Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

40 λεπτά πριν, xaloulis90 είπε

Γεια σας.

Θελω να αγορασω 2 κλιματιστικα για το σπιτι και κυριως να τα τοποθετησω σε ενιαιο χωρο(κουζινα τραπεζαρια και σαλονι) ωστε να χτυπα καποια στιγμη και τα δωματια. Συνολο το σπιτι ειναι 90τμ χωρις τα μπανια με εξωτερικη θερμομονωση και καινουρια pvc παραθυρα και μπαλκονοπορτες.
Να επιλεξω daikin η toshiba για πειτε γνωμες ?
Επισης καλυτερο ειναι ενα 24btu η 2 18btu ?

Ο Ψυκτικος λεει το ιδιο θα ειναι απλα με τα 2 18btu θα δουλευον ποιο χαλαρα. 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xaloulis90 είπε

Γεια σας.

Θελω να αγορασω 2 κλιματιστικα για το σπιτι και κυριως να τα τοποθετησω σε ενιαιο χωρο(κουζινα τραπεζαρια και σαλονι) ωστε να χτυπα καποια στιγμη και τα δωματια. Συνολο το σπιτι ειναι 90τμ χωρις τα μπανια με εξωτερικη θερμομονωση και καινουρια pvc παραθυρα και μπαλκονοπορτες.
Να επιλεξω daikin η toshiba για πειτε γνωμες ?
Επισης καλυτερο ειναι ενα 24btu η 2 18btu ?

Ο Ψυκτικος λεει το ιδιο θα ειναι απλα με τα 2 18btu θα δουλευον ποιο χαλαρα. 

Η Daikin και η Toshiba είναι κορυφαίες εταιρίες, άρα αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ποιο μοντέλο μιας εκ των δύο εταιριών έχει εκείνες τις ευκολίες που ταιριάζουν καλύτερα με τις απαιτήσεις σου.

- Για τη θέρμανση ή την ψύξη ενός μεγάλου ενιαίου χώρου είναι καλύτερα να ακολουθήσεις τη γνώμη ενός διπλωματούχου ψυκτικού και το καλύτερο από όλα είναι η εγκατάσταση των κλιματιστικών να γίνει σύμφωνα με τη μελέτη Μηχανολόγου.

- Νομίζω ότι είναι "ριψοκίνδυνο" και πιθανόν μακροχρόνια ασύμφορο, να αγοράζουμε κλιματιστικό κορυφαίας εταιρίας από τη μια και από την άλλη να θέλουμε να αποφύγουμε να πληρώσουμε την μαλλον μικρή αμοιβή του ειδικού (Μηχανολόγος). Μόνο αυτός ξέρει τι ακριβώς χρειάζεται ο χώρος μας και πως ακριβώς θα πρέπει να τοποθετηθεί το κλιματιστικό ή τα κλιματιστικά εντός αυτού.

Επεξ/σία από filipN

2 ώρες πριν, filipN είπε

Η Daikin και η Toshiba είναι κορυφαίες εταιρίες, άρα αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ποιο μοντέλο μιας εκ των δύο εταιριών έχει εκείνες τις ευκολίες που ταιριάζουν καλύτερα με τις απαιτήσεις σου.

- Για τη θέρμανση ή την ψύξη ενός μεγάλου ενιαίου χώρου είναι καλύτερα να ακολουθήσεις τη γνώμη ενός διπλωματούχου ψυκτικού και το καλύτερο από όλα είναι η εγκατάσταση των κλιματιστικών να γίνει σύμφωνα με τη μελέτη Μηχανολόγου.

- Νομίζω ότι είναι "ριψοκίνδυνο" και πιθανόν μακροχρόνια ασύμφορο, να αγοράζουμε κλιματιστικό κορυφαίας εταιρίας από τη μια και από την άλλη να θέλουμε να αποφύγουμε να πληρώσουμε την μαλλον μικρή αμοιβή του ειδικού (Μηχανολόγος). Μόνο αυτός ξέρει τι ακριβώς χρειάζεται ο χώρος μας και πως ακριβώς θα πρέπει να τοποθετηθεί το κλιματιστικό ή τα κλιματιστικά εντός αυτού.

χωρίς να θέλω να θέλω να σε θίξω και συμφωνώντας σε αυτό που προτείνεις, έχοντας παρακολουθήσει και αντίστοιχες συζητήσεις σε αντίστοιχο φόρουμ με μηχανολόγους και αυτοί ψάχνονται. Μπορεί μάλιστα να έχουν περισσότερη γνώση από τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου δεν έχουν (τουλάχιστον όλοι) γνώσεις και εμπειρία (πάνω από όλα) από όλες τις επιλογές κλιματιστικών που υπάρχουν στην αγορά ώστε τελικά να προτείνουν αυτό που χρειάζεται ο εκάστοτε χώρος. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα παρακολουθώντας διάφορες σχετικές συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα ότι όντως αν κάποιος το πάρει σοβαρά και θέλει όντως να χρησιμοποιήσει κλιματιστικά ως κύρια θέρμανση θα  πρέπει να πάρει την γνώμη κάποιου ειδικού τουλάχιστον ως προς τις ανάγκες του και έπειτα ας κάνει ότι τον φωτίσει. Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολη απόφαση για να ακούσεις την γνώμη ενός και μόνο "ειδικού". Επίσης έχε υπόψιν σου ότι ακόμα και τώρα σε πολλές σύγχρονες κατασκευές δεν υπάρχει κάποια σωστή μελέτη για τα βασικά. Όλα θυσιάζονται στον βωμό του κόστους.

39 λεπτά πριν, jonis είπε

Εξοχικό σπίτι στον Ωρωπό 25 τετραγωνικα σαλόνι κουζίνα.

μέχρι 700€ τι προτείνεται ;

2F03C9B4-5F98-4944-968D-D4F7986B5893.jpeg

Δεν έχει μονώσεις ο χώρος ;

Τώρα πως θερμαίνεται;

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχει μονώσεις ο χώρος ;

Τώρα πως θερμαίνεται;

Όχι δεν υπάρχει μόνωση.

Ενα παλιό κλιματιστικό που δεν κάνει δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα περιεργο προβλημα με το wifi σε ενα νεο juro pro. Εχω κατεβασει το app. Κανω pair κανονικα, εμφανιζεται στο κλιματιστικο στα devices μου και φενεται να εχει το σωστο status (δηλαδη θερμοκρασια, settings et ). Αλλα οι ενεργειες δεν δουλεουν. Παταω να κλεισει δεν κλινει, αλλαγη θερμοκρασιας τιποτα. Στο app αλλαζουν.

Μετα απο καποια ωρα, ανοιγω το app device appears offline. Router cosmote 2.4ghz default settings. 

Επεξ/σία από fonsde

23 λεπτά πριν, jonis είπε

Όχι δεν υπάρχει μόνωση.

Ενα παλιό κλιματιστικό που δεν κάνει δουλειά.

Θέρμανση το θες; Στην σκάλα είσαι ή πιο πάνω; Το παλιό είναι 12άρι;

Tα 25τμ θα κλείνουν με πόρτα ή πάει και σε διαδρόμους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Εγκατάσταση καινούργιου MSZ-AP50VG. Το κλιματιστικό μου δείχνει θερμοκρασία χώρου 6-7 βαθμούς υψηλότερα από άλλους αισθητήρες στον χώρο, μέρα-νύχτα. 

Εάν κάποιος έχει το ίδιο ή κάποιο συγκρίσιμο μοντέλο, είναι εύκολο να δει μετρήσεις επάνω στο κλιματιστικό και σε περίπου 1 μέτρο χαμηλότερα; Μου φαίνεται πολύ μεγάλη διαφορά για να την προκαλεί η διαφορά ύψους, φοβάμαι πως θα πρέπει να πάω για αντικατάσταση thermistor από την πρώτη εβδομάδα.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από katsikhs

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Θέρμανση το θες; Στην σκάλα είσαι ή πιο πάνω; Το παλιό είναι 12άρι;

Tα 25τμ θα κλείνουν με πόρτα ή πάει και σε διαδρόμους;

Σίγουρα για θέρμανση αλλά και το καλοκαίρι θα ήθελα να κάνει δουλειά.

Στο βλαστό είμαι.

Ουτε που θυμάμαι τα btu του παλιού.

Τα 25τμ έχουν μια πόρτα για κρεβατοκάμαρα αλλά επικοινωνούν και με άλλο χώρο χωρίς πόρτα που υπάρχει ήδη κλιματιστικό.

Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση (απορία) σχετικά με ένα κλιματιστικό που έχω πάρει πριν 2 μήνεσ, είναι φυσιολογικό η εξωτερική μονάδα να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι;ενώ ότι ανοίγω το κλιματιστικό τώρα,σε 2-3 ξεκινήσει σιγά σιγά με θερμοκρασία εσωτερικά 20° και έξω 10°,του βάζω (δοκίμασα)στο χειριστήριο από τα 22-30 και κάνει τα ίδια, δηλαδή ακούγεται να αυξάνει στροφές η εξωτερική μονάδα και μπαμ και σταματάει ο συμπιεστής (διορθώσετε με αν κάνω λάθος ονομασίας)ξεκινάει ξανά σε 2-3 λεπτά,ενώ μετά από 5 λεπτά λειτουργίας του κλιματιστικού τα ίδια κάνει εξωτερική μονάδα,είναι φυσιολογικό; Από την αρχή που εγκαταστάθηκε δεν δούλευε έτσι, σταματούσε μια στο τόσο μόνο (μιλάμε για θέρμανση μόνο)επειδή σε κρύο δεν δοκίμασα τι κάνει λόγο εποχής.

Μάρκα TCL ELITE PRM-12CHSA/XAC1

12000BTU

Δωμάτιο 12 τμ

1 ώρα πριν, jonis είπε

Σίγουρα για θέρμανση αλλά και το καλοκαίρι θα ήθελα να κάνει δουλειά.

Στο βλαστό είμαι.

Ουτε που θυμάμαι τα btu του παλιού.

Τα 25τμ έχουν μια πόρτα για κρεβατοκάμαρα αλλά επικοινωνούν και με άλλο χώρο χωρίς πόρτα που υπάρχει ήδη κλιματιστικό.

Με προβληματίζουν πολύ οι απώλειες που βγάζει η εφαρμογή.

Σε πάνε σε 18άρι https://www.skroutz.gr/s/23224315/Haier-Tide-Green-AS50TDMHRA-1U50MEMFRA.html

1 ώρα πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση (απορία) σχετικά με ένα κλιματιστικό που έχω πάρει πριν 2 μήνεσ, είναι φυσιολογικό η εξωτερική μονάδα να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι;ενώ ότι ανοίγω το κλιματιστικό τώρα,σε 2-3 ξεκινήσει σιγά σιγά με θερμοκρασία εσωτερικά 20° και έξω 10°,του βάζω (δοκίμασα)στο χειριστήριο από τα 22-30 και κάνει τα ίδια, δηλαδή ακούγεται να αυξάνει στροφές η εξωτερική μονάδα και μπαμ και σταματάει ο συμπιεστής (διορθώσετε με αν κάνω λάθος ονομασίας)ξεκινάει ξανά σε 2-3 λεπτά,ενώ μετά από 5 λεπτά λειτουργίας του κλιματιστικού τα ίδια κάνει εξωτερική μονάδα,είναι φυσιολογικό; Από την αρχή που εγκαταστάθηκε δεν δούλευε έτσι, σταματούσε μια στο τόσο μόνο (μιλάμε για θέρμανση μόνο)επειδή σε κρύο δεν δοκίμασα τι κάνει λόγο εποχής.

Μάρκα TCL ELITE PRM-12CHSA/XAC1

12000BTU

Δωμάτιο 12 τμ

Λογικά κάνει on-off.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Σε πάνε σε 18άρι https://www.skroutz.gr/s/23224315/Haier-Tide-Green-AS50TDMHRA-1U50MEMFRA.html

Λογικά κάνει on-off.

Δηλαδή κάθε 5 λεπτά να κάνει in off η έξω???μην αυξάνοντας την θερμοκρασία του δωματίου να πεις ότι είναι κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία,εγώ πάντως δεν το βλέπω φυσιολογικό,έχω ένα παλιότερο κλιματιστικό όχι ινβερτερ και κάνει τα ίδια όμως μετά από 1 ώρα περίπου λειτουργίας όχι όμως σαν αυτό να μην κάνοντας τίποτα (ζεστή)σχεδόν κάθε 5 λεπτά να κλείσει το εξωτερικό κομμάτι

37 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Δηλαδή κάθε 5 λεπτά να κάνει in off η έξω???μην αυξάνοντας την θερμοκρασία του δωματίου να πεις ότι είναι κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία,εγώ πάντως δεν το βλέπω φυσιολογικό,έχω ένα παλιότερο κλιματιστικό όχι ινβερτερ και κάνει τα ίδια όμως μετά από 1 ώρα περίπου λειτουργίας όχι όμως σαν αυτό να μην κάνοντας τίποτα (ζεστή)σχεδόν κάθε 5 λεπτά να κλείσει το εξωτερικό κομμάτι

Χωρίς βατόμετρο δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Είναι πολύ μικρό το δωμάτιο, οπότε είναι πολύ πιθανό να διαβάζει υπερθέρμανση λόγω του καυτού αέρα που πάει ψηλά και εγκλωβίζεται στο ταβάνι.

Δοκίμασε να το βάλεις +2 από τον χώρο , με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου και με τον ανεμιστήρα χειροκίνητα στο max και πες μας τι κάνει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν μου έδινες κάποια μοντέλα από Κωτσόβολο ή mediamarkt θα σου ήμουν ευγνώμων μιας και από αυτά τα μαγαζιά έχω καλύτερες τιμές από αυτές που φαίνονται.

περι απωλειών που λες μήπως ήταν καλύτερα να πήγαινα σε 24αρι ή μικρότερο του 18 ;

Επεξ/σία από jonis

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...