Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Ε όταν σήκωσα λιγάκι τις περσίδες κατευθείαν ανέπνευσε

To θεμα δεν το εχω με το Perfera , αλλα με την ανομοιομορφια του Haier. 

Οσο για τις περσιδες το Haier εχει πολυ μεγαλυτερο ευρος, απο οριζοντιαο μεχρι λιγο πριν το δαπεδο και εχει κ μια επιλογη εξτρα , καθετο τελειως στο δαπεδο.

Εγω για να βρισκω την περισσοτερη ροη σε καθε κλιματιστικο , κανω κατι πρακτικο, επιλεγω την θεση στην οποια εχει το λιγοτερο θορυβο, αρα εμποδιζει κατ ελαχιστον την εξοδο του αερα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, thant είπε

Μετά απο μετακόμιση και εγκατάσταση κλιματιστικού σε άλλο σπιτι, μου παρουσιάζει το έξης θέμα...

Όταν το κλείνω η περσίδα δεν κλείνει εκεί που πρεπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν δεν το ισιώσω με το χέρι στο επόμενο ξεκίνημα να μην ανοίγει σωστα. 

Το κλιματιστικό είναι περίπου 8 χρονων, έχει δουλέψει ελάχιστα και στο προηγούμενο σπίτι δεν ειχα τέτοιο προβλημα.

Ο τεχνικός που μου έκανε την εγκατάσταση, όταν το έβαλε σε λειτουργιά και είδε οτι η περσίδα δεν έκλεισε σωστά δεν ασχολήθηκε, αλλά ούτε κι εγώ ασχολήθηκα εκείνη την ώρα καθώς δεν το θεώρησα τόσο σοβαρό για να το κάνω θεμα.

331014173_1131080347575559_7104541148854927218_n.jpg

Βγαλτο και ξαναβαλτο στη πριζα. Αν δεν εχει πριζα, κατέβασε και ξανασηκωσε την ασφαλεια. Έτσι θα κανει reset την θεση της περσιδας. 

• Like 1
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Panos1987 είπε

Περιμένω τον μετρητή και μετά θα στερεωθεί.

Εχει αναμονη για καλωδιο παροχης η απλα το εκοψε με φαλτσετα στο πλαινο που βγαινει το καλωδιο?

2 λεπτά πριν, Specs είπε

To θεμα δεν το εχω με το Perfera , αλλα με την ανομοιομορφια του Haier. 

Οσο για τις περσιδες το Haier εχει πολυ μεγαλυτερο ευρος, απο οριζοντιαο μεχρι λιγο πριν το δαπεδο και εχει κ μια επιλογη εξτρα , καθετο τελειως στο δαπεδο.

Εγω για να βρισκω την περισσοτερη ροη σε καθε κλιματιστικο , κανω κατι πρακτικο, επιλεγω την θεση στην οποια εχει το λιγοτερο θορυβο, αρα εμποδιζει κατ ελαχιστον την εξοδο του αερα.

Ναι το κατάλαβα απλά παρέθεσα την εμπειρία μου ώστε μήπως χρειαστεί να παίξεις με τις θέσεις.
Σωστά το περιγράφεις με το θόρυβο, και με τον μετρητή μπορείς να το διασταυρώσεις κιόλας.

• Like 1

11 λεπτά πριν, dal_kos είπε

Βγαλτο και ξαναβαλτο στη πριζα. Αν δεν εχει πριζα, κατέβασε και ξανασηκωσε την ασφαλεια. Έτσι θα κανει reset την θεση της περσιδας. 

Το έχω κάνει ήδη. Κάνει το reset αλλά η περσίδα και πάλι τερματίζει πιο μέσα.

14 λεπτά πριν, thant είπε

Μετά απο μετακόμιση και εγκατάσταση κλιματιστικού σε άλλο σπιτι, μου παρουσιάζει το έξης θέμα...

Όταν το κλείνω η περσίδα δεν κλείνει εκεί που πρεπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν δεν το ισιώσω με το χέρι στο επόμενο ξεκίνημα να μην ανοίγει σωστα. 

Το κλιματιστικό είναι περίπου 8 χρονων, έχει δουλέψει ελάχιστα και στο προηγούμενο σπίτι δεν ειχα τέτοιο προβλημα.

Ο τεχνικός που μου έκανε την εγκατάσταση, όταν το έβαλε σε λειτουργιά και είδε οτι η περσίδα δεν έκλεισε σωστά δεν ασχολήθηκε, αλλά ούτε κι εγώ ασχολήθηκα εκείνη την ώρα καθώς δεν το θεώρησα τόσο σοβαρό για να το κάνω θεμα.

Λογικά έσπασε η περσίδα στον άξονα της, λίγο η κακομεταχείριση της απεγκ/μεταφοράς/εγκατ λίγο που είναι παλιό.. Αφού το είδε ο τεχνικός όμως θα έπρεπε να σου προτείνει μία λύση (που υπάρχουν αρκετές).

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Λογικά έσπασε η περσίδα στον άξονα της, λίγο η κακομεταχείριση της απεγκ/μεταφοράς/εγκατ λίγο που είναι παλιό.. Αφού το είδε ο τεχνικός όμως θα έπρεπε να σου προτείνει μία λύση (που υπάρχουν αρκετές).

Απ ότι φαίνεται δε τον γλιτώνω τον τεχνικο. Θα συνεχισω να το δουλεύω ετσι προς το παρόν και στην επόμενη συντήρηση θα το κοιτάξω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

@Panos1987 Καλορίζικο!! Φτάνει 1800 το θηρίο??

Μη δηλώνεις όμως ως υφιστάμενη θερμοκρασία δωματίου την ένδειξη από την εφαρμογή καθώς είναι ψηλά στο χώρο και είναι πάντα υψηλότερη. Και ο παραγραμματισμός του perferra είναι να είναι περίπου στο +2 από την ζητούμενη για να εξισορροπήσει αυτό το φαινόμενο. Θα δεις που θα πέσει η κατανάλωση όταν είσαι για κανά μισάωρο στο +2 και θα μείνει εκεί τριγύρω.
@Specs Η πραγματική παροχή επηρεάζεται πολύ και από την θέση των περσίδων!! Πχ τότε με τα κρύα έδινα γκάζια στο περφέρα αλλά αυτό δεν ανέβαζε με τίποτα ισχύ. Και είχα τέρμα ανεμιστήρα για να το βοηθήσω, αλλά πολύ χαμηλά τις περσίδες για καλύτερη ποιότητα θέρμανσης και καλά.

Ε όταν σήκωσα λιγάκι τις περσίδες κατευθείαν ανέπνευσε, έβγαζε πολύ παραπάνω αέρα και πήγε από κάπου 700 στα 1200-1300. Το είχα πνιγμένο. Παραείναι έξυπνο χαχα

Θυμήθηκα αυτά που διάβαζα εδώ περί offset και είπα να το ψάξω. Κατέβασα στους 19 βαθμούς και η ένδειξη του χώρου ήταν 20 και στο ac 21 με 22. (ήταν πολύ το 21 ζήτηση για κρεβατοκάμαρα(και δεν το λέω από μόνος μου 😅). 

Κατέβασα και την εφαρμογή για το χειρισμό του ac.... Φαίνεται πολύ ποιοτική με πολλές δυνατότητες. (είναι η βουτιά στο διάγραμμα). Πλέον έχω βάλει silent την εσωτερική, μια επιλογή από το app "έλεγχος ζήτησης για την εξωτερική μονάδα" (για μείωση κατανάλωσης) στο auto(ήταν off) και επιλογή economy. 

Παίζω πλέον 250 ~ 300w

Screenshot_20230215_004946.jpg

Screenshot_20230215_005819.jpg

33 λεπτά πριν, Specs είπε

Εχει αναμονη για καλωδιο παροχης η απλα το εκοψε με φαλτσετα στο πλαινο που βγαινει το καλωδιο?

Το έκοψε 

Επεξ/σία από Panos1987
  • Like 3

1 ώρα πριν, thant είπε

Είναι πολύ πιθανόν ο βηματικός κινητήρας της περσίδας να έχασε την αρχή και το τέλος. 

Δοκίμασες να διορθώσεις την θέση της περσίδας όταν είναι κλειστό?

Επειδή γράφεις την διορθώνεις στο άνοιγμα. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, thant είπε

Απ ότι φαίνεται δε τον γλιτώνω τον τεχνικο. Θα συνεχισω να το δουλεύω ετσι προς το παρόν και στην επόμενη συντήρηση θα το κοιτάξω...

Να δοκιμάσεις τηλέφωνο κατευθείαν στην inventor μήπως έχουν το ανταλλακτικό (να έχεις έτοιμο το εσωτερικό ταμπελάκι για το model κτλ) και λογικά θα σου στείλουν και τεχνικό. Αλλιώς πρέπει να βρεις κάποιον που τις επισκευάζει.

Επεξ/σία από Klausx
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, thant είπε

Θα δοκίμαζα το εξής που σε μένα έχει πετύχει σχετικά με την περσίδα σε παλιό κλιματιστικό SAMSUNG.

Βάλτο να δουλέψει και σιγά σιγά (μην κάνεις μεγαλύτερη ζημιά) μετακίνησε την περσίδα πάνω κάτω υπολογίζοντας την σωστή θέση που ίσως πάρει όταν κλείσει. Επανέλαβε την διαδικασία.

Το κάνω και σε καινούργια κλιματιστικά στην δουλειά γιατί οι κυρίες πάνε και κουνάνε τις περσίδες με τα χέρια άμα τις κτυπάει ο αέρας και τις ενοχλεί. Ή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο ή βαριούνται.  Πάντως αν έχει σπάσει κάτι δεν νομίζω να αξίζει να δώσεις κάνα 100άρι για επισκευή και ανταλλακτικό για το κλιματιστικό αυτό αφού είνα μάλλον πολύ παλιό. Αν δεν ενοχλεί και έχει την απόδοση που πρέπει ασ 'το έτσι.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 8/2/2023 στις 11:03 ΠΜ, Grim Ripper είπε

Το wifi module σου θυμίζω.

Εχει ενσωματωμενο...αν και τωρα που κατεβασα την εφαρμογη, δεν λεει κατι, εκτος αν εχει κ αλλα που θα τα βρω αργοτερα,μιας και ειμαι στα τεστ ακομη του Haier.

Βλεπω στον υπνο μου αυτο το ονειρο, με τα τεστ... https://streamable.com/5iuvah

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, liakjim είπε

Όχι όλο το διαμέρισμα. Θα πρέπει να βάλεις μόνο τα 35τμ του χώρου. Το ίδιο και με ανοίγματα, γειτνιαζοντες τοίχοι κτλ. Επίσης αν παίξει μόνο ψύξη, στο 3ο βήμα που σε ρωτάει ζητούμενη θερμοκρασία, βάλε 18 και πες μας τα τελικά νούμερα.

ευχαριστώ.
Μόνο για τα 35τμ.

3953.39 Watt

3399.92 KCal/h

123.54 Watt/m^2

106.25 Cal/h/m^2

Επεξ/σία από kSiS
  • Like 1

10 ώρες πριν, thant είπε

Ενεργοποίησε το κλιματιστικό. Με το χέρι στρώξε την περσίδα να κλείσει προς την κλειστή θέση. Δεν χρειάζεται τελείως, ας πούμε στο μέσο της απόστασης.

Απενεργοποίησε το κλιματιστικό. Λογικά θα κλείσει τελείως και όταν θα το ξαναενεργοποιήσεις θα πάει στην σωστή θέση.

Αν όχι, κάτι έχει πάθει / σπάσει.

6 λεπτά πριν, kSiS είπε

ευχαριστώ.

4959.39 Watt

4265.07 KCal/h

141.70 Watt/m^2

121.86 KCal/h/m^2

Αυτά είναι με 18C;

• Thanks 1

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ενεργοποίησε το κλιματιστικό. Με το χέρι στρώξε την περσίδα να κλείσει προς την κλειστή θέση. Δεν χρειάζεται τελείως, ας πούμε στο μέσο της απόστασης.

Απενεργοποίησε το κλιματιστικό. Λογικά θα κλείσει τελείως και όταν θα το ξαναενεργοποιήσεις θα πάει στην σωστή θέση.

Αν όχι, κάτι έχει πάθει / σπάσει.

Αυτά είναι με 18C;

Όχι το διόρθωσα αμέσως για 18C αλλά δεν πρόλαβες την διόρθωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...