Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Daikin 9ρι ψυξη peak 1200w ??? Το δικο μου 9ρι daikin ακομη και στο powerful αυτες τις μερες και στον καυσωνα δεν το εχω δει να ανεβαινει πανω απο 500w ποτε σε σημειο που εχω αρχισει να ανησυχω οτι μου πουλησαν 2000btu μηχανημα..😄

Άμα είναι κλειστό το σπίτι και καίει ο αέρας και έχουν κάψει τα ντουβαρια μέσα στο σπίτι παίζει τέρμα γκάζια το κλιματιστικό , έχουμε το ίδιο μοντέλο atxc η έχεις καποιο άλλο , είσαι ευχαριστημένος από αυτό , στη θέρμανση το έχεις χρησιμοποιήσει , εσένα σου κάνει αυτά τα άπειρα on off στο τρίλεπτο που κάνει εμενα στη θέρμανση σε θερμοκρασίες στοχου 20-21 ?

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, steliosdj είπε

Καλησπερα,

Το kuro λες οτι πεφτει στα 0.6KW  ?  Η αληθεια ειναι πως δεν το βλεπω να συμπεριφερεται και πολυ καλα στα χαμηλα φορτια απο οσα μας εχει δειξει ο φιλος μας ο @dimostr

Για το perfera, ωραιες οι καταναλωσεις, αλλα τελικα τα btu τι κανουν ?  Μακαρι να ειναι λαθος τα PDF , γιατι σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλη μοναδα. Θα ριξω μια ματια στο 18αρι, τι ελαχιστα δινει. Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο τα 70w καταναλωσης για 18αρι!

Το nemesis με το 1.1kw , θα συμφωνησουμε πως ειναι υψηλο.

Αυτη τη στιγμη κανω το εξης πειραμα. Αναψα τον desiccant αφυγραντηρα στην χαμηλη σκαλα , με 300-350W καταναλωση, ωστε να δω εαν μου κοβει τα on-off που εχουν αρχισει εδω και 3 ωρες που επεσε λιγο η θερμοκρασια. Με επνιξε το edge με 62% σχετικη υγρασια.

Πες οτι ειναι περιπου 1000btu του αφυγραντηρα . Το edge εχει ελαχιστα 3400.  Θελω να δω, δηλαδη, εαν ειχα ελαχιστα περιπου 2400, πως περιπου θα ηταν η κατασταση.

Για το kuro/nemesis pro το λεει το pdesign, οχι εγω. Εγω μια χαρα το βλεπω του @dimostr

Δε γινεται να ειναι λαθος τα PDF ουτε να ζηταμε χαμηλοτερα EER. 90w εγραψα για το perfera.

10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Για το kuro/nemesis pro το λεει το pdesign, οχι εγω. Εγω μια χαρα το βλεπω του @dimostr

Δε γινεται να ειναι λαθος τα PDF ουτε να ζηταμε χαμηλοτερα EER. 90w εγραψα για το perfera.

Τι έγινε ρε παιδιά τι έπαθε το κλιματιστικό μου και δε το έχω καταλάβει 

45 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άμα είναι κλειστό το σπίτι και καίει ο αέρας και έχουν κάψει τα ντουβαρια μέσα στο σπίτι παίζει τέρμα γκάζια το κλιματιστικό , έχουμε το ίδιο μοντέλο atxc η έχεις καποιο άλλο , είσαι ευχαριστημένος από αυτό , στη θέρμανση το έχεις χρησιμοποιήσει , εσένα σου κάνει αυτά τα άπειρα on off στο τρίλεπτο που κάνει εμενα στη θέρμανση σε θερμοκρασίες στοχου 20-21 ?

Εχω το ftxm25n perfera οχι δουλευει παρα πολυ ομαλα με αρχικη με ζεστο δωματιο 350w και ινβερταρει ομαλα αργα το βραδυ μειωμενα μεχρι και κατω απο 100w εχω δει και 75. Και αρχες Μαη χωρις ζεστες ξεκιναγε και απο 60w. Για Ζεστη δεν ξερω ακομη Μαιο το εβαλα....

8 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Εχω το ftxm25n perfera οχι δουλευει παρα πολυ ομαλα με αρχικη με ζεστο δωματιο 350w και ινβερταρει ομαλα αργα το βραδυ μειωμενα μεχρι και κατω απο 100w εχω δει και 75. Και αρχες Μαη χωρις ζεστες ξεκιναγε και απο 60w. Για Ζεστη δεν ξερω ακομη Μαιο το εβαλα....

Αυτο που σου λεει ειναι οτι αν λειπεις κανενα 10ημερο και γυρισεις και το αναψεις θα ανεβει κι εσενα πολυ ψηλα στην αρχη επειδη ειναι μεγαλες οι απαιτησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Βασικά είναι εντελώς λάθος η σύγκριση γιατί τα δύο κλιματιστικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Σκέψου ότι το κλιματιστικό του συμφορουμιτη κοστίζει πάνω από τα διπλά χρήματα! Τέλος προσωπικά σε Daikin θα επέλεγα μόνο perfera και ururu.

Επεξ/σία από George!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν εννοουσα "εσυ το λες" , αλλα ρωτουσα για ποιο ακριβως μοντελο αναφερεις. Το kuro ή το inventor.  Λαθος ερωτηση εκανα οπως καταλαβες.

Για το perfera, μαλλον τα 70w τα μπερδεψα με το 9αρακι που ενδιαφερομαι. Οποτε ειμαστε ΟΚ. Γι'αυτο και εμπλεξα τα EER . :)

Στο pdf της daikin δινει ελαχιστη 125w για το ftxm50 . Τα ιδια και η eurovent.

Αρα αφου πεφτει στα 90w, θα πρεπει να εχει ενα EER κοντα στο 20 και εκει δινει περιπου 5600btu , τα οποια ειναι και τα ελαχιστα συμφωνα με τα βιβλια. Εντυπωσιακοτατο για 18αρι !

41 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τι έγινε ρε παιδιά τι έπαθε το κλιματιστικό μου και δε το έχω καταλάβει 

Χαχαχα! Οχι, απλα κοιτουσα τη συμπεριφορα του και το εφερε η κουβεντα . :)

Επεξ/σία από steliosdj

6 ώρες πριν, George! είπε

Βασικά είναι εντελώς λάθος η σύγκριση γιατί τα δύο κλιματιστικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Σκέψου ότι το κλιματιστικό του συμφορουμιτη κοστίζει πάνω από τα διπλά χρήματα! Τέλος προσωπικά σε Daikin θα επέλεγα μόνο perfera και ururu.

Άμα είχα τα λεφτά και γω άλλο daikin θα έπαιρνα 

• Like 1

Στις 17/8/2020 στις 10:16 ΠΜ, rbx1000 είπε

Το Perfera το εχω σε 18αρι και πεφτει αποδεδειγμενα στα 90w.

Άρα δεν ισχύει το 0.13 που δίνει η Daikin;

IMG_20200818_104211.jpg.fb1388649cbbc8c1832177ee6052d6d7.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, steliosdj είπε

αχαχα! Οχι, απλα κοιτουσα τη συμπεριφορα του και το εφερε η κουβεντα . :)

Ίσα ίσα που το kuro δουλεύει υποδειγματικά (με ifeel) δεν αναβοσβηνει κατεβαίνει πολύ χαμηλά (σε μένα έως 135watt) και σε ψύξη και θέρμανση ,δεν έχει απόκλιση στην θερμοκρασία στόχο πάνω από μισό βαθμό έχει στάνταρ wifi ιονιστη περσιδεςπου κινουνται αυτόματα σε όλες τις κατευθύνσεις (εννοώ τις εσωτερικές ) και γενικά είναι ένα απροβληματιστο κλιματιστικό που σε.σχεση με την τιμή έκπληξη που το πήρα εγώ περισυ 4/2/19 στα 489 ευρώ το καθιστά αξεπέραστη επιλογή 

Επεξ/σία από dimostr

43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα δεν ισχύει το 0.13 που δίνει η Daikin;

IMG_20200818_104211.jpg.fb1388649cbbc8c1832177ee6052d6d7.jpg

Φανταζομαι θα ισχυει για το φορτιο που αναλογει στον συνδιασμο 20 εξωτερικη-27 ζητηση.
Δε λεει πουθενα οτι ειναι limit το 130w.
Το 90w απλως δειχνει οτι μπορει να διορθωσει και σε χαμηλοτερο φορτιο χωρις να κλεισει και οτι τα 130w δεν ειναι το κατωτατο οριο.
πχ 20 εξωτερικη-28 ζητηση

Το εχουμε δει και στα Σοραι νομιζω το φαινομενο να κατεβαινουν 10-15% κατω απο το input που δινει η Τοσιμπα για 10% load.

Το Φουτζιτσου τι δινει ελαχιστη στην ψυξη και τι εχεις δει εσυ?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Το Φουτζιτσου τι δινει ελαχιστη στην ψυξη και τι εχεις δει εσυ?

Μόνο στο eurovent το δείχνει για 98watts στους 20.

Περίπου τόσο το έχω δει ελάχιστα. Στα κοντά 99-100W. Με 26 ζήτηση και 27 έξω.

Επεξ/σία από liakjim

10 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Αυτο που σου λεει ειναι οτι αν λειπεις κανενα 10ημερο και γυρισεις και το αναψεις θα ανεβει κι εσενα πολυ ψηλα στην αρχη επειδη ειναι μεγαλες οι απαιτησεις.

Αυτο λεω και εγω το εχω κανει πολλες φορες γιατι το εχω επαρχια οταν παω σ/κ απο Αθηνα το αναβω το σπιτι φουρνος αλλα τετοια συμπεριφορα δεν βλεπω 1200 !!! ουτε 600 δεν εχω δει...Σιγουρα παιζουν ρολο και αλλοι παραμετροι οροφος απο πανω η σκετη ταρατσα κλπ κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...