Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε

προς το παρόν βοηθάς τα aux να μην παγώνουν!

αυτά δεν έχουν θέμα.. Αν δεις την περσυνη φωτογραφία ήταν σκεπασμένα με χιόνι τελείως και δούλευαν κανονικά..

Αν τα γυρίσω προς τα μέσα θεωρείς θα είναι καλύτερα? Από την μπροστινή πλευρά βγάζουν πιο ζεστό αέρα? Γιατί αυτό καταλαβαίνω όταν λες ότι το toshiba τα βοηθάει να μην παγώνουν..

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, userAnon είπε

δεν τίθεται θέμα άμεσης σύγκρισης αλλά αυτή είναι η εικόνα στην ταράτσα φέτος σε σχέση με πέρυσι

image.png.373620080c11ec5a682e568cab636ee6.png

image.png.dacc71d7a31e7f61dc12248adbe06560.png

είχα μια ελπίδα ότι τα defrost θα μειωθούν αλλά δεν υπάρχει διαφορά.. Ίσως έχει να κάνει με τους 0-1 βαθμούς που έχουμε από χθες το βράδυ μέχρι τώρα. Χθες το μεσημέρι που είχε 2-2,5 μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έκανε κανένα defrost.. 

Θα έπρεπε να δώσεις κλίση στα dexion για να φεύγει το χιόνι. Βλέπω ότι ήδη έχει παραμορφωθεί λίγο και δεν έχει πολύ χιόνι από πάνω . Μην καταρρεύσει όλο από το βάρος και πάθεις και καμιά ζημιά στις μονάδες.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userAnon είπε

αυτά δεν έχουν θέμα.. Αν δεις την περσυνη φωτογραφία ήταν σκεπασμένα με χιόνι τελείως και δούλευαν κανονικά..

Αν τα γυρίσω προς τα μέσα θεωρείς θα είναι καλύτερα? Από την μπροστινή πλευρά βγάζουν πιο ζεστό αέρα? Γιατί αυτό καταλαβαίνω όταν λες ότι το toshiba τα βοηθάει να μην παγώνουν..

Έχω την εντύπωση ότι το τοσίμπα ρουφάει τον αέρα που βγαίνει από το αούξ, οπότε είναι σαν να έχει πιο δυνατό ανεμιστήρα το αούξ!

• Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spyros.s είπε

εννοεις στα defrost;

Όχι, εννοώ εάν το ένα και το δύο έκαψαν αυτές τις KW με τις ίδιες ώρες λειτουργίας. (Πχ και τα δύο ήταν ανοιχτά για 10 ώρες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα έπρεπε να δώσεις κλίση στα dexion για να φεύγει το χιόνι. Βλέπω ότι ήδη έχει παραμορφωθεί λίγο και δεν έχει πολύ χιόνι από πάνω . Μην καταρρεύσει όλο από το βάρος και πάθεις και καμιά ζημιά στις μονάδες.

Μια μικρή κλίση την έχει αλλά δεν κάνει τίποτα. Δεν μπορούσα να τα σηκώσω όσο έπρεπε γιατί θα χρειάζονταν τουλάχιστον ένα μέτρο προς τα πάνω μπροστά, και πάλι δεν νομίζω ότι θα το έδιωχνε. Τώρα που ανέβηκα, δεν ξεχιόνισα για να δω πως θα συμπεριφεθεί. Αν ξαναχιονίσει θα ανέβω να το βγάλω..

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Έχω την εντύπωση ότι το τοσίμπα ρουφάει τον αέρα που βγαίνει από το αούξ

είναι ακριβώς το αντίθετο... ο αέρας από τον ανεμιστήρα της toshiba μπορεί να επηρεάσει τα aux

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μια μικρή κλίση την έχει αλλά δεν κάνει τίποτα. Δεν μπορούσα να τα σηκώσω όσο έπρεπε γιατί θα χρειάζονταν τουλάχιστον ένα μέτρο προς τα πάνω μπροστά, και πάλι δεν νομίζω ότι θα το έδιωχνε. Τώρα που ανέβηκα, δεν ξεχιόνισα για να δω πως θα συμπεριφεθεί. Αν ξαναχιονίσει θα ανέβω να το βγάλω..

Προτείνω να το φτιάξεις με μεγαλύτερη κλίση από την αρχή.

1 ώρα πριν, apostolisep3 είπε

SRK80 ενα defrost 27 ωρες λειτουργιας διαρκειας 12 λεπτων , εξωτερικες συνθηκες 0 με -2 και 95+ υγρασια

2. Έκανε σήμερα το πρωί στις 8:30 περίπου.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προτείνω να το φτιάξεις με μεγαλύτερη κλίση από την αρχή.

θα το ξαναδω το καλοκαίρι. Πάντως και οι σκεπές που έχουν αρκετή κλίση κρατάνε χιόνι. Δεν ξέρω πόση πρέπει να έχει για να μην το κρατάει.. οφ τοπικ

Δημοσ.

Για τα defrost , υπάρχουν δεκάδες παράγοντες. Θερμοκρασία και υγρασία άρα θερμοκρασία δρόσου. Αέρας. Μικροκλίμα. Διάταξη αντικειμένων και εμποδίων. Φορτίο = θερμοκρασία στοιχείου. Αλγόριθμος του εκάστοτε κατασκευαστή. Χαμός.

Μπορεί πχ το mitsubishi heavy του @apostolisep3 να έκανε περισσότερα defrost στο μπαλκόνι μου από ότι στο δικό του. Ή λιγότερα. Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ εκτός αν κάνετε έρανο όπως έχω ξαναζητήσει για πειράματα.

Πάντως γενικά βλέπω μια τάση όπου το 24άρι edge , κάνει περισσότερα από το 18άρι και κάτω. Άλλα τα μεγέθη, άλλη η ισχύς, άλλος ο προγραμματισμός (είδαμε πόσο παραπάνω cop βγάζει το 24άρι), άλλα όλα. Μπορεί να κάνω και λάθος και μπορεί απλά να τυχαίνει τα παιδιά με τα 24άρια να έχουν άσχημες συνθήκες.

Δεν έχει σημασία. Αν είναι να κάνει, θα κάνει (captain obvious) .

ΥΓ Το Ariston prios 50 των πεθερικών κάνει κάθε 45' απόψυξη...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, amotida είπε

είναι ακριβώς το αντίθετο... ο αέρας από τον ανεμιστήρα της toshiba μπορεί να επηρεάσει τα aux

Δεν βλέπω και πολλές θέσεις για αλλαγές.......εκτός κι αν τα κάνεις stack το ένα πάνω στο άλλο τα AUX και κάνεις χώρο δίπλα για το Toshiba........αυτό με τη λογική ότι ίσως τα AUX έχουν "ευνοϊκότερες" συνθήκες (λέμε τώρα) κι αν μπει και το Toshiba στην θέση του ενός AUX ίσως συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα..........Μπορεί όμως να παίζουν άλλοι παράγοντες ρόλο από την εγκατάσταση του (π.χ. ψυκτικό υγρό ή να είναι απλά θέμα συνθηκών) έως τον προγραμματισμό του. 

In other news...........νόμιζα ότι το HAORI είναι ακριβώς ίδιο με το Edge αλλά τελικά δεν φαίνεται να είναι έτσι....(έχω ένα Haori 13αρι κι ένα Edge 13άρι)

Ο πίνακας του Haori.........στους 0 και κάτω δείτε.....

image.png.c8640aa4f1170a2ee6784244786d44e8.png

και ο πίνακας του Edge

image.png.39e5d7880af9f91bd65ae0a59b200dba.png

To Edge φαίνεται να είναι πιο ικανό ή ιδέα μου είναι? 

Επεξ/σία από Jargon
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, userAnon είπε

1- Αν τα γυρίσω προς τα μέσα θεωρείς θα είναι καλύτερα?

2- Από την μπροστινή πλευρά βγάζουν πιο ζεστό αέρα? 

αν και η ερώτηση είναι για κάποιον άλλο, θα σου απαντήσω:

1- Όχι.
2- Είναι ακριβώς το αντίθετο... ο αέρας είναι πιο κρύος.

Αυτό που πιστεύω ότι θα βοηθούσε λίγο το aux θα ήταν μια κατασκευή στο πίσω μέρος (φωτογραφία), για να μην πετάγεται πλέον ο αέρας από την toshiba απευθείας πίσω τους  ... ή να μετακινηθεί η toshiba πολύ πιο μπροστά

aux-toshiba.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, userAnon είπε

Νομίζω ότι εύκολα καταλήγουμε ότι τα defrost είναι κυρίως θέμα που είναι τοποθετημένη η εξωτερική.

Οχι μονο. Θα προσθετα πως παιζει  ρολο κ η ισχυς ως προς το μεγιστο που δουλευει το μηχανημα, το ζορι δηλαδη που τραβαει. Αλλα απο οτι ειδα σε εμενα , στο μεγιστο του ανεμιστηρα εκανε πιο συχνα απο οτι οταν το εβαλα με ανεμιστηρα auto οπου μαλιστα ανεβασε κ ισχυ. Αβυσσος !!!

Δημοσ.

Χαίρετε!

ειμαι σε μια φάση που θέλω να αγοράσω aircondition με μπατζετ μέχρι 1100€. Η χρήση για την οποία το θέλω είναι κυρίως για το καλοκαίρι για να δροσίζει τον χώρο του σπιτιού μου & να την παλεύω κάπως με τη θερμοκρασία & υγρασία της Θεσσαλονίκης. Μου λένε για toyotomi izuru & umi, όπως & για daikin. 

Θα βοηθούσε η γνώμη κάποιου με σχετική εμπειρία με κάποιο από αυτά για να κατασταλαξω. 

Ευχαριστω εκ των προτέρων,

Ανδρεας 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...