Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Philippe είπε

Κοιτάζω για 9αράκι για μικρό υπνοδωμάτιο με επιδότηση. Κριτήρια είναι ο θόρυβος και η αισθητική. Χάρη στις ανεκτίμητες πληροφορίες του thread, στο short list έχουν μπει τα Haori, Perfera και Sensira (για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου αρέσει πολύ το σχήμα του τελευταίου, για αυτό είναι στη λίστα αν και υποδεέστερο μηχάνημα). Στην αρχή πήγαινα καρφωτός για Haori λόγω ιδιαίτερου design, αλλά πλέον έχω μικροενδοιασμούς εξαιτίας ορισμένων αληθοφανών σχολίων στο skroutz για θορύβους κατά την κίνηση των περσίδων.

Αυτό που ήθελα όμως να ρωτήσω είναι: στην ψύξη όλα αυτά ξεκινούν από χαμηλά; Γιατί ένα παλιό που έχω, όπως και να το ρυθμίσεις βγάζει αρκετό κρύο και εάν το αφήσεις όλο το βράδυ τα καλοκαίρια ξυπνάς μπουκωμένος και με πονοκέφαλο..

https://toshiba-aircon.gr/product/daiseikai-9-inverter-r32-2/

• Like 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 11/3/2023 στις 5:00 ΜΜ, achilles_g_ είπε

Συνέχεια από το προηγούμενο μου post. Σε μια μέρα ήρθαν και οι βάσεις από το κατάστημα που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω. Μόλις έκανα και την τοποθέτηση. Ευτυχώς δεν έχουν μεγάλο ύψος και δεν χρειάστηκα 2ο άτομο. 

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2014.aspx

IMG_20230311_165310_edit_207835835182383.jpg

Οι βάσεις όταν πια εις το υλικό είναι μέτριο σε σκληρότητα?πως το περιγράφεις??

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 123Loukas123 είπε
  1. Ποσό που διαθέτουμε : 600€ για όλη την εγκατάσταση 
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού :  Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος :  Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. : 50% ψύξη / 50% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Περιστασιακή. 10 φορές τον χρόνο 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ  :  Σαλοκουζίνα. Υπάρχει και φούρνος στον χώρο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ελάχιστη θερμοκρασία 5' - μέγιστη 38'
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features : Επιθυμητά: Εγγύηση, χαμηλός θόρυβος 
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): . Διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου. Είναι ισόγειο με 3 ορόφους από πάνω
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:                                                                                                        
  11. Για 22 oC
  12. 2300 Watt
  13. 2000 Kcal/h
  14. 93 Watt/m2
  15. 80 Kcal/h/m2

Αφορά ισόγεια γκαρσονιέρα στην οποία μένει η μητέρα μου όταν έρχεται στην Αθήνα, περίπου 10 φορές τον χρόνο. Στο μέλλον όμως η χρήση μπορεί να αλλάξει και να μένει κάποιος μόνιμα. Τα νούμερα αφορούν σαλοκουζίνα περίπου 25m3.  Υποθέτω ότι χρειάζομαι κάτι σε 12000 BTU

Αρκεί 9αρι.

https://www.praktiker.gr/m/p/daikin-siesta-c25-sensira-atxc25c-arxc25c-klimatistiko-inverter-9000btu-126378?ref=reccodo-search

Εγκαταστημένο στα 519€

Εντός του πρώτου χρόνου, με έξτρα 99€ το πας στα 10 χρόνια εγγύηση. Αποδοτικότατο, αθόρυβο, ποιοτικό.

Υπόψιν ότι το πρακτικερ αλλάζει συνέχεια τις τιμές , αύριο μπορεί να το ανεβάσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Οι βάσεις όταν πια εις το υλικό είναι μέτριο σε σκληρότητα?πως το περιγράφεις??

Μαλακό θα το έλεγα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Philippe είπε

Κοιτάζω για 9αράκι για μικρό υπνοδωμάτιο με επιδότηση. Κριτήρια είναι ο θόρυβος και η αισθητική. Χάρη στις ανεκτίμητες πληροφορίες του thread, στο short list έχουν μπει τα Haori, Perfera και Sensira (για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου αρέσει πολύ το σχήμα του τελευταίου, για αυτό είναι στη λίστα αν και υποδεέστερο μηχάνημα). Στην αρχή πήγαινα καρφωτός για Haori λόγω ιδιαίτερου design, αλλά πλέον έχω μικροενδοιασμούς εξαιτίας ορισμένων αληθοφανών σχολίων στο skroutz για θορύβους κατά την κίνηση των περσίδων.

Αυτό που ήθελα όμως να ρωτήσω είναι: στην ψύξη όλα αυτά ξεκινούν από χαμηλά; Γιατί ένα παλιό που έχω, όπως και να το ρυθμίσεις βγάζει αρκετό κρύο και εάν το αφήσεις όλο το βράδυ τα καλοκαίρια ξυπνάς μπουκωμένος και με πονοκέφαλο..

Περφερα. Σε ψύξη παίζει στα 60 W.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας  θα ήθελα τις προτάσεις για κάποια οικονομική λύση μάλλον στα 9.000 btu.

Είναι για αγορά με το πρόγραμμα εξοικονομώ. Όποτε κοιτάμε για τις κλασικές αλυσίδες που συνεργάζονται. (Όσα μικρά καταστήματα έχω ρωτήσει δεν συμμετέχουν). Ιδανικά ο ενδιαφερόμενος έχει προτίμηση σε mitsubishi & Daikin.

1.  Ποσό που διαθέτουμε : πόσο πριν την επιδότηση max 650€ - 700€

2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση αρκετά παλιάς συσκευής που δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια 

3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): μάλλον από αλυσίδα λόγο ανάγκης συμμετοχής στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Ιδανικά με δωρεάν εγκατάσταση 

4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 20% ψύξη/ 80% θέρμανση

5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Χρήση κυρίως το βράδυ 

6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο 15 τ.μ.

7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πειραιά κεντρο

8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ποιότητα κατασκευής, αθόρυβο, εγγύηση 

9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): μόνο μια μπαλκονόπορτα καλή αλουμινίου με διπλά τζάμια. Το χτυπάει ο αέρας μόνο από μια πλευρά 

10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. 

Για 22 oC

1900 Watt

1630 Kcal/h

126.60 Watt/m2

109 Kcal/h/m2

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι το Perfera καίει μεν έως 60W, αλλά εάν τα μετατρέπει σε 3580BTU τότε θα κάνει πολύ κρύο στο δωμάτιο, έτσι δεν είναι; Καλύτερα να έκαιγε 300W και να έβγαζε 1000BTU, που λέει ο λόγος, να δίνει λιγότερη ψύξη στο χώρο.. Εάν επιδοτούνταν και τα 7αράκια, μάλλον θα έπρεπε να κοιτάξω για κανένα τέτοιο!

1 ώρα πριν, archimidis είπε

Είναι για αγορά με το πρόγραμμα εξοικονομώ. Όποτε κοιτάμε για τις κλασικές αλυσίδες που συνεργάζονται. (Όσα μικρά καταστήματα έχω ρωτήσει δεν συμμετέχουν). Ιδανικά ο ενδιαφερόμενος έχει προτίμηση σε mitsubishi & Daikin.

Όλοι το ίδιο 9αράκι ψάχνουμε πάνω - κάτω. Γολγοθάς η επιλογή. Εγώ δοκίμασα και με decision matrix που πρότεινε ο jim στο sticky και παραμένω πελαγωμένος. Βάλε και την Toshiba μέσα που είναι από τις καλές και αθόρυβες με 7 χρόνια εγγύηση  (μάλλον το Edge ή New Edge στο budget σου). 

Δημοσ.

Σε Mitsubishi, που φαίνεται να είναι τα πιο αθόρυβα μαζί με τα Toshiba, είσαι στο μοντέλο BT25VG(K). Είναι το αμέσως πιο κάτω από το AP25 και εξίσου αθόρυβο αν και όχι τόσο αποδοτικό απ' ό,τι διαβάζω. Μάλιστα στις μεσαίες σκάλες του ανεμιστήρα είναι και πιο αθόρυβο. Τούρκικα και αυτά όπως ορισμένα Daikin. Αλλά δεν ξέρω αν θα το βρεις στα καταστήματα που λες.

Μπορεί και Ταυλάνδης να είναι τα BT. Αλλά με εγγύηση 3 χρόνια (+2 συμπιεστής), ενώ τα Toshiba 7 και τα Daikin 10 με την επέκταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, archimidis είπε

Καλησπέρα σας  θα ήθελα τις προτάσεις για κάποια οικονομική λύση μάλλον στα 9.000 btu.

1.  Ποσό που διαθέτουμε : πόσο πριν την επιδότηση max 650€ - 700€

2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση αρκετά παλιάς συσκευής που δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια 

3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): μάλλον από αλυσίδα λόγο ανάγκης συμμετοχής στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Ιδανικά με δωρεάν εγκατάσταση 

4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 20% ψύξη/ 80% θέρμανση

5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Χρήση κυρίως το βράδυ 

6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο 15 τ.μ.

7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πειραιά κεντρο

8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ποιότητα κατασκευής, αθόρυβο, εγγύηση 

9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): μόνο μια μπαλκονόπορτα καλή αλουμινίου με διπλά τζάμια. Το χτυπάει ο αέρας μόνο από μια πλευρά 

10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. 

Για 22 oC

1900 Watt

1630 Kcal/h

126.60 Watt/m2

109 Kcal/h/m2

https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-c25-sensira-atxc25c-arxc25c-klimatistiko-inverter-9000btu-126378

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-toixou-inverter-10000btu-me-wi-fi-134458

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

(arata και yukai είναι το ίδιο μηχάνημα, απλά ο κώτσος το λέει και καλά αποκλειστικότητα με άλλο όνομα)

7 ώρες πριν, Philippe είπε

Το πρόβλημα είναι ότι το Perfera καίει μεν έως 60W, αλλά εάν τα μετατρέπει σε 3580BTU τότε θα κάνει πολύ κρύο στο δωμάτιο, έτσι δεν είναι; Καλύτερα να έκαιγε 300W και να έβγαζε 1000BTU, που λέει ο λόγος, να δίνει λιγότερη ψύξη στο χώρο.. Εάν επιδοτούνταν και τα 7αράκια, μάλλον θα έπρεπε να κοιτάξω για κανένα τέτοιο!

Όλοι το ίδιο 9αράκι ψάχνουμε πάνω - κάτω. Γολγοθάς η επιλογή. Εγώ δοκίμασα και με decision matrix που πρότεινε ο jim στο sticky και παραμένω πελαγωμένος. Βάλε και την Toshiba μέσα που είναι από τις καλές και αθόρυβες με 7 χρόνια εγγύηση  (μάλλον το Edge ή New Edge στο budget σου). 

4 ώρες πριν, Philippe είπε

Σε Mitsubishi, που φαίνεται να είναι τα πιο αθόρυβα μαζί με τα Toshiba, είσαι στο μοντέλο BT25VG(K). Είναι το αμέσως πιο κάτω από το AP25 και εξίσου αθόρυβο αν και όχι τόσο αποδοτικό απ' ό,τι διαβάζω. Μάλιστα στις μεσαίες σκάλες του ανεμιστήρα είναι και πιο αθόρυβο. Τούρκικα και αυτά όπως ορισμένα Daikin. Αλλά δεν ξέρω αν θα το βρεις στα καταστήματα που λες.

Μπορεί και Ταυλάνδης να είναι τα BT. Αλλά με εγγύηση 3 χρόνια (+2 συμπιεστής), ενώ τα Toshiba 7 και τα Daikin 10 με την επέκταση.

Είναι όντως λίγο πονοκέφαλος η επιλογή.

Σε μικρούς καλά μονωμένους χώρους, υπάρχουν 3 επιλογές.

1. Αγορά ενός κλιματιστικού με όσο το δυνατόν μικρότερα ελάχιστα btus. Από αυτά που έχουμε δει, κάποια 9άρια mitsubishi (όπως το bt25vg αλλά και το MSZ/MUZ-HR25VF), έχουν μόλις 0.5KW capacity.

image.png.b4382fcbd325efecd0d8e3c026c9aa40.png

2. Αγορά μηχανήματος με χαμηλά watts. Εδώ έρχεται στο μυαλό το perfera. Δυστυχώς δεν έχουμε πίνακες με μερικά φορτία όπως βλέπουμε στα toshiba, οπότε πάμε με πατέντες πχ να δούμε τα conditions αλλά eurovent όπου βλέπουμε τα 70W και τα πάνω από 1KW capacity (4000btus) . Θα μου πεις , αυτό λέει 20C εξωτερική. Δεν έχουμε κάτι καλύτερο.

image.png.b73494d59ca4733dd1f8c71c9e68af9c.png

3. Πάμε σε ένα toshiba.

Το yukai πχ λέει ότι δίνει 0.8KW στους 35C ως ελάχιστα (εδώ φαίνεται και η τεράστια υπεροχή του perfera σε απόδοση):

image.png.6579f5acfa2c312eeeaf269740aed57a.png

4. Πάμε σε ένα καλό midea με follow me πχ breezeless, easy pro, aurora black mirror. Αυτά παίζουν στα 60-70W και κάπου 0.8KW ελάχιστα. Παίζουν χαμηλά και αν χρειαστεί να κόψουν, παίζουν μπάλα με το follow me.

5. Πάμε σε μηχάνημα με εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον πχ midea gaia (εδώ δεν έχουμε εκτενές feedback παρά μόνο τον @Specs με αντίστοιχο μηχάνημα morris fresh air (φασόν tcl) ) .

ΥΓ Προσωπικά σε δωμάτια με μικρές απαιτήσεις σε ψύξη, έχω ένα 9άρι carrier με follow me όπου δεν είμαι ευχαριστημένος μιας και το follow me αργεί να δώσει εντολή για εκκίνηση οπότε στο ενδιάμεσο ζεσταίνομαι. Καταφέρνει και πέφτει κοντά 120W . Δεν ξέρω τι θα έκανε ένα ανώτερο midea με τα μισά watts.

Στο άλλο δωμάτιο έχω ένα daikin atxc25b . Αυτό πέφτει επίσης κοντά  120-130W σε ψύξη. Κρατάει καλά και σταθερά τη θερμοκρασία, αλλά σε βράδια με μικρές απαιτήσεις, κάνει on-off τα οποία ακούγονται .

image.png.9e983dbb0c92c6219751955ba4f62266.png

Και τα δύο κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με κανένα από τα δύο .

Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει κάποιο άλλο οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάμε σε μηχάνημα με εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον πχ midea gaia (εδώ δεν έχουμε εκτενές feedback παρά μόνο τον @Specs με αντίστοιχο μηχάνημα morris fresh air (φασόν tcl) ) .

Ελλειπα κ επεστρεψα χτες.Δεν εχω διαβασει ακομη ολα τα προηγουμενα ποστς αλλα ΑΝ ειναι μονο για ψυξη, σαν μηχανημα το TCL ειναι οκ, κραταει χαμηλο ρελαντι,εχει τον φρεσκο αερα και κυριως για ψυξη κανει διαχυση με τις πολλες τρυπες και δεν θα κρυωσει κανεις.Αρα τα μοντελα τυπου breezless αναντικαταστατα!

Εγω το χρησιμοποιω μονο για σιεστα και ισως και 10 καυτες νυχτες καλοκαιριου.

Και με αφορμη αυτο, αν ξαναγοραζα ΜΟΝΟ για ψυξη θα το επαιρνα,δεν θυμαμαι (θα το εγραψα παντως στις εντυπωσεις οταν το πηρα), αν σταματαει ο ανεμιστηρας οταν σταματαει ο συμπιεστης (ΒΑΣΙΚΟ κατ εμε για να μην εχει ο χωρος οσμες οταν συνεχιζει ο μεσα ανεμιστηρας μονος του).

Επεξ/σία από Specs
  • Like 4
Δημοσ.

Θέλω την βοήθεια σας.

Έχω το electronica dc-12e και δεν μπορώ να βρω το code για να το καταχωρισω στο remote control.

Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε σας παρακαλώ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexgr10 είπε

Θέλω την βοήθεια σας.

Έχω το electronica dc-12e και δεν μπορώ να βρω το code για να το καταχωρισω στο remote control.

Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε σας παρακαλώ;

Τί είναι αυτό; Κλιματιστικό; Έτσι λέει το ταμπελάκι του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα  ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω ένα 10ετιας 9κι toyotomi για τα υπνοδωμάτια με επιδότηση αλλάζω συσκευή 50%

1. Ποσό που διαθέτουμε 300-350με επιδότηση για συσκευή 600-700
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού :  αντικατάσταση 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος :  μεγάλη αλυσίδα με δωρεάν εγκατάσταση. 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. : 100% ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: 2μηνες το καλοκαίρι 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ  :  υπνοδωμάτιο γωνιακό
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Θεσσαλονίκη 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features : Επιθυμητά: χαμηλός θόρυβος(και στην εξωτερική μονάδα) ισως Wi-Fi
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): . Διπλά τζάμια συρομενα κουφώματα αλουμινίου μια μπαλκονόπορτα και ένα παράθυρο εκτεθειμένο γωνιακό δωμάτιο στον 7ο με αρκετή ηλιοφάνεια 
  10. στοχος είναι να ψύχει το δωμάτιο, το χωλ που κοιτάει στην ευθεία και ίσως λίγο και τα αλλά 2 υπνοδωμάτια που είναι αριστερά δεξιά του χωλ. 
Επεξ/σία από Platon-153
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Platon-153 είπε

Καλημερα  ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω ένα 10ετιας 9κι toyotomi για τα υπνοδωμάτια με επιδότηση αλλάζω συσκευή 50%

1. Ποσό που διαθέτουμε 300-350με επιδότηση για συσκευή 600-700
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού :  αντικατάσταση 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος :  μεγάλη αλυσίδα με δωρεάν εγκατάσταση. 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. : 100% ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: 2μηνες το καλοκαίρι 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ  :  υπνοδωμάτιο γωνιακό
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Θεσσαλονίκη 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features : Επιθυμητά: χαμηλός θόρυβος(και στην εξωτερική μονάδα) ισως Wi-Fi
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): . Διπλά τζάμια συρομενα κουφώματα αλουμινίου μια μπαλκονόπορτα και ένα παράθυρο εκτεθειμένο γωνιακό δωμάτιο στον 7ο με αρκετή ηλιοφάνεια 
  10. στοχος είναι να ψύχει το δωμάτιο, το χωλ που κοιτάει στην ευθεία και ίσως λίγο και τα αλλά 2 υπνοδωμάτια που είναι αριστερά δεξιά του χωλ. 

Το παλιό ήταν επαρκές; Κάλυπτε και τα διπλανά δωμάτια ή πρέπει να πάμε σε 12άρι;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το yuka

44 λεπτά πριν, liakjim είπε

του perfera

Αμα θες να συγκρίνεις το perfera να το κανεις με το daisekai και όχι με το entry level της Toshiba 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...