Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

2C στην Πεντέλη όπως μου λέει ο @apostolisep3 (κάτι πρέπει να κάνεις με το wifi σου) και το mitsubishi heavy srk80 μπλα μπλα, άλλαξε προγραμματισμό και εκεί που το βλέπαμε να παίζει και 450W, τώρα πάει σε on-off από τα 900W . 2C είναι και μια από τις τιμές που μετράει το eurovent. Τυχαίο;

image.png.2ee710f766fe9a9e13b50984605c95b9.png

μήπως είναι αποψύξεις που κάνει προληπτικά χωρίς να έχει πάγο;

@apostolisep3 μήπως είχες κανένα απορροφητηρα ανοικτο και εμπαζες αέρα; 😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

μήπως είναι αποψύξεις που κάνει προληπτικά χωρίς να έχει πάγο;

@apostolisep3 μήπως είχες κανένα απορροφητηρα ανοικτο και εμπαζες αέρα; 😄

Όχι, δεν έχει τη χαρακτηριστική καμπύλη της απόψυξης και πλέον η τρύπα του έχει κλείσει (του τοίχου ε;  🤣  )

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Μόλις τώρα, liakjim είπε
  • Όχι, δεν έχει τη χαρακτηριστική καμπύλη της απόψυξης και πλέον η τρύπα του έχει κλείσει (του τοίχου ε;  🤣  )

ναι του τοίχου.. 

πάντως καμία φορά όταν μαγειρεύουμε και βάζω απορροφητηρα τέρμα για 10-15' παρατηρώ πως λίγα λεπτά μετά το κλιματιστικό δίνει γκάζια μάλλον γιατί χάνεται θερμός αερας από το χώρο.. 

bcd4ca5f3978c3d5b6b7bcced8d43ed0.png

Όπως βλέπεις είναι αλλαγή στο επίπεδο λειτουργίας.

@Kozanitis1 (αν είναι επώνυμο παίζει να είμαστε και συγγενείς ειδικά αν είσαι από τίποτα Μουζάκι), είναι ξεκάθαρη η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας αν το δείξω από μακριά:

c25b9cd4876c977249382b9eba9352b6.png

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χάχα όχι δεν είναι επώνυμο, ούτε από το μουζακι καταγωγή 

😁

πάντως τώρα το SRK63 παίζει στα 600W περίπου αδιαλείπτως..

κάποια στιγμή αν μπορέσω να δω μήπως βάλω κάνα shelly κάτι τέτοιο να έχω καλύτερη εικόνα..

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχεις 2C όμως.

όχι αρκετά πιο πάνω, 8 λέει το θερμόμετρο στο παράθυρο😁

στους 2 βαθμούς με τις απώλειες του σπιτιού δεν νομίζω να την βγάλει άνετα το SRK63.., θα ανάψει η κεντρική για να μην έχουμε κάνα πάγωμα και τρέχουμε.. 

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

όχι αρκετά πιο πάνω, 8 λέει το θερμόμετρο στο παράθυρο😁

στους 2 βαθμούς με τις απώλειες του σπιτιού δεν νομίζω να την βγάλει άνετα το SRK63..

3C έχει εδώ και 93% υγρασία...

Προς το παρόν το Asyg24kmta δίνει 4KW αγέρωχα, για να δούμε.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

26 λεπτά πριν, liakjim είπε

bcd4ca5f3978c3d5b6b7bcced8d43ed0.png

Όπως βλέπεις είναι αλλαγή στο επίπεδο λειτουργίας.

@Kozanitis1 (αν είναι επώνυμο παίζει να είμαστε και συγγενείς ειδικά αν είσαι από τίποτα Μουζάκι), είναι ξεκάθαρη η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας αν το δείξω από μακριά:

c25b9cd4876c977249382b9eba9352b6.png

Με επανεκκινηση συνεχίζει στο ίδιο pattern? Μήπως άλλαξε κατι; πχ επιθυμητή θερμοκρασία; Είναι περίεργο ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε μια ισχύ με 100% duty cycle, να πηγαίνει σε μια άλλη με σχεδόν 100% duty cycle και εκεί. Θα πρέπει να έχει αυξηθεί η αποδιδόμενη θερμότητα στον χώρο λογικά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dal_kos είπε

Με επανεκκινηση συνεχίζει στο ίδιο pattern? Μήπως άλλαξε κατι; πχ επιθυμητή θερμοκρασία; Είναι περίεργο ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε μια ισχύ με 100% duty cycle, να πηγαίνει σε μια άλλη με σχεδόν 100% duty cycle και εκεί. Θα πρέπει να έχει αυξηθεί η αποδιδόμενη θερμότητα στον χώρο λογικά.

Είναι σε σπίτι φίλου το μηχάνημα οπότε δεν έχω πρόσβαση (μου έχει κάνει share το sonoff του).

Πάντως στα Mitsubishi αλλά και σε άλλα μοντέλα (πχ gree, tcl) το έχουμε δει το σκαλοπάτι αυτό στους 10-12C (το συγκεκριμένο Mitsu αλλάζει σε on-off από τα 1600W όταν πάει η θερμοκρασία πάνω από 10C). Πρώτη φορά βλέπω αλλαγή προγραμματισμού στους 2C.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

56 λεπτά πριν, Specs είπε

Δεν τα δουλευα καθολου σε θερμανση (ειχα πελλετε ολα τα χρονια) και οταν φετος ξεκινησα ειχα καταληξει πως το βραδυ ειναι ανευ αιτιας να το εχεις ανοιχτο (ειδικα σε γλυκο καιρο) καθως το πρωι γρηγορα θα ανακτησει την μικρη σε εμενα (λογω μονωσης καλης) πτωση.

Μην ξεχναμε οτι ο αερας ειναι ευκολο να ζεσταθει σε συγκριση με τα δομικα και ετσι η αισθηση δεν χαλαει μεχρι την επαναφορα.

Επαναξιολογωντας κατεληξα ( και βλεπουμε) πως αν εχεις νυχτερινο και ταυτοχρονα ο καιρος ειναι σε σημειο που φερνει το κλιματιστικο στα ορια του, καλυτερα ανοιχτο και την νυχτα για να μην πεσει πολυ η θερμοκρασια στα δομικα στοιχεια.

Τωρα που το παω για λογους δοκιμων εδω και καιρο 24/7 για τον χωρο μου ειναι αστειο το οτι με 12 kwh το 24ωρο σε θερμοκρασιες μεσου ορου 7 βαθμων, εχω το καθιστικο στους 22 και το πιο απομακρυσμενο δωματιο 19 (μπηκαμε σε πειρασμο με τοσο λιγη καταναλωση και ανοιξαμε και αλλο δωματιο.

Και φυσικα οταν πεφτει η θερμοκρασια απο 8 περιπου και κατω ζηταω 2 βαθμους πιο πανω και ολα σταθερα.

Κυριως ομως δες πως με μεση καταναλωση 500w εχω αυτες τις τιμες. Αρα και αλλα περιθωρια εχει το κλιματιστικο οπως πολυ σωστα ανεφερε ο @Kozanitis1 σε καποιον που ανεφερε ανεπαρκεια.

Οχι, δεν διαβαζονται σωστα αυτα που γραφονται... οι απωλειες και το ποσο θα καιει σε ρελαντι ΑΦΟΥ σταθεροποιηθει και δουλευει φυσικα 24/7 , ειναι διαφορετικες για καθε χωρο, περιοχη κλπ

Οταν καποιος λεει οτι δουλευ και ζεσταινει με 250w ολο το σπιτι, αυτο μας δειχνει οτι το συγκεκριμενο σπιτι τοσο χρειαζεται, αν τα περιγραφει σωστα βεβαια! Οι απωλειες στου το καθοριζουν αυτο, ουτε η μαρκα ουτε κατι αλλο...

Σ ευχαριστω για την αντικειμενικη αναλυση!! Στεκομαι πιο πολυ στις λεπτομερειες που εκανα μπολντ που νομιζω εχουν μεγαλη σημασια για την 24/7 χρηση..Οταν βλεπεις πως με μεσο ορο 500w μπορεις και καλυπτεις ολο το σπιτι τοτε εννοειται! Αν ομως ηθελες 1200w τοτε τι;; Νομιζω καπου εδω δυσκολευουν τα πραγματα και σκεφτεσαι το κοστος κι οχι μονο την θερμικη ανεση..Κανω κι εγω τα δικα μου πειραματα, βλεπω πως με 24/7 μεχρι 10 εξωτερικη το 18αρι μου καψε 15kw με ζητηση 21..βαλε καποια kw και στα  9αρια..Κι ο καιρος κρυωνει! 

Επισης η μονωση καθοριζει τη χρηση..Εχει νοημα να φουσκωνεις ολη μερα το μπαλονι, κι αυτο να χανει το μισο αερα; 

7 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αν ομως ηθελες 1200w τοτε τι;

Αν ηθελα τοση ισχυ, συχνα, απλα θα ηταν λαθος η επιλογη κλιματιστικου...αλλα περιστασιακα δεν τρεχει κατι και ενω εχω στον ιδιο χωρο κι αλλο, Haier 9ρι, μου βγαινει φτηνοτερο το γκαζωμα ακομη και σε διπλασια watt , του Daikin.

Και απο ερασιτεχνικη διαστροφη, θα μπει και το Perfera στον ιδιο χωρο και μετα θα αρχισουν οι εκκαθαρισεις, θα γινει πληρης αναδιαταξη σε ολα, αν δω αυτα που προσδοκω απο το Perfera.

Bλεπω το πατρικο μου σε χωριο σε βουνο στην Ηπειρο, να εξοπλιζεται με τα (προσεχως) παροπλισμενα , πλην ομως  νεοτατα κλιματιστικα.

16 λεπτά πριν, energy52 είπε

Επισης η μονωση καθοριζει τη χρηση..Εχει νοημα να φουσκωνεις ολη μερα το μπαλονι, κι αυτο να χανει το μισο αερα; 

Α και Ω...η μονωση.

• Like 4

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Δεν ξέφυγε το λινκ , του είχε βγάλει απωλειες για 13500 btu και έβαλε 12 αρι μη λέμε τώρα ότι φ5αιει ο υπολογισμός 

Φίλε μου δεν διάβασες καλά το post μου. 13500 λέω για το καλύτερο σενάριο. Δυστυχώς δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς τις απώλειες με τις μεγάλες μπαλκονοπορτες αλλά εκ του αποτελέσματος που αναφέρω πρέπει να είναι αρκετά παραπάνω. Θα δούμε σε μερικές μέρες πως θα πάει που το έχω αφήσει συνέχεια ανοιχτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Είναι σε σπίτι φίλου το μηχάνημα οπότε δεν έχω πρόσβαση (μου έχει κάνει share το sonoff του).

Πάντως στα Mitsubishi αλλά και σε άλλα μοντέλα (πχ gree, tcl) το έχουμε δει το σκαλοπάτι αυτό στους 10-12C (το συγκεκριμένο Mitsu αλλάζει σε on-off από τα 1600W όταν πάει η θερμοκρασία πάνω από 10C). Πρώτη φορά βλέπω αλλαγή προγραμματισμού στους 2C.

Η επιθυμητή θερμοκρασία ανέβηκε κατά 1 βαθμό στους 23 γιατί εγώ λείπω εξωτερικό και η γυναίκα με τα μικρά σπίτι θέλουν ζέστη.

Για 23 βαθμούς ζήτηση με 900watt 2 βαθμοί έξω εγώ προσωπικά είμαι πολύ happy.

Την άλλη βδομάδα δίνει χιόνια κλπ και είδα κάτι -4 και τα σχετικά... Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το srk80.

@liakjim μόνο το sonoff κάνει παλαβα με το WiFi ΟΛΕΣ οι άλλες συσκευές που έχω δουλεύουν άψογα.

Επεξ/σία από apostolisep3
  • Like 3

Για όσους ακόμη λένε για υποδιαστασιολόγηση.

Να τι συμβαίνει όταν πέσουν οι θερμοκρασίες.

Defrost (2 μόλις εδώ) και απώλεια θερμοκρασίας στον χώρο. Και μιλάμε για κλιματιστικό που στα specs λέει ότι πάει 10KW nominal σε χώρο των 7KW απωλειών.

image.png.53b77ad2761f535004f6276cc25c96ee.png

και πτώση στη θερμοκρασία του χώρου

image.png.0bab61b1361f808f67abb3a91aa7f6bf.png

Το κλιματιστικό απέχει πολύ από το capacity του αλλά όταν τα πράγματα ζορίσουν , θέλουμε να έχουμε ισχύ.

Φανταστείτε να είχαμε 4-5 συνεχόμενες ημέρες με 4-5C βαθμούς την ημέρα και κοντά στο μηδέν από τη δύση του ηλίου και μετά. Προσωπικά έχω και πετρέλαιο αν χρειαστεί, αλλά όποιος εξαρτάται απόλυτα από θέρμανση μέσω κλιματιστικών, θα πρέπει να επιλέξει με σύνεση και να είναι πάντα στην ασφαλή πλευρά πχ εγώ αν δεν είχα πετρέλαιο θα έπρεπε να πάω σε πιο ισχυρή λύση.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...