Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimostr είπε

Πήραν χαμπάρι οι blue dealer ότι η εταιρεία τους παρακάμπτει και πουλάει εγγυήσεις σε ότι κινείται και άρχισαν τα όργανα 

Τι άκουσες;

Εγώ σήμερα έκαναν κανονικά καταχώρηση 2 κλιματιστικά. 

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Τι άκουσες;

Εγώ σήμερα έκαναν κανονικά καταχώρηση 2 κλιματιστικά. 

Μάλλον μπερδεύτηκες ,το σχόλιο σου πρέπει να πάει σε αυτόν που έγραψε ότι εαν δεν γίνει η εγκατάσταση από αυτούς τότε δεν ισχύει η εγγύηση των 5 ετών , πλέον όμως ξέρουμε ότι αυτό δε ισχύει και πλέον μπορεί οποιοδήποτε μοντέλο να περαστεί στο σάιτ της Daikin άρα οι blue dealer έχασαν το οποιοδήποτε προνόμιο είχαν μέχρι τώρα στο θέμα εγγυήσεις άρα για ποιο λόγο να αγοράσει κάποιος από blue dealer ακριβότερα και όχι από οποιοδήποτε μαγαζι 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 123Loukas123 είπε

Καλημέρα,

μια που την Πέμπτη έλειγε το voucher και έπρεπε να βιαστώ πήρα το παρακάτω

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc35c-rxc35c.html

απεγκατάσταση και εγκατάσταση θα μου κάνουν οι ίδιοι με επιπλέον κόστος. μου είπαν ότι τα 5 χρόνια εγγύηση ισχύουν μόνο αν κάνουν εγκατάσταση οι ίδιοι. τουλάχιστον πιστεύω ότι η εγκατάσταση θα γίνει σωστά αν και θα έχω και εγώ το νου μου για τα σημεία προσοχής που έχω διαβάσει εδώ.

υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?

Στη εγκατάσταση ζητάμε τα εξής:

Τουλάχιστον 3 μέτρα μήκος σωληνώσεων (η κάθε μια από τις δύο να έχει μήκος 3+ μέτρα)

Χρήση αντλίας κενού για 10 λεπτά τουλάχιστον

Αυτά είναι τα απαραίτητα!

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Στη εγκατάσταση ζητάμε τα εξής:

Τουλάχιστον 3 μέτρα μήκος σωληνώσεων (η κάθε μια από τις δύο να έχει μήκος 3+ μέτρα)

Χρήση αντλίας κενού για 10 λεπτά τουλάχιστον

Αυτά είναι τα απαραίτητα!

Ναι και εμένα το άφησε κάπου 22-23 λεπτά γιατί εκανε κλείσιμο της τρύπας και μέχρι να βιδώσει βάσεις λαστιχένιες που τον δυσκόλεψαν άρα έμεινε το μηχάνημα πιο πολύ στην αντλία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανταπόκριση από στοκ στον Σείριο

Spoiler

IMG20230315155807.jpg

IMG20230315155814.jpg

IMG20230315155827.jpg

IMG20230315155840.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, liakjim είπε

Επειδή το είχα, δεν θα το έβαζα κρεμαστό στον τοίχο. Σε θέρμανση κάνει σαν ελικόπτερο ( πάνω από τους 7C, κάτω από τους 7 και σε ψύξη είναι τέρμα αθόρυβο ) και πέρναγε το βουητό μέσα στο σπίτι ενώ το είχα στο πάτωμα μέσα από διπλό τούβλο και διπλά τζάμια στα κουφώματα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν το είχα κρεμαστό. 

Επίσης θέλουμε πάνω από 3μ σωλήνες, καλό κενό, τήρηση αποστάσεων από εμπόδια.

Όπως είπαν πιο πάνω, θα είσαι οκ αν δεν μπαίνουν και άλλα φορτία στις ίδιες ασφάλειες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Να ρωτήσω γιατί το αλλάξαμε? Μην με αγχώνεις! :-)

Ο θόρυβος που έκανε είναι να φανταστώ από τη μεγάλη μονάδα, την ίδια, σαν λειτουργία και όχι από θέμα συντονιστού. Έχω πάρει πάντως και ένα σετ αντικραδασμικών ώστε βάζοντάς τα να μην έχω θέματα θορύβου αλλά αν είναι θέμα μεγέθους και όγκου τότε δύσκολο να το πετύχω κρεμόντας το στον τοίχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pcbill είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Να ρωτήσω γιατί το αλλάξαμε? Μην με αγχώνεις! :-)

Ο θόρυβος που έκανε είναι να φανταστώ από τη μεγάλη μονάδα, την ίδια, σαν λειτουργία και όχι από θέμα συντονιστού. Έχω πάρει πάντως και ένα σετ αντικραδασμικών ώστε βάζοντάς τα να μην έχω θέματα θορύβου αλλά αν είναι θέμα μεγέθους και όγκου τότε δύσκολο να το πετύχω κρεμόντας το στον τοίχο.

Το άλλαξα γιατί παρολου που ήταν σούπερ αποδοτικό και οικονομικότατο σε λειτουργία, δεν άντεχα τη φασαρία της εσωτερικής μονάδας και γιατί πέτυχα το asyg24kmta σε υπερτελεια τιμή.

Η εξωτερική μονάδα κάνει θόρυβο πάλι από υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα ( όπως είπα μόνο σε θέρμανση και όταν η εξωτερική είναι πάνω από 7-9C ). Οπότε ακούγεται ένα βουητό από ταχύτητα ροής αέρα ( σαν έλικα αεροπλάνου ).

Δεν έχω ιδέα πως θα ακουστεί στον χώρο σου είτε κρεμαστό είτε στο πάτωμα.

Έχω κάποια video εδώ, ελπίζω να βοηθήσουν

https://youtube.com/playlist?list=PLbGH0LLZCeOgNOjSXq2iId5MCxc8bILUS&feature=shares

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γενικά είμαι της άποψης, η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας, ειδικά σε μεγάλα μηχανήματα να γίνεται σε πάτωμα μπαλκονιού ή στην ταράτσα σε βάση στο σαμάρι της ταράτσας

Η τοποθέτηση σε βάση ψηλά στο μπαλκόνι για εμένα είναι λύση ανάγκης, όπου σίγουρα θα σου φέρει θόρυβο μέσα, απλά με καλά ουπα και αντικραδασμικά θα τον μειώσεις αρκετά..

θυμάμαι από φίλο που νοίκιαζε σπίτι και ήδη είχε εγκατεστημένο 24αρι Fujitsu, η εξωτερική ήταν σε επιδαπεδια βάση στο μπαλκόνι, αλλά αν άνοιγες το κούφωμα ακουγόταν αρκετά ο ανεμιστήρας της έξω.., για το μέσα ήταν σε νορμάλ πλαίσια.. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ανταπόκριση από στοκ στον Σείριο

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG20230315155807.jpg

IMG20230315155814.jpg

IMG20230315155827.jpg

IMG20230315155840.jpg

αυτά πως και τα δίνουν σε χαμηλότερη τιμή, έχουν κάποιο θέμα (έστω εμφανισιακό ή απλά στοκ)

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

αυτά πως και τα δίνουν σε χαμηλότερη τιμή, έχουν κάποιο θέμα (έστω εμφανισιακό ή απλά στοκ)

Κάθε περίπτωση θα αλλάζει φαντάζομαι ( στοκ, χτύπημα κτλ)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Τι επίδραση έχει όμως σε κατανάλωση;  Το υπολόγισα στο grafana. Μεγάλη. Συγκεκριμένα 80% περισσότερη κατανάλωση.

Μπορείς να πεις με τι μέσο όρο watt δουλεύει στην πρώτη περίπτωση και με πόσο στην δεύτερη? (on-off)

Ρωτάω γιατί νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγάζεις είναι μάλλον λανθασμένο. (= τα on off δουλεύουν με 80% μεγαλύτερη κατανάλωση).

Το 24αρι shorai στον χώρο μου όταν οι συνθήκες είναι γενικά καλές όπως αυτές τις ημέρες, επειδή δεν πέφτει κάτω από τα 290-280watt όταν ξεκινάει να δουλεύει σαν on-off ο μέσος όρος των watt πέφτει μέχρι και 150w άρα καταναλώνει λιγότερο  με το δικό του τρόπο, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην θερμική άνεση. Κάπως έτσι είναι και τα AUX και λογικά και άλλα μηχανήματα. Μπορεί τα mitsubishi να έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας, και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα κλιματιστικά που δουλευουν με on-off καταναλώνουν 80% από ότι αν δουλευαν συνεχόμενα. (εκτος και αν κατάλαβα λάθος αυτό που πόσταρες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μπορείς να πεις με τι μέσο όρο watt δουλεύει στην πρώτη περίπτωση και με πόσο στην δεύτερη? (on-off)

Ρωτάω γιατί νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγάζεις είναι μάλλον λανθασμένο. (= τα on off δουλεύουν με 80% μεγαλύτερη κατανάλωση).

Το 24αρι shorai στον χώρο μου όταν οι συνθήκες είναι γενικά καλές όπως αυτές τις ημέρες, επειδή δεν πέφτει κάτω από τα 290-280watt όταν ξεκινάει να δουλεύει σαν on-off ο μέσος όρος των watt πέφτει μέχρι και 150w άρα καταναλώνει λιγότερο  με το δικό του τρόπο, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην θερμική άνεση. Κάπως έτσι είναι και τα AUX και λογικά και άλλα μηχανήματα. Μπορεί τα mitsubishi να έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας, και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα κλιματιστικά που δουλευουν με on-off καταναλώνουν 80% από ότι αν δουλευαν συνεχόμενα. (εκτος και αν κατάλαβα λάθος αυτό που πόσταρες)

Δεν ξέρω τι κάνουν άλλα κλιματιστικά σε άλλες συνθήκες, αλλά όπως είδες, ήταν σταθερό με 800W (άρα στη μία ώρα 0,8KWh), αλλά όταν πήγε στο άλλο mode (κ μάλιστα με ελαφρώς μεγαλύτερη εξωτερική) έκαψε στη μία ώρα 1.45KWh.

Και συνέχισε να το κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας (άρα με περίπου 1.45KWh την ώρα) , μέχρι που πριν από λίγο που έπεσε η εξωτερική, ξεκίνησε να παίζει στα ~450W (άρα θα ξεκινάει να καίει 0.45KWh την ώρα). Και 800W να ξαναπάει, θα απέχει πολύ από τον μέσο όρο των 1.45KW

Τι όχι;

image.png.24bcfb0c84095e226eb457e6bbac1df3.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω τι κάνουν άλλα κλιματιστικά σε άλλες συνθήκες, αλλά όπως είδες, ήταν σταθερό με 800W (άρα στη μία ώρα 0,8KWh), αλλά όταν πήγε στο άλλο mode (κ μάλιστα με ελαφρώς μεγαλύτερη εξωτερική) έκαψε στη μία ώρα 1.45KWh.

Και συνέχισε να το κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας (άρα με περίπου 1.45KWh την ώρα) , μέχρι που πριν από λίγο που έπεσε η εξωτερική, ξεκίνησε να παίζει στα ~450W (άρα θα ξεκινάει να καίει 0.45KWh την ώρα). Και 800W να ξαναπάει, θα απέχει πολύ από τον μέσο όρο των 1.45KW

Τι όχι;

Το συγκεκριμένο όντως δείχνει να κάνει αυτό. Αλλά δεν είναι έτσι όλα τα on-off. Συνήθως όταν ανοιγοκλείνουν καταναλώνουν λιγότερο, τουλάχιστον τα νεα inverter

Για παράδειγμα σήμερα. Θεωρεί ότι ο χώρος χρειάζεται 250w και μιας και το συγκεκριμένο δεν πέφτει κάτω από 290w κάνει οn-off. O μέσος όρος όμως είναι 250w

Αν ήθελε 150w τότε θα έκανε μεγαλύτερες διακοπές.

image.png.9b5841dd7b87a23f762e8ea201efc921.png

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, userAnon είπε

Το συγκεκριμένο όντως δείχνει να κάνει αυτό. Αλλά δεν είναι έτσι όλα τα on-off. Συνήθως όταν ανοιγοκλείνουν καταναλώνουν λιγότερο, τουλάχιστον τα νεα inverter

Για παράδειγμα σήμερα. Θεωρεί ότι ο χώρος χρειάζεται 250w και μιας και το συγκεκριμένο δεν πέφτει κάτω από 290w κάνει οn-off. O μέσος όρος όμως είναι 250w

Αν ήθελε 150w τότε θα έκανε μεγαλύτερες διακοπές.

image.png.9b5841dd7b87a23f762e8ea201efc921.png

Αν μπορούσε να πέσει πιο χαμηλά ίσως να είχε λιγότερο μέσο όρο. Ίσως και όχι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν μπορούσε να πέσει πιο χαμηλά ίσως να είχε λιγότερο μέσο όρο. Ίσως και όχι.

Μπορεί, αλλά όχι 80% λιγότερο.

Από προσωπική παρατήρηση του συγκεκριμένου μηχανήματος στο συγκεκριμένο χώρο πάντως, νομίζω ότι θα ήταν το ίδιο αν ήταν συνεχόμενα ή με on-off. Για αυτό έχω δει και μέσο όρο 110 για όλη την ημέρα.

ΙΣΩΣ μάλιστα λόγω του ότι κλείνει να καταναλώνει και λίγο λίγοτερο, με την λογική ότι αν χρειάζεται μέσο όρο 110 με τα On-off να το φαίρνει, ενώ αν μπορεί να πέσει μέχρι 150 χωρίς να κλείνει καθόλου να καταλήγει να καταναλώνει παραπάνω.

Και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις πάντως μιλάμε για αστείες διαφορές. 

Δημοσ.

Λοιπόν, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, τα παιδιά ευγενέστατα κι αστέρια.

Η μονάδα τοποθετήθηκε τελικά κάτω ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν θέματα. Θόρυβος εξωτερικής μονάδας ανύπαρκτος (καμία σχέση με την τουρμπίνα αεροπλάνου του προ 23ετίας fujitsu). Η εσωτερική μονάδα και αθόρυβη (ακούγεται ο αέρας φυσικά στο full, στο οποίο όταν πας κοντά είναι σαν να έχεις βάλει σεσουάρ από την δύναμη :-) ) και ανέβασε τον ενιαίο χώρο των 70τμ, 3 βαθμούς σε ~15 λεπτά.

Γενικώς, πολύ ευχαριστημένος, ελπίζω να μας κρατήσει άλλα τόσα χρόνια όσο το παλιό.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...