Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται, ανέβασα κριτική για το asyg24kmta (μέσα στο kmte επίτηδες γιατί δεν υπάρχει πλέον το kmta) , όσον αφορά τη θέρμανση. Για ψύξη θα δούμε το καλοκαίρι να 'μαστε καλά

https://www.skroutz.gr/s/37904262/Fujitsu-ASYG24KMTE-AOYG24KMTA-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-A-A.html#sku_review_2178489

Ο χρηστης "κανει το δωματιο φουρνο / ψηγειο" πληκτρολογει στο σκρουτζ. 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, karthan7 είπε

Ο χρηστης "κανει το δωματιο φουρνο / ψηγειο" πληκτρολογει στο σκρουτζ. 😅

Δεν μας ανησυχούν αυτοί, γιατί εδώ στο φόρουμ τα φιλτράρουμε αυτά (αν και εδώ έχουμε στο παρελθόν φαινόμενα του τύπου "σήμερα έχει καύσωνα, αλλά το toshiba μου δεν καίει τίποτα" με το θερμόμετρο να είναι στον ήλιο και όχι υπό σκιάν...). Ονόματα δεν λέμε, πάει αυτό πέρασε.

• Like 1
  • Thanks 1

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που οταν ανοίγω κεντρική θέρμανση και μπαίνει το κλιματιστικό σε κατάσταση off αφού πέσει μετά η θερμοκρασία δεν ξεκινάει πάλι ποτέ? Μετρημένη θερμοκρασία και στο ταβάνι στο ύψος του κλιματιστικου που θα έπρεπε το κλιματιστικό να λειτουργήσει πάλι. 

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ανάποδο, παρόλο που το πειράζω.

Δλδ ότι το Mitsubishi έχει κάποιες προστασίες και απλά εκεί που μετράει το eurovent, οι τιμές πάνε και πέφτουν σε περιοχές διαφορετικού προγραμματισμού.

Πάμε να δούμε:

image.png.0c9c8fbaaa1b40f0250971e177f68bc0.png

Άρα κάτω από 4C, το κατώτατο όριο περιστροφής από ελεύθερο πάει σε πάνω από 35rps (που προφανώς αντιστοιχεί στα 900κάτι watts που βλέπω στο mitsu του @apostolisep3). Κάτω από -2 το ανεβάζει κι άλλο κοκ.

900W για 22 βαθμους ζήτηση εσωτερική.

1300W για 23 κ 1500W για 24 και εγκαύματα για 2 έως κ -3 που το παρακολουθούσα κάποια στιγμή.

59 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

900W για 22 βαθμους ζήτηση εσωτερική.

1300W για 23 κ 1500W για 24 και εγκαύματα για 2 έως κ -3 που το παρακολουθούσα κάποια στιγμή.

Αναφερόμαστε σε προστασίες.

5 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που οταν ανοίγω κεντρική θέρμανση και μπαίνει το κλιματιστικό σε κατάσταση off αφού πέσει μετά η θερμοκρασία δεν ξεκινάει πάλι ποτέ? Μετρημένη θερμοκρασία και στο ταβάνι στο ύψος του κλιματιστικου που θα έπρεπε το κλιματιστικό να λειτουργήσει πάλι. 

Θα ξεκινήσει.

13 λεπτά πριν, liakjim είπε
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αναφερόμαστε σε προστασίες.

εχω 2 μπραβους διπλα στο μιτσου σε περιπτωση που δουν παγο ριχνουν ζεστο νερο.

Θα ξεκινήσει.

Καλημέρα παιδιά κι από εμένα! Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους σας για τις σημαντικές πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε μέσα από αυτό το φόρουμ!Θα ήθελα την γνώμη σας για αναζήτηση κλιματιστικού...30τμ ενιαίος χώρος στα νότια προάστια κοντά στην θάλασσα με απώλειες (έτρεξα το προγράμματακι) 3800 watt... χρειάζεται 70%για θέρμανση,30%για ψύξη (κύρια πηγή θέρμανσης τον χειμώνα)! Οι θερμοκρασίες της περιοχής δύσκολα πέφτουν κάτω από το 0° στα δύσκολα κρύα(Βάρκιζα Αττικής)!Θα ήθελα ένα επώνυμο αξιόπιστο κλιματιστικό έως 1400 ευρώ,να πέφτει σε χαμηλά watt για συντήρηση του χώρου!Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει εδώ προσανατολίζονται σε ένα καλό 18 Άρι...Θα ήθελα αν είναι δυνατόν παραπάνω από 1 προτάσεις ώστε να έχω επιλογη διαφορετικών μαγαζιών...Δεν είμαι δικαιούχος του προγράμματος επιδότησης!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους σας να περάσετε σήμερα όμορφα!!

22 λεπτά πριν, valtasare είπε

Καλημέρα παιδιά κι από εμένα! Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους σας για τις σημαντικές πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε μέσα από αυτό το φόρουμ!Θα ήθελα την γνώμη σας για αναζήτηση κλιματιστικού...30τμ ενιαίος χώρος στα νότια προάστια κοντά στην θάλασσα με απώλειες (έτρεξα το προγράμματακι) 3800 watt... χρειάζεται 70%για θέρμανση,30%για ψύξη (κύρια πηγή θέρμανσης τον χειμώνα)! Οι θερμοκρασίες της περιοχής δύσκολα πέφτουν κάτω από το 0° στα δύσκολα κρύα(Βάρκιζα Αττικής)!Θα ήθελα ένα επώνυμο αξιόπιστο κλιματιστικό έως 1400 ευρώ,να πέφτει σε χαμηλά watt για συντήρηση του χώρου!Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει εδώ προσανατολίζονται σε ένα καλό 18 Άρι...Θα ήθελα αν είναι δυνατόν παραπάνω από 1 προτάσεις ώστε να έχω επιλογη διαφορετικών μαγαζιών...Δεν είμαι δικαιούχος του προγράμματος επιδότησης!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους σας να περάσετε σήμερα όμορφα!!

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#3800

Δε ξέρω πωςεβγαλες συμπέρασμα σύμφωνα με αυτά που γράφονται εδώ και πας  στο 18αρι αλλά οι απώλειες είναι όπως θα δεις στο λινκ πολύ χαμηλότερες αν και δε μας λες με τι θερμοκρασία το έτρεξες το εργαλείο υπολογισμού 

Πάντως σε περιοχή που λες δεν πάει ούτε 0 τότε μιλάμε για μεγάλο άλμα στο μέγεθος του κλιματιστικού 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτό λοιπόν ζητάω την βοήθεια σας για ναε διορθώσετε....το εργαλείο το έτρεξα με ζητούμενη 21

Επεξ/σία από valtasare

3 ώρες πριν, valtasare είπε

Θέλω πολύ να σε πάω εδώ https://www.skroutz.gr/s/23582081/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B13J2KVSG-E-RAS-13J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A.html

με αγχώνει που βλέπω αυτό https://penteli.meteo.gr/stations/vari/NOAAPRYR.TXT

και ότι το edge πάει nominal 2900W capacity στους μηδέν και σκέφτομαι μήπως πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/14708544/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-AP42VG-Κλιματιστικό-Inverter-14000-BTU-A-A.html

όπου θα είσαι πάντα εξασφαλισμένος (είναι πιο δυνατό και από το 16άρι edge).

Οπότε, αν το σπίτι είναι σε βοριά, γενικά είναι κρύο τον χειμώνα, χτυπάνε αέρηδες , θα ήθελες να έχεις ανοιχτές πόρτες και σε άλλους χώρους κτλ, μάλλον θα έλεγα mitsubishi, στην αντίθετη περίπτωση, το edge λογικά θα σε καλύψει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θέλω πολύ να σε πάω εδώ https://www.skroutz.gr/s/23582081/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B13J2KVSG-E-RAS-13J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A.html

με αγχώνει που βλέπω αυτό https://penteli.meteo.gr/stations/vari/NOAAPRYR.TXT

και ότι το edge πάει nominal 2900W capacity στους μηδέν και σκέφτομαι μήπως πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/14708544/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-AP42VG-Κλιματιστικό-Inverter-14000-BTU-A-A.html

όπου θα είσαι πάντα εξασφαλισμένος (είναι πιο δυνατό και από το 16άρι edge).

Οπότε, αν το σπίτι είναι σε βοριά, γενικά είναι κρύο τον χειμώνα, χτυπάνε αέρηδες , θα ήθελες να έχεις ανοιχτές πόρτες και σε άλλους χώρους κτλ, μάλλον θα έλεγα mitsubishi, στην αντίθετη περίπτωση, το edge λογικά θα σε καλύψει.

Ναι το σπίτι είναι 3 ο όροφο γωνιακό οπότε είναι γενικά πολύ κρύο και εκτεθημενο...οπότε μάλλον θα προτιμήσω το Mitsubishi...είναι υπερβολή να πάω στα 18000 btu ε?χίλια ευχαριστω...που θα μπορούσα να βρω το capacity του Mitsubishi κοντά στους 0°?

Επεξ/σία από valtasare

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, valtasare είπε

Γι αυτό λοιπόν ζητάω την βοήθεια σας για ναε διορθώσετε....το εργαλείο το έτρεξα με ζητούμενη 21

https://toshiba-aircon.gr/product/daiseikai-9-inverter-r32-2/
αμα θες να πάρεις εργαλείο και με μεγάλη εγγύηση παρε αυτό το 13αρι η παρε το 16αρι να ξεχάσεις και το οποίο πρόβλημα επάρκειας για χαμηλές θερμοκρασίες που ίσως κάνει 

Επεξ/σία από dimostr

16 λεπτά πριν, valtasare είπε

Ναι το σπίτι είναι 3 ο όροφο γωνιακό οπότε είναι γενικά πολύ κρύο και εκτεθημενο...οπότε μάλλον θα προτιμήσω το Mitsubishi...είναι υπερβολή να πάω στα 18000 btu ε?χίλια ευχαριστω...που θα μπορούσα να βρω το capacity του Mitsubishi κοντά στους 0°?

image.png.e6f5efafb10e737a04ff5e3b63e5cc88.png

Δεξιά το mitsu και αριστερά το 16άρι edge.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...