Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι πόσο max kw ημερήσια εχεται δει στις μονάδες σας;

πλησιασα τις 40 kw χθες και δεν θυμάμαι μεγαλύτερο νούμερο.

Βεβαια σε αυτές τις συνθήκες κανεις τον σταυρο σου που έχεις ρεύμα να κάψεις.

88418831-451C-4140-94DA-2F46C30871BD.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χωρίς διαγράμματα κτλ, κατανάλωση και των τριών τις 2 προηγούμενες μέρες, 30 και 42 κιλοβατώρες. Η μερίδα του λέοντος στο ΤΟΥΟ 18Κ με ζήτηση 22 για να εχω 20,6 . Στο 22 και τα μικρά αλλά πιο αποδοτικά κλιματιστικά.

Παράπονο δεν έχω καυτό αέρα έβγαζαν όλα σε ρύθμιση από 22 και πάνω με τίμημα μόνο όσο περισσόερο ήθελα τόσο ανέβαινε η κατανάλωση. Λογικό. Έγινε προφανής πάντως η οριακή λειτουργία του ΤΟΥΟ για τον χώρο. Εβγαζε ότι ζήτησα αλλά έπαιζε στα 1300-1500 watt. Δεν καταλάβαινε jesus από defrost πάντως αν και καλλυμμένο με χιόνι στο πλαι του μερικες στιγμές. 1-2  15λεπτα ντεφροστ πηρα χαμπαρι.

10 ευρώ ρεύμα για θερμοκρασίες 0 βαθμών και βγάλε το βρίσκω τέλειο και δεν κρύωσε κανείς στο σπίτι. Πόρτα μπάνιου ανοικτή για ευνόητους λόγους :)

Βρήκα παλιά κοινόχρηστα πετρελαίου και είναι να κλαις με το τι πλήρωνα για την αίσθηση.  Να τονίσω ότι δεν είχαμε παρά μια πεντάλεπτη διακοπή ρεύματος.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Like 1

9 ώρες πριν, Sebu είπε

Παντως οτι και να λεμε με αυτο τον καιρο εξω τη γλυκια ζεστασια του καλοριφερ δεν θα στη δωσει κανενα κλιματιστικο. Συν του οτι τραβαει και κρυο υγρασια απο τους τοιχους και ζεσταινει και τα μπανια πετσετες.

Δουλεψα το καλοριφερ απο τις λιγες φορες φετος (χαμηλα θερμοσταστης στους 20 να ανοιγοκλεινει) και το σπιτι ειναι μπομπα και μονο περιοδικα σε χωρους που μετακινουμαι εχω βαλει βοηθητικα τα κλιματιστικα για λιγο με ζητουμενη 21-22 ισα να βοηθανε το καλοριφερ. Με κλιματιστικα μονο απλα νιωθεις οτι ζεσταινεται ο αερας αλλα οχι ο χωρος, δεν ξερω πως να το περιγραψω σαν αισθηση με λογια.

Τελικα ολα χρειαζονται αναλογα με το τι εχεις να αντιμετωπισεις.

Αν αφήσεις το κλιματιστικό αρκετή ώρα μια χαρά ζεσταίνεται και ο χωρος. Απλά μέχρι τότε έχεις ενοχλητικά ρεύματα κρύου αέρα και βέβαια αν το παρακάνεις ξηραίνει πολύ τον αέρα που προσωπικά βρισκω πολύ ενοχλητικό. 

2 ώρες πριν, jonis είπε

Μια συντηρητικη οικονομικη  ρυθμιση για το sarara 19 εσωτερικη 4 εξωτερικη λογω offset 17 ζητουμενη..

February17-083132AM.png

• Like 2

19 ώρες πριν, dimostr είπε

Πολύ σωστά λες ότι αυτά είναι από την εμπειρία μου και πολλά παίζουν ρόλο 

Όμως υπάρχει μια σταθερή που δεν αλλάζει ούτε με την εμπειρία ούτε με τον τρόπο σκέψης ούτε με τίποτα και αυτή είναι η ενεργειακή ανάγκη ενός κτιρίου πχ εγώ θέλω 10 kw για θέρμανση με τα κλιματιστικά έχω Χ κόστος για τα 10 kw , πόσο θέλω με πετρέλαιο για 10 kw ? Πόσο θέλω με ξύλα για 10kw ? Πόσο θέλω με υγραέριο/φυσικό αέριο για 10 kw ?

Αυτή την σύγκριση πρέπει να κάνουμε όταν σκεφτόμαστε ποιο είναι πιο φτηνό σαν μέσο θέρμανσης 

κα8 εδώ έρχεται το μεγάλο λάθος η μάλλον η μεγάλη παρεξήγηση με τα κλιματιστικα τι εννοώ 

εαν έχεις ενεργειακές ανάγκες 10 kw και βάλεις κλιματιστικα που βγάζουν 5 kw τότε και δε θα ζεστα7εις αλλά θα κάψεις κα8 τα άντερα σου 

δεν φταίνε τα κλιματιστικα φταίει η λάθος επιλογή επάρκειας θερμαντικού μέσου 

Κλασικό παράδειγμα η πεθερά μου σε διαμέρισμα του 90 με τραγική μόνωση σε σαλόνι 30+ τετραγωνικα έβαλε 12 άρι.

Αναρωτιέται τώρα πώς γίνεται το δικό μου σπίτι να είναι ζεστό με κλιματιστικά με ζήτηση 21 και το δικό της με ζήτηση 26 βάζει και καλοριφέρ λαδιού. Ψωνίζει στα κουτουρού ο κόσμος και δεν ακούει κανενα για να γλυτώσει 150 ευρώ κατα την αγορά.

21 ώρες πριν, kax54638 είπε

Από ότι φαίνεται πάνως δύσκολη υπόθεση η θέρμανση αποκλειστικά με κλιματιστικά. 

μπα η πιο εύκολη είναι.

• Like 2

2 ώρες πριν, nickolas είπε

και βέβαια αν το παρακάνεις ξηραίνει πολύ τον αέρα που προσωπικά βρισκω πολύ ενοχλητικό.

Πως το κάνει αυτό σε λειτουργία για ζεστό; Εννοείς οτι πέφτει η σχετική υγρασία τόσο πολύ

που το αντιλαμβάνεσαι και σε ενοχλεί;

23 λεπτά πριν, el00019 είπε

Πως το κάνει αυτό σε λειτουργία για ζεστό; Εννοείς οτι πέφτει η σχετική υγρασία τόσο πολύ

που το αντιλαμβάνεσαι και σε ενοχλεί;

Ναι. Ξηραίνονται οι βλεννογονοι. 

3 ώρες πριν, nickolas είπε

Αν αφήσεις το κλιματιστικό αρκετή ώρα μια χαρά ζεσταίνεται και ο χωρος. Απλά μέχρι τότε έχεις ενοχλητικά ρεύματα κρύου αέρα και βέβαια αν το παρακάνεις ξηραίνει πολύ τον αέρα που προσωπικά βρισκω πολύ ενοχλητικό. 

Όχι λιγότερο ή περισσότερο από άλλη πηγή θέρμανσης όπως έχουμε ξαναπεί.

5 ώρες πριν, jonis είπε

45Kwh έκαψε το Mitsubishi του γείτονα από 8πμ χθες μέχρι 8πμ σήμερα.

268b0e4052da357290af0a7caffcb301.png

Το οποίο mitsubishi επιτέλους συνήλθε τώρα που έπιασε 7C (το αριστον ακόμα και στους 7 έκανε defrost).

image.png.ee640c78306aaaa1161b9c15598080a0.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.Σκεφτομαι να πάρω το TOYOTOMI Izuru 9 TRN-828ZR Wifi στα 409 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση από media mark..Τοχει κανείς?διάβασα στο Σκρουτζ ότι κάνει πολύ θόρυβο.. ισχύει?

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/toyotomi-izuru-9-trn-828zr-wifi/1415279

Επεξ/σία από daPro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξωτερικη 6 κουφοβραση για τα κλιματιστικα ,χαμηλες καταναλωσεις λογω συνεχους λειτουργιας απλα το σπιτι δεν κρυωσε ,αμα τα εσβηνα για καποιο λογο πιστευω οτι δεν θα επανερχονταν ποτε σε τετοιες καταναλωσεις 

1914469806_17-2.png.679da08bb1e2cac9358c670b9072ace9.png

17-2 ΝΤΑΙΚΙΝ.png

17-2 ΤΟΥΟ.png

τουοτομι συνολο.png

τοσιμπα σημερα.png

νταικιν σημερα .png

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όχι λιγότερο ή περισσότερο από άλλη πηγή θέρμανσης όπως έχουμε ξαναπεί.

Οι άλλες πηγές θερμαίνουν και με ακτινοβολία. Όποτε για τον ίδιο βαθμό αίσθησης ζέστης μπορείς να έχεις λιγότερο ξηρό (και λιγότερο θερμό) αέρα. Χωριά ότι δεν έχεις ρεύματα αέρα που γενικά είναι ενοχλητικά. 

57 λεπτά πριν, nickolas είπε

Οι άλλες πηγές θερμαίνουν και με ακτινοβολία. Όποτε για τον ίδιο βαθμό αίσθησης ζέστης μπορείς να έχεις λιγότερο ξηρό (και λιγότερο θερμό) αέρα. Χωριά ότι δεν έχεις ρεύματα αέρα που γενικά είναι ενοχλητικά. 

Για τα ρεύματα αέρα δεν θα διαφωνήσω αλλά όσον αφορά τη ξήρανση, απλά δεν υπάρχει μηχανισμός μείωσης σχετικής υγρασίας με διαφορετικό τρόπο από οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης και εφόσον η τελική θερμοκρασία του αέρα θα είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Για τα ρεύματα αέρα δεν θα διαφωνήσω αλλά όσον αφορά τη ξήρανση, απλά δεν υπάρχει μηχανισμός μείωσης σχετικής υγρασίας με διαφορετικό τρόπο από οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης και εφόσον η τελική θερμοκρασία του αέρα θα είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Mα αυτό λέω. Με άλλες πηγές όπως τα κλασσικά σώματα, ένα τμήμα της θερμότητας αποδίδεται με μορφή ακτινοβολίας που ζεσταίνει επιφάνειες και ανθρώπους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι επίτευξη "θερμικής άνεσης" με χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα (άρα μεγαλύτερη σχετική υγρασία) ...και επιπλέον χωρίς ρεύματα αέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nickolas είπε

Mα αυτό λέω. Με άλλες πηγές όπως τα κλασσικά σώματα, ένα τμήμα της θερμότητας αποδίδεται με μορφή ακτινοβολίας που ζεσταίνει επιφάνειες και ανθρώπους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι επίτευξη "θερμικής άνεσης" με χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα (άρα μεγαλύτερη σχετική υγρασία) ...και επιπλέον χωρίς ρεύματα αέρα.

Για να καταλαβω. Λες οτι με 20 στο χωρο με σωματα εχεις την ιδια η καλυτερη ανεση απο 22 στο χωρο με αιρκοντισιον?

Επεξ/σία από rbx1000

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...