα εγχειρίδια εγκατάστασης έχουν πάντα πινακακια με επιτρεπόμενες αποστάσεις και με διορθωτικά μέτρα ( συμπλήρωση φρεον) και πτώση απόδοσης.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Saouthpaw είπε

Ευχαριστω για την ενημερωση !!! Για αυτο τι γνωμη εχετε ?

https://www.skroutz.gr/s/15038917/TCL-Elite-TAC-24CHSA-XA51.html

Παλιό μοντέλο. Πάνω κάτω τα ίδια είναι. Τυπικές αποδόσεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι σε αναζήτηση για αγορά κλιματιστικού και θα ήθελα να με βοηθήσετε.

Το διαμέρισμα είναι στα 90 τετραγωνικά, ενιαία σαλονοκουζινα, τρία δωμάτια  και  το μπάνιο. Η μονάδα θα μπει στο μπαλκόνι και μάλλον ψηλά στον τοίχο και η εσωτερική μονάδα στην σαλονοκουζινα με πρόσωπο προς τα τρία δωμάτια. Να σημειώσω επιπλέον ότι το διαμέρισμα είναι πρώτο όροφο και τα κουφώματα είναι αλουμινίου λευκά αλλά από τους πρώτους τύπους που  βγήκαν. Άρα η μόνωση δεν είναι και η καλύτερη θα έλεγα. Το κλιματιστικό το θέλω περισσότερο για θέρμανση και δευτερεύον η ψύξη. Το μπάτζετ μου είναι περίπου μέχρι τα 1000 ευρώ.

Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Manifesto

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Έχω ένα συμβατικό 12.000btu σε γκαρσονιερα 40τμ

Φίλος μου χαρίζει απο μαγαζί που έκλεισε 4 ετων 24.000btu inverter.

Αξίζει να τον τοποθετισω αντί του συμβατικού στην γκαρσονιέρα????

Η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι απαγορευτική????

Ισχύει αυτός ο πίνακας?

Βάση αυτού με συμφαιρει.......

IMG_20210331_004037.jpg

Επεξ/σία από TolisT1985

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, TolisT1985 είπε

Γεια σας.

Έχω ένα συμβατικό 12.000btu σε γκαρσονιερα 40τμ

Φίλος μου χαρίζει απο μαγαζί που έκλεισε 4 ετων 24.000btu inverter.

Αξίζει να τον τοποθετισω αντί του συμβατικού στην γκαρσονιέρα????

Η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι απαγορευτική????

Ισχύει αυτός ο πίνακας?

Βάση αυτού με συμφαιρει.......

IMG_20210331_004037.jpg

Με τα δεδομενα που δινεις αν το μεταχειρισμενο 24αρι αποδιδει αρτια αξιζει να το βαλεις!

Η καταναλωση εχει να κανει με την επιθυμητη θερμοκρασια που του οριζεις! Δηλαδη μην εχεις στο μυαλο σου δουλευω περισσοτερες ωρες το 24αρι και με μεγαλυτερη επιθυμητη θερμοκρασια και ξοδευω λιγοτερο

ή το ιδιο ρευμα! Αυτο σε καμια περιπτωση!!!! Απενταντιας μεγαλυτερη θα εχεις!

Αρα με τον ιδιο τροπο οπως δουλευεις το 12αρι, δουλευεις και το 24αρι σιγουρα θα εχεις μια καλυτερη καταναλωση!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...