Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρονια Πολλα σε ολους και στον Κρητικό φυσικα.

Σε λιγες μερες που αλλαζει η χρονια,ευχομαι υγεια σε ολους μας.

Και μετα απο αυτο,ευχομαι αν και δεν γινονται θαυματα,οι ψυκτικοι να εχουν αντλια κενου και να την λειτουργουν σωστα.Αλλιως καλυτερη επενδυση απο αγοραστη δεν υπαρχει παρα να αγορασει αυτος μια και να την χρησιμοποιει σε καθε εγκατασταση για να μην ζαλιζει στον ψυκτικο που θα ερθει...

Και στα τεχνικα παραμενοντας,οταν μπορεσω,θα βαλω στον σενσορα της εισαγωγης αερα του Toshiba μου,θερμανση και μονωση του με θερμοστατη ακριβειας η οτι αλλο σκεφτω,για να δω πως αντιδρα αν πειραξουμε αυτη την παραμετρο το μηχανημα.Οπως καταλαβατε δουλεια δεν ειχε ο διαολος, sugamoto-magazaki εκανε στο Toshiba του...

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, marios1515 είπε

τι θερμοκρασια ζητησης εχεις?

Ζητηση 18 στο δωματιο 20 πζντα εχουν offset τα daikin εξωτερικη 16. Πειραμα κανω για να δω ποσο ειναι το limit down στην θερμανση. Προς το παρον δουλευει συνεχως στα 70w με συνολικη καταναλωση τις τελευταιες 4 ωρες 0,39 kwh.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ζητηση 18 στο δωματιο 20 πζντα εχουν offset τα daikin εξωτερικη 16. Πειραμα κανω για να δω ποσο ειναι το limit down στην θερμανση. Προς το παρον δουλευει συνεχως στα 70w με συνολικη καταναλωση τις τελευταιες 4 ωρες 0,39 kwh.

Το limit down όμως εξαρτάται και από την εξωτερική θερμοκρασία ποικίλει :)

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτως αγαπητε αλλα εκτος απο την εξωτερικη που τωρα τεινει να ειναι ιδανικη γι αυτου του τυπου το πειραμα παιζει ρολο και η συσκευη αυτη καθαυτη αλλα και η "χαρτογραφηση" της απο τον κατασκευαστη.🙂

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

0.7 στα on-off και 0.35 όταν όχι.

Διπλάσια κατανάλωση...

Σκέψου τι ήττα τρώω εγώ με το ακατονόμαστο που δεν κάνει τιποτα άλλο εκτός από on off 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Σκέψου τι ήττα τρώω εγώ με το ακατονόμαστο που δεν κάνει τιποτα άλλο εκτός από on off 

Εσυ εκεί που θα είχες 0 κατανάλωση ,έχεις 2400watt την ημέρα χωρίς λόγο..μια κατηγορία μόνος σου 😛

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Συμφωνω απολυτως αγαπητε αλλα εκτος απο την εξωτερικη που τωρα τεινει να ειναι ιδανικη γι αυτου του τυπου το πειραμα παιζει ρολο και η συσκευη αυτη καθαυτη αλλα και η "χαρτογραφηση" της απο τον κατασκευαστη.🙂

Για του λογου το αληθες κατεβασα τωρα αλλο ενα βαθμο την ζητουμενη και την εφερα πολυ κοντα στην εξωτερικη . Το συγκεκριμενο τι κανει τωρα ? Αρχισε να δουλευει σαν on off Οχι ακριβως δηλαδη ζεσταινει το coil και μετα απο λιγο αφου σταματησει ο συμπιεστης ενεργοποιει τον ανεμιστηρα της εσωτερικης για λιγο και αποδιδει αυτο το μικρο συσσωρευμενο θερμικο φορτιο στο δωματιο. Μου θυμισε τους παλιους θερμοσυσσωρευτες με τα πυροτουβλα για οσους ειναι παλιοι γνωριζουν😋😋..Extreme ζητουμενη  συνθηκη βεβαια οχι σε πραγματιμη ζητηση αλλα......  γηρασκω αει διδασκομενος...

Δημοσ.

Η ακριβή σειρά της TCL, κυκλοφορεί φήμη, ότι έχουν Mitsubishi συμπιεστή. Δεν ξέρω αν είναι αληθές ή φήμη του εισαγωγέα για να καρπωθεί τη φήμη της Mitsubishi. Το 24αρι το φίλου μου, τρώει σκαλώμματα και δουλεύει on off αλλά σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 2⁰C. Καταναλώνει ~400W για συντήρηση στους 21⁰C σε μεγάλο χώρο με 3.50μ. ύψος χωρίς καλή μόνωση. Ο ίδιος προτείνει reset και μετά unplug από πρίζα. Και εκ νέου στην πρίζα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Για να καταλάβω λες ότι αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι ίση με την επιθυμητή η μονάδα αντί να παραμένει κλειστή ανοιγοκλείνει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jonis είπε

Για να καταλάβω λες ότι αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι ίση με την επιθυμητή η μονάδα αντί να παραμένει κλειστή ανοιγοκλείνει ;

Το βάζω 20 έχει πάει 22,5 εσωτερική και αυτό ανεξάρτητα εξωτερικής θερμοκρασίας κανει 450 on off στο 24 ωρο ,πιο πίσω έχω βάλει και διαγράμματα 

Αυτό μου το κάνει ψύξη θέρμανση και η daikin ,δε μπορεί να μου απαντήσει  ακόμα και μετά από προσαρμογή πάνω στο κλιματιστικό δικού της καταγραφικόυ και αποστολής του στο εργοστάσιο για περαιτέρω έρευνα 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, jonis είπε

Το ίση δεν θα ήταν τόσο θέμα.

Δες το βιντεάκι από το δικό μου και θα καταλάβεις.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το βάζω 20 έχει πάει 22,5 εσωτερική και αυτό ανεξάρτητα εξωτερικής θερμοκρασίας κανει 450 on off στο 24 ωρο ,πιο πίσω έχω βάλει και διαγράμματα 

Αυτό μου το κάνει ψύξη θέρμανση και η daikin ,δε μπορεί να μου απαντήσει  ακόμα και μετά από προσαρμογή πάνω στο κλιματιστικό δικού της καταγραφικόυ και αποστολής του στο εργοστάσιο για περαιτέρω έρευνα 

24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το ίση δεν θα ήταν τόσο θέμα.

Δες το βιντεάκι από το δικό μου και θα καταλάβεις.

Μάλιστα.

ενω έχουμε ζήτηση 18 και η θερμοκρασία δωματίου είναι 22 ποιος ο λόγος εκεί που ειναι idle να παίρνει μπροστά ;

Άβυσσος τα σωθικά των κλιματιστικών τελικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jonis είπε

Μάλιστα.

ενω έχουμε ζήτηση 18 και η θερμοκρασία δωματίου είναι 22 ποιος ο λόγος εκεί που ειναι idle να παίρνει μπροστά ;

Άβυσσος τα σωθικά των κλιματιστικών τελικά.

Πρώτα και πάνω απολα είναι ο προγραμματισμός ενός κλιματιστικου έπειτα έρχεται ο χώρος που είναι τοποθετημένο που όμως αυτός ο χώρος εαν δεν ειναι όπως πρέπει θα δείξει ποσο καλά εινα8 προγραμματισμένο να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις αν και για μένα ο χώρος παίζει πιο πολύ ρόλο στο ποσο θα κάψει και μετά έρχεται η μάρκα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πρώτα και πάνω απολα είναι ο προγραμματισμός ενός κλιματιστικου έπειτα έρχεται ο χώρος που είναι τοποθετημένο που όμως αυτός ο χώρος εαν δεν ειναι όπως πρέπει θα δείξει ποσο καλά εινα8 προγραμματισμένο να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις αν και για μένα ο χώρος παίζει πιο πολύ ρόλο στο ποσο θα κάψει και μετά έρχεται η μάρκα 

Προσωπικά πιστεύω ότι το νούμερο 1 είναι ο προγραμματισμός και το μηχάνημα.. πχ είμαι σίγουρος ότι και σε μικρή κρεβατοκάμαρα να βάλω το 18 Shorai,παίζει να παίζει πιο στρωτά και πιο καλά απο πολλά 9000btu της αγοράς..

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ αυτό που κοιτάω σήμερα στο κλιματιστικό μου είναι αν έχει διαφορετικό προγραμματισμό στο mode auto σε σχέση με το heat πάντα στο ίδιο σενάριο.

Μέχρι σήμερα που δούλευα μόνο το heat είχα min 670w μετά από κάποια ώρα έκλεινε μετά ξεκίναγε στα 2500w και έπεφτε σιγά σιγά πάλι στα 670w.

Σήμερα στο auto η κατανάλωση είναι καρφί στα 1250w και έχω την αίσθηση ότι ο χώρος μου δεν έχει τις αυξομειώσεις σε θερμοκρασία που είχα με το mode στο heat.

Θα προσπαθήσω να δω και διαφορές στην κατανάλωση αλλά σίγουρα μέχρι τώρα βλέπω πιο σταθερή θερμοκρασία στον χώρο μου με το auto που νομίζω ότι είναι και το πρώτο ζητούμενο για όλους μας.

29ED617D-41E7-4453-9198-5A2B424F98BE.png

BC026572-000F-4B7D-9955-042AFB8B3987.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...