Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αν το έχεις με sonoff, μου το κάνεις Share με το ewelink και είναι έτοιμο. Έτσι έκανα με το μίτσου και ας είναι σε άλλο σπίτι και δίκτυο.

Βασικά το Sonoff είναι γ@μάτο σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να μπει στο homeassistant όπου και να είναι στον πλανήτη. Το διαπίστωσα σήμερα.

Ναι απίστευτη μαγκιά είναι ;) Μισό να δω πως γίνεται

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Εγώ έχω καλοριφέρ  πετρέλαιο αυτόνομο,και απλό τζάκι. Το καλοριφέρ έχει το θετικό ότι ζεσταίνει και τα υπόλοιπα δωμάτια.(με ένα κλιματιστικό ζεσταίνω όλο το σπίτι). Το αρνητικό είναι δεν μαρεσουν αυτά τα on/off που κάνει το καλοριφέρ.(και να σκεφτείς ότι έχω βάλει ευαισθησία 0.2C,όταν πέσει 0.2C η θερμοκρασία ανάβει)

Πως εχεις βαλει τετοια ευαισθησια μπορεις να πεις; γιατι κι εγω που χω και καλοριφερ φετος (λεβητα αεριου) στα νεκρα διαστηματα on/off του θερμοστατη σου δινει την αισθηση του κρυου και δεν το περιμενα..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Πως εχεις βαλει τετοια ευαισθησια μπορεις να πεις; γιατι κι εγω που χω και καλοριφερ φετος (λεβητα αεριου) στα νεκρα διαστηματα on/off του θερμοστατη σου δινει την αισθηση του κρυου και δεν το περιμενα..

Ρύθμιση του θερμοστάτη ειναι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Ρύθμιση του θερμοστάτη ειναι

Οχι εμενα δεν ρυθμιζεται σε ποιο σημειο να κανει on/off αν το ξερα εξ αρχης θα εβαζα τετοιον..ποιας εταιρειας ειναι; Ευχαριστω!

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι απίστευτη μαγκιά είναι ;) Μισό να δω πως γίνεται

@Rnd1978 έτοιμος ! 😎

Τώρα μένει να δω πόσο θα χρεώνω την υπηρεσία !!! 😄

image.png.2c5cf997a79706a94ac901e2dfe446ee.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, energy52 είπε

Οχι εμενα δεν ρυθμιζεται σε ποιο σημειο να κανει on/off αν το ξερα εξ αρχης θα εβαζα τετοιον..ποιας εταιρειας ειναι; Ευχαριστω!

Olympia electronics και μοντέλο έβαλα το BS-818 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimostr είπε

Όσοι χρησιμοποιούμε κλιματιστικό για κύρια θέρμανση δε το κλείνουμε ποτέ ,η οποιαδήποτε διακοπτόμενη χρήση κλιματιστικού είναι απλά λάθος και στοιχιζει και σε θερμική άνεση και σε χρημα 

Εαν το σπιτι είναι τελείως αμονωτο και λειπεις συνέχεια από το χώρο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, georgemvg είπε

παντα προυποθεση ειναι να ειναι επαρκες τα btu για τον χωρο οχι βαζω 18000 btu  εκει που θα ηθελε 60000btu και μετα να λεμε καιει ,εάν υπάρχει σωστή κάλυψη των απωλειών τότε τα κλιματιστικά είναι από τις οικονομικότερες λύσεις θέρμανσης 

Και βέβαια  λογική χρήση στην επιλογή θερμοκρασίας  άμα το βάλεις 25 ότι σπίτι και να έχεις θα κάψεις τα άντερα σου με οποιοδηποτε σύστημα θέρμανσης 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, liakjim είπε

@Rnd1978 έτοιμος ! 😎

Τώρα μένει να δω πόσο θα χρεώνω την υπηρεσία !!! 😄

image.png.2c5cf997a79706a94ac901e2dfe446ee.png

@Liakjm το ariston - xeiriston βλεπω οτι το εχεις σε αναστολη εργασιας. Κανενα επιδομα τουλαχιστον του δινεις?🤣🤣

Δημοσ.

Xθες έβαλα ένα Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE σε σύγκριση με το Asyg24klca.

Η σύγκριση είναι νομίζω valid μιας και αμφότερα είναι σε πανομοιότυπα σπίτια, με ουσιαστικά καθρεπτικούς χώρους. Οι μονάδες σε διπλανά μπαλκόνια, βορινά, και οι εσωτερικές μονάδες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Είναι σχεδόν σαν να είναι στο ίδιο σπίτι.

Εξωτερική 12-12.5C

362e56fa5a1068bc347096db02097207.png

Το mitsubishi στους 22C, δουλεύει από χθες στις 7πμ και έχει ισορροπήσει τον χώρο ενώ το Fujitsu στους 22.5 σε 24/7 λειτουργία. Με το ίδιο θερμόμετρο , το fujitsu έχει 22.8 μέσα και το mitsu 22.1 τώρα.

460776925_Screenshot2020-12-21110133.jpg.57a28d7a335495ddcdf3c1974b8f92fc.jpg

Νομίζω είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι στις παρούσες εξωτερικές συνθήκες και στα συγκεκριμένα φορτία, το asyg24klca δουλεύει σε υψηλότερο cop. Καίει λιγότερο για υψηλότερη ζήτηση. 

Θα δω και το βράδυ κιλοβατώρες στο 24άωρο.

3 λεπτά πριν, Lofarek είπε

@Liakjm το ariston - xeiriston βλεπω οτι το εχεις σε αναστολη εργασιας. Κανενα επιδομα τουλαχιστον του δινεις?🤣🤣

Το κλείνουν τα βράδια.

Δίνει πόνο κανονικά.

Να και το shorai του @Rnd1978.

Φαίνεται πως το ανέβασε έναν βαθμό στις 9παρά. 🙃

Φθονώ τις απώλειες του. Καίει όσα το daikin atxc25b σε 17τμ...

image.png.c0ddf439ed7e9e39db36078e0d47cfe4.png

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgemvg είπε

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα πρέπει να μένει συνεχώς ανοικτό, απλά με χαμηλότερη ζητούμενη εσωτερική θερμοκρασία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και βρίσκεσαι στον 21 αιώνα θα ζεις με συνθήκες Μεσαίωνα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dimostr είπε

Μάλλον δε ξέρεις γιατι πράγμα μιλάμε γιατί αυτό που γράφεις δε βγάζει νόημα 

ΧΡΗΣΗ 24/7

ΧΡΗΣΗ 24/7?  Να δουλευει στους 24β για 7ωρες την ημερα???

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

ΧΡΗΣΗ 24/7?  Να δουλευει στους 24β για 7ωρες την ημερα???

Ίσως δε στο εξήγησα σωστά όταν λέμε 24 /7 εννουμε 24 ώρες χρήση 7 μέρες την εβδομάδα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Ίσως δε στο εξήγησα σωστά όταν λέμε 24 /7 εννουμε 24 ώρες χρήση 7 μέρες την εβδομάδα 

Αυτα τα slang ειναι δικα σας που να ξερω..

Εμενα επειδη εχει θεμα ο ανεμιστηρας της εσω.(κανει θορυβο στο ρελαντι) το δουλευω με δικο μου τροπο και ειμαι ευχαριστημενος απο αποδοση και καταναλωση!

Το βαζω στο δυνατο.. Σε 30λ εχει φτασει την θερμοκρασια στους 27-28β! Για τα επομενα περιπου 15λ το ρυθμιζω στους 24β και μετα το κλεινω!😜

Συνηθως καταναλωνει κοντα στις 0,700Kwh.  Θα αρχιζω να κρυωνω μετα τις 4 ωρες! Εχω 9αρι σε μικρο χωρο με ενεργειακο τζαμι!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Xθες έβαλα ένα Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE σε σύγκριση με το Asyg24klca.

Η σύγκριση είναι νομίζω valid μιας και αμφότερα είναι σε πανομοιότυπα σπίτια, με ουσιαστικά καθρεπτικούς χώρους. Οι μονάδες σε διπλανά μπαλκόνια, βορινά, και οι εσωτερικές μονάδες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Είναι σχεδόν σαν να είναι στο ίδιο σπίτι.

Εξωτερική 12-12.5C

362e56fa5a1068bc347096db02097207.png

Το mitsubishi στους 22C, δουλεύει από χθες στις 7πμ και έχει ισορροπήσει τον χώρο ενώ το Fujitsu στους 22.5 σε 24/7 λειτουργία. Με το ίδιο θερμόμετρο , το fujitsu έχει 22.8 μέσα και το mitsu 22.1 τώρα.

460776925_Screenshot2020-12-21110133.jpg.57a28d7a335495ddcdf3c1974b8f92fc.jpg

Νομίζω είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι στις παρούσες εξωτερικές συνθήκες και στα συγκεκριμένα φορτία, το asyg24klca δουλεύει σε υψηλότερο cop. Καίει λιγότερο για υψηλότερη ζήτηση. 

Θα δω και το βράδυ κιλοβατώρες στο 24άωρο.

Το κλείνουν τα βράδια.

Δίνει πόνο κανονικά.

Να και το shorai του @Rnd1978.

Φαίνεται πως το ανέβασε έναν βαθμό στις 9παρά. 🙃

Φθονώ τις απώλειες του. Καίει όσα το daikin atxc25b σε 17τμ...

image.png.c0ddf439ed7e9e39db36078e0d47cfe4.png

Παρενθετικα να αναφερω και τα cons που παρατηρησα στο ururu και στο perfera. Το ururu εχει αρκετα θορυβωδη εσωτερικη. Μονο στο mode breeze ειναι υποφερτη για καποιον που ειναι ευαισθητος και θελει σχεδον απολυτη ησυχια. Προσωπικα εγω δεν εχω ζητημα αλλοι ομως θα εχουν σιγουρα. Το perfera εχει μεγαλο offset μεταξυ θερμοκρασιας χειριστηριου και χωρου. Δηλαδη αν το χειριστηριο δειχνει 20 ο χωρος φτανει 23 και 24. Εγω το βαζω στο 17 και ο χωρος παει 20+. Το εχουν επισημανει και αλλοι αυτο. Και τελος η αναμονη στα 5w που δεν κατεβαινε εστω και αν εσβηνα το wifi. Την μικροτερη αναμονη που εχω παρατηρησει μεχρι τωρα σε κλιματιστικο την εχει το sarara χωρις wifi 0,1 w και λιγοτερο .Ακουλουθει το mitsu kirigamine zen 0,3 w το mitsu fhz με 0,6w και μακραν τελευταιο το perfera με 5w. Οι μετρησεις εγιναν και με το hs110 και με διαφορους μετρητες πριζας.

Τελος κατι που μου εκανε ετυπωση στο ururu στο τελος οταν το σβηνεις προχωραει σε αυτοματο καθαρισμο των φιλτρων και του στοιχειου. Αναβει πρασινη ενδειξη και μπαινουν μπρος τα βουρτσακια  καθαρισμου σκονης. Τελος παρατηρησα οτι για 10 περιπου δευτερολεπτα και αφου εχει κλεισει η καταναλωση ανεβαινει στα 600w καποια διεργασια καθαρισμου στοιχειου κανει ισως δεν εχω καταλαβει ακριβως τι γινεται και μετα κλεινει.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...