Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τι πάει να πει "τον ίδιο χώρο;"

Εξυπηρετουν τον ιδιο χωρο και τα δυο στο ιδιο δωματιο το εχω ξαναπει παλιοτερα αυτο . One main one backup. Παλιοτερα main ηταν το mitsu αλλα του αλλαξα θεση ξηλωνοντας ενα παλιο on off. Ξερω τι σκεφτεσαι αλλα μην παρεις αμεσως το .... ιδρυμα...χα χα δεν εχω αλλη εναλλακτικη θερμανσης γι αυτο τον λογο προτιμησα αυτη την "ακραια" λυση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Lofarek είπε

Εξυπηρετουν τον ιδιο χωρο και τα δυο στο ιδιο δωματιο το εχω ξαναπει παλιοτερα αυτο . One main one backup. Παλιοτερα main ηταν το mitsu αλλα του αλλαξα θεση ξηλωνοντας ενα παλιο on off. Ξερω τι σκεφτεσαι αλλα μην παρεις αμεσως το .... ιδρυμα...χα χα δεν εχω αλλη εναλλακτικη θερμανσης γι αυτο τον λογο προτιμησα αυτη την "ακραια" λυση

Άρα οι δοκιμές έγιναν και με τα 2 εντός ή εναλλάξ;

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Άρα οι δοκιμές έγιναν και με τα 2 εντός ή εναλλάξ;

Εναλλαξ ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο οχι και τα δυο μαζι μια μερα το ενα μια μερα το αλλο. Το ξερω οτι τι 1,15 kwh το 12ωρο ακουγεται εξωπραγματικο αλλα οντως ετσι ειναι .

1 λεπτό πριν, Lofarek είπε

Εναλλαξ ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο οχι και τα δυο μαζι μια μερα το ενα μια μερα το αλλο. Το ξερω οτι τι 1,15 kwh το 12ωρο ακουγεται εξωπραγματικο αλλα οντως ετσι ειναι .

Επισης χαρτογραφικα το perfera ειναι ετσι προγραμματισμενο να μην πιανει υψηλη ισχυ κατα την εκκινηση ο συμπιεστης και στην ψυξη και στην θερμανση. 350 w max ψυξη και θερμανση 650..Ενω το sarara στην εκκινηση της θερμανσης φτανει καθε φορα τα 1000w και λιγο παραπανω. Μετα βεβαια η καταναλωση οχι στο πατωμα αλλα στο υπογειο.....Δευτερη διαφορα στις ιδιες καιρικες συνθηκες το sarara δεν κανει καθολου off ενω το perfera 5 με 6 το 12ωρο..

• Like 1

53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι καμία πόρτα.

Λοιπόν, στοιχεία (σχεδόν) 24ώρου. Οπότε αν και φαντάζομαι τι θα γίνει στα defrost, η πρώτη μάχη στους 12C, είναι με νίκη fujitsu.

122052e2e57551bdc8f258f6c3aa3b4d.png

Ενδιαφέρον έχει το εξής: έβαλα το καταγραφικό στον απέναντι τοίχο και στις 2 περιπτώσεις , περίπου 8μ απόσταση και 1 μέτρο από πάτωμα και πήρα το εξής διάγραμμα (23.5 vs 20.1)

image.png.d7985e7ab367c65b5897de0f3459a5dc.png

Οπότε ναι μεν σαφώς πιο θορυβώδες το fujitsu, αλλά έχει τεράστια διαφορά στη διασπορά του θερμού αέρα.

Το νιώθεις κατευθείαν με το που μπαίνεις εναλλάξ στα δυο σπίτια.

Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα και στα δύο. Μάλλον το mitsu θέλει χειροκίνητα στο φουλ. Είναι μεγάλος ο χώρος, συν την σκάλα που πάει στον πάνω όροφο και χάνεται ο αέρας.

@juneman , τώρα βγαίνει καλύτερο συμπέρασμα.

Τώρα ναι. Το Fujitsu υπερέχει. Αυτό που λες για τον αέρα το καταλαβαίνω και εγώ. Αυτό το Mitsubishi είναι 18-22 ή 24 όμως; Γιατί αν δεν είναι 24αρι, δεν τα πάει και άσχημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω αγοράσει πρόσφατα το Haier Tide Green 24000 BTU. Έχω παρατηρήσει κάτι που με προβληματίζει.

Το κλιματιστικό δουλεύει συνήθως στους 21-22 βαθμούς. Στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία του αέρα που βγάζει είναι 36 βαθμοί. Το έχω ρυθμισμένο να βγάζει αέρα προς τα κάτω όσο πάει. Ακριβώς από κάτω από το κλιματιστικό είναι ο καναπές. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάτω από το σημείο που "βαράει" ο αέρας νιώθω ένα ψυχρό ρεύμα κάποιες φορές. Γενικά ζεσταίνει το σπίτι είμαι ευχαριστημένος. Απλά σε εκείνο το σημείο που είναι και ο καναπές υπάρχει αυτό το ρεύμα και νιώθουμε να κρυώνουμε λίγο. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός έτσι όπως το έγραψα

Είναι η πρώτη φορά που έχω κλιματιστικό οπότε δεν ξέρω αν αυτό είναι λογικό.

Τι πιστεύετε;

Μηπως εχεις βαλει την περσιδα να βαραει εντελως καθετα; το αναφερει σαν extra function αν εχει αυτη τη λειτουργια και το δικο σου..Επισης στο δικο μου (tundra green 18) οι περσιδες δεν κατεβαινουν για θερμανση πολυ χαμηλα στο κανονικο mode..Κι εντελως απο κατω να κατσω αποκλειεται να με χτυπα αερας..Ισως το δικο σου να διαφερει ομως.

Επισης αν πιανει γρηγορα επιθυμητη τοτε μπορει να κατεβαινει πολυ χαμηλα σε watts κι ετσι οπως ειναι κοντα στον καναπε σας ενοχλει ο λιγοτερο ζεστος αερας..μη ξεχνας πως ειναι 24αρι, οποτε.. μηπως ειναι λαθος η τοποθετηση;

Απο θορυβους μεσα εξω μοναδα πως ειναι; μετρητη να υποθεσω δεν εχεις βαλει..

Επεξ/σία από energy52

3 λεπτά πριν, juneman είπε

Τώρα ναι. Το Fujitsu υπερέχει. Αυτό που λες για τον αέρα το καταλαβαίνω και εγώ. Αυτό το Mitsubishi είναι 18-22 ή 24 όμως; Γιατί αν δεν είναι 24αρι, δεν τα πάει και άσχημα. 

18άρι.

Δεν κάνει κρύο ακόμα. Θα δείξει.

edit

επανήλθε

e81992709e14177309e75727411d4813.png

5 λεπτά πριν, energy52 είπε

Μηπως εχεις βαλει την περσιδα να βαραει εντελως καθετα; το αναφερει σαν extra function αν εχει αυτη τη λειτουργια και το δικο σου..Επισης στο δικο μου (tundra green 18) οι περσιδες δεν κατεβαινουν για θερμανση πολυ χαμηλα στο κανονικο mode..Κι εντελως απο κατω να κατσω αποκλειεται να με χτυπα αερας..Ισως το δικο σου να διαφερει ομως.

Επισης αν πιανει γρηγορα επιθυμητη τοτε μπορει να κατεβαινει πολυ χαμηλα σε watts κι ετσι οπως ειναι κοντα στον καναπε σας ενοχλει ο λιγοτερο ζεστος αερας..μη ξεχνας πως ειναι 24αρι, οποτε.. μηπως ειναι λαθος η τοποθετηση;

Απο θορυβους μεσα εξω μοναδα πως ειναι; μετρητη να υποθεσω δεν εχεις βαλει..

Όχι δεν έχω δει κάτι για την extra function. Χειροκίνητα με το κοντρόλ την σταμάτησα στο χαμηλότερο σημείο που πήγαινε. Ναι δεν περιμένω να με βαράει ο αέρας όταν κάθομαι από κάτω, απλά λέω αν είναι λογικό να νιώθω λίγο ψύχρα. (Ίσως είναι λογικό αφού ο ζεστός αέρας φεύγει προς την άλλη μεριά, απλά είπα να ρωτήσω )

Ήσυχο το μέσα μην το ματιάσω, δεν με ενοχλεί καθόλου. Η έξω μονάδα χωρίς να έχω εμπειρία νομίζω κάνει φυσιολογικό θόρυβο. Κάνει περισσότερο όταν το ανοίγω, μιας και δεν το δουλεύω 24ωρο ακόμα. Αλλά μετά ο ήχος είναι φυσιολογικός. Από μέσα δεν την ακούω καθόλου.
Έχω βάλει μετρητή θα βάλω τις επόμενες μέρες τα διαγράμματα εδώ.  Αυτή τη στιγμή παίζει στα 500W-550W με εξωτερική 12 και μέσα έχει φτάσει 22 με ζητούμενη 22

• Like 3

Slightly off topic:

΄Όποιος έχει blitzwolf μετρητές πχ αυτόν , τότε με αυτόν τον οδηγό

μπαίνει στο homeassistant και φυσικά Grafana.

Να εδώ έβαλα τον...αφυγραντήρα μου 😄😎

560756074_Screenshot2020-12-22001815.jpg.e0773a5abb84325390655e3bf8fa3b95.jpg

@cinqo13 τα κατάφερα με τον κ@λο-blitzwolf!

• Like 2
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, juneman είπε

Το διάγραμμα από μόνο του δεν λέει τίποτα θετικό. Πολύ κακό. Σε συνολική κατανάλωση όμως και σε αίσθηση θερμότητας-ζεστασιάς πώς το αξιολογείς

Κακό γιατί κάνει και υπερθέρμανση 

• Like 1

13 ώρες πριν, filipN είπε

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα πρέπει να μένει συνεχώς ανοικτό, απλά με χαμηλότερη ζητούμενη εσωτερική θερμοκρασία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και βρίσκεσαι στον 21 αιώνα θα ζεις με συνθήκες Μεσαίωνα.

Δηλαδη με σταθερα την συγκεκριμενη μόνωση η μη διακοπτώμενη θερμανση θα κάψει λιγότερο, αλλά σε τι βάθος χρόνου; Έχει νόημα να ζεσταίνεις ένα σπίτι όταν έχει τεράστιες απώλιες όταν λείπεις;

Επίσης αυτά τα διαγράμματα με τι γκατζετάκι τα παίρνουμε;

4 λεπτά πριν, georgemvg είπε

Δηλαδη με σταθερα την συγκεκριμενη μόνωση η μη διακοπτώμενη θερμανση θα κάψει λιγότερο, αλλά σε τι βάθος χρόνου; Έχει νόημα να ζεσταίνεις ένα σπίτι όταν έχει τεράστιες απώλιες όταν λείπεις;

tp link hs 110

6 ώρες πριν, georgemvg είπε

Νομίζω εξαρτάται πόσο θα λείπεις. Μάλλον θέλει πείραμα με έναν μετρητή κατανάλωσης. Πχ αν πας στο σπίτι αυτό μόνο ΠΣΚ, ίσως να συμφέρει να το ζεσταίνεις λίγο πριν πας και τότε οι κιλοβατώρες στον μήνα μπορεί να είναι λιγότερες. Ή και όχι. Ακόμα και 90 να κάψεις σε 3 ημέρες είναι καλύτερα από 105 αν ήθελε 15 την ημέρα. Πρέπει να σκεφτείς και άλλες παραμέτρους πχ το ζεσταμενο σπίτι δεν έχει υγρασία.

Σε κάθε περίπτωση αγόρασε έναν μετρητή και δες. Και αν θες πες μας τι διαπίστωσες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μερικά στατιστικά στοιχεία για αυτούς που αναρωτιούνται εαν είναι καλύτερα να έχεις τα κλιματιστικα ανοιχτά όταν λείπεις από το σπιτι όλα με ρύθμιση στους 19 βαθμούς 

100 τμ 3 κλιματιστικα toshiba shorai 18 , toyotom8 kuro  9 , daikin 9 Σάββατο : shorai 2,08......kuro:1,62.......atxc25b:3,35
Κυριακή :  shorai  4,63........kuro:2,19.......atxc25b:3,14

Σύνολο για Σαββατοκύριακο για το  shorai 6,71, για το toyotomi 3,81 και για το daikin 6,49 

Υπόψιν ότι από το 48 ωρο οι 10 ώρες είναι με ρύθμιση 22 οι υπόλοιπες είναι με 19

αρα γεν8κο σύνολο 17,01 για Σαββατοκύριακο με τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που έχω 17,01χ0,178=3,027 ευρώ 

Ουσιαστικά μιλάμε για 1,5 ευρώ την ημέρα στο δικό μου σπιτι εαν βάλω την θερμοκρασία στο 19 

Επεξ/σία από dimostr

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Λοιπόν μερικά στατιστικά στοιχεία για αυτούς που αναρωτιούνται εαν είναι καλύτερα να έχεις τα κλιματιστικα ανοιχτά όταν λείπεις από το σπιτι όλα με ρύθμιση στους 19 βαθμούς 

100 τμ 3 κλιματιστικα toshiba shorai 18 , toyotom8 kuro  9 , daikin 9 Σάββατο : shorai 2,08......kuro:1,62.......atxc25b:3,35
Κυριακή :  shorai  4,63........kuro:2,19.......atxc25b:3,14

Σύνολο για Σαββατοκύριακο για το  shorai 6,71, για το toyotomi 3,81 και για το daikin 6,49 

αρα γεν8κο σύνολο 17,01 για Σαββατοκύριακο με τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που έχω 17,01χ0,178=3,027 ευρώ 

Ουσιαστικά μιλάμε για 1,5 ευρώ την ημέρα στο δικό μου σπιτι εαν βάλω την θερμοκρασία στο 19 

Ναι αλλά έχεις καλά μονωμένο σπίτι ενώ ο φίλος μιλάει για αμόνωτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά έχεις καλά μονωμένο σπίτι ενώ ο φίλος μιλάει για αμόνωτο.

Κάθε σπιτι είναι διαφορετικό σαφώς όμως το αμονωτο σπιτι που έχει ο φίλος είναι αμονωτο και για τις άλλες μορφές θέρμανσης , εγώ δίνω ένα μπούσουλα 

κοιταζα τι εκαψα χθες που ειχα ρυθμιση 22 στο shorai 21 στο toyo και 20 στο daikin και η καταναλωση ηταν 16kwh για μια μερα , αρα οταν ειμαι σπιτι και ανοιγουν πορτες παραθυρα και εχω ρυθμιση εως και 22 βαθμους η καταναλωση ειναι διπλη αρα καπου 3 ευρω την ημερα , κατα τηυν αποψη μου παλι πολυ οικονομικα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...