Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreasosfp είπε

Σπάτα Αττικής.

Βλέπω το έχετε το κρύο σας

https://penteli.meteo.gr/stations/spata/NOAAPRYR.TXT

Έχεις και υψηλή υγρασία; Τα κλιματιστικά θα είναι αποκλειστική πηγή θέρμανσης ή έχεις και κάτι άλλο;

Στα λέω αυτά γιατί το asyg18kmta θα σου πιάνει πάγο σε χαμηλή θερμοκρασία και σε νύχτες με υψηλή υγρασία.

Θα βοηθούσε αν δεν έβαζες την εξωτερική μονάδα σε βόριο μπαλκόνι/τοίχο ( δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου). 

Θυμάμαι ότι είχα αμφιβολίες για το 18αρι και σε πήγαινα προς 22αρι Toshiba/ Mitsubishi heavy. Το asyg18kmta εχει την εξωτερική μονάδα του asyg24klca και ανεβαίνει πολύ σε ισχύ σε θέρμανση. Ελπίζω να σε φτάσει.

Επεξ/σία από liakjim
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημαντική βελτίωση τελικά μετά την απομάκρυνση της εξωτερικής μονάδας από τον τοίχο. Πλέον είναι στα 20εκ

Spoiler

viber_image_2023-02-04_08-57-36-188.jpg.20ab91351007201e27448cc41c2b6167.jpg

Ως αποτέλεσμα, με όλο το βράδυ κάτω από 2C και ακόμη και κάτω από 1C και +90% υγρασία, έκανε μόλις 2 defrost και μάλιστα πολύ μικρά (2 λεπτό το πρώτο και 4 το δεύτερο). Όλα παίζουν ρόλο. 

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

καλά πήγε αυτό, είχανα κάνω 25 σελίδες catch up. 😅

Καλό χειμώνα είχαμε φέτος, βάλτε και πιτζάμες για 10 μέρες κρύο. Μάθαμε με κλιματιστικά και σώβρακα. 

ο βομβος του τοσιμπα εχει αρχισει να ταλαιπωρει την ψυχολογια μου επικινδυνα. κάνω στιγμιαιο ον/οφφ απο το tplink για να στρωνει προς το παρόν.

Δεν έχω ενημερώσει τοσίμπα, ακόμη.

Τι βόμβο έχεις και σε ποιο μοντέλο? Έχω ένα HAORI 13Κ BTU 3 μήνες τώρα, που γενικά δουλεύει άψογα αλλά ενίοτε έβγαζε ένα βόμβο. Αλλάζοντας στιγμιαία σε FAN only mode και μετά πάλι σε θέρμανση φεύγει.  
Μήπως είναι συντονισμός? Η μονάδα η εξωτερική σε μένα είναι σε μπαλκόνι δίπλα κι έχει 4,5 μέτρα σωλήνα. 

Τελευταίες δυο εβδομάδες δεν το έχει κάνει πάντως. 

Επεξ/σία από Jargon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

Και πείτε μου πλιζ κάποιος που έχει όλη ημέρα ανοιχτό κάποιο 24αρι αυτές τις μέρες τι καναλωση έχει το 24ωρο.

Αν έχει κάποια αξία η πληροφορία για σένα, σε χώρο των 7ΚW απωλειών, όπου το 24άρι αρκείται σε 4.5 - 5KW ισχύ καίει με 22C ζήτηση κάπου 14-15KWh την ημέρα. Λογικά θα πιάσει 20-25KWh όταν θα πέσει παραπάνω η θερμοκρασία.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

@liakjim καλημέρα. αν ξεχάσουμε την επιστροφή eurobank , (πολύ ψυχοφθορο αυτο με τα τελευταια τεμάχια) ενιάρι φουλ Αθόρυβο και να καίει Ελάχιστο ρεύμα μεταξυ αυτών που μου πρότεινες εχθές fujitsu km,  toshiba yukai ,  το daikin ξεχασέ το εξαντλήθηκε στο πλαίσιο , τωρα που ξεχνάμε την επιστροφή της eurobank, με γύρω στα 700 budget προς τα που να γείρω τη ζυγαριά ? 

3 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

@liakjim καλημέρα. αν ξεχάσουμε την επιστροφή eurobank , (πολύ ψυχοφθορο αυτο με τα τελευταια τεμάχια) ενιάρι φουλ Αθόρυβο και να καίει Ελάχιστο ρεύμα μεταξυ αυτών που μου πρότεινες εχθές fujitsu km,  toshiba yukai ,  το daikin ξεχασέ το εξαντλήθηκε στο πλαίσιο , τωρα που ξεχνάμε την επιστροφή της eurobank, με γύρω στα 700 budget προς τα που να γείρω τη ζυγαριά ? 

Yukai

• Like 1

@liakjim η μονάδα από το τοιχίο του μπαλονιού έχει 20-25+ εκατοστά απόσταση;

δυστυχώς το σημείο που είναι, επειδή είναι στο έδαφος σε συνδυασμό με τα "παγωμένα" μπετά-πλακάκια να συμπυκνώνει υγρασία, για αυτό το μηχάνημα να κάνει προληπτικά αποψύξεις.. (το μικροκλίμα που έλεγες)

σίγουρα βοηθάει να του δώσεις "αέρα" από όλες τις μεριές.. 

12 ώρες πριν, liakjim είπε

που φιλοξενούν υποδιαστασιολογημενα μηχανήματα...🥶🥶🥶

Αμην και ποτε! ειμαστε φιλοξενος λαος και θα το φροντισουμε αρκει να μας φροντισει...αλλα κι αν δεν τα καταφερει, ισως κλεισουμε το δευτερο απο τα δυο  δωματια που του τα εχουμε φορτωσει(εξτρα φορτιο περαν των 3870w) μιας και δεν κολωνε ως τωρα...ΑΝ χρειαστει!

• Like 1

καλησπέρα, αν και πάντα έπλενα τα φίλτρα των κλιματιστικων με κρύο νερό μόνο, έχετε χρησιμοποιήσει κανένα ήπιο καθαριστικό που το προτείνετε;

για να κάνουμε λίγο "απολύμανση"

γενικότερα τα απέφευγα γιατί σκέφτομαι πως θα τα αναπνέετε μετά.. 

1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

καλησπέρα, αν και πάντα έπλενα τα φίλτρα των κλιματιστικων με κρύο νερό μόνο, έχετε χρησιμοποιήσει κανένα ήπιο καθαριστικό που το προτείνετε;

καλησπέρα, εγώ οποιοδήποτε απλό υγρό πιάτων, καλύτερα όχι συμπυκνωμένο  (θα κάνει δυσκολότερο το ξέβγαλμα) χλιαρό νερό και πολύ καλό ξέβγαλμα 

ή υγρό κρεμοσάπουνο ντετόλ , χλιαρό νερό , και πάλι πολύ καλό ξέβγαλμα .

Αν είναι λάθος ο τρόπος συγχωρέστε με και δώστε πληροφορίες .

1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/katharistika-klimatistikon/everbright-extra.html

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

εξωτερική πόσο θερμοκρασία έχεις? Πόσο έχεις ρυθμίσει στο κοντρολ ή στο app και πόσο έχεις στον χώρο σου?

Σήμερα με εξωτερική περίπου 6 βαθμούς το πρωί και 10 τώρα. 

21 το έχω , το δωμάτιο το πρωί είχε 15, άναψε και λίγο αέριο στην αρχή η γυναίκα για κάνα μισάωρο για να ζεστάνει λίγο πιο γρήγορα.

Στον χώρο αυτή τη στιγμή έχω 20,5 

Screenshot_2023-02-04-15-43-41-057_com.tplink.iot.jpg

Επεξ/σία από Raki-meze
  • Like 1

1 ώρα πριν, jenny1972 είπε

καλησπέρα, εγώ οποιοδήποτε απλό υγρό πιάτων, καλύτερα όχι συμπυκνωμένο  (θα κάνει δυσκολότερο το ξέβγαλμα) χλιαρό νερό και πολύ καλό ξέβγαλμα 

ή υγρό κρεμοσάπουνο ντετόλ , χλιαρό νερό , και πάλι πολύ καλό ξέβγαλμα .

Αν είναι λάθος ο τρόπος συγχωρέστε με και δώστε πληροφορίες .

Μήπως να μην χρησιμοποιούσες πιάτων;

Ντετολ λίγο υπερβολή μου φαίνεται, χωρίς φυσικά να ξέρω.., είπε και ο Alex ένα προϊόν παραπάνω..

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...