Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, velissarios1 είπε

Θα βάλεις μια από τις παρακάτω...λογικά είναι για 24άρι. Πριν την αγοράσεις ρώτησε τον Μπένο αν είναι οκ για το 24άρι σου.

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2016.aspx

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2017.aspx

Εγώ έβαλα την Μ8 για 9000-16.000 και είναι άψογη καθώς είναι η μαλακή.

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2014.aspx

Tην Μ8 μου είπε κι εμένα 

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τελικα εγινε παραγγελια του inventor comfort 18000btu

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-inventor-comfort-mfvi32-18wfimfvo32-18-18000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1680394

603 ευρω τελικη με επεγκατασταση/εγκατασταση, με κουπονι κ μια εξτρα εκπτωση

κατι που παρατηρησα στο σαιτ της inventor ειναι οτι η σειρα comfort εχει συμπιεστη Mitsubishi  ενω οι legend,corona,neo κτλ λεει συμπιεστης Rotary

ευχαριστω πολυ και παλι για τα σχολια σας και τη βοηθεια!

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.

Το 14 ετων toyotomi μου αποδημησε εις κυριον οποτε παμε για αλλα. Λογω προεγκαταστασης εχω ελαχιστες επιλογες και εχω καταληξει σε αναμεσα σε αυτο και αυτο.

Εστω οτι δε με ενδιαφερει η καταναλωση, ουτε προφανως τα μπλιμπλικια, ποιο θα μου προτεινατε; Το μονο κριτηριο μου ειναι η αποδοση τοσο σε ψυξη οσο και σε θερμανση.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, asemnos είπε

Λογω σωληνωσεων, 1/4 και 3/8.

Και αν ο χώρος χρειάζεται μεγαλύτερα κλιματιστικά τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Και αν ο χώρος χρειάζεται μεγαλύτερα κλιματιστικά τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση 

Τρυπας τοιχους, καταργεις τις υπαρχουσες σωληνωσεις και βαζεις ο,τι θελεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sofix είπε

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-inventor-comfort-mfvi32-18wfimfvo32-18-18000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1680394

κατι που παρατηρησα στο σαιτ της inventor ειναι οτι η σειρα comfort εχει συμπιεστη Mitsubishi  ενω οι legend,corona,neo κτλ λεει συμπιεστης Rotary

Comfort = Haier
Legend κτλ = Midea

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sofix είπε

Το ξέρω πως το ζύγισες πολύ.

Μεγάλη προσοχή στην εγκατάσταση, ειδικά σε αυτό το φασόν haier . 3μ σωληνώσεις και άνω, καλό κενό, ιδανικά πάτωμα, αλλιώς οπωσδήποτε αντικραδασμικά.

16 ώρες πριν, sofix είπε

Μη μας ξεχάσεις και όποτε μπορέσεις θα θέλαμε ένα feedback.

15 ώρες πριν, asemnos είπε

Καλησπερα στην παρεα.

Το 14 ετων toyotomi μου αποδημησε εις κυριον οποτε παμε για αλλα. Λογω προεγκαταστασης εχω ελαχιστες επιλογες και εχω καταληξει σε αναμεσα σε αυτο και αυτο.

Εστω οτι δε με ενδιαφερει η καταναλωση, ουτε προφανως τα μπλιμπλικια, ποιο θα μου προτεινατε; Το μονο κριτηριο μου ειναι η αποδοση τοσο σε ψυξη οσο και σε θερμανση.

Το asyg053klca είναι θορυβώδες, αν θέλεις κάτι αθόρυβο θα πήγαινα στο mitsubishi. Από απόδοση (όπου απόδοση = ισχύς) θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Έκλεισα και πληρωσα το toshiba yukai 18000 btu από το πρακτικερ. Μου βγήκε από 1059€ με την τοποθέτηση μείον το κουπόνι 50% μείον 30€ δωροεπιταγή που είχα από ψυγείο που είχα πάρει από εκεί, 499,50€. Την Δευτέρα θα τους πάω το παλιό και θα παραλάβω το yukai μιας και μένω δίπλα τους. Όταν το πάρω θα με καλέσει το συνεργείο για ραντεβού τοποθέτησης. Ζητάω αντλία κενού και 3 μέτρα τουλάχιστον σωλήνες? Αλλιώς μην έρθουν καθόλου? Επίσης το βάζουμε στο δάπεδο του μπαλκονιού την εξωτερική μονάδα? Στο προηγούμενο 18αρι που είχα κάτω ήταν και όχι στον τοίχο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, ήρθε το Daikin Perfera ATXM35R σημερα απο τον Κωτσόβολο και με ενημέρωσαν οτι θα έρθει ο εγκαταστάτης την Δευτέρα, πολύ γρήγορα θα έλεγα! Με πήρε και ο εγκαταστάτης και του είπα οτι θέλω κενό με αντλία και τουλαχιστόν 1,5 μέτρο σωληνώσεις(Απο παλιότερες εγκαταστάσεις ήξερα για 3μ ελάχιστο μήκος, αλλά το installation manual του Perfera λέει 1,5μ ελάχιστο που επαλήθευσα με κλήση στην Daikin Hellas)  και μου είπε οτι δεν κάνουν καμία εγκατάσταση χωρίς κενό. Γενικά μου άφησε καλες εντυπώσεις απο τηλεφώνου...να δούμε την Δευτέρα, λολ! Το εσωτερικό ειναι κατασκευής DAIKIN Czech Republic και ο κομπρέσσορας DAIKIN Turkey. Περισσότερα την Δευτέρα. Το MITSUBISHI SRK63 έρχεται την άλλη Πέπμτη.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, notist είπε

Έκλεισα και πληρωσα το toshiba yukai 18000 btu από το πρακτικερ. Μου βγήκε από 1059€ με την τοποθέτηση μείον το κουπόνι 50% μείον 30€ δωροεπιταγή που είχα από ψυγείο που είχα πάρει από εκεί, 499,50€. Την Δευτέρα θα τους πάω το παλιό και θα παραλάβω το yukai μιας και μένω δίπλα τους. Όταν το πάρω θα με καλέσει το συνεργείο για ραντεβού τοποθέτησης. Ζητάω αντλία κενού και 3 μέτρα τουλάχιστον σωλήνες? Αλλιώς μην έρθουν καθόλου? Επίσης το βάζουμε στο δάπεδο του μπαλκονιού την εξωτερική μονάδα? Στο προηγούμενο 18αρι που είχα κάτω ήταν και όχι στον τοίχο. 

Τα toshiba αρκούνται και σε 2μ. Αλλά από τη στιγμή που θα θέλουν να στα φάνε, πες εσύ 3 , δεν είναι κακό να μην είσαι στο όριο (απλά μη σκάσεις αν τελικά μπουν 2.5) .

Τα toshiba έχουν αθόρυβες εξωτερικές μονάδες οπότε σε παίρνεις να το βάλεις και τοίχο. Απλά στον τοίχο αυξάνονται ο πιθανότητες να σε κλέψουν στο μήκος σωληνώσεων (ενώ στο πάτωμα αναγκαστικά θα πάνε εκεί που πρέπει), ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μεταφοράς ήχου μέσα στο σπίτι σε περίεργες περιπτώσεις (μονά τούβλα ή και διπλά με κενό ενδιάμεσα που έκανε αντήχηση κτλ). Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις πρόβλημα να πάει πάτωμα, βάλτο εκεί, αν θα σε διευκόλυνε χωροταξικά να πάει κρεμαστό, βάλτο αρκεί να μπει με σωστές μεγάλες βάσεις (όχι κολλητά στον τοίχο), με σωστό μήκος σωληνώσεων και ιδανικά με αντικραδασμικά λαστιχάκια (μπορείς να αγοράσεις και να τους τα δώσεις να τα βάλουν , δες πιο πίσω με προτάσεις ). Και ναι, στο τηλέφωνο ξεκαθαρίζεις ότι απαιτείς αντλία κενού (αν τους δεις ότι δεν τη φέρουν, τους ζητάς να επιστρέψουν με αντλία). Δεν τους αφήνεις χωρίς.  

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2023 στις 9:12 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Tην Μ8 μου είπε κι εμένα 

Συνέχεια από το προηγούμενο μου post. Σε μια μέρα ήρθαν και οι βάσεις από το κατάστημα που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω. Μόλις έκανα και την τοποθέτηση. Ευτυχώς δεν έχουν μεγάλο ύψος και δεν χρειάστηκα 2ο άτομο. 

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2014.aspx

IMG_20230311_165310_edit_207835835182383.jpg

Επεξ/σία από achilles_g_
  • Like 8
Δημοσ.

Σήμερα  έγινε  τελικά  η τοποθέτηση  στο Toshiba  yukai  10αρι.τελικο μήκος  4,20m( πλήρωσα  +20 ευρώ)μέχρι  3 μέτρα  μπορούν  να βάλουν)ατλια κενού  χρειάστηκε  περίπου  8 λεπτά. Το δούλεψα καμία ώρα  γιατί  έπρεπε  να φύγω. Πήγαινα συνέχεια  κρεββατοκαμαρα  να δω αν δουλεύει, είχα συνηθίσει  μάλλον  το  θόρυβο  απο on-off. Σαν θόρυβο  τουλάχιστον  σε μια ώρα  που το έβαλα  έπρεπε  να πάω κοντά να καταλάβω  ότι δουλεύει. 

20230311_161049.jpg

20230311_161215.jpg

20230311_161227.jpg

20230311_161248.jpg

20230311_161302.jpg

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Συνέχεια από το προηγούμενο μου post. Σε μια μέρα ήρθαν και οι βάσεις από το κατάστημα που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω. Μόλις έκανα και την τοποθέτηση. Ευτυχώς δεν έχουν μεγάλο ύψος και δεν χρειάστηκα 2ο άτομο. 

IMG_20230311_165310_edit_207835835182383.jpg

Εντυπώσεις;

1 ώρα πριν, s2000rr είπε

Σήμερα  έγινε  τελικά  η τοποθέτηση  στο Toshiba  yukai  10αρι.τελικο μήκος  4,20m( πλήρωσα  +20 ευρώ)μέχρι  3 μέτρα  μπορούν  να βάλουν)ατλια κενού  χρειάστηκε  περίπου  8 λεπτά. Το δούλεψα καμία ώρα  γιατί  έπρεπε  να φύγω. Πήγαινα συνέχεια  κρεββατοκαμαρα  να δω αν δουλεύει, είχα συνηθίσει  μάλλον  το  θόρυβο  απο on-off. Σαν θόρυβο  τουλάχιστον  σε μια ώρα  που το έβαλα  έπρεπε  να πάω κοντά να καταλάβω  ότι δουλεύει. 

20230311_161049.jpg

20230311_161215.jpg

20230311_161227.jpg

20230311_161248.jpg

20230311_161302.jpg

Δεν θα κολλούσα την εσωτερική τόσο πολύ δεξιά αλλά οκ. Καλοδουλευτο!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...