Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω τι κάνουν άλλα κλιματιστικά σε άλλες συνθήκες, αλλά όπως είδες, ήταν σταθερό με 800W (άρα στη μία ώρα 0,8KWh), αλλά όταν πήγε στο άλλο mode (κ μάλιστα με ελαφρώς μεγαλύτερη εξωτερική) έκαψε στη μία ώρα 1.45KWh.

Και συνέχισε να το κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας (άρα με περίπου 1.45KWh την ώρα) , μέχρι που πριν από λίγο που έπεσε η εξωτερική, ξεκίνησε να παίζει στα ~450W (άρα θα ξεκινάει να καίει 0.45KWh την ώρα). Και 800W να ξαναπάει, θα απέχει πολύ από τον μέσο όρο των 1.45KW

Τι όχι;

image.png.24bcfb0c84095e226eb457e6bbac1df3.png

Εχεις γνψση τι εκανε η θερμοκρασια του χωρου σε αυτο το διαστημα; Ρωτω γιατι εχω παρατηρησει οταν μπαινει σε αυτο το mode αυξανετε και η θερμοκρασια δωματιου

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, pcbill είπε

Λοιπόν, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, τα παιδιά ευγενέστατα κι αστέρια.

Η μονάδα τοποθετήθηκε τελικά κάτω ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν θέματα. Θόρυβος εξωτερικής μονάδας ανύπαρκτος (καμία σχέση με την τουρμπίνα αεροπλάνου του προ 23ετίας fujitsu). Η εσωτερική μονάδα και αθόρυβη (ακούγεται ο αέρας φυσικά στο full, στο οποίο όταν πας κοντά είναι σαν να έχεις βάλει σεσουάρ από την δύναμη :-) ) και ανέβασε τον ενιαίο χώρο των 70τμ, 3 βαθμούς σε ~15 λεπτά.

Γενικώς, πολύ ευχαριστημένος, ελπίζω να μας κρατήσει άλλα τόσα χρόνια όσο το παλιό.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Αν σου φαίνεται αθόρυβο το asyg071klca, ή εισαι ανεκτικός με τον θόρυβο ή είμαι ο batman

Spoiler

image.gif.c2f68c3102d069a10aad8f6dade9d4d2.gif

• Like 1
Δημοσ.

Από (παλαιότερες) παρατηρήσεις στο δικό μου panasonic, η λειτουργία με on/off οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση περίπου 25% στην περίπτωσή μου... το ποσοστό είναι προσωπική εκτίμηση(από αναμνήσεις), δεν μπορώ να παρουσιάσω στοιχεία με μετρήσεις τώρα.
Επίσης, στη λειτουργία on/off (μιλώντας πάντα για heat mode) η ρυθμισμένη θερμοκρασία δεν διατηρείται πλέον, ανεβαίνει, η θερμική άνεση δεν είναι πλέον η επιθυμητή, επομένως αυτός ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής και στον χώρο μου είναι λάθος.
Ωστόσο, απο οτι γραφει ο @userAnon και απο οτι ειδα απο καποια διαγραμματα καταναλωσης καποιων toshiba, συσκευες που επιστρεφοντας απο off δεν αυξανουν πολυ σε watt, νομιζω οτι μπορει να μιλησουμε για ισοκαταναλωση σε τετοιες περιπτωσεις ή γιατι όχι, ίσως και λιγότερο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Ειχα κανει το ερωτηματολογιο. Μου προτεινατε το toshiba edge. Χαλασε και ψαχνω αντιστοιχο σε αλλο μοντελο της toshiba ή αλλης μαρκας.

Δεν κατάλαβα. Τι χάλασε; Το edge;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν κατάλαβα. Τι χάλασε; Το edge;

Ναι ο εσωτερικος ανεμιστηρας. Και μου λενε οτι στο αλλαζουμε το κλιματιστικό με ο,τι άλλο θελεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IoannisSM είπε

Ναι ο εσωτερικος ανεμιστηρας. Και μου λενε οτι στο αλλαζουμε το κλιματιστικό με ο,τι άλλο θελεις.

Edge καινούριο η toyotomi 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Αν σου είπαν έτσι ζητά να σου βρουν ένα Shorai εαν δεν έχουν σε στοκ ζητά το seyia 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Το καινούργιο Edge, αν δεν το έχουν ζήτα Haori. 

Edit: Ουπς, τώρα είδα πως θέλεις 24άρι,δεν έχει Haori. 

Επεξ/σία από noths
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Πάλι edge ή το καινούργιο edge white/black αν το έχουν.

Δημοσ.

1 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :1000 για 2 κλιματιστικά με 45 % επιταγή 

2 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα και τα 2

3 Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος αδιάφορο 

4 Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο 90% ψύξη / 10% θέρμανση

5 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης για θέρμανση υπάρχει και καλοριφερ πετρελαίου.

6 Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος : σε 2 υπνοδωμάτια το 1 υπνοδωμάτιο 9τμ και το άλλο 14τμ

7 Τοποθεσία : Καλαμάτα κέντρο εύρος θερμοκρασίας από 5 ως 40 η εξωτερική μονάδα θα κοιτάει ανατολη

8 Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: αθόρυβα και τα 2 μέσα έξω , το ένα που θα πάει στο 14τμ υπνοδωμάτιο σίγουρα wifi και πολύ θα ήθελα και ιονιστη . το άλλο στο 9τμ υπνοδωμάτιο αν είχε wifi θα ήταν καλό αλλά όχι και απαραίτητο 

9 Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: ανατολικός προσανατολισμός και τα 2 με μόνωση την κλασσική τούβλο μόνωση τούβλο με μαλλον 3αρα άντε να είναι 5αρα σε ένα τοίχο αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί προσπαθώ να το δω από το χωνευτο κουφωμα του μπαλκονιου , κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια με θερμοδιακοπή , ανατολικός προσανατολισμός 

Τέλος απώλειες του χώρου 

9464.05 Watt

8139.08 KCal/h

118.30 Watt/m2

101.74 KCal/h/m2

Για 23

Ένα τοπικό κατάστημα πέρα από Toshiba , Mitsubishi μου πρότεινε Panasonic  CS-Z35XKEW 

έχετε άποψη για αυτό; Πέρα από τις προτάσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

Γρηγόρη ερώτηση

Σε υπνοδωμάτιο με βόρειο ανατολικό τοίχο, 22τμ είμαι ανάμεσα σε 3 κλιματιστικά λόγω καταστήματος .

Για ψύξη και για θέρμανση.

https://www.skroutz.gr/s/35929141/Inventor-Neo-ΝUVI-09WF-ΝUVO-09-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/29960556/Toyotomi-Umi-Eco-UTN-UTG-09AP-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/35696065/Midea-AG2Eco-09NXD0-I-AG2Eco-09N8D0-O-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Ευχαριστώ!

Υγ.έχω μια μικρή προτίμηση στην inventor ως μάρκα ( μου  έχει πει καλά λόγια φίλος ψυκτικός) συν τη 10ετη εγγυηση. 

Επεξ/σία από dimo69
Δημοσ.
7 ώρες πριν, st2 είπε

1 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :1000 για 2 κλιματιστικά με 45 % επιταγή 

2 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα και τα 2

3 Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος αδιάφορο 

4 Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο 90% ψύξη / 10% θέρμανση

5 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης για θέρμανση υπάρχει και καλοριφερ πετρελαίου.

6 Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος : σε 2 υπνοδωμάτια το 1 υπνοδωμάτιο 9τμ και το άλλο 14τμ

7 Τοποθεσία : Καλαμάτα κέντρο εύρος θερμοκρασίας από 5 ως 40 η εξωτερική μονάδα θα κοιτάει ανατολη

8 Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: αθόρυβα και τα 2 μέσα έξω , το ένα που θα πάει στο 14τμ υπνοδωμάτιο σίγουρα wifi και πολύ θα ήθελα και ιονιστη . το άλλο στο 9τμ υπνοδωμάτιο αν είχε wifi θα ήταν καλό αλλά όχι και απαραίτητο 

9 Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: ανατολικός προσανατολισμός και τα 2 με μόνωση την κλασσική τούβλο μόνωση τούβλο με μαλλον 3αρα άντε να είναι 5αρα σε ένα τοίχο αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί προσπαθώ να το δω από το χωνευτο κουφωμα του μπαλκονιου , κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια με θερμοδιακοπή , ανατολικός προσανατολισμός 

Τέλος απώλειες του χώρου 

9464.05 Watt

8139.08 KCal/h

118.30 Watt/m2

101.74 KCal/h/m2

Για 23

Ένα τοπικό κατάστημα πέρα από Toshiba , Mitsubishi μου πρότεινε Panasonic  CS-Z35XKEW 

έχετε άποψη για αυτό; Πέρα από τις προτάσεις σας.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-legend-ldvi-09wfi-ldvo-09-klimatistiko-9-000-btu-h_4041046

1 ώρα πριν, dimo69 είπε

Καλησπέρα, 

Γρηγόρη ερώτηση

Σε υπνοδωμάτιο με βόρειο ανατολικό τοίχο, 22τμ είμαι ανάμεσα σε 3 κλιματιστικά λόγω καταστήματος .

Για ψύξη και για θέρμανση.

https://www.skroutz.gr/s/35929141/Inventor-Neo-ΝUVI-09WF-ΝUVO-09-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/29960556/Toyotomi-Umi-Eco-UTN-UTG-09AP-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/35696065/Midea-AG2Eco-09NXD0-I-AG2Eco-09N8D0-O-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Ευχαριστώ!

Υγ.έχω μια μικρή προτίμηση στην inventor ως μάρκα ( μου  έχει πει καλά λόγια φίλος ψυκτικός) συν τη 10ετη εγγυηση. 

Κανένα από τα 3 (Inventor = φασόν midea και midea γενικά τα αποφεύγουμε για θέρμανση και το toyotomi = ένα τεράστιο όχι).

Πάμε εδώ : https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

Αθόρυβο, ποιοτικό, 7 χρόνια εγγύηση.

Υπάρχει και αυτό https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-c25-sensira-atxc25c-arxc25c-klimatistiko-inverter-9000btu-126378

(μόνο παραλαβή από κατάστημα και θα θέλεις έξτρα 99€ για επέκταση εγγύησης στα 10 χρόνια, οπότε πας στα λεφτά του toshiba).

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

γενικά είμαι της άποψης, η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας, ειδικά σε μεγάλα μηχανήματα να γίνεται σε πάτωμα μπαλκονιού ή στην ταράτσα σε βάση στο σαμάρι της ταράτσας

Ποιο είναι το σαμάρι της ταράτσας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EchiDNA είπε

Ποιο είναι το σαμάρι της ταράτσας;

Ο τοίχος περιμετρικά χτισμένος της ταράτσας.. εγώ έτσι το ξέρω 🤣

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...