Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δεν έχω σκοπό να ειρωνευτω κανεναν ,εδώ οι περισσότεροι τουλάχιστον μοιραζόμαστε εμπειρίες ,κάποιοι καταλαβαίνουν έτσι κάποιοι αλλιώς ,κάποιοι βάζουν φατσούλες στα ποστ ,όλα είναι στα πλαίσια του διαλόγου 

Ωραία χαίρομαι τότε που ήταν η ιδέα μου. Χαίρομαι που όντως είναι έτσι όπως τα λες. 

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και τωρα θα βαλω 3 διαγραμματα ωστε να δουμε ποσο διαφορετικα ειναι προγραμματισμενα τα κλιματιστικα που εχουν i feel ,follow me ,οπως θα δειτε το toshiba ,daikin συνεχιζουν να δουλευουν προσπαθωντας να διοατηρησουν την θερμοκρασια ριχνοντας τα watt λειτουργιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΕΞΩΤΕΡΙΚΗς θερμοκρασιας (το daikin δε το πετυχαινει παντα λογω υψηλων ελαχιστων btu και κανει αμετρητα on off  αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα προγραμματισμου) το toyotomi επιλεγει μολις η θερμικρασια ανεβει πανω απο 12 παροτι εχει την ικανοτητα να κατεβει πολυ χαμηλα οπως φαινεται στο σχεδιάγραμμα μπαινει στη λογικη του +2 απο την ρυθμισμενη ζητουμενη και μολις την πιασει σβηνει

εδω φαινεται απο τις καταναλωσεις οτι σε ενα καλα μονωμενο σπιτι η λειτουργια αυτη του toyotomi και μαλλον οσων δουλευουν με i feel,follow me ανεξαρτητως μαρκας εχει πλεονεκτημα γιατι πιανει πολυ γρηγορα την ζητουμενη και σβηνει και καιει λιγοτερο ΑΛΛΑ σε ενα σππιτι με ασχημες μονωσης η με ζητηση υπερβολικη θα ανγκαστει να δουλευει σε πολυ υψηλα watt ,τα εχουμε δει σε μεγαλυτερης χωρητικότητας κλιματιστικα 18 ,24 , να δοτλευουν στα 900 ,100, 1300 και μετα να κανουν off 

συμπερασμα απο την δικη μου χρηση εαν εχετε σπιτι με κακες μονωσεις μην παιρνετε κλιματιστικα με i feel , follow me γιατι θα πληρωσετε πολλα σε ρευμα , επισης εαν εχετε σπιτι με καλες μονωσεις οπως εγω και δεν αντεχετε την πολυ ζεστη μην παρετε κλιματιστικο με υψηλα ελαχιστα btu γιατι δε μπορει να ριξει πολυ τα watt και σε ρυθμιση απο 21 και κατω κανει αμετρητα on off με το οποιο ρισκο ισως στην λειτουργια του συμπιεστη και καιει ανουσια ρευμα υπερθερμενοντας οπως κανει δυστρυχως το δικο μου daikin atxc

1748091639_6-1.png.6579836d75fda1b8ce89d3ec5c9e1d62.png

6-1 δαικιν.png

6-1 τογιο.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

και τωρα θα βαλω 3 διαγραμματα ωστε να δουμε ποσο διαφορετικα ειναι προγραμματισμενα τα κλιματιστικα που εχουν i feel ,follow me ,οπως θα δειτε το toshiba ,daikin συνεχιζουν να δουλευουν προσπαθωντας να διοατηρησουν την θερμοκρασια ριχνοντας τα watt λειτουργιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΕΞΩΤΕΡΙΚΗς θερμοκρασιας (το daikin δε το πετυχαινει παντα λογω υψηλων ελαχιστων btu και κανει αμετρητα on off  αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα προγραμματισμου) το toyotomi επιλεγει μολις η θερμικρασια ανεβει πανω απο 12 παροτι εχει την ικανοτητα να κατεβει πολυ χαμηλα οπως φαινεται στο σχεδιάγραμμα μπαινει στη λογικη του +2 απο την ρυθμισμενη ζητουμενη και μολις την πιασει σβηνει

εδω φαινεται απο τις καταναλωσεις οτι σε ενα καλα μονωμενο σπιτι η λειτουργια αυτη του toyotomi και μαλλον οσων δουλευουν με i feel,follow me ανεξαρτητως μαρκας εχει πλεονεκτημα γιατι πιανει πολυ γρηγορα την ζητουμενη και σβηνει και καιει λιγοτερο ΑΛΛΑ σε ενα σππιτι με ασχημες μονωσης η με ζητηση υπερβολικη θα ανγκαστει να δουλευει σε πολυ υψηλα watt ,τα εχουμε δει σε μεγαλυτερης χωρητικότητας κλιματιστικα 18 ,24 , να δοτλευουν στα 900 ,100, 1300 και μετα να κανουν off 

συμπερασμα απο την δικη μου χρηση εαν εχετε σπιτι με κακες μονωσεις μην παιρνετε κλιματιστικα με i feel , follow me γιατι θα πληρωσετε πολλα σε ρευμα , επισης εαν εχετε σπιτι με καλες μονωσεις οπως εγω και δεν αντεχετε την πολυ ζεστη μην παρετε κλιματιστικο με υψηλα ελαχιστα btu γιατι δε μπορει να ριξει πολυ τα watt και σε ρυθμιση απο 21 και κατω κανει αμετρητα on off με το οποιο ρισκο ισως στην λειτουργια του συμπιεστη και καιει ανουσια ρευμα υπερθερμενοντας οπως κανει δυστρυχως το δικο μου daikin atxc

1748091639_6-1.png.6579836d75fda1b8ce89d3ec5c9e1d62.png

6-1 δαικιν.png

6-1 τογιο.png

Το προβλημα του Kuro ειναι οτι δεν μπορει να κατσει πουθενα αναμεσα στα 420w και στα 200w.
Mε +12 εξωτερικη εχει min input 420w.

Επισης στο 8ωρο θα κανει off.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.

Εγκαινιάζω το νέο μου σύστημα HA σε raspberry pi 4 με docker και boot από ssd 😎 , με διάγραμμα ελάχιστων watts του mitsubishi sf50ve (με εξωτερική κάπου 15) .

image.png.d0d150e68c07fa749ae8633e8fac7479.png

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Το προβλημα του Kuro ειναι οτι δεν μπορει να κατσει πουθενα αναμεσα στα 420w και στα 200w.

Επισης στο 8ωρο θα κανει off.

Ναι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα ,επισης σωστά λες κάνει off στο 8 ωρο  

αλλα δε μπορώ να καταλάβω την λογική κάποιου να προγραμματίσει έτσι το κλιματιστικό ώστε στους 12+ να κάνει τέτοια λειτουργία με ποιο σκεπτικό έχει γίνει ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα ,επισης σωστά λες κάνει off στο 8 ωρο  

αλλα δε μπορώ να καταλάβω την λογική κάποιου να προγραμματίσει έτσι το κλιματιστικό ώστε στους 12+ να κάνει τέτοια λειτουργία με ποιο σκεπτικό έχει γίνει ?

Αβυσσος η ψυχη των προγραμματιστων.
Εσυ εισαι τυχερος γιατι σου εχει κατσει καλα γενικως και δουλευει στα 180w.
Σε μενα που χρειαζεται να δουλευει στα 350w εχει αλλη εικονα και δημιουργει και θεματα ανεσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Αβυσσος η ψυχη των προγραμματιστων.
Εσυ εισαι τυχερος γιατι σου εχει κατσει καλα γενικως και δουλευει στα 180w.
Σε μενα που χρειαζεται να δουλευει στα 350w εχει αλλη εικονα και δημιουργει και θεματα ανεσης.

Ναι σε μένα έχει κάτσει καλά αν και λέω πάλι ότι είναι ενοχλητικό όταν αλλάζει η εξωτερική να 3χει τέτοια εικόνα , σε μένα δεν υπάρχει θέμα άνεσης αλλά οπτικός προβληματισμός στα διαγράμματα όπως εγ8νε και με το daikin  , όσο τα σκαλίζεις τόσο βρίσκεις πράγματα , παντως ένα είναι σίγουρο ότι ο προγραμματισμός ενός κλιματιστικου ε8ναι το Α και το Ω ως προς το πως θα  ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες αλλά και σε δύσκολους χώρους 

το edge τι λέει ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Ναι σε μένα έχει κάτσει καλά αν και λέω πάλι ότι είναι ενοχλητικό όταν αλλάζει η εξωτερική να 3χει τέτοια εικόνα , σε μένα δεν υπάρχει θέμα άνεσης αλλά οπτικός προβληματισμός στα διαγράμματα όπως εγ8νε και με το daikin  , όσο τα σκαλίζεις τόσο βρίσκεις πράγματα , παντως ένα είναι σίγουρο ότι ο προγραμματισμός ενός κλιματιστικου ε8ναι το Α και το Ω ως προς το πως θα  ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες αλλά και σε δύσκολους χώρους 

το edge τι λέει ?

Screenshot_2021-01-06 EDGE 18 - Energy Monitor.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Screenshot_2021-01-06 EDGE 18 - Energy Monitor.png

Τζαμι θα πάω να δώσω το daikin και το kuro κα8 θα βάλω 2 τέτοια 9αρια 

άμεση προσαρμογή στην εξωτερική θερμοκρασία κατά της 2 ανέβηκε η εξωτερική μπήκε σε mode +2 το έπιασε γρήγορα έσβησε μετά από 3 ώρες η θερμοκρασία πήγε η εσωτερική στους 21 (ζήτηση 22) και άναψε και εκεί που δουλεύει κατάλαβε ότι η εξωτερική πήγε κάτω από 12 και μπήκε πάλι σε φάση κανονικής συντήρησης και δουλεύει στα 180 watt 

2008767861_.png.4d650b7247b687069e02ef702e3da5c2.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Τζαμι θα πάω να δώσω το daikin και το kuro κα8 θα βάλω 2 τέτοια 9αρια 

άμεση προσαρμογή στην εξωτερική θερμοκρασία κατά της 2 ανέβηκε η εξωτερική μπήκε σε mode +2 το έπιασε γρήγορα έσβησε μετά από 3 ώρες η θερμοκρασία πήγε η εσωτερική στους 21 (ζήτηση 22) και άναψε και εκεί που δουλεύει κατάλαβε ότι η εξωτερική πήγε κάτω από 12 και μπήκε πάλι σε φάση κανονικής συντήρησης και δουλεύει στα 180 watt 

2008767861_.png.4d650b7247b687069e02ef702e3da5c2.png

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι αλλαγές συμπεριφοράς με συγκεκριμένη εξ.θερμοκρασια και πανω  (+12C) είναι σχετικές με το Α+++ θερμής ζώνης.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι αλλαγές συμπεριφοράς με συγκεκριμένη εξ.θερμοκρασια και πανω  (+12C) είναι σχετικές με το Α+++ θερμής ζώνης.

Ίσως ,πάντως δε το θεωρώ λογικό ,νομίζω στο ταμπελακι έχει στη Θερμή ζώνη μεγαλύτερο φορτίο 2,8 στη μέση 3,2 στη θερμή κάποιο ρόλο παίζει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ίσως ,πάντως δε το θεωρώ λογικό ,νομίζω στο ταμπελακι έχει στη Θερμή ζώνη μεγαλύτερο φορτίο 2,8 στη μέση 3,2 στη θερμή κάποιο ρόλο παίζει 

Ε κάπως πρέπει να ανεβάσει το φορτίο σχεδιασμού.. Μια από τις διάφορες μεταξύ της μέσης / θερμής ζώνης ειναι η θερμοκρασία των 12C που υπάρχει αν θυμάμαι καλά μόνο στην Θέρμη..(δεν την παίρνουν υπόψιν στην μέση ζώνη) Και εκεί  ίσως αλλάζει το κόλπο και ανεβάζει.

Ανεβαζει δλδ ελάχιστη κατανάλωση από 12C και πάνω.

Kurο 

3.2kw Θέρμη Ζώνη

2.8kw Μέση Ζώνη

(Φορτίο σχεδιασμού θερμής ζώνης> φορτίο σχεδιασμού μέσης ζώνης)

Και πιθανόν το mitsubishi που έχει βάλει σχέδια κατανάλωσης εδώ ο Λίακ κάνει ακριβώς το ανάποδο.. (στην ίδια εξ. θερμοκρασία πάνω κάτω). Εκείνο για να ρίξει το φορτίο σχέδιασμου στην Θέρμη ζώνη ρίχνει μέχρι τα 350? Watt την ελάχιστη κατανάλωση από 12C και πάνω.. Μόλις πάει 12C και κάτω ελάχιστη κατανάλωση 1000watt..

Ανεβαζει δηλαδή ελάχιστη κατανάλωση από 12C και κατω

Mitsubishi 

2.3kw Θέρμη ζώνη

4.2kw Μέση ζωνη

(φορτίο σχέδιασμου θερμής ζώνης < φορτίο σχέδιασμου μέσης ζώνης)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μόλις πάει 12C και κάτω ελάχιστη κατανάλωση 1000watt..

Κοιτα σαν λογική είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί λέει αρχίζει το κρύο ανεβάζω watt αλλά το άσχημο εινα8 ότι έχει πολύ υψηλή ελάχιστη αλλά αυτό δε ξέρουμε σε τι παράγοντες οφείλεται 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...