Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Δεν εχει φωτισμό το συγκεκριμενο τηλεχειριστηριο....στο quiet μπαινει απο το fan!  Βρηκα μια φωτογραφια τυχαια στο διαδικτυο για να καταλαβεις. Το βραδυ μονο φωσφορίζει το power !

κατάλογος.jpg

DAIKIN_5.webp

Υποδεέστερο λοιπόν...

• Like 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tu-luba είπε

Μεγάλη προσοχή σε νέες εγκαταστάσεις.

Πρέπει ο Μαστορας που θα αναλάβει, να κλείσει και την εσωτερική τρύπα.

Παθον σε toyotomi erai 24αρι όπου αντικατέστησε ένα παλιό Fuji electric και λόγω απόστασης από το ταβάνι έπρεπε να σκάψει λίγο προς τα κάτω την τρύπα.

απο κάτω όμως είναι κενό λόγω την μπαλκονόπορτας. Αυτο είχε ως συνέπεια κάθε φορά που το εκκινούσα έβλεπε θερμοκρασία πολύ πιο χαμηλή από την εσωτερική αφού ερχόταν αέρας από έξω στο σημείο που είναι ο θερμοστάτης.

Για παράδειγμα με τα χιόνια ενώ είχα εσωτερική 19 αυτό ξεκινούσε νομιζωντας ότι έχει 8 βαθμούς και όπως καταλαβαίνετε δούλευε πιο πολύ 

Το πιο σωστό που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μπει σωλήνας PVC από μέσα μέχρι έξω και να περάσουν οι σωλήνες από μέσα.
Μετά να σφραγιστεί με κάποιο μονωτικό υλικό όχι κολλώδες και τέλος να κλείσει με στόκο/ σιλικόνη κτλ στις άκρες.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Λογικά έχουν βγάλει νέες εκδόσεις στο npm κτλ, αν κάποιος έχει εμπειρία και μπορέσει να βρει πως κάνεις εγκατάσταση συγκεκριμένη έκδοση θα δουλέψει με τις παρακάτω:

termux 0.117
git --version git version 2.37.0
node -v = v16.15.1
npm -v = 8.11.0

Spoiler

Έχω termux 0.118

Και

IMG_20230314_165205.jpg.37fb1c9bd58f432e90fffc8f22d63c7e.jpg

Δημοσ.

Αύριο περιμένω να γίνει εγκατάσταση από την IQ Service ενός 24αρι Fujitsu. Να ρωτήσω εαν η εξωτερική μονάδα (38Kgr) μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο στο μπαλκόνι και όχι στο δάπεδο όπως είναι η υπάρχουσα που αντικαθιστά ή θα δημιουργεί θορύβους ή θα είναι επικίνδυνο?

Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο κατά την εγκατάσταση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Έχω termux 0.118

Και

IMG_20230314_165205.jpg.37fb1c9bd58f432e90fffc8f22d63c7e.jpg

Έβαλα και τη νεότερη έκδοση, έβαλα και αυτή που μου δείχνεις εκτός από το git το ίδιο πρόβλημα βγάζει. Μήπως φταίει το git;

IMG_20230314_175726.jpg

IMG_20230314_185958.jpg

Επεξ/σία από kosvou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kosvou είπε

Έβαλα και τη νεότερη έκδοση, έβαλα και αυτή που μου δείχνεις εκτός από το git το ίδιο πρόβλημα βγάζει. Μήπως φταίει το git;

IMG_20230314_175726.jpg

IMG_20230314_185958.jpg

Σε όλα πρέπει να βάλεις τις παρακάτω εκδόσεις:
termux 0.117
node -v = v16.15.1
npm -v = 8.11.0

Γιατί το tp-link script που έχει φτιάξει δεν έχει ενημερωθεί ώστε να δουλεύει στις τελευταίες.

Δημοσ.

Πρόκειται να τοποθετήσω δυο 12αρια (AAA+/AA+) σε παλιό διαμέρισμα. Από ότι είδα οι ασφάλειες που αντιστοιχούν στον πίνακα είναι 10Α (ανά κλιματιστικό- χώρο). Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα;

(Ο προηγούμενος είχε 2 παλιά 9άρια στις αντίστοιχες θέσεις)

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sakura22 είπε

Πρόκειται να τοποθετήσω δυο 12αρια (AAA+/AA+) σε παλιό διαμέρισμα. Από ότι είδα οι ασφάλειες που αντιστοιχούν στον πίνακα είναι 10Α (ανά κλιματιστικό- χώρο). Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα;

Εξαρτάται τι άλλο φορτώνουν πάνω οι ασφάλειες 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Klausx είπε

Σε όλα πρέπει να βάλεις τις παρακάτω εκδόσεις:
termux 0.117
node -v = v16.15.1
npm -v = 8.11.0

Γιατί το tp-link script που έχει φτιάξει δεν έχει ενημερωθεί ώστε να δουλεύει στις τελευταίες.

Πως μπορώ να τα βάλω υπάρχει κάποιος οδηγός, γιατί όταν βάζω τα pkg μου βάζει από μόνο του τις τελευταίες εκδόσεις. 

Επεξ/σία από kosvou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pcbill είπε

Αύριο περιμένω να γίνει εγκατάσταση από την IQ Service ενός 24αρι Fujitsu. Να ρωτήσω εαν η εξωτερική μονάδα (38Kgr) μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο στο μπαλκόνι και όχι στο δάπεδο όπως είναι η υπάρχουσα που αντικαθιστά ή θα δημιουργεί θορύβους ή θα είναι επικίνδυνο?

Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο κατά την εγκατάσταση?

Επειδή το είχα, δεν θα το έβαζα κρεμαστό στον τοίχο. Σε θέρμανση κάνει σαν ελικόπτερο ( πάνω από τους 7C, κάτω από τους 7 και σε ψύξη είναι τέρμα αθόρυβο ) και πέρναγε το βουητό μέσα στο σπίτι ενώ το είχα στο πάτωμα μέσα από διπλό τούβλο και διπλά τζάμια στα κουφώματα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν το είχα κρεμαστό. 

Επίσης θέλουμε πάνω από 3μ σωλήνες, καλό κενό, τήρηση αποστάσεων από εμπόδια.

1 ώρα πριν, sakura22 είπε

Όπως είπαν πιο πάνω, θα είσαι οκ αν δεν μπαίνουν και άλλα φορτία στις ίδιες ασφάλειες.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως δεν αφορα τον δικο μου χωρο και δεν εχω την δυνατοτητα να σημπληρωσω το ερωτηματολογιο.
Το budget ειναι εως 800€ και χρειαζεται 12αρι.

Τι θα επιλαγατε μεταξυ αυτων των δυο MIDEA All Easy Pro και INVENTOR Legend ? Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα? Η χρηση θα ειναι 70 ψυξη - 30 θερμανση.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Shyn είπε

Δυστυχως δεν αφορα τον δικο μου χωρο και δεν εχω την δυνατοτητα να σημπληρωσω το ερωτηματολογιο.
Το budget ειναι εως 800€ και χρειαζεται 12αρι.

Τι θα επιλαγατε μεταξυ αυτων των δυο MIDEA All Easy Pro και INVENTOR Legend ? Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα? Η χρηση θα ειναι 70 ψυξη - 30 θερμανση.

Από τη στιγμή που θέλεις και θέρμανση, κανένα από τα δύο.

Πάμε εδώ

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

Ή

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc35d-arxc35d-klimatistiko-12-000-btu-h_4141032

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε περιπτωση μονο ψυξης επιλεγουμε κατι διαφορετικο? Θα περασει αεραγωγος απο ενεργειακο τζακι στο δωματιο οποτε υπαρχει η πιθανοτητα να μην χρησιμοποιηθει ποτε για θερμανση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2023 στις 12:02 ΠΜ, archimidis είπε

Καλησπέρα σας  θα ήθελα τις προτάσεις για κάποια οικονομική λύση μάλλον στα 9.000 btu.

Είναι για αγορά με το πρόγραμμα εξοικονομώ. Όποτε κοιτάμε για τις κλασικές αλυσίδες που συνεργάζονται. (Όσα μικρά καταστήματα έχω ρωτήσει δεν συμμετέχουν). Ιδανικά ο ενδιαφερόμενος έχει προτίμηση σε mitsubishi & Daikin.

1.  Ποσό που διαθέτουμε : πόσο πριν την επιδότηση max 650€ - 700€

2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση αρκετά παλιάς συσκευής που δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια 

3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): μάλλον από αλυσίδα λόγο ανάγκης συμμετοχής στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Ιδανικά με δωρεάν εγκατάσταση 

4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 20% ψύξη/ 80% θέρμανση

5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Χρήση κυρίως το βράδυ 

6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο 15 τ.μ.

7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πειραιά κεντρο

8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ποιότητα κατασκευής, αθόρυβο, εγγύηση 

9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): μόνο μια μπαλκονόπορτα καλή αλουμινίου με διπλά τζάμια. Το χτυπάει ο αέρας μόνο από μια πλευρά 

10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. 

Για 22 oC

1900 Watt

1630 Kcal/h

126.60 Watt/m2

109 Kcal/h/m2

Πήρα τελικά το toshiba yukai

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-toixou-inverter-10000btu-me-wi-fi-134458

Πειτε μου 2-3 βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξω στην τοποθέτηση. Ευχαριστώ 

Μάλλον πήρα το τελευταίο. Δεν δουλεύει το λινό. Ελπίζω να βγει καλό μιας και είναι νέο και δεν έχει κριτικές

https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-RAS-10E2AVG-E-RAS-B10E2KVG-E-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html

Επεξ/σία από archimidis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...