Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 12άρι λέει hitachi, τα 18 και 24 τα λέει mitsubishi. Τουρλουμπούκι.

Το *δυνατο* σημείο της inventor πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των χρηστών εδώ είναι η εξυπηρέτηση , τα μηχανήματα της δυστυχως δεν είναι το δυνατό της σημείο 

Παντως γενική παρατήρηση από εμενα σαν ένα άνθρωπο που έχει στη κατοχή του Toshiba Daikin Samsung Mitsubishi Toyotomi Arieli και σε πολύ δικούς μου ανθρώπους Haier Inventor και είμαστε εδώ περίπου από το 2019 σε αυτό το θέμα θελω να πω ότι εαν πρόκειται κάποιος να βάλει κλιματιστικό για ΘΕΡΜΑΝΣΗ καλό θα ήταν να προτιμήσει ένα από τις μεγάλες μάρκες , όλα τα υπολοιπα το μεγάλο προσόν τους και το θέλγητρο τους πρέπει να ειναι μόνο η διαφορά τιμής 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ενα προηγούμενο heavy SRK35ZJP και δεν βλέπω κάποιον διαφορετικό προγραμματισμό.

Αν έχει -2 η +12 το κλιματιστικό έχει την ίδια λειτουργιά,πιάνει θερμοκρασία και πέφτει στα 250w.

Αυτό ισχύει μόνο στα καινούργια μοντέλα?

Επεξ/σία από aristidis540

Μόλις τώρα, aristidis540 είπε

Έχω ενα προηγούμενο heavy SRK35ZJP και δεν βλέπω κάποιον διαφορετικό προγραμματισμό.

Αν έχει -2 η +12 το κλιματιστικό έχει την ίδια λειτουργιά,πιάνει θερμοκρασία και πέφτει στα 250w.

Αυτό ισχύει μόνο στα καινούργια μοντέλα?

Αυτή την συμπεριφορά συνήθως την έχουν τα κλιματιστικά που στο ενεργειακό τους ταμπελάκι το φορτιο,σχεδιασμου είναι μεγαλύτερο στη θερμή ζώνη σε σχέση με τη μέση ζώνη 

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

όλα τα υπολοιπα το μεγάλο προσόν τους και το θέλγητρο τους πρέπει να ειναι μόνο η διαφορά τιμής 

Κορυδαλλός, όποτε με γνωμονα ότι το χειμώνα άναβει η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας όχι πολύ , λόγω τιμής πετρελαίου , παίζει λίγο η κεροζάν μανιταρι, κ καμια σόμπα μικρή. και τη χρηση του ac όλα τα χρόνια , την κάνω ξεκάθαρα όλο το καλοκαιρι μέρα νυχτα, απ την πρώτη μέρα της πρώτης ζέστης μέχρι την τελευταία ,  γιατι πολυκατοικία του 1969 , τελευταίος όροφος με την πλακα απο πάνω αμόνωτη, το σπίτι φούρνος όλο το καλοκαίρι , λογικά σε γενικές γραμμές αν βγει καλό το κομφορτ , δεν θα καίω ότι έκαιγα με τα 25ετιας κάριερ. 3 άτομα με ηλιακό , με πίτσο ψυγειο 30 χρ που αλλαχτηκε με βάουτσερ σε lg ενεργειακής κλάσης C .....  2.200-2.400 κιλοβάτ την τετραμηνία του καλοκαιριου καίω τα καλοκαίρια όλα τα χρόνια  . λογικά με τις αλλαγές που κάνω κάτι θα αλλαξει και στο ρολόι της ΔΕη μου. . 

27 λεπτά πριν, userAnon είπε

↑ Μήπως θα ήταν καλύτερα έστω και τώρα (αν γίνεται να τα άλλαζε)?

θα ρωτήσω αύριο, νομιζω με τα βάουτσερ πολύ δύσκολο.

2 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

Κορυδαλλός, όποτε με γνωμονα ότι το χειμώνα άναβει η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας όχι πολύ , λόγω τιμής πετρελαίου , παίζει λίγο η κεροζάν μανιταρι, κ καμια σόμπα μικρή. και τη χρηση του ac όλα τα χρόνια , την κάνω ξεκάθαρα όλο το καλοκαιρι μέρα νυχτα, απ την πρώτη μέρα της πρώτης ζέστης μέχρι την τελευταία ,  γιατι πολυκατοικία του 1969 , τελευταίος όροφος με την πλακα απο πάνω αμόνωτη, το σπίτι φούρνος όλο το καλοκαίρι , λογικά σε γενικές γραμμές αν βγει καλό το κομφορτ , δεν θα καίω ότι έκαιγα με τα 25ετιας κάριερ. 3 άτομα με ηλιακό , με πίτσο ψυγειο 30 χρ που αλλαχτηκε με βάουτσερ σε lg ενεργειακής κλάσης C .....  2.200-2.400 κιλοβάτ την τετραμηνία του καλοκαιριου καίω τα καλοκαίρια όλα τα χρόνια  . λογικά με τις αλλαγές που κάνω κάτι θα αλλαξει και στο ρολόι της ΔΕη μου. . 

Η κατανάλωση σου θα πέσει και μια χαρά θα σου βγει το κλιματιστικό , στη θέρμανση είναι πολλές οι ώρες και γιαυτο τα ψειρίζουμε εδώ 

• Like 1

2 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

Όπως είπαμε, δώσε βάρος στην εγκατάσταση. Να είσαι αμείλικτη. Δεν βιάζεσαι, για το καλοκαίρι είναι. Αν έρθουν και ξεκινήσουν τα μα μου, διωχτους. Ρίξε μια ματιά στο sticky και μια ανάγνωση το εγχειρίδιο εγκατάστασης για τις αποστάσεις.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

θα ρωτήσω αύριο, νομιζω με τα βάουτσερ πολύ δύσκολο

Καταλαβαίνω την λογική σου, όσον αφορά το κόστος, αλλά και την χρήση (κυρίως καλοκαίρι) αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι η κατάσταση μετά 2-3 χρόνια..

Καλύτερα κατα την απόψη μου να είσαι καλυμένη σε όλες τις συνθήκες.

Αν γινεται, (προσωπικά έστω και τώρα) θα τα άλλαζα σύμφωνα με τις προτάσεις του @liakjim

Επεξ/σία από userAnon
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι στο θέμα της εγκατάστασης και της κουλούρας των έξτρα μέτρων χαλκοσωλήνα. Θα πρέπει να τυλίγεται κάθετα πίσω από τη μονάδα ή οριζόντια κάτω από τη μονάδα; 

Το point είναι να μην υπάρχουν oil traps γιατί το λάδι θα πρέπει να κυκλοφορεί και να λιπαίνει τον συμπιεστή, πράγμα που δείχνει προβληματικό στο κάθετο τύλιγμα. 

Off topic: ακούω συνεχώς για "προβληματικά" σπίτια χωρίς μονώσεις, ρετιρέ, παλιά κουφώματα, τα οποία είναι με ενοίκιο. Γιατί δεν νοικιάζετε κάτι άλλο ρε παιδία;

Επεξ/σία από EchiDNA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim οσον αφορα τις εξωτερικες μοναδες των haier..το δικο μου 18αρι ειναι αθορυβο.μου χει κανει εντυπωση μαλιστα που ο ανεμιστηρας του δουλευει πολυ χαμηλα (καμια σχεση με inventor ) κι ακουγεται μονο ο συμπιεστης σα να δουλευει ψυγειο ενα πραγμα..Εκει που μου φερνει ενα συντονισμο μεσα, ειναι οταν ανεβαζει απο 1200w και πανω οπου ισως ειναι θεμα καλων αντικραδασμικων που δεν εχω ή κατι αλλο..Αμα δουλευει τηλεοραση και υπαρχει θορυβος γενικα δεν το ακους!

Αλλα..σε  2 εννιαρια tide που ετυχε να δω απο κοντα το ενα σε ξενοδοχειο κι ενα αλλο σε σπιτι ΝΑΙ ειναι θορυβωδη σε ψυξη τουλαχιστον.

Σαν πληροφορια το αναφερω!

ΥΓ. Οσον αφορα το morris με αυτα που βλεπω ψιλοαπαραδεκτο στη θερμανση..

Επεξ/σία από energy52

Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι: 

Αγόρασα για τα 2 μου κλιματιστικά αυτό το τηλεχειριστήριο https://www.skroutz.gr/s/8783780/Chunghop-Q-988Ε-Universal-Τηλεχειριστήριο-για-Κλιματιστικό.html?product_id=129499052

Εκτελεί όλες τις λειτουργίες άψογα, εκτός από το time on. Το time off λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασα και στα 2 όλους τους κωδικούς και μόνο αυτή η λειτουργία δεν δουλεύει. Τι φταίει ;

1 ώρα πριν, EchiDNA είπε

Επανέρχομαι στο θέμα της εγκατάστασης και της κουλούρας των έξτρα μέτρων χαλκοσωλήνα. Θα πρέπει να τυλίγεται κάθετα πίσω από τη μονάδα ή οριζόντια κάτω από τη μονάδα; 

Το point είναι να μην υπάρχουν oil traps γιατί το λάδι θα πρέπει να κυκλοφορεί και να λιπαίνει τον συμπιεστή, πράγμα που δείχνει προβληματικό στο κάθετο τύλιγμα. 

Άλλη ιστορία τώρα αυτό........έτσι για να ψαχνόμαστε...

https://www.achrnews.com/articles/146403-oil-traps-protect-the-compressor

https://www.achrnews.com/articles/127513-the-professor-a-recap-on-oil-traps

Φαίνεται ότι τα oil traps χρειάζονται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και είναι άλλο πράγμα από τη συγκέντρωση λαδιού που μπορεί να συμβεί στο κάτω μέρος μια οριζόντιας περιέλιξης..............

Σε ένα manual της Daikin αναφέρει αυτό:

image.png.22412f6ce6feac008ea5fadbb17d6142.png

Λέει ένα oil trap ανά 10 μέτρα υψομετρική διαφορά.........μήπως για λιγότερο δεν χρειάζεται λόγω head pressure? Δεν ξέρω αλλά ένα είναι σίγουρο.........άντε τώρα να το εξηγήσεις σε εγκαταστάτη αυτό.......😂......καλά κρασιά.

*Στο Perfera και στα Toshiba (Edge/Haori) που κοίταξα τα installation manuals δεν αναφέρει τίποτα για oil traps.........

• Like 5
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, EchiDNA είπε

Off topic: ακούω συνεχώς για "προβληματικά" σπίτια χωρίς μονώσεις, ρετιρέ, παλιά κουφώματα, τα οποία είναι με ενοίκιο. Γιατί δεν νοικιάζετε κάτι άλλο ρε παιδία;

Μήπως να τρώνε παντεσπάνι αν δεν έχουν ψωμί; 😕

• Like 1

4 ώρες πριν, jenny1972 είπε

νομίζω το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι συμβεβλημένο με το προγραμμα αλλαζω συσκευη με επιδότηση . 2 μαγαζιά συνοικιακά όλα κ ολα βρηκα συμβεβλημένα και χρεώναν πολλά εξτρα για την τοποθέτηση

Με βάση τα λεγόμενα του @Specs ναι είναι στο πρόγραμμα με τα voucher το συγκεκριμένο κατάστημα, δεν έχει δωρεάν εγκατάσταση προφανώς. 5 χρόνια εγγύηση πάντως επειδή είναι Blue Dealer.

Και εγώ είμαι τις άποψης να ακυρωθεί η παραγγελία ή έστω να γίνει αλλαγή σε κάτι άλλο.

• Like 2

50 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μήπως να τρώνε παντεσπάνι αν δεν έχουν ψωμί; 😕

Το λέω με άλλο σκεπτικό. 

Όταν πληρώνεις ενοίκιο κοιτάζεις να βρεις ότι καλύτερο για τα χρήματα που δίνεις. Αν δεν σε καλύπτει έχεις την ευχέρεια να βρεις κάτι καλύτερο. Αν είναι δική σου η ιδιοκτησία δεν έχεις αυτή την ευχέρεια αλλά μπορείς να σκεφτείς πως να βελτιώσεις το σπίτι σου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...