Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

λιγότερο από κάποιο άλλο, και ας έχουν ίδιους δείκτες

Με ολα σχεδον ιδια λοιπον να καιει λιγοτερο? Και στις ετησιες κιλοβατωρες σχεδον ιδια?

Σου εχει τυχει και το λες? Και αν ναι ποση διαφορα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφορουμίτες συγγνώμη που θα κάνω μια ερώτηση που ξέρω θα έχει χιλιό ερωτηθεί αλλά είμαι στην διαδικασία αγοράς μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται και λόγω black friday κάτι θα πάρω μέχρι παρασκευή και θα ήθελα αν μπορείτε να βοήθησετε. Έχω έναν χώρο 35 τμ με χωριστή κρεβατοκάμαρα - τουαλέτα - σαλονοκουζίνα. Μόνωση παντού και θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα. Καταρχήν συμφωνείται ότι χρειάζεται 18άρα μονάδα; γιατί κάποιοι μου λένε ότι αρκεί και 12αρα λόγω μόνωσης. Εγώ πιστεύω ότι θέλει 18αρα.

Θέλω ένα κλιματιστικό για ψύξη - θέρμανση (δεν θα υπάρχει άλλο σύστημα θέρμανσης), το οποίο να δουλεύει και σε χαμηλές θερμοκρασίες (δεν έχουμε ακραίες θερμοκρασίες αλλά είναι κάποια που κάτω από 3-4 βαθμούς σταματάνε, θα ήθελα να δουλεύει έως -10 βαθμούς μιας και θα είναι η κύρια μονάδα θέρμανσης). Επίσης να είναι σχετικά αθόρυβο - οικονομικό στην κατανάλωση με περίπου κόστος 500€, 

Προφανώς ξέρω ότι δεν γίνεται να είναι όλα αυτά με μόνο 500€ και ότι αυτά όλα στο τέλειο θα κάνουν 1200€. Εγώ ζητάω με την εμπειρία σας τον ιδανικό συμβιβασμό σε αυτά τα κριτήρια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από for4

2 λεπτά πριν, for4 είπε

συμφορουμίτες συγγνώμη που θα κάνω μια ερώτηση που ξέρω θα έχει χιλιό ερωτηθεί αλλά είμαι στην διαδικασία αγοράς μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται και λόγω black friday κάτι θα πάρω μέχρι παρασκευή και θα ήθελα αν μπορείτε να βοήθησετε. Έχω έναν χώρο 35 τμ με χωριστή κρεβατοκάμαρα - τουαλέτα - σαλονοκουζίνα. Μόνωση παντού και θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα. Καταρχήν συμφωνείται ότι χρειάζεται 18άρα μονάδα; γιατί κάποιοι μου λένε ότι αρκεί και 12αρα λόγω μόνωσης. Εγώ πιστεύω ότι θέλει 18αρα.

Θέλω ένα κλιματιστικό για ψύξη - θέρμανση (δεν θα υπάρχει άλλο σύστημα θέρμανσης), το οποίο να δουλεύει και σε χαμηλές θερμοκρασίες (δεν έχουμε ακραίες θερμοκρασίες αλλά είναι κάποια που κάτω από 3-4 βαθμούς σταματάνε, θα ήθελα να δουλεύει έως -10 βαθμούς μιας και θα είναι η κύρια μονάδα θέρμανσης). Επίσης να είναι σχετικά αθόρυβο - οικονομικό στην κατανάλωση με περίπου κόστος 500€, 

Προφανώς ξέρω ότι δεν γίνεται να είναι όλα αυτά με μόνο 500€ και ότι αυτά όλα στο τέλειο θα κάνουν 1200€. Εγώ ζητάω με την εμπειρία σας τον ιδανικό συμβιβασμό σε αυτά τα κριτήρια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.elith.gr/calc/st1.php

για κοιτα τι απωλειες θα σου βγάλει εδώ θα σε βοηθήσει πολύ πιστεύω 

2 λεπτά πριν, for4 είπε

Mη χανεις χρονο λοιπον,συμπληρωσε καταρχην το ερωτηματολογιο στο sticky προσεκτικα και θα παρεις απο τους ειδικους πληροφορηση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Specs είπε

Με ολα σχεδον ιδια λοιπον να καιει λιγοτερο? Και στις ετησιες κιλοβατωρες σχεδον ιδια?

Σου εχει τυχει και το λες? Και αν ναι ποση διαφορα?

Να στο πάω ακόμα πιο μπροστά,δύο ακριβως ίδια κλιματιστικα με την ίδια ζήτηση,ίδιες θερμικές αναγκες και ίδιο χωρο το πιο πιθανόν είναι σε δύο διαφορετικες  τοποθεσίες να έχουν πολύ διαφορετική κατανάλωση/απόδοση.  Άρα κάπου μπορεί να είναι πιο οικονομικο το ένα από το άλλο. 

Οι δείκτες βγαίνουν βασισμένοι πάνω σε ενα πρότυπο, να δουλέψει το κλιματιστικό κάποιες ώρες,σε κάποιες εξ.θερμοκρασιες,σε κάποιο φορτίο κτλ. Ο κατασκευαστής ορίζει το φορτίο σχέδιασμου (πόσο θέρμανση/ψύξη χρειάζεται να βγάλει το κλιματιστικο για να καλύψει τον χώρο).

Αν αλλάξουν οι συνθήκες η το φορτίο αλλάζει ο δείκτης. 

Ειδικά με το φορτίο σχεδιασμού στην Θέρμη ζώνη θα δεις..πολλά ενδιαφέρον πράγματα ;)

Επεξ/σία από Rnd1978

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://www.elith.gr/calc/st1.php

για κοιτα τι απωλειες θα σου βγάλει εδώ θα σε βοηθήσει πολύ πιστεύω 

αυτά τα αποτελέσματα μου έβγαλε αλλά δεν ξέρω τι σημαίνουν.

Screenshot 2020-11-21 205920.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, for4 είπε

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#2488

οι απωλειες είναι για 9 αρι οποτε νομίζω ότι ξεχνάς το 18αρι 

5ωρα το θέμα είναι η διαρρύθμιση και πως θα σε βολέψει 1 κλιματιστικό 

Επεξ/σία από dimostr

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Να στο πάω ακόμα πιο μπροστά,δύο ακριβως ίδια κλιματιστικα με την ίδια ζήτηση,ίδιες θερμικές αναγκες και ίδιο χωρο το πιο πιθανόν είναι σε δύο διαφορετικες  τοποθεσίες να έχουν πολύ διαφορετική κατανάλωση/απόδοση.  Άρα κάπου μπορεί να είναι πιο οικονομικο το ένα από το άλλο. 

Οι δείκτες βγαίνουν βασισμένοι πάνω σε ενα πρότυπο, να δουλέψει το κλιματιστικό κάποιες ώρες,σε κάποιες εξ.θερμοκρασιες,σε κάποιο φορτίο κτλ. Ο κατασκευαστής ορίζει το φορτίο σχέδιασμου (πόσο θέρμανση/ψύξη χρειάζεται να βγάλει το κλιματιστικο για να καλύψει τον χώρο).

Αν αλλάξουν οι συνθήκες η το φορτίο αλλάζει ο δείκτης. 

Ειδικά με το φορτίο σχεδιασμού στην Θέρμη ζώνη θα δεις..πολλά ενδιαφέρον πράγματα ;)

Εκει ειναι το τελευταιο κολπο κατασκευαστων αλλα μιλαω για μεση και ψυχρη αν και ελαχιστοι δινουν στοιχεια για ψυχρη.

Εκει δεν εχει κολπα του στυλ μισο φορτιο σχεδιασμου και οποιος το ειδε το ειδε...αν και οταν μιλαμε για θερμες περιοχες δεν καιγεσαι για καταναλωσεις τοσο πολυ.

Εγω επελεξα γιαυτο το μισο φορτιο ενα haier Αθηνα αλλα δεν εχω προσβαση για μετρησεις συγκρισης.

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Εκει ειναι το τελευταιο κολπο κατασκευαστων αλλα μιλαω για μεση και ψυχρη αν και ελαχιστοι δινουν στοιχεια για ψυχρη.

Εκει δεν εχει κολπα του στυλ μισο φορτιο σχεδιασμου και οποιος το ειδε το ειδε...αν και οταν μιλαμε για θερμες περιοχες δεν καιγεσαι για καταναλωσεις τοσο πολυ.

Εγω επελεξα γιαυτο το μισο φορτιο ενα haier Αθηνα αλλα δεν εχω προσβαση για μετρησεις συγκρισης.

Το ιδανικότερο πιστεύω είναι να κανεις σύγκριση στη μέση ζώνη 

6 λεπτά πριν, for4 είπε

Και το ερωτηματολογιο φτιαξε για να βοηθησουν οι ειδικοι μολις το δουν...

1. Ποσό που διαθέτουμε : 500€
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (προτιμώ με δόσεις με πιστωτική)
  4. Χρήση κλιματιστικού (ψύξη / θέρμανση, θα είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης)
  5. Συχνότητα χρήσης ( αποκλειστική πηγή θέρμανσης)
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό: θα τοποθετηθεί στη σαλονοκουζίνα και θα έχει αντικρυστά πόρτα κρεβατοκάμαρας και τουαλέτας.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: (βοιωτία σχετικά πεδινά με αρκετούς βοριάδες, σπάνια χιονίζει ας πούμε -2 / 40)
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features: θα ήθελα σχετικά αθόρυβο 
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: πλήρης μόνωση μετά από εξ οικονομώ
  10. επισυνάπτω την εικόνα

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Το ιδανικότερο πιστεύω είναι να κανεις σύγκριση στη μέση ζώνη 

Ναι κυριως αλλα αν ζεις σε κρυο μερος ,οι διαφορες στην ψυχρη ζωνη  ειναι τεραστιες καθως υποκρυπτουν και μεθοδους με αντισταση στο εξωτερικο μηχανημα κλπ οποτε παει στο θεο η καταναλωση.

Αλλα δεν υπαρχουν και πολλοι που τις δηλωνουν τις kwh ψυχρης

6 λεπτά πριν, for4 είπε
  1. Ποσό που διαθέτουμε : 500€
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (προτιμώ με δόσεις με πιστωτική)
  4. Χρήση κλιματιστικού (ψύξη / θέρμανση, θα είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης)
  5. Συχνότητα χρήσης ( αποκλειστική πηγή θέρμανσης)
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό: θα τοποθετηθεί στη σαλονοκουζίνα και θα έχει αντικρυστά πόρτα κρεβατοκάμαρας και τουαλέτας.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: (βοιωτία σχετικά πεδινά με αρκετούς βοριάδες, σπάνια χιονίζει ας πούμε -2 / 40)
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features: θα ήθελα σχετικά αθόρυβο 
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: πλήρης μόνωση μετά από εξ οικονομώ
  10. επισυνάπτω την εικόνα

https://www.varelas-shop.gr/t-inverter/14042-tcl-miracle-12chsave-12000-btuh-wifi.html

μιας και είσαι Βοιωτία 

7 λεπτά πριν, Specs είπε

Ναι κυριως αλλα αν ζεις σε κρυο μερος ,οι διαφορες στην ψυχρη ζωνη  ειναι τεραστιες καθως υποκρυπτουν και μεθοδους με αντισταση στο εξωτερικο μηχανημα κλπ οποτε παει στο θεο η καταναλωση.

Αλλα δεν υπαρχουν και πολλοι που τις δηλωνουν τις kwh ψυχρης

Μόνο σε gree έχω δει να δηλώνουν ψυχρή ζώνη 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

και πλάκα πλάκα το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν στα υπόψιν για αγορά ηλιακού. Θα βολέψει σε αγορά πακέτο. Σαν μάρκα τι λέει η συγκεκριμένη; Μου είναι εντελώς άγνωστη. Είναι δοκιμάσμενη; Αντιπροσωπεία; Θεωρείς ότι αρκούν τα btu?

Μόλις τώρα, Specs είπε

Πολύ πιο αληθινό(ρεαλιστικό)  είναι το μισό φορτίο σχεδιασμού στην Θέρμη ζώνη  από το να είναι ίδιο η και παραπάνω σε σχέση με την Μέση ζώνη.

Άστο αυτό από έξω..

Έστω ότι το πρότυπο έχει 30 ώρες λειτουργίας στους 2C, 50 ώρες στους 5C και 20 ώρες στους 7C.

Και έχουμε 3 COP σε κάθε θερμοκρασία.

Γαμάτο COP στους 2C,μέτριο COP στους 5C και κακό στους 7C.

Κάπως βγάζουμε ένα SCOP με αυτά τα τρία cop για το Άλφα κλιματιστικο.

Το άλλο (βήτα) έχει  κακό COP στους 2C,μέτριο COP στους 5C και γαμάτο στους 7C.

Και τα δύο έχουν ίδιο SCOP.

Αν η τοποθεσία που είμαστε έχει συνήθως 2C το άλφα είναι πιο οικονομικο..αν η τοποθεσία που είμαστε έχει συνήθως 7C το βήτα είναι πιο οικονομικό.. 

Σε πάρα πολύ απλοποιημένη μορφή,χωρίς να πάρουμε πολλά πολλά πράγματα που επίσης επήρεαζουν (όπως εγώ το καταλάβαινω δεν είμαι του αντικειμένου)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...