Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να μιλησω με φιλο γυψοσανιδα μηπως δωματιο δωματιο κανω εσωτερικη μονωση στα ταβανια.

Στην ταρατσα και να ειχα τα λεφτα δεν μπορω να κανω ανηκει στην πεθερα και στα δυο αδερφια της και τρεχουν στα δικαστηρια για το ισογειο και τον πρωτο οροφο που κληρονομησαν, ο δευτερος που μενω τον εφτιαξαν μετα.

3 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

αρχικά για αντλία, μάλλον το ξεχνάς, γιατί με σώματα καλοριφέρ θα πας αναγκαστικά σε υψηλών θερμοκρασιών (μη σου πει μεσαίων είναι μια χαρά δεν ξέρει τι του γίνεται-ειδικα με τέτοιες απώλειες)

θα χρειαστεί να πας σε τριφασικό ρεύμα αν δεν έχεις ήδη, πιθανόν να χρειαστείς αντλία 14+kW, όπου τα κόστη μαζί με τοποθέτηση και εσωτερικό καθαρισμό των καλοριφέρ θα βγει μπορεί και πάνω από 10.000€ (σωστή τοποθέτηση όχι απαραίτητα δύο σωλήνες και δούλεψε)

είμαι υπέρ του να βάλεις σε κάθε χώρο από ένα πχ 12αρι που έλεγε ο @liakjim

αν βάλεις το μεγάλο στο σαλόνι, τότε θα σου ανακυκλώνει κρύα ρεύματα από την κουζίνα, άσε που στο σαλόνι θα έχεις 24 και στην κουζίνα 20 και θα αρχίζει τα on off..

επίσης με τα δύο 12αρια θα παίξεις κοντά στο όριο του ΚΟΤ, απλά ίσως να χρειαστεί πειθαρχία, ώστε τουλάχιστον 40%+ να το ρίξεις νύκτα (της κατανάλωσης)

με αντλία ξέχασε ΚΟΤ κλπ θα φτάσεις άνετα τις 5-6 χιλιάδες kwh το τετράμηνο, εκτός αν βάλεις κάνα buffer 1.000 λίτρα και με προγραμματισμό η αντλία να καίει τέρμα τις ώρες του νυκτερινου να ζεσταίνει το μπαφερ και τη μέρα ρελαντί..

αν πας για αντλία, μιλάς με μηχανολόγο να έρθει για μελέτη, δεν ακούς ψυκτικού υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κλπ...

Αν περισσευαν 10 χαρτια θα εκανα μονωση ολο το σπιτι λεμε τωρα γιατι δεν ειναι δικο μου. Ξερω η καλυτερη λυση ειναι πορτες στο σαλονι και 2 12αρια απλα με τρωει η σκεψη για ενα 18-24 επειδη θα μου ερθει ποιο φθηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

απλα με τρωει η σκεψη για ενα 18-24 επειδη θα μου ερθει ποιο φθηνα.

Θα έβαζα αυτό https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-24e2kvg-e-ras-24e2avg-e-klimatistiko-toixou-inverter-24000btu-me-wi-fi-134462

Το 24άρι.

Υπό την προϋπόθεση οι πόρτες να έχουν σχετικά μεγάλο άνοιγμα. Και να είναι μόνιμα ανοιχτές. Γκρεμίστε και τον τοίχο αν είναι άχρηστος. 

Το 18άρι από το 24άρι έχουν :

α. Μόλις 100€ διαφορά.

β. Μόλις 30W διαφορά στα ελάχιστα.

Επίσης ο χώρος σου έχει πολλές απώλειες και η χρήση σου θα είναι διακοπτόμενη από ότι καταλαβαίνω, άρα θέλεις άμεσα ισχύ.

Για τοποθέτηση.

Εννοείται ότι κουζίνα δεν είναι σωστό μέρος. Αν όμως τα μάτια/κουζίνα είναι σε βολική θέση θα μπορούσε να μπει στη θέση 1, 2 ή και 3  (θυσιάζοντας το σαλόνι και στρέφοντας τον αέρα προς τα δωμάτια). 

Αν φύγετε από το σπίτι, πάρτε το στο επόμενο, ή πουλήστε το (λογικά θα πιάσει εύκολα την τιμή που το αγοράζεις με το κουπόνι).

Αυτή είναι η απόψή μου (ως planb έτσι; εξακολουθώ και πιστεύω ότι το σωστό είναι 2Χ12άρια).

image.png.d2f4c961b78207c5e0b428a870fec71c.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

Εκκίνηση asyg24kmta μετά από 4 ημέρες με καλοριφέρ. Βρήκε ζεστό σπίτι, οπότε έπεσε σε watts. Σε πόσα όμως πριν τελικά κλείσει;

Εντυπωσιακά λίγα για 24άρι :

Spoiler

τρελό click-bait ε; 😇😅

image.png.94b1cbfd3acb92240f8222ac17438020.png

• Like 1

2 ώρες πριν, Specs είπε

Λογω του οτι μεγαλυτερη απο 50 εως 52 δεν βγαζει(μαλλον) κανενα κλιματιστικο για προστασια και με εισαγωγη αερα στους 23 πχ βαθμους,

Τους 50 οC τους μέτρησες με θερμόμετρο στην Έξοδο ? 

53 οC samsung 24άρι με 29 ζήτηση. Μπορεί να ανέβαινε και άλλο αν το άφηνα

cj9e154iCfuOKL0qDXb8hMighEPxKduMcz2nZyuixHzS_5ZKaaPmGHg6Px7Cr0-b8i1O_thJa1UTUNsa92fGzurmswcYxJBg7xsu2-b9rHWElx6hPQYc5-eemS5kd3o2dMUtmNxnHa2kuU1fxl6kYJJgP5Tk_xFUkLhvRrGjarShfrbuFDyVblOh0HV6xTxEXu3GpZiPSzzvMr8C4Zg-fK_d-oxmUxOXTy0H9fXjtsA4xxdJDOb4SxqC_uLuoCLiiDt2JjMvTu1iMxDeHHswE57ij9uR_X70jLFZdqCoNYznoDSWRkFdvV_1F3djyAhg5g9Xx6XgcLIMqZrmah1I-1mJ96Lv3oGi3EKNovN6W5ulBw6vPT7Et9FB7aU5u1T70OtcNkE-YioNaI4wvmZbTN34_-MgU4y98FCnxSbsZeUQQFVdhq9tCvstMtVnj9EP-cKx8IDuJE2Iv_ND2t3CeJDIIQqKUn5pJkC0IdSammoHZCo97rJy_CggKQlvv52SA4vDUyOJjXS2TYId7dq9mDBxYsQvjpSeP3KGqXy-WVK3N4QuUnO1cFaE_SB724QliMZaoxcaEn8w4N5N3opMlvTQSJ1QkNhYsp2wCwKRsqsnIASfsVryHppN7S406MsmEWgJVpn_uY7SS7gjsBcFs4bO97mbV6HYpoWnC_P3hVO8XKGmXFwx2Z5QksH1zh4Rz_TTBgz2DTLzfpD-k0IJ8wcSqcNqOXcKObOHbxL2REDN2G9EvaYKgakdu1aT2pjVvO9VfGOAINLQiLP2QsAPxRtIUbyzjtQoOudhLHJ4W00vFJZ3X2skEwjoXlhjHTziAhl2VBVXmtc3E1B1I2r_Oa-TWe3wnosIJjza3KSWcDUHhnRmCVrvBN4KTzh89ceONCexmbxGUNhgyfbrkGDN9ECh6a_lG2MyFzFFOHe619X6AyeenYfiXZVgm9fPFAgcvXj-cWJdqhaa8x3BOu1B=w1920-h864-no?authuser=0

1 λεπτό πριν, cpp είπε

Τους 50 οC τους μέτρησες με θερμόμετρο στην Έξοδο ?

Μεχρι 52 οπως γραφω εχω δει σε Daikin Toshiba. Αν ειναι σωστο το θερμομετρο κ βγαζει 53 , οκ. Ινβερτερ ειναι? 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Θα έβαζα αυτό https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-24e2kvg-e-ras-24e2avg-e-klimatistiko-toixou-inverter-24000btu-me-wi-fi-134462

Το 24άρι.

Υπό την προϋπόθεση οι πόρτες να έχουν σχετικά μεγάλο άνοιγμα. Και να είναι μόνιμα ανοιχτές. Γκρεμίστε και τον τοίχο αν είναι άχρηστος. 

Το 18άρι από το 24άρι έχουν :

α. Μόλις 100€ διαφορά.

β. Μόλις 30W διαφορά στα ελάχιστα.

Επίσης ο χώρος σου έχει πολλές απώλειες και η χρήση σου θα είναι διακοπτόμενη από ότι καταλαβαίνω, άρα θέλεις άμεσα ισχύ.

Για τοποθέτηση.

Εννοείται ότι κουζίνα δεν είναι σωστό μέρος. Αν όμως τα μάτια/κουζίνα είναι σε βολική θέση θα μπορούσε να μπει στη θέση 1, 2 ή και 3  (θυσιάζοντας το σαλόνι και στρέφοντας τον αέρα προς τα δωμάτια). 

Αν φύγετε από το σπίτι, πάρτε το στο επόμενο, ή πουλήστε το (λογικά θα πιάσει εύκολα την τιμή που το αγοράζεις με το κουπόνι).

Αυτή είναι η απόψή μου (ως planb έτσι; εξακολουθώ και πιστεύω ότι το σωστό είναι 2Χ12άρια).

image.png.d2f4c961b78207c5e0b428a870fec71c.png

Αυτη ειναι η κουζινα οπως θα δεις δυσκολο η θεση 1 και 2 ακριβως διπλα απο το ψυγειο ειναι η σομπα το ψυγειο εχει παει απεναντι μεχρι να φτιαξω ενα τοιχακι αναμεσα στην σομπα και στο ψυγειο για μονωση του ψυγειου.

Να το βαλω πανω απο την κεντρικη εισοδο αλλα απο πισω ειναι η σκαλα που θα βγει η εξωτερικη μοναδα;

Να το βαλω πανω απο την πορτα και παραθυρο της κουζινας θα τραβαει τις μυρωδιες του απορροφητηρα.

IMG_20210529_164601.webp

IMG_20201015_153335.jpg

• Like 1

6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Αυτη ειναι η κουζινα οπως θα δεις δυσκολο η θεση 1 και 2 ακριβως διπλα απο το ψυγειο ειναι η σομπα το ψυγειο εχει παει απεναντι μεχρι να φτιαξω ενα τοιχακι αναμεσα στην σομπα και στο ψυγειο για μονωση του ψυγειου.

Να το βαλω πανω απο την κεντρικη εισοδο αλλα απο πισω ειναι η σκαλα που θα βγει η εξωτερικη μοναδα;

Να το βαλω πανω απο την πορτα και παραθυρο της κουζινας θα τραβαει τις μυρωδιες του απορροφητηρα.

IMG_20210529_164601.webp

IMG_20201015_153335.jpg

Για δείξε λίγο και φωτό προς το σαλόνι και άλλη μια από την πόρτα προς τα δωμάτια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Specs είπε

Μεχρι 52 οπως γραφω εχω δει σε Daikin Toshiba. Αν ειναι σωστο το θερμομετρο κ βγαζει 53 , οκ. Ινβερτερ ειναι? 

@Specs Ναι inverter  τοποθετημένο 2008 .

Θηρίο ... Έχω μετρήσει ampere αλλά όχι κατανάλωση. Θα πάρω κάποια στιγμή επαγωγικο shelly  για να μου φύγει η απορία. Το αρνητικό του είναι ο θόρυβος άλλα μάλλον η εγκατάσταση είχε θέμα. Τοτε δεν υπήρχε το θέμα στο insomnia....

Δεν ξέρω αν είναι οκ το θερμόμετρο αλλά τη ζέστη τη νοιώθεις... Ελπίζω να μπορέσω να μετρήσω και το daikin αυριο, αλλα η αίσθηση δεν το δείχνει. Για αυτό σε ρώτησα αν εβαλες θερμόμετρο

Επεξ/σία από cpp

18 ώρες πριν, liakjim είπε

Επειδή "ψήνομαι" για 5ο κλιματιστικό στο σπίτι, έχω αναφέρει παλιότερα ότι έχω πολλές απώλειες και ότι έχω και αυτόνομο καλοριφέρ πετρελαίου για backup, το συγκεκριμένο daikin το αναφέρεις ως λύση vfm στα 599 με εγκατάσταση  ή ως ποιοτική επιλογή; Σε σύγκριση, το 12ρι equation από το Leroy το πήρα προ τριμήνου στα 339 Ευρώ για 4ο κλιματιστικό, είμαι ευχαριστημένος. Έχει σήμερα 429 + 90  η εγκατάσταση = 519. ;Επίσης το Leroy έχει βγάλει σε προσφορά ένα 12ρι Sendo στα 359 +90 η εγκατάσταση 449 (αλλά το Sendo από ότι διαβάζω εδώ δεν είναι φασόν Haier, μάλλον είναι βαθιά Κίνα). Αξίζει το daikin τη διαφορά των 80 Ευρώ από το equation και των 150 Ευρώ από το "μάρκα μ' έκαψες"; Με τη λογική ότι στους 0 βαθμούς θα ανάβει ο καυστήρας, για τους 5 βαθμούς και πάνω εξωτερική τα έχω που είναι συνηθισμένες  συνθήκες στην Αθήνα.

Μόλις τώρα, cpp είπε

Έχω μετρήση ampere αλλά όχι κατανάλωση. Θα πάρω κάποια στιγμή επαγωγικο shelly  για να μου φύγει η απορία.

'Αστο καλύτερα 😅

Μόλις τώρα, olddognewtricks είπε

Αξίζει το daikin τη διαφορά των 80 Ευρώ από το equation και των 150 Ευρώ από το "μάρκα μ' έκαψες";

Στο δικό μου το μυαλό τα αξίζει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για δείξε λίγο και φωτό προς το σαλόνι και άλλη μια από την πόρτα προς τα δωμάτια.

Δεν το εχω τελειωσει ακομα το σπιτι δεν εχω βρει χρονο.

IMG_20230210_173033.jpg

IMG_20230210_173053.jpg

Το ψυγειο δεν ειναι εκει η θεση του αλλα επειδη το πηραμε τωρα με την επιδοτηση το φοβαμαι διπλα στην σομπα ασχετα αν αυτη μονο απο το τζαμι βγαζει ζεστη τωρα διπλα της εχω μια τηλεοραση 32αρα και ειναι κρυα εντελως.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 1

6 λεπτά πριν, cpp είπε

Για αυτό σε ρώτησα αν εβαλες θερμόμετρο

ναι παντου, τα καταναλωνω με το κιλο...και σε εξοδο ενσυρματο μεσα στην περσιδα και σε εισοδο κλιματιστικου ασυρματο στο πλατυ μερος που εχει δεξια απο πανω και για υπολογισμους εχω σε ανεμιστηρα οροφης ενα ασυρματο.Φυσικα κ ενα στην εισαγωγη της εξωτερικης μοναδας αλλα για υπολογισμους παραδιπλα να μην το φυσαει η ρουφαει η μοναδα ενα ασυρματο στο μπλακονι.Ασυρματο=bluetooth.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

IMG_20230210_173053.jpg

Δυστυχώς το άνοιγμα της πόρτας είναι μικρό και το ύψος χαμηλό, δεν νομίζω να δουλέψει το κόλπο. Θέλει άλλο κλιματιστικό το σαλόνι.

Αν δεν με ξεγελάνε τα μάτια μου, ο χώρος της κουζίνας είναι πιο μεγάλος από το σαλόνι. Νομίζω θα θέλει μεγαλύτερο από ότι αυτό μιας και έχει και τον προθάλαμο.

Ας πουν και οι πιο ειδικοί, αλλά θα έβαζα ένα 18άρι και άνω (yukai 18Κ ή 24Κ) στην κουζίνα στη θέση 2 (πάνω από το παράθυρο της κουζίνας) ή πάνω από το τραπέζι της κουζίνας και σε 2ο χρόνο ένα 12άρι στο σαλόνι.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

Αξίζει το daikin τη διαφορά των 80 Ευρώ από το equation και των 150 Ευρώ από το "μάρκα μ' έκαψες";

Miaς και τα εχω και τα δυο , αξιζει και ακομη παραπανω...αν διαβασες σε προσφατες σελιδες, μονο ελαττωμα τα κρυα ρευματα του Daikin αλλα με τοση διαφορα υπερ του στην καταναλωση θα τα νιωθεις καυτα!

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...