Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, steliosdj είπε

Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω δει αυτο που αναφερεις, περα απο ενα γραφημα στο "realtime trend" . Δεν ειδα πουθενα σταθερη γραμμη στο "logged usage" . Εχω παρατηρησει οτι το realtime trend, μπορει για σχεδον ενα λεπτο να παραμενει σε πολυ χαμηλα επιπεδα κατα την εκινηση του μοτερ και μετα να ανεβαινει αργα-αργα και σταθερα μεχρι καποια ελαχιστη τιμη. Ειναι ενας τροπος για τη λεγομενη "ομαλη εκιννηση" του μοτερ. Το edge κανει κατι τετοια καπου-καπου.

Εαν παλι συζηταμε για το ιδιο γραφημα, προς θεου, δεν λεω οτι δεν μπορει να γινει ή οτι το γραφημα που νομιζω οτι αναφερεις ειναι ψεμα , αλλα επειδη θα κανω αλλαγη κλιματιστικου (το edge θα φυγει απο το χωρο αυτο που το εχω) , θελω να ειμαι σιγουρος οτι κατεβαινει αρκετα χαμηλα το perfera.

Η αλλη επιλογη ειναι το daiseikai9 , με το κοστος να ανεβαινει λιγο παραπανω . Αληθεια, για το daiseikai εχουμε ξεκαθαρα γραφηματα οτι κατεβαινει σε διψηφια καταναλωση και να μενει εκει ? Εχεις δει κατι/καπου ?

Προφανως, αλλα επειδη ενδιαφερομαι για αγορα και χρηση σε χωρο με λιγες απωλειες και 24ωρη χρηση , αποδειχθηκε οτι τελικα χρειαζομαι μηχανημα που να κατεβαινει πολυ χαμηλα. Το edge θα φυγει και πρεπει να βρω ενα αξιολογο μηχανημα για αντικατασταση του.

Δες μερικα γραφηματα που βρηκα με λιγο ψαξιμο στο ιστορικο του grafana με το 13αρι edge...

1739444692_NewBitmapImage(6)-Copy.jpg.40fa3d5eceab1e3fb8405c2518c11df8.jpg794728663_NewBitmapImage(6)-Copy-Copy.jpg.3749833c2cffe7a5ad468c31e2f0aec7.jpg1858640301_NewBitmapImage(6).jpg.812100397049ba65278d83234cdc361f.jpg

Παρατηρησε τα average που αναγραφονται κατω δεξια. Δειχνω χρηση και κατα τις πρωινες ωρες, αλλα και απογευμα προς το βραδυ. Αναγκαζομαι να βαζω ενα βαθμο χαμηλοτερα το κλιματιστικο (23/24) για να παιξει λιγο πιο συμπαθητικα και χωρις on-off.

Το χειροτερο ειναι τα βραδια, που 2-3 νυχτες εχω βαλει και εναν desiccant αφυγραντηρα να καιει στη μικρη σκαλα περιπου 350w , ωστε να δινει θερμικο φορτιο μεσα στο χωρο και να μην κλεινει το κλιματιστικο.

Και μιλαμε για τελη Ιουλιου/μεσα Αυγουστου, που παιζουμε σε θερμοκρασιες 30+

Το να παω στο 10αρι edge, δεν θα καλυψει γιατι φαινεται πως και παλι θα κινηθει στα ορια.  Ηδη θα μου ειχε κανει on-off και αυτο... ποσο μαλιστα προς τον Σεπτεμβρη/αρχες Οκτωβρη .

Ειμαι πελαγωμενος και απογοητευμενος για να ειμαι ειλικρινης.

Σαν αυτο δηλαδη ?

0.jpg.2f8493f2cc75ae7eb3c87da80ca6217c.jpg

Είχες πει ότι θα έβαζες φωτογραφίες από την εγκατάσταση. Έβγαλες τελικά;

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

24άρι Mitsubishi gf71ve με θερμοκρασία χώρου 28,5 και ζήτηση 27. Ελάχιστη κατανάλωση 232 watt και την περισσότερη ώρα περίπου 260 watt.

γφ71ωε.jpg

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, George! είπε

Έχει κανείς άλλος το mitsubishi ln25 να μου πει καταναλώσεις; γιατί απόψε του έβαλα ζήτηση 27 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου 28,5 και είχα κατανάλωση περίπου στα 230 watt την στιγμή που το perfera συνεχίζει ακάθεκτο στα 107 watt.

ατχμ25μ.jpg

λν25.jpg

Μετα απο μια βδομαδα επιστροφης στο σπιτι αναψα το daikin perfera ftxm25n αρχικη εξωτερικη 35.5 και το σπιτι φουρνος ζητουμενη 27.5 .συμπεριφορα αψογη....Επισης για την απορια ενος φιλου για τα 60w καταναλωσης . Αυτο γινεται μονο σε εξωτερικη θερμοκρασια 25c. Σε αυτην την περιπτωση η χαμηλη κατναλωση οφειλεται και στην χαμηλη καταναλωση του ανεμιστηρα της εξωτερικης κοντα στα 7w. Το inverter outdoor fan motor εχει διαφορες "σκαλες" ισχυος αναλογα της εξωτερικη θερμοκρασια εχω δει 7, 12 , 28 ,35 ,40 w. Αυτο μπορει να παρατηρηθει λογω οτι στο daikin ακομη και μετα  το switch off συνεχιζει να λειτουργει ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μοναδας για περιπου ενα λεπτο. Οσοι εχουν daikin και παιρνουν μετρησεις καταναλωσης μπορουν να το διαπιστωσουν και οι ιδιοι.

August15-074133AM.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, steliosdj είπε

Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω δει αυτο που αναφερεις, περα απο ενα γραφημα στο "realtime trend" . Δεν ειδα πουθενα σταθερη γραμμη στο "logged usage" .

O @Lofarek το έχει δείξει εδώ

9 ώρες πριν, steliosdj είπε

Δες μερικα γραφηματα που βρηκα με λιγο ψαξιμο στο ιστορικο του grafana με το 13αρι edge...

1739444692_NewBitmapImage(6)-Copy.jpg.40fa3d5eceab1e3fb8405c2518c11df8.jpg794728663_NewBitmapImage(6)-Copy-Copy.jpg.3749833c2cffe7a5ad468c31e2f0aec7.jpg1858640301_NewBitmapImage(6).jpg.812100397049ba65278d83234cdc361f.jpg

Ψιλοχάλι το 13άρι edge....

To 12άρι perfera μπορεί να πάει 70W (έχω κυκλώσει και των άλλων)

image.png.6e16ffae7b9fb6ae860b26ccbadb58f9.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Με βοήθεια από το προηγούμενο topic αγόρασα σε προσφορά πριν περίπου 2 μήνες ένα Midea Mission II 12.000 btu κυρίως λόγω eurovent έναντι άλλων αντίστοιχων μοντέλων. 

είχε δωρεάν εγκατάσταση και επέκταση εγγύησης από μεγάλη αλυσίδα οπότε μια χαρά...ή έτσι νόμιζα.

Μετά την εγκατάσταση (χωρίς κενό -εξαέρωση κάνουμε σε αυτά- απάντησε ο ψυκτικός) παρατηρώ ένα συνεχόμενο βουητό από την εσωτερική μονάδα πράγμα που εκτός από ΑΚΡΩΣ ενοχλητικό, δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο κλιματιστικό. Επίσης η εξωτερική μονάδα είναι αρκετά θορυβώδης αλλά δεν γνωρίζω αν είναι έτσι για όλα τα midea.

Από τις πληροφορίες που διάβασα εδώ μέσα υποπτεύομαι ότι ίσως το πρόβλημα  προκύπτει λόγω μήκους χαλκού  (~1.5 μέτρο δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς λόγω πάχους του τοίχου) χωρίς να είμαι σίγουρος για το αν φταίει η εγκατάσταση ή το συγκεκριμένο μοντέλο.

έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, pro66 είπε

Καλησπέρα,

Με βοήθεια από το προηγούμενο topic αγόρασα σε προσφορά πριν περίπου 2 μήνες ένα Midea Mission II 12.000 btu κυρίως λόγω eurovent έναντι άλλων αντίστοιχων μοντέλων. 

είχε δωρεάν εγκατάσταση και επέκταση εγγύησης από μεγάλη αλυσίδα οπότε μια χαρά...ή έτσι νόμιζα.

Μετά την εγκατάσταση (χωρίς κενό -εξαέρωση κάνουμε σε αυτά- απάντησε ο ψυκτικός) παρατηρώ ένα συνεχόμενο βουητό από την εσωτερική μονάδα πράγμα που εκτός από ΑΚΡΩΣ ενοχλητικό, δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο κλιματιστικό. Επίσης η εξωτερική μονάδα είναι αρκετά θορυβώδης αλλά δεν γνωρίζω αν είναι έτσι για όλα τα midea.

Από τις πληροφορίες που διάβασα εδώ μέσα υποπτεύομαι ότι ίσως το πρόβλημα  προκύπτει λόγω μήκους χαλκού  (~1.5 μέτρο δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς λόγω πάχους του τοίχου) χωρίς να είμαι σίγουρος για το αν φταίει η εγκατάσταση ή το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν θες βγάλε μερικές φώτο μέσα/έξω σίγουρα ο θόρυβος είναι από κακή εγκατάσταση.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pro66 είπε

Καλησπέρα,

Λες και δεν έχει μαλλιασει η γλώσσα μας για κενό και μήκος σωλήνων. 

Εκτός από φωτογραφίες καλό θα ήταν να μας ανεβάσεις και video.

Το βουητό που ακούς από μέσα, έρχεται από την εξωτερική;

Κατευθείαν email στην αλυσίδα ότι ο ψυκτικός δεν τήρησε τα προβλεπόμενα στην εγκατάσταση. Να κόψει τον λαιμό του να το βάλει σωστά.

Ειδικά στη ψύξη θα έπρεπε να είναι αθόρυβο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, NickTho είπε

Είχες πει ότι θα έβαζες φωτογραφίες από την εγκατάσταση. Έβγαλες τελικά;

Ειχα βγαλει, αλλα μιας και απο την 3η μερα συνειδητοποιησα οτι δεν μου εκανε το μηχανημα, ξενερωσα και ξεχασα οτι μου ειχε ζητηθει.

Εχω απο την εξωτερικη μοναδα. Σε ενδιαφερει και η εσωτερικη για καποιο λογο ?

20200801-163832-Copy.jpg

20200801-163841-Copy.jpg

20200801-163854-Copy.jpg

20200801-163902-Copy.jpg

20200801-163918-Copy.jpg

20200801-163925-Copy.jpg

14 ώρες πριν, Lofarek είπε

Μετα απο μια βδομαδα επιστροφης στο σπιτι αναψα το daikin perfera ftxm25n αρχικη εξωτερικη 35.5 και το σπιτι φουρνος ζητουμενη 27.5 .συμπεριφορα αψογη....Επισης για την απορια ενος φιλου για τα 60w καταναλωσης . Αυτο γινεται μονο σε εξωτερικη θερμοκρασια 25c. Σε αυτην την περιπτωση η χαμηλη κατναλωση οφειλεται και στην χαμηλη καταναλωση του ανεμιστηρα της εξωτερικης κοντα στα 7w. Το inverter outdoor fan motor εχει διαφορες "σκαλες" ισχυος αναλογα της εξωτερικη θερμοκρασια εχω δει 7, 12 , 28 ,35 ,40 w. Αυτο μπορει να παρατηρηθει λογω οτι στο daikin ακομη και μετα  το switch off συνεχιζει να λειτουργει ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μοναδας για περιπου ενα λεπτο. Οσοι εχουν daikin και παιρνουν μετρησεις καταναλωσης μπορουν να το διαπιστωσουν και οι ιδιοι.

August15-074133AM.png

Καλησπερα φιλε ,

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειχα δει ολες τις μετρησεις σου . Φαινεται οτι παιζει στα 60κατι watt σταθερα, το οποιο ειναι θετικο.

Ομως, μιας και εχεις το -N που εχει το ενσωματομενο wifi module ... ας δουμε κατι που εχει ενδιαφερον. :)

Εαν γνωριζεις την IP του κλιματιστικου σου , γραψε στον browser το εξης : http://(IP του κλιματιστικου)/aircon/get_sensor_info

Εκει, λοιπον, θα βρεις μεταξυ αλλων (μετρησεις θερμοκρασιας και υγρασιας) , μια παραμετρο που αναφερεται ως cmpfreq... το οποιο σημαινει compressor frequency

Πες μου σε παρακαλω την τιμη αυτη οταν το μηχανημα τρεχει στα 102w , αλλα και ιδανικα σε ποιο χαμηλες τιμες (οταν τις ξαναδεις).

Γενικα, το ftxm εχει βρεθει να φτανει το ελαχιστο cmpfreq=12 .

Ενημερωτικα, το FTXZ που ειναι το ururu, φτανει στο ελαχιστο cmpfreq=6 (Το οποιο απο τα service manual γνωριζουμε οτι ειναι περιπου 10rps)

Εχω μια απορια, δηλαδη σε ποια τιμη cmpfreq αντιστοιχουν τα 102W . Ελπιζω να ειναι περισσοτερο απο 12 , το οποιο και θα σημαινει οτι υπαρχει περιθωριο προς τα κατω

Οσο για τις καταναλωσεις του εξωτερικου μοτερ, δυστυχως κανενα service και technical manual δεν αναφερει την καταναλωση των modes . Μονο το default που ειναι 50W γνωριζουμε απο τα PDF.

14 ώρες πριν, liakjim είπε

O @Lofarek το έχει δείξει εδώ

Ψιλοχάλι το 13άρι edge....

To 12άρι perfera μπορεί να πάει 70W (έχω κυκλώσει και των άλλων)

image.png.6e16ffae7b9fb6ae860b26ccbadb58f9.png

Deja vu τα διαγραμματα :D . Ιδια απαντηση μου ειχες δωσει απο την 2η μερα νομιζω.

Δεν ειχα δει ολες τις μετρησεις του @lofarek . Αυτον τον καιρο εχω οργωσει το internet και εχω βρει δεκαδες αναφορες για τα FTXM στο εξωτερικο. Εχω δει πολλες μετρησεις, κυριως στην θερμανση που το ελαχιστο του ειναι περιπου 120W .

Τα PDF τα εχω μελετησει. Εχω δει το συγκεκριμενο κουτακι που αναγραφει το 0.06 , αλλα αυτο το EER δε μου καθεται καλα . Πολυ ανεβασμενο το βρισκω.

Και βεβαια, μην ξεχναμε οτι υπαρχει ενα pdesign κοντα στο 1Κ εκει. Αυτο που βλεπω ειναι πως λογω του οτι ειναι πιο ευνοικες οι συνθηκες, το μοτερ ζοριζεται λιγοτερο, αλλα αποδιδει τα ιδια ... δηλαδη περιπου 4000btu .

Εδω βλεπουμε στο daiseikai9 , το οποιο δινει επισημα ελαχιστα btu γυρω στα 2400 , εχει EER εως 8 . ( https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/Manuels techniques 2018/DB_TCTC-E18-RES007_MIRAI Indoor Unit RAS-10_13_16PKVG-E Outdoor Unit RAS-10_13_16PAVPG-E_EN.pdf )

Μου φαινεται πολυ πολυ δυσκολο οτι μπορει να βγει 16EER απο αντιστοιχο μηχανημα (και μαλιστα φθηνοτερο).

Εν το μεταξυ, το daiseikai8 δειχνει να εχει μικροτερα part load ( https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/DB_DSK8 _EN.pdf )

Ενα αλλο θεμα/απορια ...  Γνωριζουμε de facto οτι στις μετρησεις του eurovent ΠΡΕΠΕΙ το μοτερ στη μοναδα να ειναι συνεχως αναμενο. Δεν προβλεπεται να κλεισει το μοτερ για λιγο ? Και ετσι να παρουμε μια average καταναλωση? Κατι τετοιο μου φαινεται πως ισχυει με το eurovent του edge13 που το βγαζει να παιζει στα 80w με εξωτερικη 20βαθμων και 150w με εξωτερικη 25βαθμων. Υπαρχει πουθενα η σχετικη προδιαγραφη του eurovent για την απορια μου ?

Εγιναν αρκετα edit,γιατι εμπλεξα καποια link . Συγνωμες !! :)

Επεξ/σία από steliosdj
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, steliosdj είπε

Ειχα βγαλει, αλλα μιας και απο την 3η μερα συνειδητοποιησα οτι δεν μου εκανε το μηχανημα, ξενερωσα και ξεχασα οτι μου ειχε ζητηθει.

20200801-163832-Copy.jpg

20200801-163841-Copy.jpg

20200801-163854-Copy.jpg

20200801-163902-Copy.jpg

20200801-163918-Copy.jpg

20200801-163925-Copy.jpg

Καλησπερα φιλε ,

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειχα δει ολες τις μετρησεις σου . Φαινεται οτι παιζει στα 60κατι watt σταθερα, το οποιο ειναι θετικο.

Ομως, μιας και εχεις το -N που εχει το ενσωματομενο wifi module ... ας δουμε κατι που εχει ενδιαφερον. :)

Εαν γνωριζεις την IP του κλιματιστικου σου , γραψε στον browser το εξης : http://(IP του κλιματιστικου)/aircon/get_sensor_info

Εκει, λοιπον, θα βρεις μεταξυ αλλων (μετρησεις θερμοκρασιας και υγρασιας) , μια παραμετρο που αναφερεται ως cmpfreq... το οποιο σημαινει compressor frequency

Πες μου σε παρακαλω την τιμη αυτη οταν το μηχανημα τρεχει στα 102w , αλλα και ιδανικα σε ποιο χαμηλες τιμες (οταν τις ξαναδεις).

Ενημερωτικα, το FTXZ που ειναι το ururu, φτανει στο ελαχιστο cmpfreq=6 (Το οποιο απο τα service manual γνωριζουμε οτι ειναι περιπου 10rps)

Εχω μια απορια, δηλαδη σε ποια τιμη cmpfreq αντιστοιχουν τα 102W . Ελπιζω να ειναι περισσοτερο απο 12 , το οποιο και θα σημαινει οτι υπαρχει περιθωριο προς τα κατω

Οσο για τις καταναλωσεις του εξωτερικου μοτερ, δυστυχως κανενα service και technical manual δεν αναφερει την καταναλωση των modes . Μονο το default που ειναι 50W γνωριζουμε απο τα PDF.

Deja vu τα διαγραμματα :D . Ιδια απαντηση μου ειχες δωσει απο την 2η μερα νομιζω.

Δεν ειχα δει ολες τις μετρησεις του @lofarek . Αυτον τον καιρο εχω οργωσει το internet και εχω βρει δεκαδες αναφορες για τα FTXM στο εξωτερικο. Εχω δει πολλες μετρησεις, κυριως στην θερμανση που το ελαχιστο του ειναι περιπου 120W .

Τα PDF τα εχω μελετησει. Εχω δει το συγκεκριμενο κουτακι που αναγραφει το 0.06 , αλλα αυτο το EER δε μου καθεται καλα . Πολυ ανεβασμενο το βρισκω.

Εδω βλεπουμε στο daiseikai9 , το οποιο δινει επισημα ελαχιστα btu γυρω στα 2400 , εχει EER εως 8 . ( https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/Manuels techniques 2018/DB_TCTC-E18-RES007_MIRAI Indoor Unit RAS-10_13_16PKVG-E Outdoor Unit RAS-10_13_16PAVPG-E_EN.pdf )

Μου φαινεται πολυ πολυ δυσκολο οτι μπορει να βγει 16EER απο αντιστοιχο μηχανημα (και μαλιστα φθηνοτερο).

Εν το μεταξυ, το daiseikai8 δειχνει να εχει μικροτερα part load ( https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/DB_DSK8 _EN.pdf )

Ενα αλλο θεμα/απορια ...  Γνωριζουμε de facto οτι στις μετρησεις του eurovent ΠΡΕΠΕΙ το μοτερ στη μοναδα να ειναι συνεχως αναμενο. Δεν προβλεπεται να κλεισει το μοτερ για λιγο ? Και ετσι να παρουμε μια average καταναλωση? Κατι τετοιο μου φαινεται πως ισχυει με το eurovent του edge13 που το βγαζει να παιζει στα 80w με εξωτερικη 20βαθμων και 150w με εξωτερικη 25βαθμων. Υπαρχει πουθενα η σχετικη προδιαγραφη του eurovent για την απορια μου ?

Εγιναν αρκετα edit,γιατι εμπλεξα καποια link . Συγνωμες !! :)

Τωρα ειμαι στα 167 w   εβαλα την εντολη που μου ειπες και βγαζει αυτο  

ret=OK,htemp=27.0,hhum=-,otemp=30.0,err=0,cmpfreq=16,mompow=2   μπορεις να μας διαφωτισεις επι των παραμετρων?
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, steliosdj είπε

20200801-163832-Copy.jpg

20200801-163841-Copy.jpg

20200801-163854-Copy.jpg

20200801-163902-Copy.jpg

20200801-163918-Copy.jpg

20200801-163925-Copy.jpg

Καλησπερα φιλε ,

Ενημερωτικα, το FTXZ που ειναι το ururu, φτανει στο ελαχιστο cmpfreq=6

Εδω βλεπουμε στο daiseikai9 , το οποιο δινει επισημα ελαχιστα btu 2000 , εχει EER εως 7.6 .

Επισης, στην eurovent υπαρχει η ιδια μετρηση εαν θυμαμαι σωστα. Μια απορια μου ειναι η εξης ... Γνωριζουμε de facto οτι στις μετρησεις του eurovent ΠΡΕΠΕΙ το μοτερ στη μοναδα να ειναι συνεχως αναμενο. Δεν προβλεπεται να κλεισει το μοτερ για λιγο ? Και ετσι να παρουμε μια average καταναλωση? Κατι τετοιο μου φαινεται πως ισχυει με το eurovent του edge που το βγαζει να παιζει στα 80w με εξωτερικη 20βαθμων και 150w με εξωτερικη 25βαθμων. Υπαρχει πουθενα η σχετικη προδιαγραφη του eurovent για την απορια μου ?

Βασικά γουστάρω πολύ εγκατάσταση. Μερακλίδικη. Κουλούρα από πίσω για μήκος. Εύγε.

Το 16 eer του perfera είναι με 20 εξωτερική και 27 μέσα. Πιστοποιημένη τιμή από eurovent ARXM25N9--ATXM25N_1597522347.1941.pdf

To daisekai έχει 18.8 στις ίδιες συνθήκες RAS-10PAVPG-ERAS-10PKVPG-E_1597522555.3754.pdf

To μεγαλύτερο που έχω δει είναι το ln25vg με 20.9

Τις θεωρώ ψιλοάχρηστες αυτές τις τιμές μιας και πρέπει να βλέπουμε eer σε 35 και 30 αλλά και αυτά δείχνουν πόσο χαμηλά θα πέφτουν.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Τωρα ειμαι στα 167 w   εβαλα την εντολη που μου ειπες και βγαζει αυτο  

ret=OK,htemp=27.0,hhum=-,otemp=30.0,err=0,cmpfreq=16,mompow=2   μπορεις να μας διαφωτισεις επι των παραμετρων?

Ωραιος ! :)

Αυτα που σε ενδιαφερουν ειναι :

Inside temp 27C , outside temp 30C

cmpfreq ... compressor frequency . Δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι περιστροφες το δευτερολεπτο. Δεν ξερουμε πως εχει δηλωσει η daikin την αντιστοιχια στο firmware της.

Το μονο σιγουρο ειναι πως μπορει να πεσει στο 12 . Αρα εχεις αρκετο περιθωριο ακομα.

Δεν θυμαμαι ποια μοντελα μπορουν να μετρουν humidity ... λογικα το ururu.

Το mompow ενας υπολογισμος καταναλωσης, αλλα οχι με πολυ μεγαλη ακριβεια. Το διαιρεις με το 10 για να βρεις τα KW ... Αρα 2/10 = 0.2KW . Περιπου εκει εισαι αφου γραφεις 167W

Για να δουμε στα 102W ποσο θα γραφει.

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βασικά γουστάρω πολύ εγκατάσταση. Μερακλίδικη. Κουλούρα από πίσω για μήκος. Εύγε.

Το 16 eer του perfera είναι με 20 εξωτερική και 27 μέσα. Πιστοποιημένη τιμή από eurovent ARXM25N9--ATXM25N_1597522347.1941.pdf

To daisekai έχει 18.8 στις ίδιες συνθήκες RAS-10PAVPG-ERAS-10PKVPG-E_1597522555.3754.pdf

Η εγκατασταση ειναι ΟΚ. Λιγο μπορεις να πεις οτι η τεντα το πνιγει (Και το ειδαμε τις πρωτες μερες του Αυγουστου που 40αρισε). Ειχα αφησει την περασμενη εβδομαδα ανεβασμενη την τεντα, αλλα καμμια διαφορα στις πιο φυσιολογικες συνθηκες των 35C

Επισης εχουμε αφησει και χωρο απο πανω (το οποιο δεν πολυφαινεται σωστα λογω γωνιας της καμερας).

Οσο για το eurovent ...

Α ρε daikin με τα ATX & FTX .... :D

Στα FTX δε μπορουσα να βρω αυτες τις αναφορες... Τι στο καλο ... Αλλιως τα μετρανε ??

ΟΚ . Τελικα το βρηκα . Ειχα βρει ενα με διαφορετικη εσωτερικη μοναδα και ειχε αλλο pdesign...

Επεξ/σία από steliosdj
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, steliosdj είπε

Ωραιος ! :)

Αυτα που σε ενδιαφερουν ειναι :

Inside temp 27C , outside temp 30C

cmpfreq ... compressor frequency . Δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι περιστροφες το δευτερολεπτο. Δεν ξερουμε πως εχει δηλωσει η daikin την αντιστοιχια στο firmware της.

Το μονο σιγουρο ειναι πως μπορει να πεσει στο 12 . Αρα εχεις αρκετο περιθωριο ακομα.

Δεν θυμαμαι ποια μοντελα μπορουν να μετρουν humidity ... λογικα το ururu.

Το mompow ενας υπολογισμος καταναλωσης, αλλα οχι με πολυ μεγαλη ακριβεια. Το διαιρεις με το 10 για να βρεις τα KW ... Αρα 2/10 = 0.2KW . Περιπου εκει εισαι αφου γραφεις 167W

Για να δουμε στα 102W ποσο θα γραφει.

Ok σε ευχαριστω πολυ!!! θα κατεβασω την καταναλωση και θα σου ξαναστειλω printout.Προσοχη γενικα φαινεται και απο τον θορυβο της εξωτερικης ποτε ο ανεμιστηρας δουλευει σε πιο ψηλες στροφες πραγμα που εχει να κανει με την εξωτερικη θερμοκρασια . Αυτο συνεισφερει στην ολικη καταναλωση και ξεγελαει τον μετρητη ενεργειας μιας και οσυμπιεστης μπορει να δουλευει σε πολυ χαμηλες στροφες αλλα το κατω οριο να ειναι καπως ανεβασμενο.Με την συγκεκριμενη εντολη ομως βλεπεις πραγματικα σε τι φορτιο δουλευει ο κομπρεσορας. Τ οσα εχουν σκεφτει οι Ιαπωνες vvti βαλβιδες γιατι δεν βαζουν στους συμπιεστες? 🤣🤣🤣🤣🤣 αν εχεις και αλλες τετοιες εντολες που βλεπεις και αλλες παραμετρους (diagnostics) στειλε μου σε παρακαλω 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

To μεγαλύτερο που έχω δει είναι το ln25vg με 20.9

Τις θεωρώ ψιλοάχρηστες αυτές τις τιμές μιας και πρέπει να βλέπουμε eer σε 35 και 30 αλλά και αυτά δείχνουν πόσο χαμηλά θα πέφτουν.

Μικρο Pdesign θα ηταν πιο καλο για την περιπτωση μου. Αυτα τα μεγαλα EER μεχρι στιγμης φαινεται πως εχουν τιμημα την ελαχιστη καταναλωση. Μακαρι να κανω λαθος.

Ωρες-ωρες σκεφτομαι οτι ενα A+ που κατεβαινει πολυ χαμηλα, ισως να ηταν καλυτερο για χωρους με παρα πολυ μικρες απωλειες.

Δες πχ daiseikai 8 vs 9 . Το 8 κατεβαινει πιο χαμηλα... αλλα εχει λιγο χειροτερο ΕΕR. Τουλαχιστον στα χαρτια/PDF .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, steliosdj είπε

Μικρο Pdesign θα ηταν πιο καλο για την περιπτωση μου. Αυτα τα μεγαλα EER μεχρι στιγμης φαινεται πως εχουν τιμημα την ελαχιστη καταναλωση. Μακαρι να κανω λαθος.

Ωρες-ωρες σκεφτομαι οτι ενα A+ που κατεβαινει πολυ χαμηλα, ισως να ηταν καλυτερο για χωρους με παρα πολυ μικρες απωλειες.

Δες πχ daiseikai 8 vs 9 . Το 8 κατεβαινει πιο χαμηλα... αλλα εχει λιγο χειροτερο ΕΕR. Τουλαχιστον στα χαρτια/PDF .

Λοιπον προς το παρον το πιο μικρο frequency που εχω δει ειναι 15 (rev/sec)???. Υπαρχει ισως?? δεν ξερω εικαζω καθοτι δεν ειμαι ειδικος και μια εξηγηση οτι τα μικροτερα μηχανηματα λογω του μικροτερου ροτορα και συνεπως της μικροτερης ροπης αδρανειας να χρειαζεται να εχουν πιο υψηλο ρυθμο περιστροφης απο τα μεγαλυτερης χωρητικοτητας για να επιτυγχανουν τις πιεσεις που απαιτουνται καθ' ολο το ευρος ζητουμενης ισχυος. Ισως στα 18ρια & 24ρια να εχουμε χαμηλοτερες συχνοτητες περιστροφης στο ιδιο ευρος καταναλωσης απο τα αντιστοιχα 9ρια η 12ρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Lofarek είπε

Λοιπον προς το παρον το πιο μικρο frequency που εχω δει ειναι 15 (rev/sec)???. Υπαρχει ισως?? δεν ξερω εικαζω καθοτι δεν ειμαι ειδικος και μια εξηγηση οτι τα μικροτερα μηχανηματα λογω του μικροτερου ροτορα και συνεπως της μικροτερης ροπης αδρανειας να χρειαζεται να εχουν πιο υψηλο ρυθμο περιστροφης απο τα μεγαλυτερης χωρητικοτητας για να επιτυγχανουν τις πιεσεις που απαιτουνται καθ' ολο το ευρος ζητουμενης ισχυος. Ισως στα 18ρια & 24ρια να εχουμε χαμηλοτερες συχνοτητες περιστροφης στο ιδιο ευρος καταναλωσης απο τα αντιστοιχα 9ρια η 12ρια.

Εχει αναφερθει απο πολυ κοσμο στο εξωτερικο οτι φτανει και παιζει εως το 12 . Και εχουν πει οτι εκεινη τη στιγμη παιζει καπου στα 70w  ψυξη / 120w θερμανση . Ελπιζω να το επαληθευσουμε και εδω , μαζι με ενα διαγραμμα απο το tplink .

Δωστου χρονο να δροσισει τον χωρο και να ισορροπησει.

Τα μοτερ εχουν το λεγομενο displacement. Τον κυβισμο δηλαδη. Πχ ενα 9αρι εχει περιπου 7cc . Αρα μπορει να στελνει περιπου 7cc αεριου ανα περιστροφη (Στα rated specs που ειναι νομιζω 50hz) . To ποσο μπορει να κατεβει/ανεβει ... ειναι θεμα τεχνολογιας.

Το ururu κατεβαινει στα 10rps επισημα . Το edge φτανει μεχρι 20rps επισημα.

Επεξ/σία από steliosdj
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...