Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, velissarios1 είπε

Καλημέρα 

πως αποφάσισες να πας σε αγορά ενός μοντέλου σχετικά παλιού με r410 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Καλημέρα 

πως αποφάσισες να πας σε αγορά ενός μοντέλου σχετικά παλιού με r410 

Μπααα το έχω από το 2014-2015 αν θυμάμαι καλά. Νόμιζα οτι θα έχει αποσυρθεί από την αγορά αλλά τελικά πωλείται ακόμα. Απλώς τώρα του έβαλα μετρητή  tp link και έτσι το ανέβασα στο forum

Και μια σημερινή με ζητούμενη 21 και χώρου ήδη 21,4...σαν να βλέπω καρδιογράφημα!

27364440_.png.6b506a935d52da0151affa95db1c818a.png

Επεξ/σία από velissarios1

Μόλις τώρα, velissarios1 είπε

Μπααα το έχω από το 2014-2015 αν θυμάμαι καλά. Νόμιζα οτι θα έχει αποσυρθεί από την αγορά αλλά τελικά πωλείται ακόμα

a ok , γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το fujitsu, το χρησιμοποιεις σαν αποκλειστικο μεσο θερμανσης η επικουρικα ?

Ναι τα τελευταία τρία χρόνια το έχω σαν αποκλειστικό μέσο θέρμανσης αλλά μόνο φέτος αποδίδει όπως πρέπει καθώς με το διάβασμα του συγκεκριμένου  thread έχω αλλάξει τρόπο λειτουργίας και νομίζω οτι λειτουργεί πολύ οικονομικότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια! Σε γενικές γραμμές θα το ξαναγόραζα ευχαρίστως.

3 ώρες πριν, velissarios1 είπε

Οκ, μέσα στις προδιαγραφές του είσαι

f7bce11a866fb2c15248b1a8e7a3397e.png

1 λεπτό πριν, velissarios1 είπε

Ναι τα τελευταία τρία χρόνια το έχω σαν αποκλειστικό μέσο θέρμανσης αλλά μόνο φέτος αποδίδει όπως πρέπει καθώς με το διάβασμα του συγκεκριμένου  thread έχω αλλάξει τρόπο λειτουργίας και νομίζω οτι λειτουργεί πολύ οικονομικότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια! Σε γενικές γραμμές θα το ξαναγόραζα ευχαρίστως.

Δλδ συνέχεια ανοιχτό;

2 λεπτά πριν, velissarios1 είπε

δηλαδη τι αλλαξες σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια ?

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Οκ, μέσα στις προδιαγραφές του είσαι

Δλδ συνέχεια ανοιχτό;

Επιλογή auto και ρύθμιση θερμοκρασίας 21 με 22 βαθμούς.  Το βράδυ το κλείνω. Βέβαια φέτος δεν έχει κάνει τα κρύα που θα έπρεπε για να το δω στα δύσκολα και με την χρήση του μετρητή φυσικά.

Να φανταστείς πριν τον μετρητή το έβαζα στους 28 βαθμούς (είμαι παντρεμένος) και στις δεύτερη σκάλα και έδειχνε καταναλώσεις πάνω από 800 watts την ώρα. Ασχετοσύνη γαρ!

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

δηλαδη τι αλλαξες σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια ?

Η χρήση του μετρητή σου δείχνει πια τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσεις για οικονομία και απόδοση. Όπως θα είδες πριν από αυτόν και με ζητούμενη 28 βαθμούς και σε χαμηλή σκάλα το μόνο που κατάφερνα (επειδή πειραματίστηκα με τις ίδιες ρυθμίσεις και φέτος) ήταν να καίω ρεύμα άνω των 800 watt την  ώρα χωρίς απόδοση.Τώρα με το auto πετυχαίνω την επιθυμητή (21 ή 22) σε μια ώρα περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, velissarios1 είπε

Επιλογή auto και ρύθμιση θερμοκρασίας 21 με 22 βαθμούς.  Το βράδυ το κλείνω. Βέβαια φέτος δεν έχει κάνει τα κρύα που θα έπρεπε για να το δω στα δύσκολα και με την χρήση του μετρητή φυσικά.

Να φανταστείς πριν τον μετρητή το έβαζα στους 28 βαθμούς (είμαι παντρεμένος) και στις δεύτερη σκάλα και έδειχνε καταναλώσεις πάνω από 800 watts την ώρα. Ασχετοσύνη γαρ!

Η χρήση του μετρητή σου δείχνει πια τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσεις για οικονομία και απόδοση. Όπως θα είδες πριν από αυτόν και με ζητούμενη 28 βαθμούς και σε χαμηλή σκάλα το μόνο που κατάφερνα (επειδή πειραματίστηκα με τις ίδιες ρυθμίσεις και φέτος) ήταν να καίω ρεύμα άνω των 800 watt την  ώρα χωρίς απόδοση.Τώρα με το auto πετυχαίνω την επιθυμητή (21 ή 22) σε μια ώρα περίπου.

πιστευω οτι αν το αφησεις και το βραδυ ανοιχτο με ζητηση 18 βαθμους πχ , θα πετυχεις καλυτερη θερμικη ανεση αλλα και οικονομια 

λοιπον καταναλωση μηνα δεκεμβριου με 24ωρη χρηση στο 90% του χρονου με 21-22 βαθμους, 100τμ  , κανα δυο σαββατοκυριακα που ελειψα τα ειχα στο 18 και τα τρια κλιματιστικα συνολο 398,09 kwh με χρεωση 17,8 euro/kwh =70,86 euro 

83451558_31-12.png.b421fb6c80e4bd7bfc6a23ce6ce0f72e.png

31-12 τοσιμπα.png

31-12 νταικιν.png

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2

Μήνας : 97f42eb18dbba0f64d499c2e1b01cb0d.png

To fujitsu 24/7 στους 22 και τα μικρά μόνο τη νύχτα ανοιχτά μιας και η ζέστη του fujitsu πάει και στον πάνω όροφο.

16λεπτά μου βγαίνει η κιλοβατώρα χάρη στο πρόγραμμα και στο νυχτερινό (34% της κατανάλωσης πάει εκεί).

Οπότε 65€.

Τσάμπα.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Βλέπω πολύ χαμηλές μηνιαίες καταναλώσεις και ....στενοχωριέμαι!

Hitachi rak-50ppa (7-ετίας) σε χώρο ~35τμ + διάδρομο + δωμάτιο στο βάθος διαδρόμου, λειτουργία 24/7, 23 C ζήτηση, εξωτερική 6-14 C ----> 250 KWh για τον Δεκέμβριο. Το βράδυ (για 6-7 ώρες) λειτουργούσε σε eco mode. 

Η μέτρηση έγινε με λειτουργία ενσωματωμένη στο τηλεκοντρόλ.

Πολλά ε?

4 ώρες πριν, liakjim είπε

image.png.2fc57b62f7a29e681d37f2b35955f94e.png

Χρονια Πολλα!! Δεν ηξερες για τα mitsu δεν ρωταγες και κανα "καμενο " απο αυτα? (ο κατωθι  υπογεγραμμενος...) κοινως η αφεντομουτσυναρα μου..😜😜

3 ώρες πριν, chemkyr είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Βλέπω πολύ χαμηλές μηνιαίες καταναλώσεις και ....στενοχωριέμαι!

Hitachi rak-50ppa (7-ετίας) σε χώρο ~35τμ + διάδρομο + δωμάτιο στο βάθος διαδρόμου, λειτουργία 24/7, 23 C ζήτηση, εξωτερική 6-14 C ----> 250 KWh για τον Δεκέμβριο. Το βράδυ (για 6-7 ώρες) λειτουργούσε σε eco mode. 

Η μέτρηση έγινε με λειτουργία ενσωματωμένη στο τηλεκοντρόλ.

Πολλά ε?

Εξαρτάται από τις απώλειές σου. Αυτό πόσο σου βγάζει; ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Δεν ηξερες για τα mitsu δεν ρωταγες και κανα "καμενο " απο αυτα? (ο κατωθι  υπογεγραμμενος...) κοινως η αφεντομουτσυναρα μου..😜😜

Ευτυχώς δεν είναι δικό μου.

😁

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται από τις απώλειές σου. Αυτό πόσο σου βγάζει; ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Ευτυχώς δεν είναι δικό μου.

😁

Και επι τη ευκαιρια χαρακτηριστικη γραμμη λειτουργιας perfera εσωτερικη 20c εξωτερικη 11.Το sarara σε αυτες τις συνθηκες καρφι ευθεια στα 85w, αλλα και αυτο σε συγκριση με τα mitsu καμια σχεση που για να δωσουν ζεστη πρεπει να παιξουν πανω απο 350w

January1-084618PM.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...