Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, Sacurtele είπε

Καλησπέρα σας , Ψάχνω κλιματιστικό 12ρι φρεσκοανακαινισμένο σπίτι ( ακομα δεν μπήκα.. )

1. Ποσό που διαθέτουμε : 400-500? όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. (κάτι VFM)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: νέα αγορά , πρίν είχα ένα 9ρι invertor (ήμουν ευχαριστημένος) στον μισό χώρο , το έβαλα στην κρεβατοκάμαρα τωρα.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 100% ψύξη , έχω φυσικό αέριο και δεν μου χρειάστηκε ποτέ το κλιματιστικό για θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: καλοκαίρι για δροσιά! 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα ~ 27τμ
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες:
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ότι έχει καλό είναι αμα φτάνουν τα λεφτά! αθόρυβο καλό θα ήταν τα υπόλοιπα αμα είμαι μέσα στο budget οκ...
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  2.80 ύψος , σάντουιτς απο παντού , αρκετή ηλιοφάνεια μπροστά μπαλκόνι ~ 6μέτρα αλλά με καλά τζάμια συρόμενα κουφώματα.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

ο εγκαταστάτης μου συνεργάζεστε μάλλον με τα sendo και μου έκανε προσφορά SENDO IKAROS 380e

αξίζει ? αλλιώς ακούω προτάσεις , Ευχαριστώ πολύ

Χρόνια πολλά !

Το 10 που είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γεια σας και χρόνια πολλά ! 

Έχω ένα κλιματιστικό toyotomi 24άρι και την παραμονή των Χριστουγέννων άρχισε να ... παίρνει πρωτοβουλία μόνο του. Ανοίγει , κλείνει ,αλλάζει ρυθμίσεις (ζεστό - κρύο ) . Το έβγαλα από την πρίζα και για κάποιες ώρες λειτουργούσε κανονικά. Ύστερα άρχισε πάλι τα δικά του και μάλιστα πλέον συνεχόμενα . Καμιά ιδέα  για το τι συμβαίνει ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Πυρρος είπε

Έχω ένα κλιματιστικό toyotomi 24άρι και την παραμονή των Χριστουγέννων άρχισε να ... παίρνει πρωτοβουλία μόνο του. Ανοίγει , κλείνει ,αλλάζει ρυθμίσεις (ζεστό - κρύο ) . Το έβγαλα από την πρίζα και για κάποιες ώρες λειτουργούσε κανονικά. Ύστερα άρχισε πάλι τα δικά του και μάλιστα πλέον συνεχόμενα . Καμιά ιδέα  για το τι συμβαίνει ; 

Μήπως έπεσε τίποτα στο τηλεχειριστήριο και "κόλλησαν" τα κουμπιά;

Η μήπως γενικά χαζεψε το τηλεχειριστήριο;

Επεξ/σία από Rnd1978

Δεν είναι θέμα χειριστηρίου. Έχω πάει όλα τα τηλεχειριστήρια σε άλλο δωμάτιο κ δεν άλλαξε τίποτα. Ο,τι κ να επιλέξω στο τηλεχειριστήριο μετά από 1-2 δευτερόλεπτα αλλάζει μόνο του.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sacurtele είπε

Καλησπέρα σας , Ψάχνω κλιματιστικό 12ρι φρεσκοανακαινισμένο σπίτι ( ακομα δεν μπήκα.. )

1. Ποσό που διαθέτουμε : 400-500? όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. (κάτι VFM)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: νέα αγορά , πρίν είχα ένα 9ρι invertor (ήμουν ευχαριστημένος) στον μισό χώρο , το έβαλα στην κρεβατοκάμαρα τωρα.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 100% ψύξη , έχω φυσικό αέριο και δεν μου χρειάστηκε ποτέ το κλιματιστικό για θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: καλοκαίρι για δροσιά! 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα ~ 27τμ
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες:
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ότι έχει καλό είναι αμα φτάνουν τα λεφτά! αθόρυβο καλό θα ήταν τα υπόλοιπα αμα είμαι μέσα στο budget οκ...
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  2.80 ύψος , σάντουιτς απο παντού , αρκετή ηλιοφάνεια μπροστά μπαλκόνι ~ 6μέτρα αλλά με καλά τζάμια συρόμενα κουφώματα.

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

2984.02 watt

2566.26 KCal/h

110.52 Watt/τμ

95.05 KCal/h/τμ

23 C

( δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα των στοιχείων που έβαλα. )

ο εγκαταστάτης μου συνεργάζεστε μάλλον με τα sendo και μου έκανε προσφορά SENDO IKAROS 380e

αξίζει ? αλλιώς ακούω προτάσεις , Ευχαριστώ πολύ

Χρόνια πολλά !

https://www.skroutz.gr/s/18329702/Daikin-FTXC35B-RXC35B.html

https://www.skroutz.gr/s/23190616/TCL-Miracle-II-12CHSA-VE-White.html

https://www.skroutz.gr/s/14682474/Midea-Mission-II-MB-12N8D6-I.html

https://www.skroutz.gr/s/23593625/Morris-WFIN-35150-White.html

https://www.skroutz.gr/s/18640897/Daikin-Perfera-FTXM35N-RXM35N9.html

Αν ftx35b , καλύτερα από blue dealer και όχι το atx35b.

Αν TCL , προσοχή να είναι από δίκτυο Τουρνικιώτη για 10 χρόνια εγγύηση.

Το morris το βρίσκεις κατά καιρούς σε καλή έκπτωση από κωτσόβολο.

Το perfera στο έβαλα για να ξέρεις ποιο είναι το τοπ για κάτω από 1000€.

Επεξ/σία από liakjim

47 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://www.skroutz.gr/s/18329702/Daikin-FTXC35B-RXC35B.html

https://www.skroutz.gr/s/23190616/TCL-Miracle-II-12CHSA-VE-White.html

https://www.skroutz.gr/s/14682474/Midea-Mission-II-MB-12N8D6-I.html

https://www.skroutz.gr/s/23593625/Morris-WFIN-35150-White.html

https://www.skroutz.gr/s/18640897/Daikin-Perfera-FTXM35N-RXM35N9.html

Αν ftx35b , καλύτερα από blue dealer και όχι το atx35b.

Αν TCL , προσοχή να είναι από δίκτυο Τουρνικιώτη για 10 χρόνια εγγύηση.

Το morris το βρίσκεις κατά καιρούς σε καλή έκπτωση από κωτσόβολο.

Το perfera στο έβαλα για να ξέρεις ποιο είναι το τοπ για κάτω από 1000€.

Σε ευχαριστώ πολύ ,

για το SENDO ούτε λόγος? τόσο χάλια?

blue dealer? δέν είδα κανένα atx35b στο link οπότε τα θεωρώ όλα οκ.

άμα πέσει κάτω από 500 το morris θα μπορούσα .

30 λεπτά πριν, Sacurtele είπε

Σε ευχαριστώ πολύ ,

για το SENDO ούτε λόγος? τόσο χάλια?

blue dealer? δέν είδα κανένα atx35b στο link οπότε τα θεωρώ όλα οκ.

άμα πέσει κάτω από 500 το morris θα μπορούσα .

Σαπίλα μου φαίνονται. Δεν ξέρω.

Τα daikin είναι προτιμότερο από blue dealer ώστε να έχεις καλή υποστήριξη και δυνατότητα για επέκταση εγγύησης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ένα 24άρι (asyg24klca γαλάζια γραμμή) σε 60τμ καίει ελάχιστες kwh παραπάνω από ένα 9άρι (carrier crystal II πράσινη γραμμή) σε 15τμ για αμφότερα 22C.

image.png.d357f7656268555bdbf4902802fc0842.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Στις 26/12/2020 στις 10:56 ΠΜ, juneman είπε

@Rnd1978 @liakjim Ναι αυτό είναι. Έχετε δίκιο. Καλημέρα. 

Τη διάβασα. Δεν λέει κάτι το χρήσιμο νομίζω.

Το μόνο αξιόλογο είναι ότι ο τρόπος εξέτασης ενός κλιματιστικού βάση της οδηγίας δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικός μιας και οι εταιρείες βάζουν ελεύθερα το pdesign και μάλιστα συνήθως σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι δουλεύει συνήθως (αν και έχουμε δει ότι στο warm είναι πολλές φορές υψηλότερα από ότι θα δουλέψουν ποτέ), ότι ο χρόνος δοκιμής είναι μικρός (3 ώρες) οπότε συνήθως δεν προλαβαίνει να πέσει σε defrost και συνεπώς το scop βγαίνει μεγαλύτερο από αυτό που θα δει ο κάτοχος σε πραγματικές συνθήκες.

Τα ψιλοξέραμε αυτά.

• Like 1

20 ώρες πριν, Πυρρος είπε

Πλακέτα.Το έπαθα σε samsung 15τίας Επισκευάζεται αλλά δεν συμφέρει. Το έστειλα στην ανακύκλωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά έχω 3 Inventor premium ένα 18αρι στη σαλονοκουζινα κ αλλά 2 9αρια στα υπνοδωμάτια.Το 18 στο ένα χρόνο κ τα αλλά 2 τα έβαλα σταδιακά ένα πριν ένα 6μηνο το άλλο πριν 3 μήνες περίπου.....Κατά την εγκατάσταση δεν είδα αντλία κενού να έχουν τι επιπτώσεις θα έχουν?Γινεται να το κανουμε τωρα?Έχω βάλει σε όλα από την αρχή τους μετρητή ρεύματος κ βλέπω την κατανάλωση τους.Δεν ήξερα βέβαια τότε το φόρουμ κ πήρα με πρίζα απλο.Στο 18αρι τράβηξα από τον πίνακα καλώδιο 2.5αρι για να είναι ανεξάρτητο κ έβαλα πρίζα για να βάλω τον μετρητή μου!Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μου καίνε πολύ ή είναι εντύπωση μου αφού δεν ξαναείχα κλιματιστικό...Βλέπω σε εσάς τα γραφήματα κ λέω μήπως πάρω κάποιο αντίστοιχο τι έχετε να προτείνεται?Για Δεκέμβρη έχει κάψει το 18αρι 300 kw, το 9αρι 250 κ το άλλο 9αρι 120.Το σπίτι είναι 1ος οροφος 90 τ.μ με πυλωτή από κάτω χωρίς χαλιά μέχρι στιγμής!Ο από πάνω όροφος δεν θερμαίνεται μόνο δίπλα μου...

Επεξ/σία από Vagousclio4

1 ώρα πριν, Vagousclio4 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω 3 Inventor premium ένα 18αρι στη σαλονοκουζινα κ αλλά 2 9αρια στα υπνοδωμάτια.Το 18 στο ένα χρόνο κ τα αλλά 2 τα έβαλα σταδιακά ένα πριν ένα 6μηνο το άλλο πριν 3 μήνες περίπου.....Κατά την εγκατάσταση δεν είδα αντλία κενού να έχουν τι επιπτώσεις θα έχουν?Γινεται να το κανουμε τωρα?Έχω βάλει σε όλα από την αρχή τους μετρητή ρεύματος κ βλέπω την κατανάλωση τους.Δεν ήξερα βέβαια τότε το φόρουμ κ πήρα με πρίζα απλο.Στο 18αρι τράβηξα από τον πίνακα καλώδιο 2.5αρι για να είναι ανεξάρτητο κ έβαλα πρίζα για να βάλω τον μετρητή μου!Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μου καίνε πολύ ή είναι εντύπωση μου αφού δεν ξαναείχα κλιματιστικό...Βλέπω σε εσάς τα γραφήματα κ λέω μήπως πάρω κάποιο αντίστοιχο τι έχετε να προτείνεται?Για Δεκέμβρη έχει κάψει το 18αρι 300 kw, το 9αρι 250 κ το άλλο 9αρι 120.Το σπίτι είναι 1ος οροφος 90 τ.μ με πυλωτή από κάτω χωρίς χαλιά μέχρι στιγμής!Ο από πάνω όροφος δεν θερμαίνεται μόνο δίπλα μου...

Δεν νομίζω πως αξίζει να κάνεις κάτι τώρα. Αν δεν έχεις περίεργους θορύβους τύπου συντονισμό ή έντονο ήχο σαν ψυγείο κατά τη λειτουργία, θα είσαι λογικά οκ. Πιθανότατα να σου έκαναν εκδίωξη.  Έχεις και την εγγύηση αν γίνει κάτι (ελπίζω να έκανες την ηλεκτρονική δήλωση εντός του μήνα αγοράς).

Όσον αφορά την κατανάλωση, μπορεί να είναι από χάλια, μέχρι και πολύ καλά. Εξαρτάται από τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου.

Τους χώρους τους έχεις όλους ανοιχτούς ή είσαι με κλειστές πόρτες;

Για τρέξε το ακόλουθο : ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Για πριζάκι πάμε για το tplink hs110. Κοίτα να είναι v3 και κάτω. Όχι v4.

Περίεργους θορύβους έχω.Η δεν έχω συνηθίσει τους ήχους εγώ!Για τον υπολογισμό σας δείχνω παρακάτω!Εφόσον είναι wifi δεν γίνεται να περνώ μέτρηση από το ήδη υπάρχον στικάκι που έχει?Έχω βάλει την εφαρμογή της ινβερτορ κ δουλεύει άψογα.

Screenshot_20201220-200741_Chrome.jpg

2 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Πλακέτα.Το έπαθα σε samsung 15τίας Επισκευάζεται αλλά δεν συμφέρει. Το έστειλα στην ανακύκλωση

Άμα δεν επισκευαζεται σε λογική τιμή την έκατσα.... Ευχαριστώ πάντως... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...