Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-18e2kvg-e-ras-18e2avg-e-klimatistiko-toixou-inverter-18000btu-me-wi-fi-134461?ref=reccodo-search

Αν και στα 1059 έχουν προσφορά και το 18αρι αλλά δεν ξέρω αν θα πέσει μεγάλο στο χώρο σου πιστεύω.. σε ψύξη έχω το 9αρι είναι αθόρυβο και πέφτει στα 200 βατ

ευχαριστω, τα toshiba  με ψηνουν ,φαινονται καλα στα νουμερα κ 7 χρονια εγγυηση.. το θεμα ειναι οτι πρακτικερ για Κορινθο δεν δινει εγκατασταση,ουτε καν δωρεαν μεταφορα...ο Kωστοβολος τα εχει αλλα τιμη στο θεο.. 1050 εχει το 16αρι

θα ηθελα να εκμεταλλευτω την εκτπωση 10% που εχω απο mediamarkt και την δωρεαν απεγκατασταση/εγκατασταση που δινουν στα περισσοτερα μηχανηματα

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sofix είπε

ευχαριστω, τα toshiba  με ψηνουν ,φαινονται καλα στα νουμερα κ 7 χρονια εγγυηση.. το θεμα ειναι οτι πρακτικερ για Κορινθο δεν δινει εγκατασταση,ουτε καν δωρεαν μεταφορα...ο Kωστοβολος τα εχει αλλα τιμη στο θεο.. 1050 εχει το 16αρι

θα ηθελα να εκμεταλλευτω την εκτπωση 10% που εχω απο mediamarkt και την δωρεαν απεγκατασταση/εγκατασταση που δινουν στα περισσοτερα μηχανηματα

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και τώρα που στα χαρίζουν, πάρε κάτι καλό (άποψή μου)

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και τώρα που στα χαρίζουν, πάρε κάτι καλό (άποψή μου)

προφανως ολοι το πατε οτι  toshiba yukai καλυτερο απο τα midea/inventor  αν καταλαβα καλα...

θα μπορουσα να παρω το yukai απο πρακτικερ στα 1059 κ να πληρωσω ενα σωστο ψυκτικο 120 ευρω να το βαλει..(τοσο μου ζητησαν κορινθο)+ οσο θελουν για απεγκατασταση(+30)

κοστος συνολικο 1059 -45% κουπονι= 582+ εγκατασταση δικη μου =730

απο media markt inventor confort 1199- κουπονι 45% -10% εξτρα εκπτωση= 553

αρα το toshiba  θα μου βγει περιπου 150 ευρω εξτρα αλλα θα εχω κανει εγκατασταση με μαστορα επιλογης μου...

απλα toshiba  θελει σερβις απο το πρωτο χρονο ενω inventor απο το 3o ετος...

ξερω το ψυριζω αλλα γι αυτο ειμαστε εδω να βουθησετε αναποφασιστους για την ποιο σωστη επιλογη 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sofix είπε

προφανως ολοι το πατε οτι  toshiba yukai καλυτερο απο τα midea/inventor  αν καταλαβα καλα...

θα μπορουσα να παρω το yukai απο πρακτικερ στα 1059 κ να πληρωσω ενα σωστο ψυκτικο 120 ευρω να το βαλει..(τοσο μου ζητησαν κορινθο)+ οσο θελουν για απεγκατασταση(+30)

αρα το toshiba  θα μου βγει περιπου 150 ευρω εξτρα αλλα θα εχω κανει εγκατασταση με μαστορα επιλογης μου...

ξερω το ψυριζω αλλα γι αυτο ειμαστε εδω να βουθησετε αναποφασιστους για την ποιο σωστη επιλογη 

Καλό είναι το comfort, είναι κινέζικο φασόν haier. Και τα midea καλά είναι σε ψύξη. Απλά daikin perfera, toshiba είναι 2-3 σκάλες πάνω. Το asyg18kmte πόσο σου βγαίνει;

Μην σκας, πάρε κάτι εκτός από no-name και θα είναι οκ.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sofix είπε

Κάνε τηλεφωνική παραγγελία αφού λέει δωρεάν εγκατάσταση.τι εννοείς για Κόρινθο δεν ισχύει??

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καλό είναι το comfort, είναι κινέζικο φασόν haier. Και τα midea καλά είναι σε ψύξη. Απλά daikin perfera, toshiba είναι 2-3 σκάλες πάνω. Το asyg18kmte πόσο σου βγαίνει;

Μην σκας, πάρε κάτι εκτός από no-name και θα είναι οκ.

asyg18kmte βγαινει τελικη με εγκατασταση κ ολες τις εκπτωσεις που εχω 720€

6 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Κάνε τηλεφωνική παραγγελία αφού λέει δωρεάν εγκατάσταση.τι εννοείς για Κόρινθο δεν ισχύει??

πηρα μολις τηλεφωνο και μου επιβεβαιωσαν οτι δεν ισχυει η δωρεαν εγκατασταση στο προγραμμα "αλλαζω συσκευη" στην περιοχη Κορινθου. Εξυπηρετουν μονο περιοχες που εχουν Καταστημα Πρακτικερ στο νομο.

• Like 1
Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα το 9άρι από ΠΛΑΙΣΙΟ και με πήραν και τηλέφωνο για εγκατάσταση πριν λίγο.

Ζήτησα αντλία κενού και μου είπαν ότι βάζουν πάντα (αναμένω να το επιβεβαιώσω)

Επίσης ήθελα να ζητήσω 2 έξτρα μέτρα σωλήνα (και να πάμε στα 3+2=5), αλλά μου είπαν ότι είναι 25€ + ΦΠΑ το έξτρα μέτρο. Αν είναι δυνατόν!!! Αν βάλω έξτρα, θα βάλω μόνο 1 έξτρα μέτρο τελικά

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Παρέλαβα σήμερα το 9άρι από ΠΛΑΙΣΙΟ και με πήραν και τηλέφωνο για εγκατάσταση πριν λίγο.

Ζήτησα αντλία κενού και μου είπαν ότι βάζουν πάντα (αναμένω να το επιβεβαιώσω)

Επίσης ήθελα να ζητήσω 2 έξτρα μέτρα σωλήνα (και να πάμε στα 3+2=5), αλλά μου είπαν ότι είναι 25€ + ΦΠΑ το έξτρα μέτρο. Αν είναι δυνατόν!!! Αν βάλω έξτρα, θα βάλω μόνο 1 έξτρα μέτρο τελικά

Ποιο έχεις πάρει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dimostr Inventor Neo ΝUVI 9000btu

επίσης θέλω να βρω και να έχω αντικραδασμικές βάσεις.

@velissarios1 αυτές έχεις πάρει εσύ (http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts/AVM-2014.aspx); καλές είναι;

Τίποτα άλλες δοκιμασμένες που να βρω προς τα βόρεια, έχει να προτείνει κάποιος;

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα και εγω μερικές αγορές(η μάλλον έκανα για τον αδερφό αφού ήταν δικά του τα κουπόνια). Mitsubishi SRK63, Daikin Perfera ATXM35R, Fujitsu 18KMTE και Daikin ATXC35D. Ολα με εγκατάσταση σε τιμές 1369,1050,1449,749 ευρώ αντίστοιχα. Ακριβό το Fujitsu αλλά υπήρχε πίεση χρόνου. Θα πρώτα 2 μηχανήματα θα τα δουλέψω σε χώρο που χρησιμοποιώ οπότε θα σας πω εντυπώσεις αρχές του Απρίλη!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, CHRISpros είπε

Επανέρχομαι καθώς μιλώντας με τον εγκαταστάτη μου ανέφερε πως έχω τη δυνατότητα (με βάση την προεγκατάσταση που έγινε) να πάω είτε σε Multi (1 εξωτερική+3 εσωτερικές) είτε σε 3 κλιματιστικά. 

1. Ποσό που διαθέτουμε : 2.000-2.500€ για όλη την εγκατάσταση 
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές:  Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 99% ψύξη / 1% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Χρήση σε ψύξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πιθανή σπάνια χρήση σε θέρμανση η μια από τις μονάδες που θα τοποθετηθεί στο γραφείο. 
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ  :  2 υπνοδωμάτια κανονικού μεγέθους και 1 γραφείο (λιγο μικρότερο απο υπνοδωμάτιο)
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ελάχιστη θερμοκρασία 5' - μέγιστη 38'
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα (Εγγύηση, χαμηλός θόρυβος για χρήση σε ώρες ύπνου). Επιθυμητά (Wifi)
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καινούρια κατασκευή. Διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου. Υψος σπιτιού 2.60 (χαμηλό). Το σύνολο των χώρων είναι νοτιοδυτικοί. 
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε: 22 βαθμοί επιθυμητή
  11. Θερμικές Απώλειες6209.85
  12. Watt
    5340.47
    KCal/h
    73.06
    Watt/m2
    62.83
    KCal/h/m2

H 5αδά που έχω καταλήξει και εξετάζω είναι:

Ιnventor Legend ή comfort

Μidea ΑG2 Eco ή all easy pro

LG Ocean Dualcool

Kάθε βοήθεια με θετική ή αρνητική ψήφο, θα εκτιμηθεί :)

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, CorumD είπε

Mitsubishi SRK63, Daikin Perfera ATXM35R, Fujitsu 18KMTE

Πςςςςς, αφρό!!!

Ειλικρινά αν μπορείς, πες μας ελάχιστα watts στο kmte σε θέρμανση. Αν βλέπω 165W στο 24αρι, αυτό πόσο θα έχει;

26 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

H 5αδά που έχω καταλήξει και εξετάζω είναι:

Ιnventor Legend ή comfort

Μidea ΑG2 Eco ή all easy pro

LG Ocean Dualcool

Kάθε βοήθεια με θετική ή αρνητική ψήφο, θα εκτιμηθεί :)

Τα δύο πρώτα είναι το ίδιο μηχάνημα ( στα χαρτιά, δεν είμαστε μέσα), οπότε legend λόγω εγγύησης.

Τα LG έχουν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά, οπότε απορρίπτεται.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πόσα μηχανήματα εμφανίζουν προβλήματα μετα τη διετία. 

Σαφώς και μπορείς να πέσεις σε στραβό μηχάνημα αλλά θεωρώ πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι νωρίς. Δηλαδή από την αρχή κάτι δεν θα είναι όπως πρέπει. 

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πςςςςς, αφρό!!!

Ειλικρινά αν μπορείς, πες μας ελάχιστα watts στο kmte σε θέρμανση. Αν βλέπω 165W στο 24αρι, αυτό πόσο θα έχει;

Τα δύο πρώτα είναι το ίδιο μηχάνημα ( στα χαρτιά, δεν είμαστε μέσα), οπότε legend λόγω εγγύησης.

Το seer του inventor γιατί είναι υψηλότερο αφού είναι ίδια μηχανήματα; Ειλικρινής απορία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2020 στις 12:48 ΠΜ, liakjim είπε

Δυστυχώς στην Ελλάδα, οι περισσότεροι ίσως ψυκτικοί δεν αφαιρούν τον αέρα με αντλία αλλά κάνουν εκδίωξη, δηλαδή έχουν τη μια άκρη με ανοικτή τη βάνα και ανοίγουν το φρέον μέχρι να τους έρθει από την άλλη πλευρα . Οπότε διαρρέει ποσότητα φρέον και έχει αμφίβολα αποτελέσματα.

Πριν μερικές ήμερες άλλαξα κλιματιστικό, αντλία σίγουρα δεν χρησιμοποίησε... Και τώρα αμφιβάλλω εάν έκανε καν εκδίωξη αέρα... 

Συμβαίνουν καθόλου τέτοια πράγματα, το να μην κάνουν καν εκδίωξη αέρα, άπλα να το σύνδεσε και έτοιμο; 
Υπάρχει κανένας τρόπος να το ελέγξω η μήπως μπορεί να φανεί κάπως στην χρήση;

Και ποσό κακό είναι εάν δεν έχει κάνει εκδίωξη καθόλου;

Επεξ/σία από sania01
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Το seer του inventor γιατί είναι υψηλότερο αφού είναι ίδια μηχανήματα; Ειλικρινής απορία. 

Γιατί δεν είμαστε μέσα στο μηχάνημα οπότε δεν ξέρουμε τι έχει παραγγείλει ακριβώς η inventor από το ράφι της midea ενώ πρέπει να έχουμε υπόψη ότι eurovent έχουν τα midea όχι τα inventor..

1 ώρα πριν, sania01 είπε

Πριν μερικές ήμερες άλλαξα κλιματιστικό, αντλία σίγουρα δεν χρησιμοποίησε... Και τώρα αμφιβάλλω εάν έκανε καν εκδίωξη αέρα... 

Συμβαίνουν καθόλου τέτοια πράγματα, το να μην κάνουν καν εκδίωξη αέρα, άπλα να το σύνδεσε και έτοιμο; 
Υπάρχει κανένας τρόπος να το ελέγξω η μήπως μπορεί να φανεί κάπως στην χρήση;

Και ποσό κακό είναι εάν δεν έχει κάνει εκδίωξη καθόλου;

Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Θα πρέπει να ζητήσεις να αλλαχτεί το φρεον, να μπει νέο με ζυγαριά, νέο κενό στις σωληνώσεις. Αλλιώς δεν ξέρεις ποτέ αν μέσα στις σωληνώσεις κυκλοφορεί μόνο φρεον ή και ποσότητα ατμοσφαιρικού αέρα άρα και υγρασία.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...